Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου 2023 στις 18.00

10 καλέσματα : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Συγκέντρωση Αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη

ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΙΣΡΑΗΛΙΝΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗΣ ZIM.

Μπλοκάρετε τα Logistics του πολέμου!

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ!

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ: ΤΕΤΑΡΤΗ 20/12, 18:00

ΣΤΑΘΜΟΣ ΜΕΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ

Η ZIM Shipping, που ιδρύθηκε το 1945, είναι μια ισραηλινή εταιρεία ναυτιλιακών εμπορευμάτων, η οποία μεταφέρει όπλα και στρατιωτικό υλικό από και προς το κράτος δολοφόνο του Ισραήλ. Η ZIM έχει διαδραματίσει αναπόσπαστο και συνεχή ρόλο στην ανάπτυξη της φασιστικής κατοχής της Παλαιστίνης και της επακόλουθης «ισραηλινής» πολεμικής μηχανής.

Μερικές από τις πρώτες αποστολές της ZIM συνεπάγονταν τη διευκόλυνση της παράνομης μεταφοράς εκατοντάδων χιλιάδων εποίκων στο νεοϊδρυθέν αποικιακό κράτος. Όπως και σήμερα, η ZIM μετέφερε επίσης στρατιωτικό υλικό κατά τη διάρκεια της Nakba του 1948. Η ZIM ανήκει στη μεγαλύτερη εταιρεία χαρτοφυλακίου του Ισραήλ, την Israel Corporation, η οποία ιδρύθηκε το 1968 και έχει αναπτυχθεί για να ασκεί τεράστια πολιτική επιρροή.

Σήμερα, μεταξύ του ποταμού Ιορδάνη και της Μεσογείου, οι Παλαιστίνιοι ζουν κάτω από ένα φασιστικό καθεστώς απαρτχάιντ, αποικιοκρατίας, κατοχής και πολιορκίας - όλα διαπράττονται από το κράτος δολοφόνο του Ισραήλ και χρηματοδοτούνται από τον ιμπεριαλισμό από τις Ηνωμένες Πολιτείες, με 3,8 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως. Εν τω μεταξύ, ισραηλινές εταιρείες όπως η ZIM επωφελούνται ιδιωτικά από την επιμελητεία του πολέμου και της αιματοχυσίας, ενώ αποτελούν επίσης ένα μεγάλο μέρος της ισραηλινής οικονομίας.

Η σιωνιστική κατοχή, διαπράττει εγκλήματα πολέμου και εθνοκάθαρση, τα οποία δεν μπορούν να συμβούν χωρίς υλικοτεχνική υποστήριξη και υποδομή από εταιρείες όπως η ZIM και υποστηριζόμενα κράτη όπως η Ελλάδα. Το κράτος δολοφόνος του Ισραήλ εισάγει όπλα, τα δοκιμάζει σε Παλαιστίνιους και στη συνέχεια τα εξάγει, παγκοσμίως. Η Ινδία είναι ο πιο παραγωγικός εισαγωγέας ισραηλινών όπλων και εξοπλισμού.

Η χρήση των ελληνικών λιμανιών είναι ζωτικής σημασίας για τις θαλάσσιες κινήσεις της σιωνιστικής οντότητας, αλλά αντιπροσωπεύει μόνο την κορυφή του παγόβουνου όσον αφορά τη συνενοχή του ελληνικού κράτους. Από συμβόλαια 1,65 δισεκατομμυρίων δολαρίων με τον μεγαλύτερο πάροχο όπλων του Ισραήλ , την Elbit Systems, για υλικοτεχνική υποστήριξη και εκπαίδευση στην Ελληνική Πολεμική Αεροπορία. Συμβόλαια με την Israel Aerospace Industries για τη μίσθωση drones για «παρακολούθηση των συνόρων» για την περαιτέρω οχύρωση του φρουρίου της Ευρώπης και το εν εξελίξει έργο αγωγού φυσικού αερίου -EastMed - που θα διοχετεύει το αέριο που συλλέγεται από την κατεχόμενη Παλαιστίνη απευθείας στην Ευρώπη μέσω Κύπρου και Ελλάδας.Το ελληνικό κράτος, συνεργάζεται με τον ιμπεριαλισμό και το σιωνισμό σε όλους τους τομείς, πολιτικά, στρατιωτικά και οικονομικά.

Έχουμε χρέος να αγωνιστούμε στο εσωτερικό τον χωρών στην Ελλάδα ενάντια στις συμφωνίες με τον ιμπεριαλισμό και το σιωνισμό. Να αγωνιστούμε για να νικήσει η αντίσταση του Παλαιστινιακού Λαού.

Ενώ ιμπεριαλισμός ΗΠΑ-ΕΕ και Σιωνισμός συνεχίζουν τη γενοκτονία , η παλαιστινιακή αντίσταση καλεί τους ελεύθερους λαούς του κόσμου να αναλάβουν αποφασιστική και ανατρεπτική δράση.

Η εκστρατεία «block the boat» είναι μια διεθνής καμπάνια να μπλοκαριστούν τα πλοία της ισραηλινής ZIM σε όλο τον κόσμο.

Η ΖΙΜ και όλες οι ισραηλινές ναυτιλιακές εταιρείες και τα πλοία τους προορίζονται να εφοδιάζουν το Ισραήλ για να επιτίθεται στην Κατεχόμενη Παλαιστίνη. Η συμμετοχή στο κάλεσμα για αποκλεισμό του σκάφους είναι ένας από τους πιο σαφείς και αποτελεσματικούς τρόπους έκφρασης της διεθνιστικής αλληλεγγύης στην παλαιστινιακή αντίσταση.

Για όλους αυτούς τους λόγους και όχι μόνο, καλούμε συλλογικότητες, ομάδες, συνδικάτα, αγωνιστές/αγωνίστριες να μπλοκάρουν την επιμελητεία του πολέμου - συγκεκριμένα τη ΖΙΜ. Τις τελευταίες εβδομάδες υπήρξαν πολλαπλές ενέργειες κατά της ZIM, με ακτιβιστές, οργανώσεις και λιμενεργάτες να συνεργάζονται για να εμποδίσουν ή να αρνηθούν να ξεφορτώσουν τους Ισραηλινούς. Μέσω της μαχητικής δράσης, η αντίσταση στην Υεμένη έχει κατάφερε πλήγματα σε πλοία της ZIM. Επίσης υπήρξαν δηλώσεις εργαζομένων στις μεταφορές στο Βέλγιο, τη Βαρκελώνη και την Ιαπωνία ότι θα αρνηθούν να φορτώσουν όπλα με προορισμό το Ισραήλ. Στο λιμάνι της Γένοβας, τα συνδικάτα εργαζομένων, μαζί με άλλες ομάδες, έχουν πραγματοποιήσει μια μονοήμερη απεργία ενάντια στη συνεχιζόμενη γενοκτονία.

