Σάββατο 16 Δεκεμβρίου 2023 στις 11.00

5 καλέσματα : 1 2 3 4 5

Συγκεντρωση Αλληλεγγύης στη 12χρονη από τον Κολωνό

ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ - ΚΑΜΙΑ ΣΥΓΚΑΛΥΨΗ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΚΥΚΛΩΜΑΤΑ ΣΩΜΑΤΕΜΠΟΡΙΑΣ - ΠΑΙΔΟΒΙΑΣΤΩΝ

Μικροφωνική συγκέντρωση στις 11:00 Αγ. Σοφίας με Ερμού .

Αλληλεγγύη στη 12χρονη επιζώσα trafficking εν όψη της δίκης των κατηγορούμενων της υπόθεσης

Δεν είναι ούτε πελάτες, ούτε παιδεραστές, είναι παιδοβιαστές!

Από την ημέρα που αποκαλύφθηκε η φρικιαστική ιστορία σεξουαλικής κακοποίησης της 12χρονης από τον Κολωνό, στα ΜΜΕ ακούσαμε τους βιαστές του να προσφωνούνται άλλοτε ως «πελάτες» κι άλλοτε ως «παιδεραστές». Από το πρώτο άκουσμα της λέξης παιδεραστής αντιλαμβανόμαστε την αντίφαση που κρύβει αυτή η λέξη, γιατί το δεύτερο συνθετικό της (εραστής), είναι μια λέξη που έχει ρίζα τον έρωτα. Η λέξη έρωτας δίνει μια ρομαντική χροιά, κάτι το οποίο έρχεται σε απόλυτη αντίθεση με την σεξουαλική κακοποίηση και τον βιασμό ενός ανήλικου παιδιού. Όσον αφορά τον χαρακτηρισμό «πελάτες», αρνούμαστε να δεχθούμε αυτή την προσφώνηση, διότι το παιδί αυτό ποτέ δεν θέλησε να υποστεί σεξουαλική κακοποίηση, ποτέ δεν συνάντησε αυτά τα τέρατα με δική του θέληση. Η μη συναίνεση σε μια σεξουαλική πράξη είναι βιασμός, η σεξουαλική κακοποίηση ενός παιδιού είναι παιδοβιασμός. Για αυτούς τους λόγους, εμείς επιλέγουμε την χρήση του όρου παιδοβιασμός και τον χαρακτηρισμό παιδοβιαστής αντι για πελάτες ή παιδεραστές. Ο παιδοβιασμός δεν είναι μια αρρώστια ή μια ψυχολογική διαταραχή, αλλά ένα βαθιά κακοποιητικό ρίζωμα που έχει σπείρει η ίδια η πατριαρχία και το εξουσιαστικό σύστημα.

Στις αρχές Οκτωβρίου 2022, μια ακόμη υπόθεση έμφυλης κακοποίησης, ενός 12χρονου κοριτσιού αυτή τη φορά, γνωστοποιήθηκε μετά από καταγγελία της οικογένειας της. Το ανήλικο κορίτσι λόγω οικογενειακών και οικονομικών προβλημάτων είχε αναγκαστεί να εργάζεται στο παντοπωλείο της γειτονιάς της, του οποίου ιδιοκτήτης ήταν ο 53χρονος Ηλίας Μίχος. Ο Μίχος βίαζε επανειλημμένα τη 12χρονη (ενίοτε υπό την απειλή όπλου) και την εξέδιδε σε άλλους παιδοβιαστές. Υπό την απειλή και την τρομοκρατία ότι θα καταστρέψει την ίδια και την οικογένεια της, το κορίτσι παρέμενε σιωπηλό ως προς τις φρικιαστικές καταστάσεις που βίωνε. Επίσης, σύμφωνα με τη μητέρα, ενώ είχε ήδη κάνει καταγγελία, ο Μίχος επιχείρησε να την εμπλέξει ως συνεργό καταθέτοντας χρήματα στον προσωπικό της λογαριασμό. Οι δικαστικές αρχές την προφυλάκισαν στις 19 Δεκεμβρίου με την ίδια να αρνείται τις κατηγορίες.

Φτάνοντας στο σήμερα, μετά τη συμπλήρωση 12μηνης προφυλάκισης μόνο 26 κατηγορουμένων, η υπόθεση θα εκδικαστεί στις 8 Ιανουαρίου 2024 στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας. Κύριοι κατηγορούμενοι της υπόθεσης θα είναι ο Μίχος και η μητέρα του ανήλικου παιδιού. Ο Ηλίας Μίχος θα δικαστεί για βιασμό, καθώς και για διακεκριμένη μαστροπεία σε βάρος του ανήλικου κοριτσιού, ενώ η μητέρα για διακεκριμένη μαστροπεία και για διακεκριμένη περίπτωση πορνογραφίας ανηλίκου, χωρίς να υπάρχουν κάποιες σοβαρές αποδείξεις εναντίων της. Οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι θα δικαστούν για τέλεση γενετήσιας πράξης με ανήλικο που δεν έχει συμπληρώσει τα 15 έτη.

Από τη μία, για μας είναι σημαντικό να σταθούμε αλληλέγγυα στη 12χρονη και την οικογένεια της, από την άλλη η μέχρι τώρα διαχείριση της υπόθεσης δεν μας έχει αφήσει κανένα περιθώριο να δείξουμε εμπιστοσύνη στη θεσμική διαχείριση της, οπότε θεωρούμε ότι η συλλογική πίεση και ενημέρωση ίσως αποτρέψει την αποσιώπηση σημαντικών πλευρών της υπόθεσης. Γι' αυτό ταυτόχρονα με το κάλεσμα στην Αθήνα για συγκέντρωση και πορεία στο μετρό στα Σεπόλια, καλούμε στις 11:00 στην Θεσσαλονίκη σε συγκέντρωση και μικροφωνική στο πεζόδρομο της Αγ. Σοφίας με Ερμού.

