Σάββατο 20 Ιανουαρίου 2024 στις 12.00

12 καλέσματα : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

Πορεία αντίστασης και μνήμης για τα έντεκα χρόνια από τη δολοφονία του Σαχτζάτ Λουκμάν

Πορεία αντίστασης και μνήμης για τη δολοφονία του μετανάστη-εργάτη Σαχτζάτ Λουκμάν / Σάββατο 20 Ιανουαρίου / πλ. Μερκούρη / 12μ

Σαχτζάτ Λουκμάν ένας από εμάς κοινότητες αγώνα σε κάθε γειτονιά ενάντια στη φτώχεια, τον φασισμό, τον κανιβαλισμό και τον ρατσισμό.

Τετάρτη 17 Ιανουαρίου 2024 στις 7μμ συγκέντρωση στο σημείο της δολοφονίας του Σαχτζάτ Λουκμάν, από τους φασίστες Δ. Λιακόπουλο και Χ. Στεργιόπουλο στις 17/1/2013, στην Τριών Ιεραρχών και Φυλασίων στα Άνω Πετράλωνα.

Σάββατο 20 Ιανουαρίου πορεία αντίστασης και μνήμης για τα έντεκα χρόνια από τη δολοφονία του μετανάστη-εργάτη Σαχτζάτ Λουκμάν απο την πλατεία Μερκούρη στις 12μ.

Ανοιχτή Συνέλευση Κατοίκων Πετραλώνων-Θησείου-Κουκακίου

κάθε Κυριακή 6µµ στην κατάληψη πρώην ΠΙΚΠΑ, Τιµοδήµου και Αντωνιάδου, Άνω Πετράλωνα

blog: askpthk.espivblogs.net - fb: Ανοιχτή Συνέλευση Κατοίκων Πετραλώνων Θησείου Κουκακίου


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

11 χρόνια από τη δολοφονία του Σαχζάτ Λουκμάν από τους νεοναζί Χ. Στεργιόπουλο και Δ. Λιακόπουλο

ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ - ΔΕΝ ΣΥΓΧΩΡΟΥΜΕ

ΑΠΕΝΑΝΤΙ

  • στην κρατική και καπιταλιστική βαρβαρότητα, την εκμετάλλευση και την καταπίεση, τη φτώχια και την εξαθλίωση, στη μισαλλοδοξία, τον ρατσισμό και τον κοινωνικό εκφασισμό
  • στα στρατόπεδα συγκέντρωσης, τις δολοφονίες προσφύγων και μεταναστών στα υδάτινα και χερσαία σύνορα
  • στα παρακρατικά τάγματα εφόδου, τους «κυνηγούς κεφαλών» και τις νεοναζιστικές συμμορίες
  • στις κρατικές δολοφονίες Ρομά, στους βασανισμούς και ξυλοδαρμούς από τα ένστολα καθάρματα της δημοκρατίας, τους βιασμούς μέσα στα αστυνομικά τμήματα, τη συγκάλυψη κυκλωμάτων πορνείας και trafficking
  • στις κατασταλτικές μεθοδεύσεις του κράτους απέναντι στους αγωνιζόμενους/ες, στις εκκενώσεις καταλήψεων, τις επιθέσεις στον αναρχικό αγώνα και ευρύτερα στους κοινωνικούς και τα ταξικούς αγώνες
  • στην παρανομοποίηση του όπλου της απεργίας και την ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης, στην ιδιωτικοποίηση της δημόσιας υγείας και παιδείας, στην επίταση των όρων εργασιακής εκμετάλλευσης, στον έλεγχο και την επιτήρηση του δημόσιου χώρου
  • στον πόλεμο και τον φασισμό που επιβάλλουν οι κυρίαρχοι ως μοναδική προοπτική για τις κοινωνίες

Η ΜΟΝΗ ΔΙΕΞΟΔΟΣ

ο οργανωμένος, ακηδεμόνευτος, συνεχής αγώνας για έναν κόσμο

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ-ΙΣΟΤΗΤΑΣ-ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΓΕΝΝΟΥΝ ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ

Ο αγώνας ενάντια στον φασισμό είναι αγώνας ενάντια στο Κράτος και το Κεφάλαιο, ενάντια στην κρατική καταστολή και τρομοκρατία, ενάντια στην υποτίμηση της ζωής μας, ενάντια στον ρατσισμό, τον εθνικισμό και τον πόλεμο. Να υψώσουμε οδοφράγματα αλληλεγγύης και υπεράσπισης των κοινωνικών και ταξικών αντιστάσεων σε κάθε πεδίο της καθημερινότητας, στα σχολεία, τις σχολές, τις γειτονιές, τους εργασιακού χώρους, στους δρόμους!!!

ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ

Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΤΣΑΚΙΖΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Αντιφασιστική, αντικρατική, αντικατασταλτική

ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ

Σάββατο 20 Ιανουαρίου, 12μ, πλ. Μερκούρη

αναρχικό - αντιεξουσιαστικό στέκι Αντίπνοια

Κατάληψη Λέλας Καραγιάννη 37

Πρωτοβουλία αναρχικών φοιτητών/τριών Αθήνας

Viber 2024 01 09 02 52 44 142

πηγή : https://www.landandfreedom.gr/el/agones/1455-…


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

11 χρόνια από την δολοφονία του Σαχζάτ Λουκμάν

ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ -ΔΕΝ ΣΥΓΧΩΡΟΥΜΕ

ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΣΑΧΖΑΤ ΛΟΥΚΜΑΝ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ

Στις 17 Γενάρη του 2013 δολοφονείται ο μετανάστης εργάτης Σαχζάτ Λουκμάν από τους νεοναζί Χ. Στεργιόπουλο και Δ. Λιακόπουλο, στην Τριών Ιεραρχών στα Άνω Πετράλωνα. Η δολοφονία του, καθώς και η δολοφονία του αντιφασίστα Π. Φύσσα τον Σεπτέμβρη του ίδιου έτους από παρακρατικό τάγμα της Χ.Α., αποτελούν το αιματηρό αποκορύφωμα, εκείνης της περιόδου, της παρακρατικής δράσης των φασιστών, των δεκάδων νεοναζιστικών επιθέσεων σε βάρος αναρχικών και αριστερών αγωνιστών, συνδικαλιστών, προσφύγων και μεταναστών, αλλά και ενός πλήθους δολοφονικών επιθέσεων σε καταλήψεις και αυτοοργανωμένους χώρους αγώνα.