Στο Μόντρεαλ μπλοκαρίστηκαν οι σιδηροδρομικές γραμμές απαιτώντας να σταματήσει η υποστήριξη προς το Ισραήλ. Στο Σίδνεϋ, το Κίνημα για τη Δικαιοσύνη της Παλαιστίνης οργάνωσε διαμαρτυρία στο Port Botany για να εμποδίσουν τα πλοία της ZIM.

Τα συνδικάτα λιμενεργατών στην Ελλάδα έχουν επίσης υπογράψει δηλώσεις αλληλεγγύης προς την Παλαιστίνη, δηλώνοντας την ετοιμότητά τους να εμποδίσουν τον εφοδιασμό του πολέμου. Είναι καιρός να αποκλείσουμε τα πλοία της ZIM από την πρόσβαση, στο λιμάνι του Πειραιά και σε οποιοδήποτε λιμάνι στην Ελλάδα! Να εμποδίσουμε όλους αυτούς που συμμετέχουν στη σφαγή του Παλαιστινιακού λαού και κερδοφορούν πάνω στο αίμα του!

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ, ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ!

ΝΙΚΗ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ!

Η ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΟ ΟΠΛΟ ΤΩΝ ΛΑΩΝ!

Συνέλευση Αλληλεγγύης στην Παλαιστινιακή Αντίσταση


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Κάλεσμα σε συγκέντρωση στην ισραηλινή ναυτιλιακή εταιρεία ZIM 20/12/2023 στις 6 μμ στον σταθμό Μετρό στον Πειραιά Δημ. Θέατρο

Πρωτοβουλία αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό εργατικών Σωματείων και Συλλογικοτήτων

Κάλεσμα σε συγκέντρωση στην ισραηλινή ναυτιλιακή εταιρεία ZIM την Tετάρτη 20/12/2023 στις 6 μμ με σημείο συνάντησης στον σταθμό Μετρό στον Πειραιά

Να σταματήσει τώρα η ισραηλινή γενοκτονία εναντίον των Παλαιστινίων στη Γάζα

Η δολοφονική ισραηλινή στρατιωτική μηχανή συνεχίζει, επεκτείνει και κλιμακώνει τους ανελέητους βομβαρδισμούς σε όλη την κατεχόμενη Παλαιστινιακή Γάζα έχοντας σε αυτό το πρωτοφανές έγκλημα την στήριξη και την αποδοχή του ιμπεριαλιστικού μπλοκ ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ.

Με την συμπλήρωση 2 μηνών από την στρατιωτική επίθεση του σιωνιστικού κράτους στην Παλαιστίνη, οι νεκροί αγγίζουν τους 20.000, οι τραυματίες τους 50.000, ενώ αδιευκρίνιστος είναι ο αριθμός των θυμάτων κάτω από τα καταστραμμένα κτίρια και της υποδομές.

Παιδιά - μωρά και γυναίκες αποτελούν το 80% των θυμάτων της ισραηλινής θηριωδίας!

Όλος ο παλαιστινιακός πληθυσμός από τον βορρά έως τον νότο υφίσταται τραγικές συνέπειες από την ισραηλινή κατοχή. Ελλείψεις σε τρόφιμα - καύσιμα- νερό και άλλα στοιχειώδη είδη βασικής διαβίωσης δημιουργούν μια πρωτοφανή ανθρωπιστική κρίση με τον υγειονομικό κίνδυνο μολύνσεων να είναι πλέον περισσότερο από ποτέ άμεσος και ορατός.

Την στιγμή που οι λαοί ξεσηκώνονται, βγαίνουν στους δρόμους, απαιτούν την άμεση κατάπαυση του πυρός, εκφράζουν την συμπαράστασή τους στους Παλαιστινίους, οι ΗΠΑ βάζουν βέτο στον ΟΗΕ για εκεχειρία και η «δημοκρατική» Ευρωπαϊκή Ένωση συνεχίζει να στηρίζει την γενοκτονία, την εθνοκάθαρση και τις καθημερινές μαζικές δολοφονίες από τον εγκληματικό κατοχικό ισραηλινό στρατό!

Με την σειρά της η ελληνική κυβέρνηση σε αυτό το αιματοκύλισμα του παλαιστινιακού λαού συντάσσεται με το Ισραήλ και τους ιμπεριαλιστικούς συμμάχους του.

Στις συνθήκες αυτές δεν πρέπει να υπάρχει καμία υποχώρηση στο ελληνικό κίνημα αλληλεγγύης στον μαχόμενο παλαιστινιακό λαό.

Στα πλαίσια αυτά η «Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό εργατικών Σωματείων και Συλλογικοτήτων» οργανώνει συγκέντρωση στον Πειραιά και πορεία στην ισραηλινή ναυτιλιακή εταιρεία ZIM, η οποία μέσω θαλάσσης αποτελεί το εργαλείο για τον στρατιωτικό και εμπορικό εφοδιασμό του κράτους δολοφόνου στις επιθέσεις του κατά του γενναίου παλαιστινιακού λαού.

Με την συγκέντρωσή μας διαδηλώνουμε την ακλόνητη θέλησή μας να μπει μπλόκο στον αντιδραστικό άξονα Ελλάδας - Ισραήλ στις εμπορικές και οικονομικές σχέσεις και στηρίζουμε την εκστρατεία «block the boat» που είναι μία διεθνής καμπάνια να μπλοκαριστούν τα πλοία της ZIM σε όλο τον κόσμο.

Απευθύνουμε κάλεσμα στα εργατικά Σωματεία, τους λαϊκούς φορείς, τις συλλογικότητες σε όλο τον Πειραιά και στις συνοικίες του να στηρίξουν και να πάρουν μαζικά μέρος στην κινητοποίηση την Τετάρτη 20/12/2023 στις 6 μμ στο Μετρό του Πειραιά.