Ευυπόληπτοι παιδοβιαστές -μαστροποί…

Ο Ηλίας Μίχος, με καταγωγή από το Αγρίνιο, εδώ και χρόνια έχει μετακομίσει στην Αθήνα, και έχει ενσωματωθεί στην κοινωνία του Κολωνού. Έχει ένα συντηρητικό προφίλ με αναφορές στην θρησκεία και την ελληνική παράδοση. Είναι μέλος της τοπικής εκκλησιαστικής κοινότητας, συμμετέχει στην οργάνωση θρησκευτικών γιορτών και στηρίζει τον περιφερειάρχη Αττικής Πατούλη (ΝΔ) στον εκλογικό του αγώνα, οργανώνοντας μέχρι και εκλογικά πάρτι στο σπίτι του. Η δε σύζυγος του, είναι εκλεγμένο μέλος στο δημοτικό συμβούλιο της περιοχής. Οικογενειάρχης με παιδιά και ένα μίνι μάρκετ στο οποίο εξυπηρετούνται οι γείτονες και με «τεφτέρι» προσπαθεί να χτίσει ένα προφίλ δήθεν αλληλέγγυο προς τους κοινωνικά και ταξικά αδύναμους της γειτονιάς. Πίσω από το προσωπείο του «ευυπολήπτου πολίτη» κρύβει τον παιδοβιασμό και την μαστροπεία εις βάρος του ανήλικου παιδιού.

Η συγκεκριμένη υπόθεση συνδέεται με ένα ενεργό κύκλωμα trafficking, το οποίο φαίνεται να σχετίζεται με την υπόθεση της Greek Mafia[1]. Ο Μίχος και ο συνεργός του, ο ονομαζόμενος «Μιχάλης», διακινούσαν υλικό παιδικής πορνογραφίας μέσω ηλεκτρονικών εφαρμογών, και έκλειναν τα ραντεβού με τους παιδοβιαστες. Σύμφωνα με μαρτυρίες του Μίχου, οι παιδοβιαστές ξεπερνούν τους 210. Από αυτά τα άτομα ελάχιστα έχουν συλληφθεί μέχρι στιγμής, με κάποια να γνωστοποιούνται με τρομακτική αργοπορία στην έρευνα της αστυνομίας. Μεταξύ αυτών ο γνωστός καναλάρχης Φίλιππος Βρυώνης, ένας οδοντίατρος και ένας οδοντοτεχνικός - πρώην διαιτητής, ο οποίος ήταν υποψήφιος στην Περιφέρεια με τον σύνδεσμο του Πατούλη και διορισμένος στο διοικητικό συμβούλιο του ψυχιατρικού νοσοκομείου Αθηνών.

Δεν είναι η πρώτη φορά, που μια τοπική κοινωνία «πέφτει από τα σύννεφα» μετά από την αποκάλυψη τέτοιων εγκλημάτων. Η κοινωνία μας, όπως και οι περισσότερες δυτικές κοινωνίες, θεωρεί τον παιδοβιασμό ως ένα από τα πιο αποτρόπαια εγκλήματα, όπως αντίστοιχα θεωρεί αποτρόπαια και τη δημιουργία και διακίνηση παιδικής πορνογραφίας. Η πατριαρχία όμως, βαθιά ριζωμένη στα θεμέλια του καπιταλισμού, ανοίγει τον δρόμο για την εκμετάλλευση των ατόμων που ανήκουν στα κατώτερα κοινωνικά και ταξικά στρώματα, όπως έγινε στην περίπτωση της 12χρονης στον Κολωνό. Δίνοντας εξουσία στις αρρενωπότητες, τους δίνει πρόσφορο έδαφος να επιβληθούν τόσο στις θηλυκότητες όσο και στα ανήλικα άτομα. Η ίδια η κοινωνία που δείχνει να σοκάρεται, είναι εκείνη που αναπαράγει και κλείνει τα μάτια στα έμφυλα στερεότυπα που οδηγούν στην έμφυλη βία ακόμα και στους παιδοβιασμούς.

Μπάτσοι, tv και μαστροποί, όλα τα καθάρματα δουλεύουνε μαζί

Πέρασε μεγάλο χρονικό διάστημα από την αποκάλυψη της δράσης του παιδοβιαστή και μαστροπού Ηλία Μίχου και σε όλο αυτό το διάστημα βλέπουμε την πλήρη ή/και εσκεμμένη αδυναμία του κράτους να διαχειριστεί την υπόθεση αυτή. Η έρευνα που διεξήχθη από την αστυνομία ήταν εξαρχής ελλιπέστατη. Η σύλληψη του Μίχου πραγματοποιήθηκε με τεράστια καθυστέρηση έπειτα από την καταγγελία της μητέρας, ενώ η ίδια η καταγγελία έγινε μετ' εμποδίων καθώς την πρώτη φορά που πήγε να την υποβάλλει, την έδιωξαν και της είπαν να περιμένει, ενώ σε επόμενη προσπάθεια της την έστειλαν αλλού. Το tablet του Μίχου παραδίδεται στις αρχές από εργαζόμενο στο μαγαζί και όχι από την «εξονυχιστική» έρευνα της αστυνομίας. Η σύλληψη της μητέρας της 12χρονης ήταν άμεση σε αντίθεση με την αποκάλυψη του κυκλώματος και τον εντοπισμό των παιδοβιαστών, ούτε έχει πραγματοποιηθεί μεγάλος αριθμός συλλήψεων παρότι το παιδί στις επανειλημμένες καταθέσεις του έχει δώσει πολλά από τα ονόματα των παιδοβιαστών της.

