τι; : συγκέντρωση θεματική : Β. Μάγγος από :

Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2024 στις 9.00 πμ

8 καλέσματα : 1 2 3 4 5 6 7 8

(αναβολή) Συγκέντρωση για τη δίκη των βασανιστών του Βασίλη Μάγγου

ΕΚΤΑΚΤΟ

Η δίκη των βασανιστών του Βασίλη Μάγγου θα γίνει την Παρασκευή 26/01/24 και όχι τηνη Τετάρτη 24/01/24 όπως είχε αρχικά οριστεί.

Η συγκέντρωση της Τετάρτης μετατίθεται για την Παρασκευή 26/01 στις 9.00 στα δικαστήρια του Βόλου.


Πρόγραμμα δράσεων του Συντονισμού Συλλογικοτήτων Βόλου εν όψη των δικών των βασανιστών του Βασίλη στις 24/01 και των 12 διωκόμενων αγωνιστών για τα γεγονότα της 13ης Ιούνη του 2020 έξω από την ΑΓΕΤ στις 12/02:

13-16/01 εικαστική έκθεση "12 πορτρέτα για το Βασίλη" του Δημ. Αστερίου. Από τις 18:00 - 21:00 στο χώρο της Λέσχης εργαζομένων και νεολαίας (Μεταμορφώσεως 19)

20/01 Συγκέντρωση - Πορεία στις 12:00 στην Πλατεία Ελευθερίας

24/01 Συγκέντρωση στις 09:00 στα δικαστήρια του Βόλου για τη δίκη των βασανιστών του Βασίλη

03/02 Εκδήλωση "Συστημική βία και κοινωνική αντι-βία" στις 19:00 στο Θόλο

Να καταδικαστούν οι βασανιστές, ένοχοι οι Lafarge και οι κρατικές αρχές.

Αλληλεγγύη σε όσους μάχονται το σύγχρονο επιχειρηματικό κράτος της κοινωνικής, και περιβαλλοντικής καταστροφής και της καταστολής.

Ότι έχουμε είναι οι ώμοι των συντρόφων μας στους δρόμους!

Συντονισμός Συλλογικοτήτων Βόλου

πηγή : https://www.facebook.com/people/Συντονισμός-Σ…


1 2 3 4 5 6 7 8

[Βόλος] -Βασίλης Μάγγος - Καλέσματα- τριάμισι χρόνια μετά

Έχουμε χρέος απέναντι στη μνήμη του Βασίλη, να ξεσκεπάσουμε την αλήθεια από το ψέμα, να μην αφήσουμε τη λήθη να κυριαρχήσει. Έχουμε υποχρέωση ως αγωνιστές-αγωνίστριες να παλέψουμε για αυτά που πάλευε ο Βασίλης και του στοίχησαν τη ζωή καθώς οφείλουμε να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων.

ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΔΕΝ ΣΥΓΧΩΡΟΥΜΕ- ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΑΓΓΟΣ ΠΑΡΟΝ

Πριν από τριάμισι χρόνια ο σύντροφος Βασίλης Μάγγος ξυλοκοπήθηκε από ΜΑΤ, ΟΠΚΕ και ασφαλίτες και προσήχθη στο Α.Τ. Βόλου όπου υπέστη προσβολές, εξευτελισμούς και βασανιστήρια από τους προστάτες του νόμου, οι οποίοι αργά το βράδυ τον πέταξαν έξω σε ημιλιπόθυμη κατάσταση και με 6 πλευρά σπασμένα, καταλήγοντας εν τέλει στο νοσοκομείο. Μέσα από το νοσοκομείο, έπειτα από τρεις μέρες κατήγγειλε με κείμενο το βασανισμό και τον ξυλοδαρμό του, που τον σημάδεψαν ανεξίτηλα και τον οδήγησαν στον θάνατο του ένα μήνα μετά.Ο εισαγγελέας Βόλου έχοντας ασκήσει αυτεπάγγελτα μήνυση κατά τριών μόνο από τους βασανιστές, τους οδηγεί σε δίκη παρωδία για απλά πλημμελήματα, χαρακτηριστικό των ελάχιστων υποθέσεων αστυνομικής βίας που καταλήγουν στις αίθουσες των δικαστηρίων. Την ίδια στιγμή δεν έκανε δεκτή την μήνυση της οικογένειας Μάγγου, η οποία πλέον έχει προσφύγει στην εισαγγελία Εφετών ζητώντας τα αυτονόητα, να αναβαθμιστούν οι κατηγορίες σε κακουργήματα και να δικαστούν όλοι οι βασανιστές με την εισαγγελία Εφετών να κάνει δεκτή την προσφυγή και να παραγγέλνει νέες ανακριτικές πράξεις, οι οποίες όμως καθυστερούν αναίτια και χαρακτηριστικά. Αποτέλεσμα αυτού είναι η συνέχιση της όλης διαδικασίας στο τριμελές πλημμελειοδικείο Βόλου, πράγμα που επιδιώκουν αλλώστε και οι βασανιστές αστυνομικοί αλλά και όσοι τους συγκαλύπτουν.