Το 2013, μετά τη δολοφονία του Π. Φύσσα, το κράτος, θέλοντας να εκτονώσει την κοινωνική δυσαρέσκεια και να καταπνίξει την πιθανότητα μίας ακόμη εξέγερσης πολύ κοντά στο 2008, ξεκινάει τις διώξεις στην Χρυσή Αυγή, θέλοντας να αποτελέσει εγγυητή της «ομαλότητας». Καλλιεργεί τη θεωρία των δύο άκρων, επιχειρεί να διαστρεβλώσει την ουσία του αντιφασιστικού αγώνα δημιουργώντας την επίφαση ότι ο φασισμός μπορεί να νικηθεί μέσω της αστικής δικαιοσύνης, ενώ ταυτόχρονα επιχειρεί να ξεπλυθεί, αποπροσανατολίζοντας την κοινωνία από το ότι κράτος και κεφάλαιο γεννούν τον φασισμό.

Σήμερα, παρότι διανύουμε μία περίοδο που εφαρμόζεται πλήρως η ακροδεξιά ατζέντα του κράτους, άρα οι παρακρατικές εφεδρείες είναι στα μετόπισθεν ακόμα χωρίς να χτυπούν γενικευμένα- αυτό δεν σημαίνει φυσικά πως επιθέσεις δεν υπάρχουν ή δεν είναι αιματηρές- δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πως είναι πάντα έτοιμες να αναλάβουν τον ρόλο τους ως η χρήσιμη αντεπαναστατική εφεδρεία του κράτους και αναπόσπαστο εργαλείο της ευρύτερης αντιεξεγερτικής πολιτικής. Μετά τη δολοφονία του Π.Φύσσα τους πρωτοείδαμε στα εθνικιστικά συλλαλητήρια και έπειτα να επανεμφανίζονται οργανωμένα στον καιρό της πανδημίας σπέρνοντας σύγχυση και ανορθολογισμό, πρόσφατα το καλοκαίρι του '23 εν μέσω των καταστροφικών πυρκαγιών στον Έβρο, έσταζαν το ρατσιστικό τους δηλητήριο και επιδίδονταν σε κυνήγι κεφαλών με επιθέσεις απέναντι σε πρόσφυγες, επιχείρησαν να ανασυγκροτηθούν την 1η Νοέμβρη επιτιθέμενοι σε αντιφασίστες/στριες, ενώ τον Αύγουστο επιτέθηκαν και δολοφόνησαν τον μετανάστη εργάτη Σιράζ Σαφταρ στον Περισσό ενώ αυτός πήγαινε στη δουλειά του, μία υπόθεση της οποίας τα ρατσιστικά κίνητρα υποκρύφθηκαν από τα Μέσα. Είναι εμφανές λοιπόν πως στο βαθμό που είναι χρήσιμοι εξακολουθούν να συμβάλλουν στους σχεδιασμούς κράτος και κεφαλαίου χτυπώντας εκεί που αυτό τους υποδεικνύει.

Δεν μπορούμε, ωστόσο, να παραλείψουμε και το πώς και από ποιους εφαρμόζονται οι νεοφασιστικές πρακτικές από τη μεριά του ίδιου τους συστήματος, με τις κρατικές συμμορίες της ΕΛΑΣ να επελαύνουν ως σύγχρονοι καουμπόηδες στο δημόσιο πεδίο, έχοντας το ακαταδίωκτο. Δεν ξεχνάμε τις αλλεπάλληλες δολοφονίες Ρομά από τον Ν. Σαμπάνη, τον Κ. Φραγκούλη και, πιο πρόσφατα, τον Χρήστο Μιχαλόπουλο από τα καθάρματα του κράτους αλλά και τη δολοφονία του Κώστα Μανιουδάκη σε αστυνομικό έλεγχο στην Κρήτη. Δεν ξεχνάμε τις υποθέσεις όπου και πάλι εμπλέκονται αστυνομικοί, από το δολοφονικό δυστύχημα της 19χρονης Αϊσέ στην Κομοτηνή από αστυνομικό αυτοκίνητο αλλά και τις δεκάδες υποθέσεις βίας σε βάρος γυναικών αλλά και γυναικοκτονιών από, τους κατά τα άλλα, ρυθμιστές του νόμου και της τάξης.

Ο φασισμός δεν αποτελεί παρά την ακραία έκφανση του σάπιου κρατικού-καπιταλιστικού-πατριαρχικού συστήματος που εξακολουθεί να ορίζει τις ζωές των ανθρώπων απ' άκρη σε άκρη σε όλον τον πλανήτη. Ενός συστήματος που δομείται πάνω στην ιεραρχία, στις ανισότητες, στην εκμετάλλευση και την καταπίεση. Που εξαπολύει πολέμους, εκτοπίζει εκατομμύρια ανθρώπους από τον τόπο τους, τους δολοφονεί στα σύνορα, τους φυλακίζει σε στρατόπεδα συγκέντρωσης, που ρίχνει σφαίρες στο κεφάλι σε όσους θεωρεί περισσευούμενους πληθυσμούς, που βασανίζει και βιάζει μέσα στα αστυνομικά τμήματα, που ξεπλένει βιαστές και παιδοβιαστές, παράγοντες της εξουσίας, παπάδες, μπάτσους και γόνους μεγαλοεπιχειρηματιών και συγκαλύπτει ολόκληρα κυκλώματα πορνείας και trafficking.