Η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό εργατικών Σωματείων και Συλλογικοτήτων

πηγή : https://bookworker.wordpress.com/2023/12/18/κ…


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

post image

Παρέμβαση στο Περιστέρι - Λευτεριά στην Παλαιστίνη

Σε συνέχεια των δράσεων αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό που πραγματοποιούμε στο Περιστέρι, το Σάββατο 17/12 μαζί με συντρόφους και συντρόφισσες πραγματοποιήσαμε γκράφιτι στο Περιστέρι με την αναγραφή «From the river to the sea Palestine will be free». Κατά τη διάρκεια του γκράφιτι, μοιράστηκε το παρακάτω κείμενο ενώ συνομιλήσαμε με κατοίκους της γειτονιάς οι οποίοι ανταποκρίθηκαν πολύ θετικά στην παρέμβαση μας.

Στηρίζουμε τη συγκέντρωση της Τετάρτης 20/12 στο σταθμό μετρό Πειραιά στις 18:00 για τον αποκλεισμό της Ισραηλινής Ναυτιλιακής ΖΙΜ.

ΝΙΚΗ ΣΤΑ ΟΠΛΑ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ

Το πρωί του Σαββάτου, 7 Οκτώβρη, οι ένοπλες αντιστασιακές οργανώσεις για την απελευθέρωση της Παλαιστίνης και ο Παλαιστινιακός λαός, εξαπέλυσαν γενικευμένη επίθεση, στο Ισραήλ. Καταφέρνοντας πολύ σοβαρά πλήγματα στις δυνάμεις του Ισραηλινού κράτους, αποδεικνύουν πως κανένας εχθρός όσο ισχυρός και να είναι δεν είναι άφθαρτος. Έκτοτε, εξελίσσεται ένας νέος κύκλος ολοκληρωτικής δολοφονικής επίθεσης εις βάρος του Παλαιστινιακού λαού.

Για τους απανταχού καταπιεσμένους, ο πόλεμος που διεξάγεται εδώ και 75 χρόνια, στοχεύει στη σταδιακή γενοκτονία των Παλαιστινίων από το Ισραηλινό κράτος. Είναι ένας πόλεμος διαρκής και μονόπλευρος, που κάθε χρόνο περιλαμβάνει πογκρόμ με εκατοντάδες νεκρούς Παλαιστίνιους, μεταξύ των οποίων βρέφη και παιδιά, από τα πυρά των ισραηλινών κατοχικών δυνάμεων. Επίσης περιλαμβάνει εκτοπισμό των Παλαιστίνιων κατοίκων, υφαρπαγή της γης τους, εισβολές σε σπίτια και τεμένη, χειροβομβίδες, δακρυγόνα, πλαστικές σφαίρες, αναγκαστικές εξώσεις και απαλλοτροιώσεις, επιθέσεις σε εργάτες ισραηλινών επιχειρήσεων, κάψιμο μαγαζιών Παλαιστίνιων, βιασμούς γυναικών, συλλήψεις, φυλακίσεις και δολοφονίες όσων αντιστέκονται. Ενάντια λοιπόν σε αυτές τις συνθήκες ενός σύγχρονου απαρτχάιντ, αγωνίζεται τώρα ο εξεγερμένος Παλαιστινιακός λαός.

Από τη μέρα εκείνη (7/10), το κράτος του Ισραήλ επιδίδεται σε έναν ανηλεή καταιγισμό πυραύλων στη λωρίδα της Γάζας. Επέβαλε στρατιωτικό εμπάργκο στη Γάζα, έκοψε την ύδρευση και την ηλεκτροδότηση, ώστε όσοι Παλαιστίνιοι δεν καταφέρουν να φύγουν ή δεν βομβαρδιστούν κατά τη διάρκεια διαφυγής τους , να μείνουν αποκλεισμένοι από οποιαδήποτε ανθρωπιστική βοήθεια. Παράλληλα, βομβαρδίζει συστηματικά τα νοσοκομεία της Γάζας, σχολεία του ΟΗΕ και προσφυγικούς καταυλισμούς στοχεύοντας αμάχους, παιδιά και νοσηλευτικό προσωπικό. Τέλος, η εκτεταμένη χερσαία επέμβαση του Ισραήλ με τα στρατιωτικά άρματα να παρελαύνουν στους δρόμους της Γάζας και τις ασταμάτητες αεροπορικές επιδρομές, σηματοδοτεί την περαιτέρω εξόντωση του παλαιστινιακού λαού με τους νεκρούς να ανέρχονται όλο αυτό το διάστημα, σε πάνω από 18.787 μεταξύ των οποίων 8000 παιδιά ενώ χιλιάδες είναι και οι αγνοούμενοι κάτω από τα συντρίμμια της Γάζας.

Συνεχίζεται λοιπόν με αμείωτη ένταση και επιβεβαιώνεται για ακόμα μια φορά, η εθνοκάθαρση που συντελείται όλα αυτά τα χρόνια και ξεκινά από την ίδρυση του Ισραηλινού κράτους. Μια εθνοκάθαρση που πραγματοποιείται με την καθοδήγηση των Η.Π.Α και συμμάχους τα κράτη της Ε.Ε, τα οποία στηρίζουν με κάθε τρόπο τις πολιτικές των Σιωνιστών και που τώρα δηλώνουν την αμέριστη στήριξή τους σε αυτούς, ενώ συνδράμουν και με υλικά μέσα στη σφαγή που συντελείται αυτή τη στιγμή στη Γάζα. Το ελληνικό κράτος, μέσω της στενής οικονομικής και εμπορικής συνεργασίας που έχει αναπτύξει με το κράτος του Ισραήλ είναι συνυπεύθυνο, στηρίζοντας έμπρακτα και νομιμοποιώντας τον πόλεμο, την κατοχή και τη δολοφονία του Παλαιστινιακού λαού. Επίσης η επίσκεψη του πρωθυπουργού στο Ισραήλ είχε ως στόχο να δηλώσει άμεσα τη πλήρη στήριξή του στο ακροδεξιό καθεστώς του Νετανιάχου, συναινώντας στα εγκλήματα πολέμου που διαπράττει αυτή τη στιγμή το δολοφονικό κράτος του Ισραήλ. Επιπλέον, το ελληνικό κράτος μαζί με αρκετές χώρες της Ε.Ε απείχαν από τα ψηφίσματα του ΟΗΕ για ανθρωπιστική εκεχειρία και κατάπαυση του πυρός στη λωρίδα της Γάζας. Μια γραμμή που έρχεται σε πλήρη σύμπλευση με την απόφαση των Η.Π.Α να ασκούν συνεχώς βέτο και να καταψηφίζουν. Παρόλα αυτά, η συντριπτική πλειοψηφία της γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ εγκρίνει τα ψηφίσματα αυτά με αποκορύφωμα αυτό της 12ης Δεκεμβρίου που ζητά «άμεση κατάπαυση του πυρός για ανθρωπιστικούς λόγους» στη λωρίδα της Γάζας, ενώ απορρίφθηκε η αμερικανική τροπολογία να συμπεριληφθεί στο ψήφισμα η καταδίκη της επίθεσης της 7ης Οκτωβρίου ως » αποτρόπαια και τρομοκρατική».