Όλη η μεθόδευση της υπόθεσης πρόκειται για ένα ακόμα πλυντήριο της δικαστικής μαφίας προς τους δικούς της ανθρώπους ξεπλένοντας συνάμα τα αποικιοκρατικά σχέδια της LaFarge -ΑΓΕΤ και τον πόλεμο που έχει αυτή ανοίξει προς την κοινωνία του Βόλου. Ένα πόλεμο που αποτελεί κομμάτι της ευρύτερης επίθεσης των ενεργειακών κολοσσών απέναντι στις τοπικές κοινωνίες της ευρύτερης περιοχής και της χώρας.Ανέκαθεν το φίδι της αστικής δικαιοσύνης τσιμπούσε μόνο τους αδύναμους, τους φτωχούς, τους καταπιεσμένους και κυρίως όσους επιλέγουν να σταθούν ανάχωμα στο υπάρχον σύστημα εκμετάλλευσης. Μια δικαιοσύνη που δείχνει την μεγαλύτερη της πυγμή όταν αντιμετωπίζει αγωνιστές προχωρώντας σε δικαστικά πραξικοπήματα, σκορπώντας κατά το δοκούν κατηγορίες και χρόνια φυλακής, επιβάλλοντας ακραίους περιοριστικούς όρους, στερώντας άδειες και αποφυλακίσεις πολιτικών κρατουμένων και πολλά άλλα. Ταυτόχρονα, αποφυλακίζει βιαστές, ένστολους δολοφόνους, φασίστες, μαφιόζους και λοιπούς που έχουν κονέ με την εξουσία (λοιπά εξουσιαστικά σκουπίδια), την ώρα που κάνει τα κλειστά μάτια στα δεκάδες σκάνδαλα και οικονομικά εγκλήματα των εκάστοτε κυβερνόντων. Δεν πρέπει να υπάρχει καμία ψευδαίσθηση για τον ταξικό χαρακτήρα της ελληνικής δικαιοσύνης και τον ρόλο της, που είναι η διαιώνιση της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης και καταπίεσης.

Ʃε μια περίοδο σαν την τωρινή όπου η επίθεση προς την κοινωνία γιγαντώνεται, που βασικές κοινωνικές κατακτήσεις & δικαιώματα ποδοπατούνται, που η φτώχεια αγγίζει όλο και περισσότερους, και η νομιμοποιήση του καθεστώτος κλονίζεται, οι αποφάσεις της αστικής δικαιοσύνης επιβεβαιώνουν την δομική της χρησιμότητα για το σύστημα. Το δόγμα νόμος και τάξη, η αυταρχικότητα, η γιγάντωση της καταστολής, η αστυνομική αυθαιρεσία και η μονιμοποιήση ενός καθεστώτος έκτακτης ανάγκης, θα ήταν αδύνατες χωρίς τα κρατικοδίαιτα δικαστικά κοράκια. Όλα τα παραπάνω μαζί θωρακίζουν ένα σύστημα όπου οι πλούσιοι γίνονται πλουσιότεροι και οι φτωχοί φτωχότεροι, εν καιρό κλιμακούμενων και αλυσιδωτών καπιταλιστικών κρίσεων (οικονομικών, περιβαλλοντικών, ενεργειακών, γεωπολιτικών κλπ).