Ο αγώνας ενάντια στον φασισμό είναι αγώνας ενάντια στο κράτος και το κεφάλαιο, ενάντια στην κρατική καταστολή και τρομοκρατία, ενάντια στην υποτίμηση της ζωής μας, ενάντια στον ρατσισμό, τον εθνικισμό και τον πόλεμο. Όπως τότε- από τις αντιφασιστικές διαδηλώσεις για τον Π.Φύσσα και τον Σ.Λουκμάν και όλες τις δίκες σε πρώτο και δεύτερο βαθμό για την υπόθεση Λουκμάν, τις κινητοποιήσεις απέναντι στα εθνικιστικά συλλαλητήρια και τις φασιστικές φιέστες, στις μάχες στους δρόμους και στις γειτονιές μέχρι τις συγκεντρώσεις και συγκρούσεις έξω από το Εφετείο στη δίκη της Χ.Α. τις ημέρες εκδίκασης της υπόθεσης αναφορικά με την επίθεση στο στέκι Αντίπνοια και μέσα στις αίθουσες της αστικής δικαιοσύνης-έτσι και τώρα, να μην αφήσουμε σπιθαμή γης στους φασίστες! Να αντεπιτεθούμε σε κράτος και κεφάλαιο, να υψώσουμε οδοφράγματα αλληλεγγύης και υπεράσπισης των κοινωνικών και ταξικών αντιστάσεων, να αναπτύξουμε τον αδιαπραγμάτευτο αγώνα για την οικοδόμηση μίας κοινωνίας Ελευθερίας, Ισότητας, Αλληλεγγύης και Αλληλοβοήθειας που θα είναι ΌΛΑ για ΟΛΟΥΣ!

ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΓΕΝΝΟΥΝ ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ

Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΤΣΑΚΙΖΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Παρασκευή 12 Ιανουαρίου, 19:30, ΗΣΑΠ Πετραλώνων

Μικροφωνική - παρέμβαση

Τετάρτη 17 Ιανουαρίου, 19:00

Συγκέντρωση στο σημείο της δολοφονίας του Σαχζάτ Λουκμάν στα Άνω Πετράλωνα

Σάββατο 20 Ιανουαρίου, 12:00, Πλατεία Μερκούρη

Διαδήλωση αντίστασης και μνήμης

Αναρχικό- αντιεξουσιαστικό στέκι Αντίπνοια

πηγή : https://stekiantipnoia.squathost.com/διαδήλωσ…


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

Έντεκα χρόνια από την δολοφονία του Σαχτζάτ Λουκμάν από τους ναζιστές

Σάββατο 20 Ιανουαρίου 2024 πορεία αντίστασης και μνήμης

Πετράλωνα, πλατεία Μερκούρη, στις 12 το μεσημέρι

Έντεκα χρόνια συμπληρώνονται φέτος από το ξημέρωμα της 17ης Γενάρη 2013 όταν στη διασταύρωση των οδών Φυλασίων και Τριών Ιεραρχών στα Άνω Πετράλωνα οι χρυσαυγίτες Χρ. Σεργιόπουλος και Δ. Λιακόπουλος εκτέλεσαν με απανωτές μαχαιριές τον εργάτη μετανάστη Σαχτζάτ Λουκμάν.

Ο Λουκμάν είναι ένας από εμάς, μαζί με όσους έχουν δολοφονηθεί από τα χέρια φασιστών και την κρατική βαρβαρότητα, τον Παύλο Φύσσα, τον Petrit Zifle, τη Ζακ/Zackie oh!, τον Βασίλειο Μάγγο, τον Νίκο Σαμπάνη, τον Κώστα Φραγκούλη, τον Σενεγαλέζο Μπαμπακάρ Ντιαέ… αλλά και των δολοφονημένων θυμάτων της πατριαρχίας και του σεξισμού. Καθώς και εκατοντάδων νεκρών στα σύνορα της χώρας, στα στρατόπεδα συγκέντρωσης και τους πνιγμένους πρόσφυγες στο Αιγαίο. Την δολοφονία 29χρονου οπαδού Μιχάλη Κ. τον Αύγουστο του 2023 από την επέλαση Κροατών ναζί στο γήπεδο της ΑΕΚ. Τον 36χρονο Αντώνη Καρυώτη που πέταξαν στη θάλασσα λιμενικοί στο λιμάνι του Πειραιά. Η κρατική βαρβαρότητα επελαύνει με νωπή στη μνήμη μας την τραγωδία του δολοφονικού ναυαγίου στην Πύλο που είχε ως αποτέλεσμα να χαθούν 600 ψυχές απελπισμένων προσφύγων στα νερά της Μεσογείου δύο ώρες μετά τα μεσάνυχτα της 14ης Ιουνίου 2023 μέσα σε αλιευτικό σκάφος.

Η ΠΑΛΗ για τη ΖΩΗ είναι καθήκον όλου του αγωνιζόμενου αντιφασιστικού κινήματος.

Ο αγώνας για ελευθερία είναι αδιαχώριστος από την διεθνιστική πάλη ενάντια στο σύστημα που γεννά πολέμους, δικτατορίες και προσφυγιά. Ενάντια στα πολεμικά σφαγεία από Βορρά με τον Ιμπεριαλιστικό πόλεμο του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία και από Νότο με την συνεχιζόμενη γενοκτονία με χιλιάδες νεκρούς ανάμεσά τους χιλιάδες μικρά παιδιά στην Παλαιστίνη.

Έντεκα χρόνια από τη ναζιστική δολοφονία του μετανάστη-εργάτη Σαχτζάτ Λουκμάν, το Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα και η Νεολαία του ΕΕΚ-Τροτσκιστές καλεί, συμμετέχει και στηρίζει τις εκδηλώσεις που διοργανώνει η "Ανοιχτή Συνέλευση Κατοίκων Πετραλώνων-Θησείου-Κουκακίου".

Σαχτζάτ Λουκμάν ένας από εμάς !

Τετάρτη 17 Ιανουαρίου 2024 στις 7 μ.μ. συγκέντρωση στο σημείο της δολοφονίας του Σαχτζάτ Λουκμάν, από τους φασίστες Δ. Λιακόπουλο και Χ. Στεργιόπουλο στις 17/1/2013, στην Τριών Ιεραρχών και Φυλασίων στα Άνω Πετράλωνα

Σάββατο 20 Ιανουαρίου 2024 πορεία αντίστασης και μνήμης. Πλατεία Μερκούρη στις 12 το μεσημέρι.

Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα και η Νεολαία του ΕΕΚ-Τροτσκιστές

πηγή : email που λάβαμε στις 15 Ιανουαρίου 11h


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

Πορεία μνήμης για τη δολοφονία του Σαχζάντ Λουκμάν

Image

17 Γενάρη 2013. Ο εργάτης μετανάστης Σαχζάτ Λουκμάν βγήκε με το ποδήλατό του για να πάει στη δουλειά του. Εκείνη την ώρα διάλεξαν οι χρυσαυγίτες Σεργιόπουλος και Λιακόπουλος να βγουν για «κυνήγι». Ήταν αποφασισμένοι και προετοιμασμένοι να σκοτώσουν με σχέδιο και μίσος. Βρήκαν τον Σαχζάτ και με απανωτές μαχαιριές τον σκότωσαν, στη διασταύρωση Τριών Ιεραρχών και Φυλασίων, στα Πετράλωνα. Αδίστακτα, στο φως της μέρας.