Από την άλλη, άρχισε η «τιμωρία» για το θύμα που τόλμησε να μιλήσει, με τις γνωστές τακτικές επανατραυματισμού και διασυρμού. Η Υφυπουργός Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (!) Δόμνα Μιχαηλίδου αντί να διατηρήσει το καθεστώς προστασίας του παιδιού, αποκαλύπτει από το βήμα της βουλής τη διεύθυνση του σπιτιού και του σχολείου της 12χρονης, και ισχυρίζεται ψευδώς ότι έχει μπει σε πρόγραμμα διδασκαλίας κατ' οίκον (πράγμα που έγινε πολύ αργότερα). Τα ΜΜΕ πήραν τη δικογραφία και δίνανε στη δημοσιότητα τις πιο ανατριχιαστικές λεπτομέρειες, και είχαν στήσει κάμερες έξω από το σπίτι του κοριτσιού. Η 12χρονη αφέθηκε στην τύχη της, χωρίς σοβαρή μέριμνα για ψυχολογική υποστήριξη ή παρακολούθηση. Μπήκε σε έναν κύκλο εξοντωτικών καταθέσεων χωρίς την παρουσία κάποιου οικείου προσώπου ή κατάλληλα καταρτισμένου προσωπικού. Στην ουσία κράτος, ΜΜΕ και αστυνομία συνεχίζουν τον βασανισμό του 12χρονου παιδιού. Φαίνεται ότι στόχος είναι η συγκάλυψη των «νοικοκυραίων» και από την άλλη η εξόντωση του παιδιού και της οικογένειας της τόσο ηθικά και ψυχολογικά, όσο και οικονομικά.

Στην προσπάθεια τρομοκράτησης του παιδιού ώστε να σταματήσει να δίνει τα ονόματα των βιαστών της, έχουν γίνει πολλαπλές απόπειρες εκφοβισμού, και ενώ η κοινωνία θα περίμενε η αστυνομία, ως δήθεν όργανο προστασίας του πολίτη, να φυλάξει το παιδί, η στάση τους θυμίζει κάτι από Greek Police Mafia. Στη μια περίπτωση, άγνωστοι πέταξαν πέτρα στην τζαμαρία του σπιτιού που διαμένει η 12χρονη και η γνωστοποίηση του περιστατικού στην αστυνομία αντιμετωπίστηκε με αδιαφορία. Σε δεύτερο περιστατικό, αστυνομικοί με φακούς, όπλα, μάσκες και κουκούλες σταμάτησαν για έλεγχο το αμάξι με το οποίο επέστρεφε σπίτι της μετά από διαδικασία κατάθεσης. Σε άλλο περιστατικό, άγνωστος με φακό και κουκούλα πλησίασε το σπίτι, σε άλλο κάποιος μέσα από αυτοκίνητο το φωτογράφιζε, και ενώ το παιδί συγκράτησε την πινακίδα η αστυνομία δεν έχει «καταφέρει» να εντοπίσει τον οδηγό. Αποκορύφωμα είναι η δολοφονική επίθεση με μαχαίρι από άγνωστο που δέχθηκε η 12χρονη μέσα στο σπίτι της θείας της όπου διαμένει. Η ΕΛ.ΑΣ έβγαλε ανακοίνωση όπου ισχυριζόταν ότι το σπίτι επιτηρείτο με περιπολίες, αλλά μόνο ανά τακτά χρονικά διαστήματα και όχι συνέχεια. Μετά το συμβάν αυτό η αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου έκανε παρέμβαση και ζήτησε αυξημένη επιτήρηση. Βέβαια η αστυνομία πολλές φορές επιλέγει να επιτηρεί ένα άδειο σπίτι, με το παιδί να κινδυνεύει κάπου έξω.

Αυτό που γίνεται για άλλη μία φορά εμφανές από την ιστορία της 12χρονης είναι ότι δεν υπάρχει καμία θεσμική μέριμνα καταρχήν για να προλαμβάνει τέτοιες καταστάσεις και να προστατεύει άτομα από το να καταλήξουν θύματα trafficking, ή/και έμφυλης βίας και κατά δεύτερον για να τα στηρίξει αφότου υποστούν κακοποίηση ή/και σεξουαλική εκμετάλλευση. Αναφορικά με την ψυχική υγεία του παιδιού, η μόνη μέριμνα αφορά επισκέψεις στο κέντρο ψυχικής υγείας, 60χιλιομετρα μακριά από το σπίτι, με τα έξοδα μεταφοράς να βαραίνουν την άνεργη θεία της. Το μόνο που έχει λάβει η οικογένεια είναι 2 πακέτα ρύζι, 2 πακέτα φακές, 3 κουτάκια γάλα και 1,5 λίτρο λαδι για ένα μήνα. Η γιαγιά της οικογένειας καλείται με την σύνταξη της να συντηρήσει τα 4 άλλα ανήλικα παιδιά της οικογένειας. Όλο αυτό το διάστημα το κράτος και οι θεσμοί του φαίνονται να αδιαφορούν για την σωματική και ψυχική υγεία του παιδιού, καθώς και για την εξέλιξη της υπόθεσης. Απεναντίας, όπως φάνηκε παραπάνω, το σύνολο των μηχανισμών εξουσίας, από τα καθεστωτικά ΜΜΕ και την αστυνομία, ως το δικαστικό σύστημα, συντελούν στη συγκάλυψη τέτοιων εγκλημάτων, ξεπλένουν τους θύτες και στοχοποιούν και επανατραυματίζουν τα επιζώντα. Αντί να προστατευτεί η ταυτότητα της 12χρονης και να της παραχθεί η δυνατότητα να συνεχίσει την εκπαίδευσή της από το σπίτι, δόθηκαν τα στοιχεία της στη δημοσιότητα, αντί να υπάρξει σταθερή ψυχική αλλά και υλική υποστήριξη τόσο στην ίδια αλλά και στην οικογένεια της, βρέθηκαν να πρέπει να τα βγάλουν πέρα με μία σύνταξη, αντί να προστατευτεί το κορίτσι ως μάρτυρας κλειδί που μπορεί να ξεσκεπάσει ένα κύκλωμα σωματεμπορίας και παιδοβιαστών αφέθηκε αφύλαχτο με διαρκείς απειλές κατά της ζωής της και της οικογένειας της. Αυτή η συνθήκη δε δρα επιβαρυντικά μόνο για τα επιζώντα της εκάστοτε υπόθεσης. Δημιουργεί μια ακόμα πιο ασφυκτική συνθήκη στα άτομα που είναι εγκλωβισμένα σε ανάλογες καταστάσεις.