Η δίκη των αστυνομικών που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 24/01 και η μεθόδευση που την συνοδεύει αποτελούν κομβικό κομμάτι της κατασταλτικής πολιτικής του κράτους. Έχουμε χρέος απέναντι στη μνήμη του Βασίλη, να ξεσκεπάσουμε την αλήθεια από το ψέμα, να μην αφήσουμε τη λήθη να κυριαρχήσει. Έχουμε υποχρέωση ως αγωνιστές-αγωνίστριες να παλέψουμε για αυτά που πάλευε ο Βασίλης και του στοίχησαν τη ζωή καθώς οφείλουμε να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων.

Συγκέντρωση-Πορεία Σάββατο 20 Ιανουαρίου, 12.00 Πλατεία Ελευθερίας

Συγκέντρωση Τετάρτη 24/01 9.00 Δικαστήρια Βόλου

ΝΑ ΜΗΝ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΕΜΠΑΙΓΜΟ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΩΡΑ Η ΚΑΥΣΗ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ

ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΘΑ ΚΡΙΘΕΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

Συνέλευση για την υπεράσπιση των λαϊκών αναγκών και την ταξική αλληλεγγύη


1 2 3 4 5 6 7 8

από «δυσήνιος ίππος»

post image

Δεν ξεχνάμε - δεν συγχωρούμε τον δολοφονικό βασανισμό και τον θάνατο του Β.Μάγγου

Η αστυνομία βασανίζει και δολοφονεί - η δικαιοσύνη συγκαλύπτει

Δεν υπάρχει ειρήνη χωρίς δικαιοσύνη

Απέναντι στην τρομοκρατία και στους σχεδιασμούς κράτους και κεφαλαίου

Το δίκιο θα κριθεί στους δρόμους του αγώνα για ζωή, ελευθερία, αξιοπρέπεια

Στηρίζουμε:

  • Τη συγκέντρωση - πορεία το Σάββατο 20/1 στις 12:00 στην Πλατεία Ελευθερίας (Βόλος)
  • Τη συγκέντρωση την Τετάρτη 24/1 στις 09:00 στα δικαστήρια του Βόλου για τη δίκη των βασανιστών του Βασίλη

πηγή : http://athens.indymedia.org/post/1628502/


1 2 3 4 5 6 7 8

Συμμετοχή στα καλέσματα στον Βόλο εν όψει του δικαστηρίου των βασανιστών δολοφόνων του Βασίλειου Μάγγου

Η ανοιχτή συνέλευση για την κρατική δολοφονία του Κώστα Μανιουδάκη (Χανιά) θα στηρίξει με την παρουσία και το υλικό της τα καλέσματα στον Βόλο εν όψει του δικαστηρίου των βασανιστών δολοφόνων του Βασίλειου Μάγγου.

Η δολοφονία του Βασίλειου Μάγγου, όπως και αυτή του Κώστα Μανιουδάκη, αποτελούν μονάχα δύο στιγμιότυπα στη μακάβρια λίστα της αστυνομικής βίας και των κρατικών δολοφονιών. Δεν πρόκειται για μεμονωμένα περιστατικά, όπως επιμένει να διατυμπανίζει η κυριαρχία, αλλά για το άμεσο αποτέλεσμα των κρατικών πολιτικών και των καπιταλιστικών προσταγμάτων, που εντοπίζεται με κοινά χαρακτηριστικά στις δύο υποθέσεις: Από την ωμή βία από τους ένστολους υπαλλήλους του κράτους, ως την άμεση ενεργοποίηση ενός πολυεπίπεδου μηχανισμού συγκάλυψης των κρατικών δολοφονιών, που ξεκινάει από τα δίκτυα των τοπικών μέσων ενημέρωσης, και φτάνει ως τους θεσμούς της αστικής δικαιοσύνης και τα κέντρα εξουσίας.

Η απάντησή μας είναι πως ο αγώνας ενάντια στην αστυνομική ασυδοσία και την κρατική βαρβαρότητα, είναι πρώτα απ' όλα αγώνας για την αξιοπρέπεια.

ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΕΧΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΕΜΠΑΙΓΜΟ
ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΜΕΤΩΠΟ

ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΚΡΙΝΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΗΝ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΚΑΙΡΩΝ ΜΑΣ
ΝΑ ΒΑΨΟΥΜΕ ΤΑ ΧΕΙΛΗ ΜΑΣ ΜΕ ΤΗ ΛΕΞΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ

ΚΙ ΑΣ ΜΗΝ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ ΘΑ ΠΟΛΕΜΑΜΕ ΠΑΝΤΑ

Συγκέντρωση-Πορεία: Σάββατο 20 Ιανουαρίου / 12:00 / Πλατεία Ελευθερίας, Βόλος

Συγκέντρωση: Τετάρτη 24 Ιανουαρίου / 09:00 / Δικαστήρια Βόλου

ανοιχτή συνέλευση για την κρατική δολοφονία του Κώστα Μανιουδάκη (Χανιά)

πηγή : https://anoixti4kmanioudakis.noblogs.org/post…


1 2 3 4 5 6 7 8

Αυτοδιαχειριζόμενο στέκι Καρδίτσας

πηγή : https://autodiaxirizomenostekikarditsas.espiv…


1 2 3 4 5 6 7 8

Ούτε τσιφλικάδες, ούτε αστυνομοκρατία

Ούτε στον Βόλο, ούτε και πουθενά

Τρεισήμισι χρόνια έχουν περάσει από την κρατική δολοφονία του αγωνιστή Βασίλη Μάγγου στον Βόλο, ο οποίος ξυλοκοπήθηκε, απήχθη και βασανίστηκε από τις δυνάμεις καταστολής, με αποτέλεσμα τον θάνατό του έναν μήνα μετά.

Τρεισήμισι χρόνια μέσα στα οποία οι μηχανισμοί του κράτους συνεχίζουν να προσπαθούν να συγκαλύψουν τη δολοφονία που διέπραξαν οι ένστολοι μπράβοι του. Μέσα σε αυτό το διάστημα εκτυλίσσεται μία δική παρωδία υπό την εποπτεία του εισαγγελέα Βόλου, ο οποίος κρατάει την οικογένεια του Βασίλη σε καθεστώς ομηρίας με όπλο τα νομικά πλαίσια. Ομηρία την οποία δημιούργησε μέσω της αυτεπάγγελτης δίωξης των δολοφόνων του Μάγγου με κωμικές κατηγορίες, ενώ την ίδια στιγμή απέρριπτε τη μήνυση της οικογένειας. Χαρακτηριστικό συνεργό στη συγκάλυψη αυτή αποτελεί και η εισαγγελία Εφετών, η οποία με την επανειλημμένη διενέργεια νέων ανακριτικών πράξεων παρεμποδίζει την προσφυγή για την αναβάθμιση των κατηγοριών.

Πάνω από τρεισήμισι χρόνια η ευρύτερη τοπική κοινωνία του Βόλου στοχοποιείται με εντολή των ντόπιων τσιφλικάδων και του κεφαλαίου που υπηρετούν, τα σχέδια δηλαδή που έχουν τα μεγάλα κοράκια της ενέργειας για την περιοχή και ειδικότερα η LaFarge-ΑΓΕΤ. Μια στοχοποίηση διαρκής, που βρήκε τη βαρβαρότερη έκφρασή της πάνω στον αγωνιστικό ενθουσιασμό και την ειλικρίνεια αλληλεγγύης του Βασίλη.

Αλλεπάλληλοι αγώνες που δεν αφήνουν κανένα περιθώριο να παραγραφούν από τις μεθοδεύσεις του κράτους και της αστικής δικαιοσύνης που το προστατεύει.

Η δίκη των αστυνομικών που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 24/01 είναι υπόθεση όλων μας.

ΟΛΟΙ/ΕΣ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΒΟΛΟΥ, ΣΑΒΒΑΤΟ 20/01, 12:00

ΟΛΟΙ/ΕΣ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΒΟΛΟΥ, ΤΕΤΑΡΤΗ 24/01, 09:00

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΤΗΣ ΜΝΗΜΗΣ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ

Ο ΜΑΓΓΟΣ ΖΕΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΑΓΩΝΙΣΤΗ

ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΑΓΓΟΣ ΠΑΡΩΝ

Ρουβίκωνας

πηγή : https://www.facebook.com/rouvikonas.r/


1 2 3 4 5 6 7 8

Antinazi Zone Βόλου: Δυναμική η πορεία για τον Β. Μάγγο

Δημοσιεύουμε ρεπορτάζ από το Antinazi Zone Βόλου, για τη μαζική πορεία που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 20 Γενάρη ενάντια στη συγκάλυψη της υπόθεσης του Βασίλη Μάγγου.