Παράλληλα, στο εγχώριο πεδίο, στα σχέδια της κυβέρνησης ήταν η παραχώρηση της στρατιωτικής βάσης (112 Πτέρυγα Μάχης) της Ελευσίνας στις Η.Π.Α ώστε να αξιοποιηθεί για τη μεταστάθμευση αεροσκαφών, μεταγωγικών και λοιπού εξοπλισμού αλλά και ολόκληρη η περιοχή να χρησιμοποιηθεί για τις ανάγκες στέγασης και μετεγκατάστασης του αμερικάνικου στρατού. Επιπλέον, από τις 10 Οκτωβρίου, η φρεγάτα «ΨΑΡΑ» του Πολεμικού Ναυτικού, αφού εντάχθηκε στο πολεμικό ναυτικό του ΝΑΤΟ, βρίσκεται πλέον στην Ανατολική Μεσόγειο με τελικό προορισμό τα σύνορα Ισραήλ-Λιβάνου. Με τον πόλεμο να κλιμακώνεται, αντιλαμβανόμαστε την επικινδυνότητα της περαιτέρω και άμεσης εμπλοκής του ελληνικού κράτους στον πόλεμο αλλά και της έμμεσης, μέσω της αξιοποίησης των βάσεων του ΝΑΤΟ στον ελλαδικό χώρο ως ορμητήρια για τις πολεμικές συρράξεις.

Σε αυτή τη μάχη λοιπόν για μας δεν υπάρχει κανένα δίλημμα και ούτε μπορούμε να κρατάμε ίσες αποστάσεις ανάμεσα στους θύτες και τα θύματα. Ήμασταν, είμαστε και θα είμαστε πάντα με την πλευρά των καταπιεσμένων που διεκδικούν την ελευθερία και την αξιοπρέπεια τους και όχι με αυτή των καταπιεστών που θεωρούν αυτονόητο ότι κανείς δεν πρέπει να αμφισβητεί την κυριαρχία τους, αλλά αντίθετα να υπομένει με σκυμμένο το κεφάλι τα πάνδεινα από αυτούς. Στηρίζουμε τη μαχητική στάση των Παλαιστίνιων αγωνιστών και αγωνιστριών, οι οποίοι παλεύουν να επιβιώσουν και να ζήσουν αρμονικά στη γη που τους ανήκει. Όσο η Δύση επιχειρεί την αποσιώπηση του παλαιστινιακού ζητήματος, τη φίμωση και την καταστολή της αλληλεγγύης, τόσο θα συμμετέχουμε σε διαδηλώσεις, θα υψώνουμε παλαιστινιακές σημαίες και θα αναδεικνύουμε με κάθε τρόπο το δίκιο του αγώνα του παλαιστινιακού λαού.

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΞΟΝΤΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟΥ ΛΑΟΥ

ΚΑΜΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ

Αδράστεια


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Στηρίζουμε τη συγκέντρωση αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη και το κάλεσμα για τον αποκλεισμό της Ισραηλινής ναυτιλιακής ΖΙΜ.

ΤΕΤΑΡΤΗ 20/12, 18:00

ΣΤΑΘΜΟΣ ΜΕΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ακολουθεί το κείμενο της πρωτοβουλίας Μητέρες κατά της Γενοκτονίας:

Οι ζωές των δικών μας παιδιών έχουν μεγαλύτερη αξία;

Εδώ και τρεις μήνες παρακολουθούμε την καθημερινή σφαγή των ανθρώπων που ζουν παγιδευμένοι στη Λωρίδα της Γάζας από το πολεμικό, αποικιοκρατικό κράτος του Ισραήλ. Ανάμεσα στους χιλιάδες σφαγιασμένους είναι και αναρίθμητα παιδιά, παιδιά που δεν πρόλαβαν να μεγαλώσουν, άλλα που δεν πρόλαβαν καν να δουν το φως το ήλιου. Το Ισραήλ αναγνωρίζεται από τα δυτικά, επίσης πολεμικά αποικιοκρατικά κράτη, ως «δημοκρατία» και αυτό αρκεί για να νομιμοποιείται η μαζική δολοφονία παιδιών. Η γενοκτονία των Παλαιστινίων έχει προαποφασιστεί. Οι κυβερνήσεις όλες συναινούν και το κάνουν στο όνομά μας.

Όμως, εμείς, που έχουμε φέρει παιδιά σε αυτό τον κόσμο, δεν μπορούμε παρά να μας διαπερνά ένα τρομακτικό ρίγος με κάθε είδηση νεκρού παιδιού, διαμελισμένου απ' τις βόμβες. Δεν μπορούμε να μην μπούμε νοητά στη θέση εκείνης που περνώντας απ' τον διάδρομο φυγής προς τη Νότια Γάζα, που όρισαν οι δολοφόνοι ως «ασφαλή», ισραηλινός στρατιώτης πυροβολεί στο κεφάλι την τετράχρονη κόρη της στην αγκαλιά της, και την αναγκάζει να πετάξει το σώμα της, ακόμη ζεστό, στο δρόμο και να συνεχίσει. Έστω τα λίγα δεύτερα που αντέχει μια μάνα να μπει νοητά στη θέση εκείνης, αρκούν για να πλυμμηρίσει κανείς από αηδία, ντροπή και οργή γι'αυτό το έγκλημα, το οποίο όλες οι κανιβαλικές πατριαρχικές εξουσίες της Δύσης υποστηρίζουν. Με τις βόμβες και πολεμικό υλικό που προμηθεύουν στο Ισραήλ, με τις στρατιωτικές τους βάσεις-ορμητήρια, με την προπαγάνδα τους.

