τι; : συνέλευση θεματική : από :

Σάββατο 13 Ιανουαρίου 2024 στις 11.00

Ανοιχτή συνέλευση για την συγκρότηση κοινωνικού φροντιστηρίου στο Ίλιον

Η Ανοιχτή πρωτοβουλία καλεί μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς σε Συνέλευση, το Σάββατο 13/1/2024, ώρα 11 π.μ. στο πολιτιστικό κέντρο "Μελίνα Μερκούρη" στο Ίλιον με θέματα:

• τη συγκρότηση ενός αυτοοργανωμένου Φροντιστηρίου στο Ίλιον.

• την οργάνωση της δράσης ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της παιδείας.

ΚΑΛΕΣΜΑ:

Είναι σε όλους γνωστό ότι κάθε οικογένεια με δύο παιδιά δαπανά σχεδόν το 1/3 του εισοδήματος της στα φρονιστήρια.

Είναι γνωστό πως τα ιδιωτικά φροντιστήρια και τα κέντρα μελέτης έχουν "φυτρώσει" σε κάθε γειτονιά της πόλης και πάνε μαθητές ακόμη και από την Α' Δημοτικού!

Είναι γνωστό πως τα ιδιωτικά φροντιστήρια υποτίθεται ότι κλείνουν τα μαθησιακά κενά που αφήνουν στα παιδιά μας υπό διάλυση δημόσια σχολεία.

Είναι γνωστό πως οι γονείς στέλνουν τα παιδιά τους στα ιδιωτικά φροντιστήρια γιατί δεν έχουν τις γνώσεις και κυρίως δεν έχουν το χρόνο για να τα βοηθήσουν στο διάβασμά τους γιατί δουλεύουν και οι δυο.

Είναι γνωστό ότι αμέσως μετά τα γιγάντια ποσά που πληρώνει μία οικογένεια για να τελειώσουν τα παιδιά τους το σχολείο, έρχονται νέα ακόμη μεγαλύτερα βάρη για να τελειώσουν τη σχολή τους (με τα ενοίκια να έχουν πάει στα ύψη, την ακρίβεια να σπάει το ένα μετά το όλο ρεκόρ) και όλα αυτά καταλήγουν σε μισθούς-πείνας και ελαστική εργασία....

Είναι γνωστό ότι οι έως τώρα δημοτικές αρχές του Ιλίου δεν έχουν κάνει απολύτως τίποτα για να στηρίξουν τους μαθητές και τους γονείς της πόλης στο τομέα της εκπαίδευσης (πέρα από τη γελοιότητα του "δημοτικού κοινωνικού πανεπιστημίου"), καθώς δεν έχουν καμία πρόθεση αντιπαράθεσης με τους ιδιώτες φρονιστηριάρχες της περιοχής και με την εκάστοτε κυβέρνηση.

Αυτό που δεν είναι...γνωστό, είναι πως δεν θα αφήσουμε άλλο τους μαθητές και τους γονείς του Ιλίου να γίνονται "τροφή" για τους ιδιώτες φρονιστηριάρχες της πόλης για να θησαυρίζουν αυτοί και να ξεζουμιζόμαστε εμείς, αλλά και οι καθηγητές που δουλεύουν εκεί!

Δεν θα περιμένουμε από την νεοεκλεγείσα Δημοτική Αρχή το αν, πότε και πώς θα αποφασίσει να κάνει κάτι τέτοιο, ούτε το "ψηφιακό φροντιστήριο" μίας κυβέρνησης που θέλει την ιδιωτικοποίηση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, αλλά παίρνουμε την κατάσταση στα χέρια μας:

Παίρνουμε εμείς, εκπαιδευτικοί, γονείς, φοιτητές και μαθητές την πρωτοβουλία για τη συγκρότηση ενός αυτοοργανωμένου Φροντιστηρίου Κοινωνικής Αλληλεγγύης στο Ίλιον, σαν μία άμεση απάντηση των από κάτω ενάντια στην εκμετάλλευση των ιδιωτικών φροντιστηρίων και την κοροϊδία της κυβέρνησης.

Παράλληλα, παλεύουμε ενάντια στο κράτος, τη σημερινή δεξιά κυβέρνηση και την Ε.Ε. (που είναι υπεύθυνοι για την κατάντια της εκπαίδευσης), για αποκλειστικά δημόσια-δωρεάν παιδεία στα χέρια και για όφελος του λαού, με μαζικούς μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών, την κατάργηση της ιδιωτικής παρα-παιδείας και την ανατροπή κάθε απόπειρας ιδιωτικοποίησης των Πανεπιστημίων.

-Καλούμε κάθε φοιτητή και κάθε εκπαιδευτικό, διορισμένο ή μη σε δημόσιο σχολείο ή ιδιωτικό φροντιστήριο, να παράσχει εθελοντικά βοήθεια σε ντόπιους και μετανάστες, μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου.

-Καλούμε κάθε μαθητή Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου να έλθει στο αυτοοργανωμένο Φροντιστήριο Κοινωνικής Αλληλεγγύης, να λάβει δωρεάν βοήθεια στα μαθήματα του και στις ξένες γλώσσες και να συζητήσουμε κάθε θέμα που ενδιαφέρει τη νεολαία (πολιτισμός,τέχνες, κ.λπ.).

-Καλούμε κάθε γονέα, κάθε εργαζόμενο, κάθε άνεργο και κάθε συνταξιούχο να στηρίξει με κάθε τρόπο την πρωτοβουλία για ένα αυτοργανωμένο φρονιστήριο (εθελοντικά από τους εκπαιδευτικούς και δωρεάν για τους μαθητές).

-Καλούμε σε δράση ενάντια στα σχέδια της κυβέρνησης και της Ε.Ε. για ιδιωτικοποίηση των πανεπιστημίων και γενικότερα της εκπαίδευσης.

ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ Ανοιχτής Πρωτοβουλίας δράσης για την Παιδεία

ΣΑΒΒΑΤΟ 13 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2024, ώρα 11 π.μ.

Πολιτιστικό Κέντρο "Μ. Μερκούρη"

(Αγίου Φανουρίου 99, Ίλιον)

πηγή : email που λάβαμε στις 10 Δεκεμβρίου 15h