Επόμενο ραντεβού την Τετάρτη 24/1 στα Δικαστήρια Βόλου

Η συγκέντρωση και πορεία που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 20/1 για την υπόθεση του βασανισμού του Β. Μάγγου χαρακτηρίστηκε από μεγάλη συμμετοχή νεολαίας και μαχητικό κλίμα. Την κινητοποίηση κάλεσε ο Συντονισμός Συλλογικοτήτων Βόλου και σε αυτή συμμετείχαν πολιτικές οργανώσεις της επαναστατικής Αριστεράς, αναρχικές/αντιεξουσιαστικές συλλογικότητες, κινηματικές συλλογικότητες αλλά και οι Φοιτητικοί Σύλλογοι της Χωροταξίας, της Αρχιτεκτονικής και του Γλωσσικών-Διαπολιτισμικών Σπουδών με αποφάσεις των Γενικών Συνελεύσεών τους. Αρκετοί ήταν αυτοί που ταξίδεψαν από άλλες πόλεις (Λάρισα, Λαμία, Αθήνα κα) για να συμμετέχουν στην κινητοποίηση.

Αρχικά, κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης στην πλατεία Ελευθερίας, έγιναν χαιρετισμοί από εκπροσώπους των οργανώσεων που ήταν παρούσες. Εκ μέρους του Antinazi Zone μίλησε ο Αλέκος Χατζηχαραλάμπους ο οποίος ανάμεσα σε άλλα τόνισε ότι:

«Η υπόθεση του Βασίλη δεν είναι "μεμονωμένη". Η κλιμακούμενη αστυνομική βία και ο αυξανόμενος αυταρχισμός είναι η μόνιμη απάντηση της κυβέρνηση της ΝΔ στα κινήματα για την υπεράσπιση του περιβάλλοντος, στους αγώνες της νεολαίας για δημόσια παιδεία, στους αγώνες των εργαζομένων για δικαιώματά, στους αγώνες της κοινωνίας για ζωή με αξιοπρέπεια. Η βία της αστυνομίας είναι η άλλη πλευρά της οικονομικής και κοινωνικής βίας που ζούμε όλες και όλοι καθημερινά.»

Αλέκος Χατζηχαραλάμπους

Στην ομιλία του ο πατέρας του Βασίλη Μάγγου, Γιάννης, τόνισε ότι τα κενά και οι παραλήψεις των δικαστικών λειτουργών και της αστυνομίας εγείρουν το ερώτημα αν το κράτος επιδιώκει να συγκαλύψει την υπόθεση βασανισμού του Βασίλη. Τόνισε ακόμη, αναφερόμενος και σε άλλες υποθέσεις αστυνομικής βίας και δολοφονιών ανθρώπων, ότι η επαναλαμβανόμενη ατιμωρησία θέτει επιτακτικά το ερώτημα αν υπάρχει η έννοια του κράτους δικαίου στην Ελλάδα. Τέλος, ο Γιάννης Μάγγος κάλεσε επίσης τον κόσμο να παρευρεθεί μαζικά την Τετάρτη 24/1, στις 9πμ στα Δικαστήρια του Βόλου, για τη δίκη κάποιων εκ των αστυνομικών που ξυλοκόπησαν το παιδί του στις 14/6/2020.