Από την άλλη, η υλική και ηθική στήριξη της 12χρονης και της οικογένειάς της από δεκάδες συλλογικότητες και χιλιάδες αλληλέγγυων ατόμων υψώνουν ένα τείχος προστασίας όχι μόνο για τα ίδια αλλά και για άλλα άτομα που μπορεί να έχουν υποστεί κακοποίηση. Η δύναμη της αλληλεγγύης είναι που έχει αποτρέψει τόσες και τόσες υποθέσεις από το να θαφτούν, είναι αυτή που έχει δώσει τα απαραίτητα εφόδια για να ξαναστήσουν τα επιζώντα της ζωές τους. Είναι αυτή που τα έχει προστατεύσει και τους έχει δώσει τη δύναμη να συνεχίσουν. Είναι επίσης αυτά που δίνουν το πάτημα στα θύματα έμφυλης βίας να μιλήσουν και να ξεφύγουν από κακοποιητικά περιβάλλοντα, κυκλώματα σωματεμπορίας και πολλές φορές να καταφέρουν να γλιτώσουν ακόμη και από μια εμφυλοκτονία. Ο ρόλος όμως του κινήματος αλληλεγγύης δεν περιορίζεται στο να στηρίζει τα εκάστοτε θύματα, αλλά να διεκδικεί και τους όρους που θα αποτρέψουν επανάληψη τέτοιων καταστάσεων καθώς και τη θεσμική στήριξη επιζώντων.

Απαιτούμε:

Άμεση δημιουργία δομών στήριξης (στέγασης, νομικής και ψυχικής υποστήριξης, επανένταξης) επιζώντων έμφυλης ή/και ενδοοικογενειακής βίας και θυμάτων σωματεμπορίας. Να μη μείνει κανένα άτομο εγκλωβισμένο σε κακοποιητικό περιβάλλον λόγω οικονομικής αδυναμίας.

Καμία διαρροή προσωπικών στοιχείων επιζώντων στα ΜΜΕ

Σταθερή παρουσία σχολικών ψυχολόγων που να μπορούν να υποστηρίζουν παιδιά που ενδεχομένως να μην έχουν το απαραίτητο υποστηρικτικό περιβάλλον

Διαμόρφωση διαδικασιών υποβολής καταγγελιών και κατάθεσης που να μην προκαλλούν επανατραυματισμό

Προστασία των επιζώντων trafficking/έμφυλης βίας που δέχονται απειλές για τη ζωή τους

[1] Η υπόθεση της Greek Mafia αφορά τη διαφθορά στο εσωτερικό της ΕΛ.ΑΣ. (γι'αυτο και συχνά αναφέρεται ως Greek Police Mafia), προστασία και ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Στο κύκλωμα αυτό συμμετείχαν απόστρατοι και εν ενεργεία υψηλόβαθμα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. δικηγόροι και ποινικοί από τον κόσμο της νύχτας. H υπόθεση της Greek Mafia συνδέεται με την υπόθεση του Ηλία Μίχου στον Κολωνό, αλλά και την υπόθεση trafficking στην Ηλιούπολη. Η σύνδεση με την υπόθεση του Κολωνού προκύπτει από τον οίκο ανοχής που μεταφερόταν η 12χρονη, η ιδιοκτήτρια του οποίου (με το ψευδώνυμο «Μαρίνα») περιγράφεται ως «ταμίας» της Greek Mafia.

Συλλογικότητα για τον ελευθεριακό φεμινισμό «Rabbia Viola»


1 2 3 4 5

ΜΑΦΙΟΖΟΙ, ΜΠΑΤΣΟΙ, ΒΙΑΣΤΕΣ, ΑΦΕΝΤΙΚΑ - ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠ' ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ!