Ο Σαχζάτ Λουκμάν τώρα ζει στη μνήμη μας μαζί με όλα τα θύματα των φασιστών που εκείνη την περίοδο είχαν απόλυτη ασυλία από το κράτος. Θυμόμαστε τον Σαχζάτ όπως και τον Παύλο Φύσσα, όπως και όλους όσους και όσες υπήρξαν τα γνωστά και άγνωστα θύματα της φασιστικής και της κρατικής βίας. Ένα μακρύς κατάλογος από διωγμένους, χτυπημένους, πνιγμένους που μέχρι σήμερα μεγαλώνει και ζητά δικαιοσύνη.

Με τους αγώνες μας τιμούμε τη μνήμη του Σαχζάτ και όλων των άλλων. Καλούμαστε να απαντήσουμε στις προκλήσεις που μεγαλώνουν μέρα με τη μέρα: Αστυνομική καταστολή, αντιμεταναστευτική, αντιπροσφυγική πολιτική σε Ελλάδα και Ευρώπη, φτώχεια και άνοδος της ακροδεξιάς, πόλεμοι και ασυδοσία του καπιταλισμού σε κάθε γωνιά του πλανήτη.

Οι αγώνες μας δίνονται στον δρόμο! Ούτε σπιθαμή γης στους φασίστες! Η θέση τους είναι στο περιθώριο! Άσυλο και στέγη στους πρόσφυγες. Δουλειά και ίσα δικαιώματα για όλους και όλες.

20 Γενάρη, 12 το μεσημέρι καλούμε σε αντιφασιστική συγκέντρωση, για τα 11 χρόνια από τη δολοφονία του Σαχζάτ Λουκμάν, στην πλατεία Μερκούρη στα Πετράλωνα, μαζί με τοπικές συλλογικότητες, φοιτητικούς συλλόγους και συνδικάτα.

Δεν ξεχνάμε τα θύματα
Δε συγχωρούμε τα εγκλήματα

Αντιφασιστικός Συντονισμός Αθήνας-Πειραιά

Καμπάνια «Δεν είναι αθώοι - οι Ναζί στην φυλακή!»

πηγή : https://twitter.com/Ksmetanastwn/status/17473…


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

Στήριξη των καλεσμάτων

Ο νέος ποινικός κώδικας που κατατίθεται προς ψήφιση στην Βουλή το αμέσως επόμενο διάστημα αποτελεί τo επιστέγασμα του καθεστώτος πολιτειακής εκτροπής.

Άμεση και επιτακτική ανάγκη αποτελεί η οργάνωση του ανοίγματος και της κεντρικοποίησης του αγώνα μαζικά στο δρόμο, πριν την ψήφιση του.

Στη βάση όλων των παραπάνω καλούμε σε συνάντηση και συνοργάνωση ενός όσο το δυνατόν ευρύτερου κινηματικού φάσματος, για την ενεργοποίηση σε μια μακροπρόθεσμη καμπάνια άμεσης και πλατιάς κινητοποίησης, η οποία θα εκκινεί από τον νέο ποινικό κώδικα και θα επεκτείνεται συνολικά απέναντι στο καθεστώς πολιτειακής εκτροπής από πλευράς κυβέρνησης, ολιγαρχών και ελληνικού κράτους.

Στην συνέλευση της Τετάρτης 17/01 που καλέσαμε ως Πλατφόρμα Συνομοσπονδιακής Ένωσης αποφασίσαμε από κοινού με τα συλλογικά σώματα και τις ατομικότητες που ανταποκρίθηκαν την όσο δυνατόν συχνότερη παρουσία μας στο δρόμο το επόμενο διάστημα πριν και μετά τη ψήφιση του νέου ποινικού κώδικα. Αυτό έχει ως αφετηρία την ενεργή στήριξη των καλεσμάτων και των πρωτοβουλιών ενάντια στο νέο ποινικό κώδικα και τη παρουσία μας με όρους συνοργάνωσης σε όλους τους αγώνες, ενάντια στην εκπαιδευτική αναδιάρθρωση, τους αντιφασιστικούς και αντικατασταλτικούς αγώνες κ.α. ώστε να έρθουμε σε επαφή με ευρύτερα κομμάτια του κινήματος και της κοινωνίας.

Ως συνέχεια καλούμε σε:

  • Στήριξη των καλεσμάτων και παρουσία με πανό στην πανεκπαιδευτική πορεία τη Πέμπτη 18/01, με σημείο συνάντησης το Σύνταγμα στη 13:00
  • Μαζική στήριξη του καλέσματος σε συγκέντρωση για το νέο ποινικό κώδικα στο Εφετείο την Πέμπτη 18/01 στις 19:00 από την Συνέλευση Αλληλεγγύης στους φυλακισμένους, φυγόδικους και διωκόμενους αγωνιστές/τριες
  • Στήριξη των καλεσμάτων για πορεία έντεκα χρόνια από τη δολοφονία του Σαχτζάτ Λουκμάν το Σάββατο 20/01 στις 12:00 στην πλατεία Μερκούρη
  • Στήριξη του καλέσματος για αντιφασιστική πορεία το Σάββατο 20/1 στις 18:00 στην Πλατεία Ηρώων 1940-1941 (Στρ. Καραϊσκάκη 17), Χαϊδάρι
  • Στήριξη του καλέσματος για συγκέντρωση/πορεία για την Παλαιστίνη την Κυριακή 21/01 στις 12:00 στο πάρκο Ελευθερίας
  • Μαζική στήριξη του καλέσματος σε συγκέντρωση για το νέο ποινικό κώδικα στο Σύνταγμα την Κυριακή 21/01 στη 13:00 από την Συνέλευση Αλληλεγγύης στους φυλακισμένους, φυγόδικους και διωκόμενους αγωνιστές/τριες
  • Ανοιχτή συνέλευση για το νέο ποινικό κώδικα την Τετάρτη 24/01 στην ΑΣΟΕΕ στις 18:30

ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ

πηγή : http://athens.indymedia.org/event/93196/


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

Σήμερα συμπληρώνονται 11 χρόνια από τη δολοφονία του Σαχζάτ Λουκμάν. Στις 17 Ιανουαρίου 2013, οι -πλέον καταδικασμένοι- φασίστες Διονύσης Λιακόπουλος και Χρήστος Στεργιόπουλος, δολοφόνησαν εν ψυχρώ τον 27χρονο τότε Σαχζάτ Λουκμάν, ενώ πήγαινε προς τη λαϊκή όπου εργαζόταν με το ποδήλατο του τα ξημερώματα εκείνης της ημέρας. Οι δολοφόνοι του έκλεισαν τον δρόμο στην Τριών Ιεραρχών και τότε ο Δ. Λιακόπουλος τον μαχαίρωσε στην καρδιά και στη συνέχεια Χ. Στεργιόπουλος τον μαχαίρωσε άλλες 6 φορές σε χέρια, πλάτη και σπονδυλική στήλη. Η δολοφονία αυτή αποτέλεσε τομή για την ελληνική κοινωνία- υπήρξε μια από τις υποθέσεις-κλειδιά που ανέδειξαν τον χαρακτήρα της Χρυσής Αυγής ως εγκληματικής οργάνωσης και δημιούργησε δικαστικό προηγούμενο αναγνωρίζοντας ρατσιστικό κίνητρο σε εγκλήματα κατά της ζωής. Κυρίαρχα όμως, επιβεβαίωσε με τον χειρότερο τρόπο την ανοδική τάση της ακροδεξιάς και το γενικότερο κλίμα ατιμωρησίας μέσα στην οποία δρούσαν (και εξακολουθούν να δρουν) φασίστες και ακροδεξιοί.

Ο Σαχζάτ ήταν ένας από εμάς. Ήρθε στην Ελλάδα όταν ήταν 21 ετών. Ήταν παιδί μιας πάμφτωχης, δωδεκαμελούς οικογένειας την οποία άφησε πίσω στο Πακιστάν για να μεταναστεύσει ("για λίγο" όπως είχε υποσχεθεί και στη μητέρα του) και να μπορέσει να βοηθήσει οικονομικά την οικογένειά του. Ζούσε στην Ελλάδα 6 χρόνια, σε ένα διαμέρισμα στο Περιστέρι μαζί με άλλους συμπατριώτες του. Έκανε τη διαδρομή Περιστέρι-Πετράλωνα κάθε μέρα τα ξημερώματα για να φορτώσει φρούτα στη λαϊκή της γειτονιάς. Ο Σαχζάτ γύρισε πίσω στους γονείς του στο Πακιστάν μέσα σε φέρετρο και με 7 μαχαιριές στο σώμα του. Τίποτα δε μπορεί να τον φέρει πίσω, αλλά έχουμε χρέος να κρατάμε τη μνήμη του ζωντανή. Και με το να εξιστορούμε τη σύντομη ζωή του αλλά κυριότερα να μην ξεχάσουμε ποιοι του τη στέρησαν. Να βεβαιωθούμε ότι δεν θα υπάρξει δεύτερος Σαχζάτ Λουκμάν.

Σήμερα, 11 χρόνια μετά, εξακολουθούμε να έχουμε πολλούς λόγους να αγωνιστούμε, καθώς οι συνθήκες που δημιουργούν νεκρές/ους μετανάστριες/ες είναι ακόμη παρούσες, και αποτελούν συνειδητή πολιτική επιλογή του ελληνικού κράτους. Από τα παράνομα και βίαια pushbacks που έχουν μετατρέψει το Αιγαίο σε ένα απέραντο νεκροταφείο, τις επαναπροωθήσεις στον Έβρο, τις δολοφονίες Ρομά μέχρι τα κλειστά κέντρα κράτησης προσφύγ(ισσ)ων.

Συμμετέχουμε στις αντιφασιστικές συγκέντρωση την Τετάρτη 17/01 στις 6.30μμ, στο πανό της Ανατρεπτικής Συμμαχίας για την Αθήνα καθώς και το Σάββατο στην Πλ. Μερκούρη στις 12μμ

* Το κόμικ είναι της Αλεξίας Οθωναίου.

Λόγια του πατέρα του Σαχζάτ, Καντίμ Χουσεϊν, που ήρθε στην Αθήνα για το δικαστήριο της ΧΑ.*

Αναμέτρηση

πηγή : https://www.facebook.com/anametrisionka/


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

11 χρόνια από τη δολοφονία του Σαχζάτ Λουκμάν

Στηρίζουμε - συμμετέχουμε στις εκδηλώσεις αντίστασης & μνήμης για τα 11 χρόνια από τη φασιστική δολοφονία του μετανάστη εργάτη Σαχζάτ Λουκμάν:

  • Τετάρτη 17 Ιανουαρίου, 19:00 - Συγκέντρωση στο σημείο της δολοφονίας του Σαχζάτ Λουκμάν στα Άνω Πετράλωνα
  • Σάββατο 20 Ιανουαρίου, 12:00, Πλατεία Μερκούρη - Διαδήλωση αντίστασης και μνήμης

από το κάλεσμα του αναρχικού - αντιεξουσιαστικού στεκιού Αντίπνοια:

"Στις 17 Γενάρη του 2013 δολοφονείται ο μετανάστης εργάτης Σαχζάτ Λουκμάν από τους νεοναζί Χ. Στεργιόπουλο και Δ. Λιακόπουλο, στην Τριών Ιεραρχών στα Άνω Πετράλωνα. Η δολοφονία του, καθώς και η δολοφονία του αντιφασίστα Π. Φύσσα τον Σεπτέμβρη του ίδιου έτους από παρακρατικό τάγμα της Χ.Α., αποτελούν το αιματηρό αποκορύφωμα, εκείνης της περιόδου, της παρακρατικής δράσης των φασιστών, των δεκάδων νεοναζιστικών επιθέσεων σε βάρος αναρχικών και αριστερών αγωνιστών, συνδικαλιστών, προσφύγων και μεταναστών, αλλά και ενός πλήθους δολοφονικών επιθέσεων σε καταλήψεις και αυτοοργανωμένους χώρους αγώνα."

ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ - ΔΕ ΣΥΓΧΩΡΟΥΜΕ

ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΣΑΧΖΑΤ ΛΟΥΚΜΑΝ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ!

Αυτοδιαχειριζόμενος Κοινωνικός Χώρος Pasamontaña

Γενάρης 2024

πηγή : https://pasamontana.blogspot.com/2024/01/11.h…


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

Κάλεσμα στήριξης της αντιφασιστικής πορείας μνήμης στον Σαχζάτ Λουκμάν στα Πετράλωνα

Στις 17 Ιανουαρίου 2013 δολοφονείται στα Πετραλώνα ο Πακιστανός μετανάστης εργάτης Σαχζάτ Λουκμάν απο τους φασίστες χρυσαυγίτες Χρήστο Στεργιόπουλο και Διονύση Λιακόπουλο. Η δολοφονία αυτή θα έρθει να προστεθεί σε δεκάδες επιθέσεις των φασιστικών ταγμάτων εφόδου ενάντια σε μετανάστες και μετανάστριες και θα κορυφωθεί με την δολοφονία του Παύλου Φύσσα τον Σεπτέμβρη του ίδιου έτους στο Κερατσίνι. Την ίδια περίοδο η κυβέρνηση Σαμαρά πραγματοποιεί καθημερινές επιχειρήσεις "σκούπα" στο κέντρο της Αθήνας με το όνομα "Ξένιος Δίας" προκείμενου να μας θυμίσει την πάντοτε αγαστή συνεργασία κράτους - κεφαλαίου και φασιστών.

Σήμερα κυριαρχεί η κοινή πεποίθηση ολόκληρου του "δημοκρατικού τόξου" ότι ο φασισμός ηττήθηκε στις δικαστικές αίθουσες. Τις ίδιες αίθουσες του συστήματος που τον γέννησε και τον θρέφει, του συστήματος που τον ανασύρει από την τρύπα του κάθε φορά που τον χρειάζεται ενάντια σε μετανάστες/μετανάστριες, σε αγωνιστές/αγωνίστριες, καταλήψεις και ενάντια στην εργατική τάξη και τους αγώνες της.

Οι πρόσφατες επανεμφανίσεις φασιστικών γκρουπών, μας υπενθυμίζουν ότι ένα μαχητικό αντιφασιστικό κίνημα το οποίο δεν τρέφεται με αυταπάτες και δεν έχει εμπιστοσύνη στα αστικά δικαστήρια είναι πιο επίκαιρο και αναγκαίο από ποτέ.

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ - ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΜΝΗΜΗΣ ΣΤΟΝ ΣΑΧΖΑΤ ΛΟΥΚΜΑΝ

- ΣΑΒΒΑΤΟ 20/1 - ΠΛΑΤΕΙΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ ΑΝΩ ΠΕΤΡΑΛΩΝΑ - 12πμ

Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΤΣΑΚΙΖΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ 2 ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΕΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ ΠΟΥ ΔΙΩΚΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΔΡΑΣΗ -

ΔΙΚΗ 29/1 ΕΦΕΤΕΙΟ ΛΟΥΚΑΡΕΩΣ

Αντιφασίστες/αντιφασίστριες από το κέντρο και τις γειτονιές της Αθήνας και του Πειραιά

πηγή : http://athens.indymedia.org/post/1628609/


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

Στήριξη της πορείας έντεκα χρόνια από τη φασιστική δολοφονία του Σαχτζάτ Λουκμάν | Σάββατο 20/01 στις 12:00 πλατεία Μερκούρη

Η εθνική ενότητα με αίμα είναι βαμμένη

Έχουν περάσει 11 χρόνια από την δολοφονία του Σαχζάτ Λουκμάν από τα φασιστικά καθάρματα ,μέλη της Χρυσής Αυγής, Χρήστο Στεργιόπουλο και Διονύση Λιακόπουλο.Οι δύο φασίστες έδρασαν εκείνη την μέρα στα Πετράλωνα στα πλαίσια της στρατηγικής της οργάνωσής τους. Στις 4 δεκαετίες ύπαρξής της, η Χρυσή Αυγή έχει επιτεθεί, με την ανοχή και συχνά υποστήριξη του κράτους , σε εκατοντάδες μετανάστ(ρι)ες: από τα πογκρόμ στον Άγιο Παντελεήμονα και ευρύτερα στο κέντρο της Αθήνας, σε καρτέρια σε εργάτες γης που ζητούσαν τα δεδουλευμένα τους στην ελληνική επαρχία . Την περίοδο της οικονομικής κρίσης η ΧΑ κατάφερε να ισχυροποιηθεί και να αυξήσει την επιρροή της, μπαίνοντας στην βουλή το 2012. Την δολοφονία του Σαχζάτ Λουκμάν ακολούθησε αυτή του Παύλου Φύσσα λίγους μήνες μετά και του Πετρίτ Ζίφλε τo 2018.

Η φασιστική βία συνάντησε σημαντικές αντιφασιστικές απαντήσεις. Συγκρουσιακές πορείες, αντισυγκεντρώσεις ,πολύμορφες επιθέσεις, οι οποίες κατάφεραν να αναχαιτίσουν μεγάλο μέρος της φασιστικής δυναμικής. Ο αγώνας όμως ενάντια στους φασίστες είναι συνεχής.

Κρατική και παρακρατική βία απέναντι στους μετανάστες/ριες

Τους τελευταίους μήνες βλέπουμε μια μεγάλη έξαρση της κρατικής και παρακρατικής βίας απέναντι στους μετανάστες/ριες.

Στις 12/8 ο Σιράζ Σαφτάρ δολοφονείτε από φασίστες στον Περισσό. Παρότι στην συγκεκριμένη περιοχή έχουν συμβεί πολλές αντίστοιχες επιθέσεις την τελευταία δεκαετία, το κράτος υποστηρίζει πως ήταν ληστεία (ενώ δεν του λείπει κανένα προσωπικό αντικείμενο) για να συγκαλύψει τα ρατσιστικά κίνητρα της δολοφονίας.