Ζούμε έναν εφιάλτη. Το πρόγραμμα των δυτικών «δημοκρατιών» είναι να τον συνηθίσουμε στωϊκά. Αυτό είναι το μέλλον που σχεδιάζουν για τα παιδιά μας, για τα παιδιά όλου του κόσμου, και το μέλλον είναι ήδη εδώ. Μπορούμε να αντέξουμε αυτό το μέλλον για τα δικά μας παιδιά;

ΝΑ ΑΝΑΧΑΙΤΙΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΜΗΧΑΝΕΣ - ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗ ΣΦΑΓΗ ΠΑΙΔΙΩΝ

ΣΑΜΠΟΤΑΖ ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΟ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ

ΝΙΚΗ ΣΤΑ ΟΠΛΑ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ

ΜΗΤΕΡΕΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ

mothexers_agaiexnst_genoexcide@risexeup.net


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Δυόμισι σχεδόν μήνες μετά την -ιστορικών διαστάσεων- επαναστατική πλημμύρα της Παλαιστινιακής Αντίστασης ενάντια στα κατεχόμενα εδάφη του κράτους - απαρτχάιντ του Ισραήλ, η μαρτυρική και αδούλωτη Γάζα συνεχίζει να μάχεται και να ματώνει από την ταπεινωμένη πολεμική μηχανή των σιωνιστών εγκληματιών πολέμου. Η "μόνη δημοκρατία της Μέσης Ανατολής", έχει θέσει με την στήριξη και συνενοχή των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ, σ΄ εφαρμογή την "τελική φάση" γενοκτονίας, εκτοπισμού και αφανισμού, για την ολοκλήρωση της Παλαιστινιακής Nakba του 1948.

Παρά τα όσα ισχυρίζεται η καθεστωτική προπαγάνδα της σιωνιστικής - ιμπεριαλιστικής παραπληροφόρησης, ο αγωνιζόμενος παλαιστινιακός λαός με τις αντιστασιακές Οργανώσεις του συνεχίζουν να ορθώνουν με θάρρος & μαχητικότητα το δικό τους NO PASARAN!

To ελληνικό Κράτος - εξάρτημα του ευρωατλαντικού Ιμπεριαλισμού με την αιματοβαμμένη και αμερικανόπνευστη Συμμαχία Ελλάδας - Ισραήλ, η οποία υπογράφηκε από τους Τσιπροκαμμένους και εμπεδώθηκε από τον Μητσοτάκη τον (υ)ιό, είναι συνεργός σ' αυτό το διαρκές έγκλημα πολέμου. Μια Συμμαχία "στρατηγική και πολύπλευρη" που δεν αφορά μόνο τη στρατιωτική - πολεμική συστράτευση αλλά και τα κεφαλαιοκρατικά αλισβερίσια.

Πόλεμο στον Πόλεμο των Σιωνιστών & των ΙμπεριαλιστώνΜπλόκο στην αιματοβαμμένη Συμμαχία Ελλάδας - ΙσραήλΗ Ιστορία έχει μια σωστή πλευρά, με την Παλαιστίνη ως τη Λευτεριά. Νίκη στα όπλα της Αντίστασης!

Την Τετάρτη 20 Δεκέμβρη στηρίζουμε - συμμετέχουμε στη Συγκέντρωση που καλείται από τη Συνέλευση Αλληλεγγύης στην Παλαιστινιακή Αντίσταση στο Σταθμό ΜΕΤΡΟ του Πειραιά στις 18.00 για τον Αποκλεισμό της ισραηλινής ναυτιλιακής ΖΙΜ.

Κίνηση της Βιολέττας

Αθήνα, Δεκέμβρης 2023


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Διαρκής Αγώνας | Κάλεσμα σε συγκέντρωση ενάντια στην ισραηλινή ναυτιλιακή εταιρεία ΖΙΜ | [Τετάρτη 20/12, 18.00 στον ΗΣΑΠ Πειραιά]

ΝΑ ΜΠΛΟΚΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΜΗΧΑΝΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΟΥ ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ

ΝΑ ΜΠΛΟΚΑΡΟΥΜΕ ΤΗ ΖΙΜ

Ενάντια στην Ισραηλινή κατοχή και βαρβαρότητα στα Παλαιστινιακά εδάφη…

Από τις 7 Οκτωβρίου με την εκδήλωση της επιχείρησης αντεπίθεσης "Καταιγίδα Al Aqsa" η Παλαιστινιακή Αντίσταση, ο Παλαιστινιακός Λαός, μάχεται ενάντια στη κατοχή του σιωνιστικού κράτους του Ισραήλ. Κατοχή η οποία, 75 χρόνια τώρα, με τη στήριξη των δυτικών δυνάμεων του ΝΑΤΟ, μεταφράζεται σε αποικιοκρατικές τακτικές με διωγμούς Παλαιστινίων, συνεχείς εποικισμούς, στέρηση βασικών αγαθών και αναγκών (πρόσβαση σε πόσιμο νερό, τρόφιμα, φάρμακα, ρεύμα-ενέργεια, ελεύθερες μετακινήσεις κ.α), δολοφονικές επιθέσεις σε αμάχους, αρπαγές-απαγωγές και αυθαίρετες φυλακίσεις Παλαιστίνιων.

Συνθήκη η οποία έχει μετατρέψει τη Λωρίδα της Γάζας σε μια τεράστια ανοιχτή φυλακή όπου 2.500.000 Παλαιστίνιοι ζουν κάτω από τις μπότες του Ισραηλινού στρατού κατοχής, υπό τη συνεχή αμφισβήτηση του δικαιώματος στη ζωή, στην αξιοπρέπεια, στην ελευθερία και στην αυτοδιάθεση.

Κατά τη διάρκεια αυτής της στρατιωτικής επαναστατικής επιχείρησης, οι μαχητές της Παλαιστίνης έχουν επιτύχει πρωτοφανείς απώλειες στον Ισραηλινό στρατό, καταφέρνοτας εκτός των άλλων και την πρόσκαιρη ανακατάληψη κατεχόμενων, από το Ισραήλ, εδαφών. Την ίδια ώρα, το Ισραήλ βομβαρδίζει ανηλεώς με αεροσκάφη την Γάζα - με εμφατικό παράδειγμα τους βάρβαρους βομβαρδισμούς νοσοκομείων και σχολείων με εκατοντάδες νεκρούς - , ενώ πληροφορίες αναφέρουν πως το σιωνιστικό κράτος κάνει χρήση οβίδων λευκού φωσφόρου στη Λωρίδα της Γάζας, στοχοποιώντας αδιακρίτως αμάχους και καταστρέφοντας ολοσχερώς την πόλη, με το Ισραήλ να ευθύνεται για το θάνατο περισσότερων από 15000 ανθρώπων και τον βίαιο εκτοπισμό περισσότερων από 1.000.000 παλαιστινίων.