Στις 8 Ιανουαρίου ξεκινά η δίκη για την υπόθεση της 12χρονης μαθήτριας από τον Κολωνό, μία ακόμη φρικιαστική υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης και trafficking που ήρθε στο φως της δημοσιότητας σχεδόν πριν ένα χρόνο. Η διαχείριση της συγκεκριμένης υπόθεσης, όπως και δεκάδων άλλων από το κράτος και την αστική δικαιοσύνη επιβεβαιώνει τον καταλυτικό ρόλο των θεσμών στην καλλιέργεια, την αναπαραγωγή και τη συγκάλυψη της πατριαρχικής βίας, καθώς όλο αυτό το διάστημα, το κράτος και οι θεσμοί του φαίνεται να μη δείχνουν κανένα ενδιαφέρον για την ψυχική και σωματική υγεία του κοριτσιού, ούτε και για την εξέλιξη της υπόθεσης - αντιθέτως χρησιμοποιούν κάθε διαθέσιμο μέσο για τη συγκάλυψη των γεγονότων και την τρομοκράτηση του κοριτσιού και της οικογένειά της, ώστε να εκβιάσουν τη σιωπή τους.
Όταν η μητέρα του παιδιού πήγε στην αστυνομία να καταγγείλει τον παιδοβιαστή Ηλία Μίχο, άτομο με πολιτικές διασυνδέσεις στο κυβερνών κόμμα της Νέας Δημοκρατίας και με σχέσεις με την αστυνομία, ο οποίος κακοποιούσε και εξέδιδε τη 12χρονη, οι αρχές όχι μόνο άφηναν τον χρόνο να κυλά, αλλά του έδωσαν κάθε ευκαιρία, κι εκείνου και της συζύγου του - πολιτεύτριας στο Δήμο Αθηναίων, να επιχειρήσουν να τρομοκρατήσουν και να εξαγοράσουν την μητέρα, υποσχόμενοι ότι αλλιώς θα την πληρώσει εκείνη. Ακριβώς επειδή αρνήθηκε την εξαγορά, βρέθηκε η ίδια στο στόχαστρο, συνελήφθη, διαπομπεύθηκε ως ένοχη, εξακολουθεί να κρατείται στις φυλακές Κορυδαλλού και παραπέμπεται σε δίκη, ενώ από την αρχή το κορίτσι δηλώνει ότι η μητέρα του δεν γνώριζε τίποτα.
Το παιδί βρέθηκε ουσιαστικά ανακρινόμενο, να σέρνεται στην ασφάλεια και στα δικαστήρια, χωρίς καμία μέριμνα που αρμόζει τόσο στην ηλικία του όσο και στο γεγονός ότι αποτελεί θύμα σωματεμπορίας. Τα ΜΜΕ σκυλεύοντας τη μητέρα, με όλα τα πατριαρχικά στερεότυπα που θέλουν τη γυναίκα να φταίει, αλλά και που στην ουσία την καταδικάζουν ως φτωχή που αναγκαζόταν να δουλεύει όλη μέρα για να μεγαλώσει οχτώ παιδιά, πρόσφεραν σκανδαλοθηρική κάλυψη στους 200 και πλέον εμπλεκόμενους στο κύκλωμα.
Όλος ο χειρισμός των κρατικών μηχανισμών φάνηκε να υλοποιεί τις απειλές του Μίχου, που απειλούσε τη 12χρονη να μη μιλήσει γιατί αλλιώς θα κατέστρεφε την οικογένειά της! Το παιδί στην ουσία σήμερα τιμωρείται (όπως και τα αδέρφια και η μητέρα της), αφού από τη στιγμή που αποκάλυψε όσα υπέφερε στα χέρια των παιδοβιαστών, βρέθηκε να χάνει τη μάνα της, να απομακρύνεται από τα αδέρφια της, να της αρνούνται ακόμα και τα επισκεπτήρια στη φυλακή, μεγιστοποιώντας ένα ψυχικό και υλικό βασανιστήριο. Επιπλέον, αφότου έγινε γνωστή η διεύθυνση που διαμένει προσωρινά από την τότε υπουργό Δ. Μιχαηλίδου, έχει δεχτεί επίθεση με μαχαίρι, παρακολούθηση του σπιτιού της και άλλες απειλές. Τελευταία επίθεση δέχτηκε το 12χρονο κορίτσι στα τέλη του Οκτώβρη από το κύκλωμα trafficking που τη βίαζε και την εξέδιδε, όταν ένας 37χρονος άντρας την πλησίασε την ώρα που επέστρεφε από το σχολείο της με το λεωφορείο και την απείλησε ότι αν συνεχίσει να καταθέτει ενάντια στα μέλη του κυκλώματος, θα κάνει κακό στην ίδια, τα αδέρφια και την οικογένειά της. Μολονότι ο δράστης συνελήφθη εξαιτίας της άμεσης αντίδρασης του κοριτσιού, τα στοιχεία του συγκαλύπτονται και αφέθηκε ελεύθερος.
Είναι φανερό ότι στόχος όλων αυτών των μεθοδεύσεων είναι να εκβιάσουν τη σιωπή των θυμάτων, όχι μόνο σε αυτή την περίπτωση, αλλά και σε κάθε άλλη, αφού το μήνυμα είναι σαφές: Όποια μιλήσει θα εξοντωθεί ψυχολογικά, θα συρθεί στα δικαστήρια, θα κρεμαστεί στα μανταλάκια, θα είναι έρμαιο των μαφιόζων, χωρίς καμία προστασία. Δολοφόνοι, παιδοβιαστές, κατά συρροή βιαστές, μαφιόζοι & ναρκέμποροι χαίρουν της προστασίας της κυβέρνησης & της δικαιοσύνης. Οι μηχανισμοί της αστικής δικαιοσύνης, μιας «δικαιοσύνης» ταξικής και πατριαρχικής, που βρίσκεται εκεί για να διώκει & να φυλακίζει όσους & όσες αντιστέκονται στη κρατική-καπιταλιστική βαρβαρότητα, που καταδικάζει σε εγκλεισμό στα κελιά των φυλακών χιλιάδες φτωχούς και περιθωριοποιημένους, είναι κομμάτι ενός συστήματος που προωθεί τον κοινωνικό κανιβαλισμό, την πατριαρχική και εν γένει την εξουσιαστική βία, προστατεύοντας τους ισχυρούς και τα εγκλήματά τους, τρομοκρατώντας και ρίχνοντας στην πυρά του κανιβαλισμού όσες και όσους τολμούν να την αμφισβητήσουν.
Ενόψει της δίκης που η έναρξή της έχει οριστεί για τις 8/1/24, και μετά το πρόσφατο βούλευμα, το οποίο προσθέτει νέες κατηγορίες στη μητέρα και ελαφρύνει το κατηγορητήριο για τον Μίχο, έχουμε κάθε λόγο να είμαστε σε επαγρύπνηση. Να υψώσουμε με την αλληλεγγύη μας, τη δύναμη της φωνής και των κινήσεών μας ένα τείχος απέναντι στους παιδοβιαστές και το κράτος που τους συγκαλύπτει και ταυτόχρονα να υφάνουμε ένα δίχτυ αλληλεγγύης για τη 12χρονη και την οικογένειά της, που αυτή τη στιγμή, χωρίς καμία άλλη οικονομική, κοινωνική και ψυχολογική μέριμνα πέραν αυτής των αλληλέγγυων, εξακολουθούν να βρίσκονται αντιμέτωποι με το κύκλωμα και τις διασυνδέσεις του.
Γνωρίζουμε ότι πρόκειται για μια ακόμα μάχη, απέναντι στα κυκλώματα trafficking, την αστυνομία που εμπλέκεται και την πολιτική εξουσία που συγκαλύπτει, όπως στην υπόθεση του παιδοβιαστή Λιγνάδη που αφέθηκε ελεύθερος μετά την καταδίκη του για βιασμούς, όπως με την απροκάλυπτη αποφυλάκιση του αστυνομικού Μπουγιούκου στην υπόθεση trafficking της Ηλιούπολης (όπου συμμετείχαν μέλη του ίδιου κυκλώματος που εξέδιδε και την 12χρονη), και ο οποίος σήμερα, μετά τη δικαστική απόφαση εξακολουθεί να απειλεί τις κοπέλες που εξέδιδε, όπως με τους μπάτσους βιαστές του Α.Τ. Ομόνοιας που κυκλοφορούν ελεύθεροι, όπως με την πολύχρονη κακοποίηση και τους βιασμούς γυναίκας από το Καμερούν από άλλο αστυνομικό εμπλεκόμενο στη μαφία του trafficking.

Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι η έμφυλη βία είναι συστημική, θεσμική και αναπόσπαστο κομμάτι του σύγχρονου ολοκληρωτισμού. Είναι κομμάτι της κατασταλτικής βίας του κράτους για την τρομοκράτηση των καταπιεζόμενων, της ταξικής βίας απέναντι στους απόκληρους. Δεν έχουμε καμία αυταπάτη για την αστική δικαιοσύνη, την αστυνομία, το κράτος και τους θεσμούς του, γνωρίζοντας πως όλες αυτές οι διαστάσεις δεν είναι παρεκκλίσεις αλλά συνθέτουν ένα μήνυμα: Ότι οι ζωές μας, το σώμα μας, η ζωή και το σώμα των φτωχών, των ανθρώπων χωρίς προσβάσεις στην οικονομική και πολιτική εξουσία, είναι αναλώσιμες, είναι εμπόρευμα σε κυκλώματα σύγχρονης δουλείας, που δρουν ανενόχλητα, υπό την προστασία των αρχών, γιατί ακριβώς αποτελούν κομμάτι των μηχανισμών εξουσίας και του τρόπου επιβολής στο κοινωνικό σώμα.

Ωστόσο, θα δώσουμε αυτή τη μάχη με όλες μας τις δυνάμεις, ξέροντας επίσης ότι η έκβασή της πρέπει να είναι μια ελπίδα για κάθε παιδί, για κάθε γυναίκα που θέλει να σπάσει τη σιωπή, πρέπει να είναι η συλλογική απάντηση απέναντι στο φόβο. Γιατί το μόνο που μπορεί να συντρίψει την αδικία είναι η αλληλεγγύη μας, η φωνή μας, η δράση μας, ο συλλογικός αγώνας…

Σάββατο 16 Δεκέμβρη
Αθήνα: Συγκέντρωση & πορεία | Μετρό Σεπόλια | 12.00
θεσ/νίκη: Συγκέντρωση | αγ. Σοφίας & Ερμού | 11.00

ΚΡΑΤΟΣ-ΜΜΕ-ΜΠΑΤΣΟΙ- ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ
ΟΛΟΙ ΣΥΓΚΑΛΥΠΤΟΥΝΕ ΤΟΝ ΚΑΘΕ ΒΙΑΣΤΗ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΚΡΑΤΟΣ, ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΑ
ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΧΕΙΡΑΦΕΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ

Ομάδα ενάντια στην πατριαρχία | Αναρχική Πολιτική Οργάνωση

πηγή : https://apo.squathost.com/kinitopiisis-allile…
πηγή : email που λάβαμε στις 13 Δεκεμβρίου 00h