Στις 23/9 πραγματοποιήθηκε ακόμα μια κρατική-καπιταλιστική δολοφονία στο δάσος της Δαδιάς . Κυνηγημένοι από συνοριοφύλακες και παρακρατικές εθνικιστικές ομάδες, δεκάδες μετανάστες εγκλωβίστηκαν και βρήκαν τραγικό θάνατο μέσα στις φλόγες της πυρκαγιάς. Κατευθείαν, ξεκινά να διαχέεται από όλα τα φασιστικά-ακροδεξιά κομμάτια η αφήγηση πως «τις φωτιές τις βάζουν οι μετανάστες που λειτουργούν ως πληρωμένοι πράκτορες ξένων εχθρικών χώρων». Οργανώνονται, με πρωταγωνιστικό ρόλο φασιστών, ντόπιες ομάδες «αγανακτισμένων κατοίκων» (που ενισχύονται και από άλλες πόλεις) και ξεκινάνε πογκρόμ με αιχμαλωσίες και επιθέσεις σε μετανάστες. Ο αριθμός των τραυματιών αλλά πιθανά και δολοφονημένων δεν μπορεί να είναι γνωστός λόγω της πλήρους συγκάλυψης από το κράτος και της αορατότητας των μεταναστ(ρι)ών.

Σε όλα τα παραπάνω γεγονότα η στάση του κράτους και των ΜΜΕ ξεχείλιζε από υποκρισία και συγκάλυψη. Από την μια μιλούσαν για ακραίες ρατσιστικές συμπεριφορές και από την άλλη αναπαρήγαν το αφήγημα περί «ξένων εισβολέων», περί «χρησιμότητας του φράχτη του Έβρου», περί «δίκαιης αγανάκτησης των κάτοικων» κτλ. Μάλιστα o κρατικός μηχανισμός κατηγόρησε ως εμπρηστές τους 13 μετανάστες που απήγαγε το ρατσιστικό κάθαρμα Απόστολος Τοτά, και έδωσε το ελεύθερο στις φασιστικές ομάδες να λυντσάρουν μετανάστ(ρι)ες σε όλη την Αλεξανδρούπολη.

Ταυτόχρονα, τον προηγούμενο μήνα πέρασε από την ΝΔ η ρύθμιση Καρίδη, με διευρυμένη στήριξη των κομμάτων του κέντρου και της αριστεράς. Η συγκεκριμένη ρύθμιση δίνει την δυνατότητα νομιμοποίησης σε μετανάστριες/ες που βρίσκονται πάνω από τρία χρόνια στην Ελλάδα με προϋπόθεση την νόμιμη εργασία. Επί της ουσίας τα κενά εργατικών χεριών στις πιο σκληρές δουλείες (κυρίως στα χωράφια της ελληνικής υπαίθρου) θα καλυφθούν από το πιο υποτιμημένο κομμάτι των από τα κάτω. Με αυτή τη ρύθμιση τα αφεντικά θα έχουν αυξημένες εξουσίες, αφού πλέον η απειλή της απόλυσης, δεν σημαίνει μόνο οικονομικό στραγγαλισμό αλλά και επιστροφή σε καθεστώς απέλασης ή εγκλεισμού σε στρατόπεδα συγκέντρωσης .Το γεγονός ότι ψηφίστηκε από ευρύ πολιτικό φάσμα δείχνει πως η ουσία της κρατικής διαχείρισης απέναντι στις μετανάστριες/ες είναι σταθερή ανεξαρτήτου κυβέρνησης.

Η μετανάστευση ως πεδίο κερδοφορίας των αφεντικών και ιδεολογικής προπαγάνδας του κράτους

Η μετανάστευση χρησιμοποιείται από τη μία ως πεδίο κερδοφορίας των αφεντικών αφού τους προσφέρει φθηνό, αόρατο εργατικό δυναμικό, αλλά και ως μια πολύ επικερδής επιχείρηση από μπάτσους, συνοριοφύλακες και κυκλώματα διακίνησης που εκμεταλλεύονται τον πόνο και τη δυσμενή θέση των μεταναστών/ριων. Από την άλλη, ως πεδίο ιδεολογικής προπαγάνδας του κράτους, αφού οι υποτιθέμενες απειλές είτε για πολιτιστικά, είτε για θρησκευτικά θέματα, είναι οι αφορμές για να σημάνουν κίνδυνο για την εθνική ενότητα και να καλέσουν στην επαγρύπνηση πατριωτικών και εθνικιστικών φρονημάτων.

Οπλισμένοι με αυτή την ιδεολογική προπαγάνδα οι κάθε λογής κυβερνώντες και εξουσιαστές είναι αυτοί που υπερηφανεύονται για τις επεκτάσεις και θωρακίσεις του φράχτη στον Έβρο. Είναι αυτοί που οργανώνουν επιχειρήσεις σκούπα στο κέντρο της Αθήνας και σε άλλες πόλεις. Είναι αυτοί που δίνουν εντολή για τις επαναπροωθήσεις και τις βυθίσεις σκαφών στο Αιγαίο και παράλληλα κάνουν τα πάντα για να το αποκρύψουν, όπως στην περίπτωση της Πύλου και της δολοφονίας πάνω από 500 μεταναστριών/ων. Είναι οι ίδιοι που στηρίζουν τους πολέμους που ξεριζώνουν εκατομμύρια ανθρώπους ανά τον κόσμο.

Η λεηλασία του επονομαζόμενου από την δύση "τρίτου κόσμου" έχει επιφέρει τεράστια κέρδη στα κράτη και στο κεφάλαιο. Η ιστορία της Αφρικής, της Ασίας, της Λατινικής Αμερικής είναι γεμάτη με αιματοκυλίσματα, απαγωγές, βία, εξαθλίωση και εκμετάλλευση. Τo trafficking, οι αλλεπάλληλες στρατιωτικές συμπλοκές, η δυσπροσβασιμότητα στην κάλυψη βασικών αναγκών και η παιδική εργασία, αποτελούν την καθημερινότητα εκατομμυρίων ανθρώπων.