Οι οργανώσεις της Παλαιστινιακής Αντίστασης, μέσω της εκεχειρίας και της ανταλλαγής κρατουμένων που πέτυχαν, έχουν καταφέρει να απελευθερώσουν δεκάδες αγωνίστριες και μικρά παιδιά που κρατούνταν για χρόνια υπό άθλιες συνθήκες και κάτω από καθεστώς απομόνωσης και διαρκών βασανιστηρίων στις φυλακές του Ισραήλ, αλλά και να ανασυνταχθούν ενόψει ενός νέου γύρου αιματοκυλίσματος που έχει ήδη προβεί το σιωνιστικό καθεστώς για τους κατοίκους της Γάζας.

Που στηρίζεται εξολοκλήρου στις πλάτες των Ιμπεριαλιστών των ΗΠΑ και της ΕΕ…

Από την άλλη, η Δύση, που όλα τα προηγούμενα χρόνια -αν δεν ήταν άμεσος συνεργός - σιωπούσε εκκωφαντικά στα συνεχόμενα εγκλήματα του σιωνιστικού κρατους, αυτή τη στιγμή συστρατεύεται στη καταδίκη της Παλαιστινιακής αντίστασης, ενώ οι ΗΠΑ έσπευσαν από την πρώτη στιγμή να στείλουν στρατιωτική βοήθεια στη βάση της σαθρής ιμπεριαλιστικής επιχειρηματολογίας περί δικαιώματος στην "αυτοάμυνα" που προσπαθεί να διαγράψει από τη συλλογική μνήμη των λαών του πλανήτη 8 δεκαετίες πολύμορφης κατοχικής βίας απέναντι στους Παλαιστίνιους. Ένα δικαίωμα που όλα αυτά τα χρόνια του επιτρέπει να σκοτώνει αμάχους, να βομβαρδίζει νοσοκομεία και σχολεία, να κρατά σε ομηρία τους κατοίκους της Γάζας ελέγχοντας την πρόσβασή τους σε βασικά αγαθά, τις επικοινωνίες τους, την τροφοδοσία τους, το ρεύμα τους και το νερό τους, αποκλείοντάς τους από οποιαδήποτε ανθρωπιστική βοήθεια.

Και στη συνενοχή της ντόπιας αστικής τάξης και του ελληνικού κράτους…

Πιο συγκεκριμένα και όσον αφορά το ελληνικό κράτος, παραμένει πιστό στην εθελόδουλη σύνδεση του με το ΝΑΤΟϊκό στρατόπεδο και την εξυπηρέτηση των γεωπολιτικών επιδιώξεων των ΗΠΑ. Μετατρέπει τον ελλαδικό χώρο σε προκεχωρημένο φυλάκιο του δυτικού ιμπεριαλισμού παραχωρώντας εθνικές υποδομές (λιμάνια, αεροδρόμια, οδικά/σιδηροδρομικά δίκτυα, στρατιωτικές βάσεις), για στάθμευση ΝΑΤΟϊκών δυνάμεων, μεταφορά πολεμικού υλικού σε ενεργά μέτωπα (Ουκρανία, Παλαιστίνη) και πραγματοποιεί κοινές στρατιωτικές ασκήσεις , όπως η "Τακτική Άσκηση Μετά Στρατευμάτων" (ΤΑΜΣ), «Olympic Cooperation -23» («Ολυμπιακή Συνεργασία - 23»). Στα πλαίσια αυτής της ΝΑΤΟϊκής πολιτικής το ελληνικό κράτος επιλέγει την ενεργή στήριξη των εγκλημάτων του κράτους του Ισραήλ ενάντια στον λαό της Παλαιστίνης.

Έτσι παραχωρεί και τώρα το λιμάνι του Πειραιά για στάθμευση και φορτοεκφόρτωση πλοίων της ισραηλινής ναυτιλιακής ΖΙΜ. Μια εταιρεία που από την ίδρυση της το 1945 απότελεί αναπόσπαστο κομμάτι του Ισραηλινού κατοχικού κράτους , με ενεργή συμμετοχή στην μεταφορά Ισραηλινών στα παλαιστινιακά εδάφη αλλά και με τη μεταφορά πολεμικού εξοπλισμού μέχρι και σήμερα για τη σφαγή του παλαιστινιακού λαού.

Τα τελευταία χρόνια οι οικονομικές και ενεργειακές συμφωνίες (ενεργειακή σύνδεση Ελλάδα-Κύπρου-Ισραήλ), οι αμυντικές συμφωνίες (αγορές οπλικών συστημάτων, κοινές στρατιωτικές ασκήσεις κ.α.), η διαμόρφωση ευνοϊκών συνθηκών για τη διείσδυση και ενίσχυση του Ισραηλινού κεφαλαίου μέσω της προσέλκυσης Ισραηλινών επενδύσεων στους τομείς των κατασκευών, της αγοράς κατοικίας, του τουρισμού και της ναυτιλίας, βάζουν τις βάσεις της περίφημης Ελληνο-Ισραηλινής φιλίας. Μια "φιλία" η οποία εξαργυρώνεται σε αυτή τη συγκυρία όπου οι Ισραηλινές δυνάμεις έχουν εισβάλλει στην Γάζα, με δηλώσεις πολιτικής στήριξης του Ισραήλ από την Ελληνική κυβέρνηση, με αποστολή στρατιωτικού υλικού, με διευκολύνσεις μεταφοράς Ισραηλινών εφέδρων, με αποστολή ελληνικών στρατιωτικών δυνάμεων - πλοίων στην περιοχή ως μέρος ΝΑΤΟϊκής δύναμης επιτήρησης και αποτροπής, με την παραχώρηση βάσεων και λιμανιών για τον ελλιμενισμό ΝΑΤΟϊκών δυνάμεων, με την επαίσχυντη αποχή της Ελλάδας από την ψηφοφορία του ΟΗΕ για κατάπαυση του πυρός.
Οι λαοί αψηφούν την κυρίαρχη προπαγάνδα και μένουν στη σωστή πλευρά της ιστορίας:

Στο πλευρό της Παλαιστίνης που αγωνίζεται με όλα τα μέσα για την ελευθερία της

Και απέναντι σε αυτή την συνεχιζόμενη σφαγή του Παλαιστινιακού λαού τότε και τώρα, οι ιδεολογικοί μηχανισμού του κράτους, τα φερέφωνα των ΜΜΕ, αποκρύπτουν την αλήθεια ενώ εξαπολύουν έναν ακόμα πόλεμο ενάντια σε έναν ηρωικό λαό που αντιστέκεται, προβάλλοντας ανακριβείς ειδήσεις και εσφαλμένες εικόνες. Εικόνες ντροπής, που διαστρεβλώνουν και τερροροποιούν τον αγώνα των παλαιστινίων, αποκρύπτοντας ή ακόμα και δικαιολογώντας τα εγκλήματα πολέμου του ισραηλινού κράτος εις βάρος του λαού της Παλαιστίνης. Απέναντι στη θανατοπολιτική του ιμπεριαλισμού και του σιωνισμού, απέναντι στην κυρίαρχη προπαγάνδα των ΜΜΕ στη χώρα μας αλλά και διεθνώς και πλάι με τον παλαιστινιακό λαό που αυτή τη στιγμή σχηματοποιεί την έμπρακτη δυνατότητα των λαών να εξεγερθούν κόντρα στους δυνάστες τους, ο πλανήτης συνταράσσεται από, μετά από δεκαετίες υποχώρησης του αντιπολεμικού και αντιιμπεριαλιστικού κινήματος, μαζικές διαδηλώσεις στήριξης της Παλαιστινιακής Αντίστασης και καταδίκης του κράτους του Ισραήλ.

Πρέπει και εμείς να εμπιστευτούμε τον λαό μας, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε το Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης σε μία από τις ανακοινώσεις του κατά τη διάρκεια των τελευταίων εβδομάδων. Να προσπαθήσουμε εκφράσουμε τα υγιή αντιπολεμικά και αντιιμπεριαλιστικά αντανακλαστικά που αυτός δείχνει από τις 8 του Οκτώβρη, να ζυμώσουμε μεθοδικά μέσα στους συλλογικούς φορείς και στην κοινωνία την αναγκαιότητα για άμεση δράση. Να παραμείνουμε στον δρόμο, να καταφέρουμε τον όλο και μεγαλύτερο συντονισμό των κινηματικών δυνάμεων και να πάρουμε νέες πρωτοβουλίες διεθνιστικής αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό. Αντίστοιχα, αντιλαμβανόμαστε ως κομβικό το σημείο της τελευταίας ανακοίνωσης του Μετώπου στις 17 Δεκεμβρίου, που καλεί την παγκόσμια εργατική τάξη και τους λαούς να εκκινήσουν απεργιακές κινητοποιήσεις έμπρακτης στήριξης του παλαιστινιακού λαού κάθε Δευτέρα.

Οφείλουμε να αγωνιστούμε για την απεμπλοκή της χώρας από όλα τα ενεργά πολεμικά μέτωπα, για την ακύρωση των οικονομικών και πολεμικών συμφωνιών με το Ισραήλ, για να πάρουν άμεσα πόδι όλες οι δυνάμεις των ΗΠΑ που έχουν κατακλύσει τη Σούδα και άλλα σημεία της ελληνικής επικράτειας, για την έξοδο της χώρας από το ΝΑΤΟ. Στόχοι που, εκτός από διεθνιστικό προλεταριακό καθήκον, εμπερικλείουν και προασπίζονται τα υλικά ταξικά μας συμφέροντα.

Στόχοι που, όπως είχαμε ξαναπεί, προστατεύουν την εργατική τάξη και τον λαό από πιθανά αντίποινα σε περίπτωση γενίκευσης των πολέμων που δεν έχουμε επιλέξει πως θα δώσουμε και στους οποίους όμως συμμετέχουμε βάσει των επιλογών της τάξης που βρίσκεται στην εξουσία. Στόχοι που μπορούν να "κόψουν" δισεκατομμύρια από τις πολεμικές βιομηχανίες και να τα δώσουν στην κάλυψη βασικών κοινωνικών αναγκών αλλά και στόχοι που συνδέονται διαλεκτικά με την ανατροπή αυτής καθ' αυτής της αστικής εξουσίας που μας βυθίζει στη φτώχεια μέσω της ακρίβειας, που μας ξεζουμίζει όλο και πιο εντατικοποιημένα και χωρίς δικαιώματα στη δουλειά, που ιδιωτικοποιεί και κερδοσκοπεί πάνω σε κάθε μας ανάγκη, την ενέργεια, το νερό, την υγεία, τις μετακινήσεις, την μόρφωσή μας, που μας κοστολογεί όλο και πιο φτηνά και μας πεθαίνει κυριολεκτικά στο όνομα της "εθνικής ενότητας" και της "ανάπτυξης" της κερδοφορίας της, στα τρένα, στις πυρκαγιές, στις πλημμύρες, στους χώρους δουλειάς, στα αστυνομικά μπλόκα. Ο ταξικός και λαϊκός αγώνας καθώς και η διεθνιστική αλληλεγγύη στον λαό της Παλαιστίνης και στους λαούς όλου του κόσμου που βιώνουν την ιμπεριαλιστική βαρβαρότητα, έχουν τρόπους να εκφραστούν και να εκδηλωθούν ενιαία.

Νίκη στον δίκαιο και επίμονο αγώνα που διεξάγει ο αδούλωτος λαός της Παλαιστίνης

ΝΙΚΗ ΣΤΑ ΟΠΛΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ

★ Διαρκής Αγώνας για την ταξική απελευθέρωση


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

[scroll down for english]

Στηρίζουμε την κινητοποίηση στην οποία καλεί η παλαιστινιακή κοινότητα την Τετάρτη στις 6μμ στον Πειραιά, ενάντια στη σφαγή των Παλαιστινίων από το ισραηλινό κράτος και την εμπλοκή της ναυτιλιακής ZIM σε αυτή.

Το ισραηλινό κράτος, με την υποστήριξη των ΗΠΑ, της ΕΕ αλλά και του ελληνικού κράτους ως ενός από τους μεγαλύτερους συμμάχους του στην ευρύτερη περιοχή, διαπράττει εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας στη Γάζα και την Παλαιστίνη.

Μονό τους τελευταίους μήνες, υπό το πρόσχημα της "αυτο-άμυνας" για την επίθεση της Χαμας στις 7 Οκτωβρίου, η δεξιά κυβέρνηση του Νετανιαχου έχει εξαπολύσει ένα πόλεμο συλλογικής τιμωρίας των Παλαιστινίων, στον οποίο εκατομμύρια έχουν εκτοπιστεί, πόλεις έχουν ολοκληρωτικά βομβαρδιστεί, και σχεδόν 20.000 άνθρωποι, οι μισοί παιδιά, έχουν σκοτωθεί. Στη Γάζα, ο αντίκτυπος στη ζωή των Παλαιστινίων - που ήδη δέχονταν καθημερινή πίεση από την προυπάρχουσα ισραηλινή κατοχή - έχει κλιμακωθεί σε τρομακτική κλίμακα. Τα νοσοκομεία αναγκάζονται να λειτουργούν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, οι χειρουργοί χωρίς πρόσβαση σε φάρμακα και αναισθητικά, η έλλειψη τροφίμων και νερού είναι ευρέως διαδεδομένη. Η ζωή, εν ολίγοις, είναι ανυπόφορη στη Γάζα.