1 2 3 4 5

κάλεσμα : Ελεύθερες Γυναίκες


1 2 3 4 5

Στην περιοχή του Κολωνού, γίνεται όλη η κοινωνία μάρτυρας, του πολυπαραγοντικού εγκλήματος το οποίο συντελείται σε βάρος της 12χρονης επιζώσας, θύματος κυκλώματος trafficking. Την 12χρονη, υποτίθεται, την απομάκρυναν από τη μητέρα και το σπίτι της και μεταβίβασαν την κηδεμονία της στη θεία της, ώστε να είναι σε ένα ασφαλέστερο περιβάλλον. Εκεί, ενώ βρίσκεται σε ένα άτυπο καθεστώς ¨προστασίας μαρτύρων" δέχεται επιθέσεις και τραμπουκισμούς συνεχώς, όπως καταγγέλλει η ¨Επιτροπή αλληλεγγύης στη 12χρονη¨. Η ίδια η αστυνομία την έχει υποβάλλει ήδη πέντε φορές στην επώδυνη αναβίωση των τραυματικών γεγονότων που βίωσε, μέσω πολύωρων ανακρίσεων, χωρίς να υπάρχει μαζί με το παιδί κάποιο πρόσωπο εμπιστοσύνης. Στην τελευταία από αυτές τις ανακρίσεις, επίσης, και ενώ αστυνομικοί γυρνούσαν σπίτι της τη 12χρονη, άντρες της ασφάλειας σταμάτησαν το όχημα και έκαναν έλεγχο σε αυτό, με τη δικαιολογία ότι στο κύκλωμα trafficking εμπλέκονται και αστυνομικοί.

Στις 18 ιανουαρίου, η υφυπουργός Δόμνα Μιχαηλίδου, αποκάλυψε την τοποθεσία του σπιτιού της 12χρονης. Από τότε, το σπίτι έχει δεχτεί επίθεση από άτομο που πέταξε πέτρα στο τζάμι, σε άλλη στιγμή κουκουλωμένο άτομο παρακολουθούσε το σπίτι. Πριν λίγες ημέρες, άτομο απείλησε τον επίσης ανήλικο αδελφό της 12χρονης, ακριβώς έξω από το σπίτι, να παραμείνει σιωπηλός. Πριν δύο ημέρες, άτομο προσπάθησε να εισβάλει στο σπίτι με μαχαίρι και όταν η 12χρονη αμυνόταν προσπαθώντας να κλείσει την πόρτα, την τραυμάτισε με το μαχαίρι στο χέρι.

Όλα αυτά τα γεγονότα συμβαίνουν από ένα ολόκληρο κύκλωμα το οποίο έχει βαλθεί να αποσιωπήσει το παιδί, καθώς σε αντίθεση με πολλές περιπτώσεις trafficking και μαστροπείας, οι οποίες έχουν μείνει στα σκοτάδια, αυτή η υπόθεση έχει πάρει δημοσιότητα, με κίνδυνο να βλάψει κάποιους ισχυρούς. Μιλώντας για ισχυρούς, η αποκάλυψη του τόπου που μένει η 12χρονη από κυβερνητικό στέλεχος, φέρει τεράστια ευθύνη για όσα συμβαίνουν στο παιδί και έθεσε τη 12χρονη σαν βορά προς τον κοινωνικό κανιβαλισμό και μάλιστα έκθετη απέναντι σε ένα αδίστακτο κύκλωμα μαστροπών και παιδοβιαστών, στο οποίο εμπλέκονται και άλλα ισχυρά πρόσωπα.

Την διαπλοκή των εξουσιών και των καταπιέσεων ενσαρκώνει ο παιδοβιαστής Μίχος, ο οποίος στην πραγματικότητα ήταν ο ¨συνδετικός κρίκος" του ¨μαύρου" και του νόμιμου κεφαλαίου, τα οποία αποτελούν δύο όψεις του ίδιου νομίσματος. Η γειτονιά του κολωνού είναι μια γειτονιά φτωχή, με ανθρώπους με διάφορες καταγωγές, όπου ο μίχος αποτελεί ένα κάθαρμα το οποίο λυμαίνονταν τη συγκεκριμένη περιοχή, συνδέοντας την εκμετάλλευση την οποία ασκεί το ¨παράνομο" και το ¨νόμιμο" κεφάλαιο.

Το έγκλημα των διάφορων μαφιόζων, της αστυνομίας και πολιτικών εναντίον της 12χρονης, αλλά και της οικογένειάς της συντελείται σε κοινή θέα. Μόνο η κοινωνική βάση μπορεί να υπερασπιστεί τα άτομά της και να δημιουργήσει δομές αυτοοργάνωσης και αυτοάμυνας απέναντι στην καταπίεση. Είναι καθήκον μας να φέρουμε στο προσκήνιο το ζήτημα της 12χρονης, τα ζητήματα που καταδυναστεύουν τις ζωές παιδιών, φτωχών, μεταναστριών. Η πολιτική και κοινωνική αδιαφορία η οποία καλλιεργείται από το σύστημα, οδηγεί στον κοινωνικό εκφασισμό, τον οποίο πρέπει να αντιπαλέψουμε με την έμπρακτη αλληλεγγύη.

