Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου 2023 στις 13.00

Διήμερο πολιτι(στι)κών εκδηλώσεων για τα 8 χρόνια ΑΚΜ

Άλλος ένας Δεκέμβρης μπήκε το οποίο σημαίνει ότι πλησιάζουν τα γενέθλια του Αυτοδιαχειριζόμενου Κυλικείου Μηχανολόγων. Πριν 8 χρόνια, λοιπόν, έγινε κατάληψη στον χώρο που αποτελεί σήμερα το κυλικείο, ο οποίος βρισκόταν για καιρό παρατημένος από όταν ο εργολάβος που τον διαχειρίζονταν έφυγε απολύοντας τα εργαζόμενα και αγνοώντας τις ανάγκες των φοιτητών. 8 χρόνια τώρα το κυλικείο λειτουργεί χωρίς εργολάβους, αφεντικά και εκμετάλλευση τόσο με το να καλύπτει τις βασικές ανάγκες των φοιτητριών σε προσιτές τιμές όσο και με το να αποτελεί ένα χώρο ελεύθερης έκφρασης, κοινωνικοποίησης και πολιτικοποίησης στον οποίο έχουν πραγματοποιηθεί πληθώρα πολιτι(στι)κών δράσεων.

Εν όψει της συμπλήρωσης 8 χρόνων λειτουργίας μας διοργανώνουμε και φέτος διήμερο εκδηλώσεων και δράσεων. Από τις εκδηλώσεις του διημέρου δε θα μπορούσε να λείπει μια εκδήλωση αλληλεγγύης στον αγώνα του παλαιστινιακού λαού, ενόσω η γενοκτονία των Παλαιστινίων μαίνεται ακόμα με την εμπλοκή, μάλιστα, και της Ελλάδας στο πλευρό του κράτους-δολοφόνο του Ισραήλ. Την επόμενη μέρα θα ακολουθήσει εκδήλωση για το αυτοδιαχειριζόμενο εργοστάσιο της ΒΙΟΜΕ στη Θεσσαλονίκη το οποίο από πέρυσι απειλείται με εκκένωση από τα αφεντικά της εταιρείας Acsion Limited. Η πρώτη μέρα θα κλείσει με bar που θα προσφέρονται τα πολυαγαπημένα cocktail για τα οποία έχει διακριθεί το κυλικείο μας, ενώ η δεύτερη μέρα θα κλείσει με το γνωστό σε όλα μας, ρεμπέτικο γλέντι του κυλικείου το οποίο εδώ και χρόνια έχει στιγματίσει τους γενεθλιακούς εορτασμούς της κατάληψης! Με αφορμή του ρεμπέτικου γλεντιού μας, θα διεξαχθεί στην έναρξη του διημέρου φεμινιστικό καφενείο με θέμα τις έμφυλες διαστάσεις και τα προτάγματά μας γύρω από το ρεμπέτικο τραγούδι.

*Στον χώρο μας θα βρίσκονται και τις δύο μέρες βιβλιοπωλείο, μπαρ, καφές και λιχουδιές σε προσιτές τιμές.

Σας περιμένουμε, λοιπόν, όλα να γιορτάσουμε τα 8 χρόνια του κυλικείου και να ευχηθούμε άλλα τόσα και πολλά περισσότερα χρόνια λειτουργίας "μέχρι να γίνουν όλα δικά μας".

Πρόσβαση με:

608, 230: στάση 8η Ζωγράφου και 10' περπάτημα

242 από Μετρό Κατεχάκη: στάση Θυρωρείο και 5' περπάτημα

Παραβιαστικές, ρατσιστικές, σεξιστικές, ομο-τρανσφοβικές συμπεριφορές, δε θα γίνουν ανεκτές. Σε περίπτωση που κάποια συμβεί, απευθυνθείτε στα άτομα του κυλικείου.

Μπορεί να είναι γραφικό κείμενο που λέει "AiHmepo ΠΟΛΙΤΙ(ΣΤΙ)ΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ "Μέχρι να γίνουν όλα δικά μας!" Πέμπτη 21/12 13:00 Άνοιγμα χώρου 15:00 Φεμινιστικό καφενείο "Ρεμπέτικο: Οι έμφυλες διαστάσεις και προτάγματά μας" 18:00 "From the river to the sea, Palestine will be free" Εκδήλωση συζήτηση για την Παλαιστίνη 21:00 Cocktail bar Παρασκευή 22/12 13:00 Άνοιγμα χώρου 15:30 Προβολή ντοκιμαντέρ της BIO.ME "Επόμενος σταθμός: ΟΥΤΟΠΙΑ" & συζήτηση με εργαζόμενο της BIO.ME 19:00Ρεμπέτικο γλέντι CARA *Καθ όλη τη διάρκεια του διημέρου θα λειουργεί βιβλιοπωλείο, καφενείο και bak για τα 8 χρόνια λειτουργίας του ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΜΕΝΟΥ ΚΥΛΙΚΕΙΟΥ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΩΝ"

πηγή : email που λάβαμε στις 13 Δεκεμβρίου 12h