Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2023 στις 21.00

Προβολή της ταινίας "Beau Travail"

Αυτήν την Πέμπτη (14/12) στις 21.00 η ομάδα προβολών του Μπερντέ θα προβάλλει την ταινία "Beau Travail".

Δύο λόγια για την ταινία:

Ο πρώην αξιωματικός της Λεγεώνας των Ξένων Γκαλούπ θυμάται την κάποτε εύδοξη ζωή του, με τα στρατεύματα στον Κόλπο του Τζιμπουτί. Η ύπαρξη του εκεί ήταν χαρούμενη, αυστηρή και προγραμματισμένη, αλλά η άφιξη ενός πολλά υποσχόμενου νεαρού νεοσύλλεκτου, του Σεντέιν, φύτεψε τους σπόρους της ζήλιας στο μυαλό του. Η Agnès Godard (διεύθυνση φωτογραφίας) μαζί με την Claire Denis (σκηνοθεσία) δίνουν ένα αινιγματικό τόνο στην ταινία, καθώς οι εικόνες δεν εξελίσσουν απλώς την πλοκή, αλλά και πολλές φορές την προοικονομούν, έχοντας από μόνες τους μια ποιητική αυταξία.

Αυτοπαρουσιαστικό κείμενο της ομάδας προβολών:

Ως ομάδα προβολών του Μπερντέ προτάσουμε την δημιουργία μιας συλλογικής εμπειρίας θέασης κόντρα στην απομόνωση και την αποξένωση στην οποία μας μπορεί να μας οδηγήσουν οι μεγάλες streaming πλατφορμες. Βλέπουμε και βιώνουμε τις ταινίες συλλογικά, τις κουβεντιάζουμε, πίνουμε ένα ποτό από το μπαρ στηρίζοντας τον αυτοοργανωμένο χώρο του Μπερντέ κόντρα σε λογικές κέρδους. Τέλος, μετά από κάθε συζήτηση για την ταινία, συναποφασίζουμε μαζί την επόμενη προβολή. Γιατί όταν μοιραζόμαστε τα συναισθήματα που μας γέννησε μια ταινία, δεν την ξεχνάμε ποτέ.

Κάθε δεύτερη Πέμπτη στις 21.00.

- Πρόσβαση 220/221 (6η Ιλισίων)

-Στον χώρο λειτουργεί κινηματικό βιβλιοπωλείο και δανειστική βιβλιοθήκη.

Μπορεί να είναι εικόνα 2 άτομα και κείμενο που λέει "Προβολή της ταινίας Beau Travail" Πέμπτη 14/12 στις 21.00 (Î προβολή θα ξεκινήσει στις 21.30) Στου Μπερυτέ Προόσβαση 220-221 ση Ιλισίωυ Ομάδα προβολών του Μπερυτέ"

πηγή : email που λάβαμε στις 11 Δεκεμβρίου 14h