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στη 12χρονη επιζήσασα trafficking Σάββατο 16/12/2023 , 11:00 Αγίας Σοφίας με Ερμού

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗ 12ΧΡΟΝΗ ΕΠΙΖΗΣΑΣΑ

ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΕ ΚΥΚΛΩΜΑΤΑ TRAFFICKING, ΒΙΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΠΑΙΔΟΒΙΑΣΤΕΣ

Ανάρες Ομάδα Δράσης και Αλληλεγγύης


1 2 3 4 5

Πριν από ένα χρόνο αποκαλύφθηκε το κύκλωμα trafficking στην περιοχή του Κολωνού. Ο διακινητής που γνωστοποιήθηκε αρχικά ήταν ιδιοκτήτης μικρού παντοπωλείου και μέλος της ΝΔ, Ηλίας Μίχος, ο οποίος εξέδιδε τη 12χρονη Ε.. Κατόπιν ακολούθησε η αποκάλυψη της εμπλοκής πολιτικών και μπάτσων. Η επιζησασα με την οικογένειά της κατήγγειλαν όσα έζησε και εκτοτε παρακολουθούμε την ακατάπαυστη κρατική και παρακρατική εξόντωση της ηθικα,οικονομικά και ποινικά. Εξαρχής η αστυνομία αποπειράθηκε να παραγκωνίσει την καταγγελία από τη στιγμή που τους έγινε κατανοητό για ποιον πρόκειται και να ξεκινήσει η συγκάλυψη. Την υπέβαλαν σε εξαντλητικές καταθέσεις και φυλάκισαν τη μητέρα της παρά τα ελλιπή στοιχεία και τις καταθέσεις των παιδιών της. Αξίζει να αναφερθεί οτι η μητέρα της Ε. είναι προφυλακισμένη απο τις 19 Δεκεμβρίου 2022 ως συνεργός του Ηλία Μίχου με τη κατηγορία της μαστροπείας κι η υπόθεσή της θα εκδικαστεί στις 8 Ιανουαρίου 2024 στην Αθήνα.Επίσης τον Γενάρη του 2023 προχώρησε σε απεργία πείνας με αίτημα να αποφυλακιστεί με τις δικαστικές αρχές να το απορρίπτουν.

Το ίδιο το κράτος που συντηρεί τα κυκλώματα σωματεμποριας ευαγγελίζεται ότι τα πολεμα και πως προστατεύει τα επιζήσαντα. Ενώ η οικογένεια ζούσε υπο καθεστώς συνεχούς κρατικής επιτηρησης και έλεγχου "για την προστασία της", η υφυπουργός Δόμνα Μιχαηλίδου έδωσε τη διεύθυνση κατοικίας της, δέχθηκε επίθεση με πετρες στα παράθυρα του σπιτιου της, άγνωστοι απείλησαν λεκτικά τον αδερφό της επιζήσασας να σιωπήσει, μαυροφορεμένοι άντρες με παρατεταγμένα όπλα σταμάτησαν όχημα ασφάλειας που επέβαινε με τα αδέρφια της και τους εκαναν έλεγχο.Είναι πασιφανές ότι όλα αυτά δεν αποτελούν κινήσεις στήριξης και ενδυνάμωσης επιζώντος ατόμου αλλά τακτικές εκφοβισμού τόσο του ίδιου όσο και των επόμενων επιζώντων που θα επιχειρήσουν να σπάσουν τη σιωπή.

Δεν θα μπορούσαν να υπάρχουν κυκλώματα σωματεμπορίας διχως την αλληλοτροφοδοτηση κράτους -παρακρατους.Ετσι και εδώ ειδαμε τη συνεργασια κρατους και μαφιας προκειμενου να συγκαλύψουν την υποθεση, να προστατευτουν οι ιδιοι και να τρομοκρατήσουν το επιζήσαν ατομο.Εξάλλου υπαρχει ολοκληρος μηχανισμος, δικαστικος, αστυνομικός, μιντιακός που θα δρασει ξεπλυματικά και θα προσπαθήσει να μην αποκαλύψει κι εκθέσει ισχυρά ονόματα που μπλέκονταν στο trafficking και θα δράσει κατασταλτικά για την οικογένεια.

Η σωματεμπορία με τη μορφή σεξουαλικοποιημένης βιας επιπλέον στηρίζεται στη πατριαρχικη δόμηση του εξουσιαστικου πλέγματος και της κοινωνίας.Η υποτίμηση των ικανοτήτων και η αντικειμενοποιηση των σωμάτων των θηλυκοτητων στη πατριαρχική συνθήκη αποτελούν θεμέλιο λίθο της επιβολής της σεξουλικοποιημενης βιας στα σώματα μας, κατάσταση που εντείνεται όταν το άτομο βρίσκεται στη παιδική και εφηβική ηλικία.Η κοινή γνώμη θεωρεί πιο ειδηχθή περιστατικά εμφυλης βίας αυτά των ανηλίκων γιατί πληρούν τα κριτήρια αγνότητας κι αθωότητας προκειμένου να πείσουν τα λαικά δικαστήρια σχετικά με τον (παρα)βιασμό τους.Η σεξουαλικοποιήση των παιδικών σωμάτων ειναι εν μέρη απότοκο της αντίληψης των παιδιών ως μη άτομα, χωρίς αυτοδιάθεση, που άλλοι(οικογένεια κι άλλοι θεσμοί) παιρνουν αποφασεις για αυτα.Δεν μπαίνουμε στη θέση να κατανοήσουμε τις επιθυμίες και τις ανάγκες τους, αναπαράγοντας ιεραρχικές συμπεριφορές.Ετσι και με τη 12χρονη ποτέ δεν ακούσαμε τι επιθυμούσε η ιδια και τι οχι.

Αλληλεγγύη στη 12χρονη επιζήσασα κυκλώματος trafficking

Άμεση αποφυλάκιση της μητέρας της

Συγκέντρωση αλληλεγγύης το Σάββατο 16/12/23 ,11:00 Αγιάς Σοφίας με Ερμού

ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΜΑΦΙΑ Η ΙΔΙΑ ΣΥΜΜΟΡΙΑ,

ΠΑΙΔΟΒΙΑΣΜΟΙ ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΕΜΠΟΡΙΑ

Μαρμάγκα, αντιπατριαρχική ομάδα