Ενάντια στην ισραηλινή γενοκτονία, ενάντια στον ιμπεριαλισμό, ενάντια στη συνεργασία του ελληνικού κράτους με το Ισραήλ, ενάντια στη συνοριακή βία και το ρατσισμό που αντιμετωπίζουν οι Παλαιστίνιοι στα ελληνικά σύνορα και στην ενδοχώρα, στεκόμαστε αλληλέγγυα στις/στους Παλαιστίνιες/ους.

--------- ---------

We support the call of the Palestinian community for the protest at Piraeus on Wednesday at 6pm, against the massacre of the Palestinian people by the Israeli state, and the involvement of the ZIM shipping company in it.

The Israeli state, with the support of the USA, the EU, and indeed the Greek state as one of its biggest allies in the wider region, has been committing crimes against humanity in Gaza and Palestine. In the last couple of months alone, on the pretext of "self-defence" for the attack of Hamas of the 7th of October, the right-wing Netanyahu administration has unleashed a war of collective punishment of the Palestinians, in which millions of people have been displaced, cities are ruthlessly bombed and almost 20.000 people, almost half of them children,have been killed. In Gaza, the impact on the lives of Palestinians - already under daily pressure from the existing Israeli occupation - has escalated on an horrific scale. Hospitals are forced to function without power,surgeons without access to drugs and anaesthetics.Food and water scarcity is widespread. Life, in short, is unbearable in Gaza.

Against Israeli genocide, against imperialism, against the greek state's collaboration with Israel, against the border violence and the racism faced by Palestinians at the greek borders and on the mainland, we stand in solidarity with Palestinians.

Open Assembly Against Pushbacks and Border Violence

πηγή : https://www.facebook.com/againstpushbacks/


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Σομούντ/ Somoud

πηγή : https://www.instagram.com/somoudgreece/


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

📢📢BLOCK THE ZIONIST BOATS!

Today 20/12,6pm, gathering at Metro Station Piraeus,Greece marching to ZIM offices. Join to confront ZIM, Israel's largest shipping company, encourage the Palestinian Resistance.Piraeus Port Union and many groups had join the call!

Image

Aντιιμπεριαλιστικό Μέτωπο (τομέας Ελλάδας)

πηγή : https://twitter.com/aiftv1/status/17374329977…


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Πορεία ενάντια στην ισραηλινή ναυτιλιακή ΖΙΜ - Τετάρτη 20/12 6μμ Μετρό Πειραιά

Ταξικό Διεθνιστικό Μπλόκο στον εφοδιασμό του Ισραήλ [Πορεία ενάντια στην ισραηλινή ναυτιλιακή ΖΙΜ - Τετάρτη 20/12 6μμ Μετρό Πειραιά]

Τα συμφέροντα της εργατικής τάξης σε κάθε εσχατιά του παγκόσμιου χάρτη ταυτίζονται με την απελευθέρωση του παλαιστινιακού λαού, με την αντίστασή του. Όσο περισσότερο αδυνατίζει ο ιμπεριαλισμός στη - ζωτική για τη κυριαρχία του- Μέση Ανατολή, τόσο ενισχύεται η ελπίδα στις μητροπόλεις της Δύσης ότι το προλεταριάτο θα σπάσει τα δεσμά του κεφαλαίου. Όσο το προλεταριάτο μάχεται το κεφάλαιο και το κράτος στις μητροπόλεις, τόσο μεγαλύτερη ελπίδα έχει ο παλαιστινιακός λαός και οι υπόλοιποι αραβικοί λαοί, ότι θα απαλλαγούν από τα δεσμά του σιωνισμού, του ιμπεριαλισμού και των αραβικών καθεστώτων. Υπό αυτήν ακριβώς την έννοια οι εργατικές προλεταριακές δυνάμεις στη Δύση, οι κομμουνιστικές, αντιιμπεριαλιστικές και αναρχικές οργανώσεις και συλλογικότητες έχουν ζωτικό ταξικό συμφέρον να στηρίξουν τον παλαιστινιακό αγώνα ολόπλευρα, χτυπώντας τον εχθρό του παλαιστινιακού λαού που βρίσκεται μέσα στις ίδιες τους τις χώρες, συμβάλλοντας έτσι στην αποδυνάμωση του. Κάνοντας δηλαδή το διεθνιστικό τους καθήκον, αντίστοιχα θα λέγαμε όπως και η παλαιστινιακή αντίσταση χτυπώντας τη δυτική αποικιοκρατία και ιμπεριαλισμό κάνει το δικό της διεθνιστικό χρέος απέναντι στο παγκόσμιο προλεταριάτο.

Υπό αυτό το πρίσμα η σημερινή συγκέντρωση ενάντια στη ZIM Shipping -πανίσχυρη ισραηλινή ναυτιλιακή εταιρεία μεταφοράς στρατιωτικών μέσων από και προς το Ισραήλ, με διαχρονικό ρόλο στην κατοχής της Παλαιστίνης -, αποτελεί μια μικρή, ωστόσο παραδειγματική, πράξη της διαρκούς πάλης ενάντια στη σιωνιστική φονική μηχανή, τους συμμάχους της (ΗΠΑ - ΕΕ) και το ελληνικό κράτος και κεφάλαιο, που ως κίνημα αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό, θέλουμε να αναπτύξουμε και να εμβαθύνουμε.

Ολοι-ες σήμερα στη Συγκέντρωση και την Πορεία προς τα γαφεία της ΖΙΜ που καλεί η Συνέλευση Αλληλεγγύης στην Παλαιστινιακή Αντίσταση [18:00 - Σταθμός Μετρό Πειραιά]

Ταξικό Διεθνιστικό Μπλόκο στον εφοδιασμό του Ισραήλ

Κάτω ο άξονας Ελλάδας Κύπρου Ισραήλ

Λευτεριά στην Παλαιστίνη

Η Αλληλεγγύη το όπλο των λαών - Πόλεμο στον Πόλεμο των Σιωνιστών & των Ιμπεριαλιστών

Ταξική Αντεπίθεση (Ομάδα Αναρχικών και Κομμουνιστ(ρι)ών)

πηγή : https://efodos.net/2023/12/20/πορεία-ενάντια-…