Για την άνοδο της ακροδεξιάς σε παγκόσμιο επίπεδο

Από τα πρόσφατα πογκρόμ στην Κύπρο, στα φασιστικά κόμματα της Ιταλίας, την Γαλλίας, χωρών των Βαλκάνιων και της Σκανδιναβίας έως την Νότια κι Βόρεια Αμερική η άνοδος της ακροδεξιάς, είναι ένα συνδυαστικό αποτέλεσμα αρκετών παραγόντων. Από την μια των δομικών χαρακτηριστικών του κράτους και του καπιταλισμού: του ρατσισμού, του εθνικισμού, του μιλιταρισμού, της πατριαρχίας. Από την άλλη μιας περιόδου, στην οποία ο πολεμικός ανταγωνισμός των διακρατικών μπλοκ του ΝΑΤΟ, της Ρωσίας και της Κίνας βρίσκετε στα ύψη, που όλα τα κράτη ανά τον κόσμο ενισχύουν την κατασταλτική τους ισχύ στις πόλεις και στα σύνορα, που αυξάνουν τους στρατιωτικούς εξοπλισμούς τους και που δημιουργούν ένα φιλοπόλεμο κλίμα.

Για τον αντιφασιστικό αγώνα

Απέναντι στα κυρίαρχα αφηγήματα και πρακτικές, ο αγώνας ενάντια στον φασισμό είναι ένας αγώνας αντικρατικός . Ένας αγώνας ενάντια στο κεφάλαιο και κάθε εξουσία, για την κατάργηση των συνόρων και των εθνών. Αναπόσπαστο κομμάτι της μάχης για την κοινωνική και ταξική επανάσταση για την αναρχία. Έτσι συνειδητά απέχουμε από δημοκρατικά τόξα που ξεπλένουν τον δολοφονικό ρόλο της ίδιας της δημοκρατίας, χωρίς καμία αυταπάτη πως οι καταδίκες των ναζί στα δικαστήρια θα συμβάλλουν στον αντιφασιστικό αγώνα. Ο σεβασμός στην νομιμότητα συνεπάγεται με ανακωχή με τον ταξικό εχθρό μας, για αυτό και την αρνούμαστε κατηγορηματικά.

Ταυτόχρονα, ο αγώνας ενάντια στον φασισμό είναι κοινός με τις μετανάστριες και τους μετανάστες, με τους Ρομά, με τα άτομα που δέχονται επιθέσεις λόγω της έμφυλης ταυτότητας τους, με όσους στοχοποιούνται ως περισσευούμενες/οι. Με δράσεις ενάντια στους μηχανισμούς καταστολής στα σύνορα ( frontex, λιμενικό, μπάτσοι, στρατός), αλλά και παντού.

Ο αγώνας ενάντια στον φασισμό είναι αγώνας ενάντια στον στρατό. Γιατί ο ρόλος του στρατού είναι η συμμέτοχη σε διακρατικούς πολέμους, το συστηματικό κυνήγι και η δολοφονία μεταναστών/ριων στα σύνορα, είναι η στήριξη και εκπαίδευση εθνικιστικών πολιτοφυλάκων και εθνοφρουρών. Είναι ο εμποτισμός των εθνικιστικών αξίων στους φαντάρους. Είναι η ενίσχυση του αφηγήματος της εθνικής ενότητας και της άμυνας της πατρίδας που βάλλετε από «εσωτερικούς και εξωτερικούς εχθρούς».

Τέλος, ο αγώνας ενάντια στον φασισμό περνάει μέσα από την επίθεση στους φασίστες. Μέσα από το μπλοκάρισμα της προσπάθειας τους να καταλάβουν δημόσιο χώρο. Τσακίζοντας τους ίδιους, τα κόμματα τους, τα γραφεία και τους συλλόγους τους, τους χρηματοδότες τους και εν τέλει τους μεγαλύτερους υποστηριχτές τους :το κράτος και το κεφάλαιο. Όσο και να ονειρεύονται την κατάκτηση του δρόμου και της εξουσίας είναι στο χέρι μας, ως αντικρατικό-αντιφασιστικό κίνημα και κομμάτι των "από τα κάτω" να σταθούμε μπροστά στο δρόμο τους, να τσακίσουμε τους ίδιους και τα αιματοβαμμένα όνειρα τους.

Στρατόπεδα συγκέντρωσης, πογκρόμ και Μανωλάδα αν είσαι μετανάστης αυτή είναι η Ελλάδα

Κανένα κράτος, πατρίδα και φυλή αγώνας για επανάσταση σε ολάκερη τη γη

Αναρχικές/οί για την κοινωνική και ταξική επανάσταση (Acte)

πηγή : https://acte.espivblogs.net/2024/01/19/stirix…


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

Σαχζάτ Λουκμάν. 11 χρόνια μετά. Δεν Ξεχνάμε - Δεν Συγχωρούμε. Αντιφασιστική Πορεία Μνήμης [Σάββατο 20/1. Πετράλωνα]

Αυτοί που ευθύνονται για το ότι ο πόλεμος με το φασισμό είναι τόσο μακροχρόνιος, είναι αυτοί που κατά καιρούς του πρόσφεραν ειρήνη.

Γερμανός Αντιφασίστας, 1942

Σαχζάτ Λουκμάν 17.1.2013 - 2024. 11 χρόνια μετά ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ τους νεκρούς της Τάξης μας. ΔΕΝ ΣΥΓΧΩΡΟΥΜΕ τους νεοναζί παρακρατικούς δολοφόνους, το Κεφάλαιο και το Κράτος του που τους γεννά και τους τρέφει.

ΟΥΤΕ ΣΠΙΘΑΜΗ ΓΗΣ ΣΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ. Να τσακίσουμε τα φασιστικά παρακρατικά τάγματα εφόδου. ΤΑΞΙΚΟΣ ΜΑΧΗΤΙΚΟΣ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΜΌΣ.

Αλληλεγγύη στους 2 αντιφασίστες συντρόφους που βρίσκονται κατηγορούμενοι για συμμετοχή στην οργάνωση "Ταξιαρχία" και αντιφασιστικές άμεσες δράσεις σε χρυσαυγίτικες γιάφκες. Δίκη. Δευτέρα 29/1. Εφετείο Αθηνών (Λουκάρεως).

Στηρίζουμε - Συμμετέχουμε στην αντιφασιστική πορεία Μνήμης το Σάββατο 20/1 στις 12.00. Πλατεία Μερκούρη. Άνω Πετράλωνα.

Κίνηση της Βιολέττας
Αθήνα, Γενάρης 2024

πηγή : https://prolprot.espivblogs.net/2024/01/19/kt…


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

May be a doodle of text

May be a graphic of text

Κατάληψη ΦΣ Παντείου

πηγή : https://www.facebook.com/photo?fbid=122096482…