Οφείλουμε όμως να σημειώσουμε την ηχηρή απουσία, για ακόμη μια φορά, των περισσότερων και μεγαλύτερων φορέων που αναφέρονται στο μαζικό εργατικό και ευρύτερο κίνημα. Η υπόθεση του Βασίλη Μάγγου αφορά πρώτιστα τα ανθρώπινα δικαιώματα και το αν η αστυνομία μπορεί να βασανίζει κάποιον χωρίς επιπτώσεις. Αφορά ταυτόχρονα και την καύση σκουπιδιών και το ρόλο της ΑΓΕΤ-Lafarge που μολύνει ανεπανόρθωτα την πόλη και για λογαριασμό της ψηφίζονται νόμοι και εξαπολύθηκε η άγρια καταστολή των ΜΑΤ στις 13 και 14 Ιουνίου του 2020. Κι αν η απουσία του ΕΚΒ, της ΑΔΕΔΥ, του Δικηγορικού Συλλόγου, του ΤΕΕ κοκ εξηγείται από το γεγονός ότι ελέγχονται πολιτικά από την ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ (που ως κόμματα βρίσκονται στην υπηρεσία της ΑΓΕΤ-Lafarge και έχουν εφαρμόσει σκληρή καταστολή σε πλείστες άλλες περιπτώσεις) δεν έπρεπε να συμβαίνει το ίδιο και με το ΚΚΕ. Το ΚΚΕ, ως το μεγαλύτερο κόμμα της Αριστεράς με ισχυρή παρουσία σε σωματεία, τον Δήμο Βόλου κοκ που συμμετείχε μάλιστα στις κινητοποιήσεις κατά της καύσης σκουπιδιών, όφειλε να στηρίξει τον αγώνα για τη δικαίωση του Βασίλη, την καταδίκη των βασανιστών του και για την αποκάλυψη του αντιδημοκρατικού κατήφορου και αυταρχισμού της κυβέρνησης.

Αντίστοιχα, δεν μπορούμε να μην καταγγείλουμε και τα τοπικά ΜΜΕ τα οποία «έθαψαν» τη χθεσινή κινητοποίηση και φυσικά τα στοιχεία που διαρκώς προσπαθεί να δημοσιοποιήσει η οικογένειά του Βασίλη Μάγγου. Αυτό βέβαια δεν πρέπει να προκαλεί έκπληξη σε κανέναν αφού ο ρόλος των ΜΜΕ (πλην ελάχιστων εξαιρέσεων) σε τέτοιες περιπτώσεις είναι η διαστρέβλωση της αλήθειας προς όφελος της αστυνομίας, της δημοτικής αρχής και φυσικά της κυβέρνησης της ΝΔ.

Οι δράσεις και κινητοποιήσεις για τη δικαίωση του Βασίλη Μάγγου θα συνεχιστούν στο Βόλο. Επόμενα ραντεβού είναι η Τετάρτη 24 Ιανουαρίου στα δικαστήρια του Βόλου (δίκη αστυνομικών-βασανιστών) και η Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου (δίκη συμμετεχόντων στη διαδήλωση της 13/6/2020).

Μπορείτε να διαβάσετε την ανακοίνωση του Antinazi Zone Βόλου για την έναρξη της δίκης και την πορεία για τον Βασίλη Μάγγο εδώ.

Antinazi Zone Βόλου

πηγή : https://xekinima.org/antinazi-zone-voloy-dyna…


1 2 3 4 5 6 7 8

ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΔΕΝ ΣΥΓΧΩΡΟΥΜΕ- ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΑΓΓΟΣ ΠΑΡΩΝ!

Τρεισήμισι χρόνια έχουν περάσει από την κρατική δολοφονία του Βασίλη Μάγγου στον Βόλο, ο οποίος βασανίστηκε από την αστυνομία κατά την διάρκεια των δυναμικών κινητοποιήσεων ενάντια στην καύση σκουπιδιών από την πολυεθνική ΑΓΕΤ Lafarge και οδηγήθηκε στον θάνατο.

Όλα αυτά τα χρόνια οι βασανιστές του Μάγγου έχουν πέσει «στα μαλακά», καθώς η αυτεπάγγελτη μήνυση του εισαγγελέα Βόλου παραπέμπει τους αστυνομικούς για απλά πλημμελήματα σε μια δίκη σίγουρα παρωδία στις 24/01.

Την ίδια στιγμή η εισαγγελία δεν έκανε δεκτή τη μήνυση της οικογένειας Μάγγου, η οποία ζητά να αναβαθμιστούν οι κατηγορίες σε κακουργήματα για τον βασανισμό του Βασίλη.

Ταυτόχρονα οι ίδιοι μηχανισμοί εξυφαίνουν ένα σχέδιο συκοφάντησης αλλά και τρομοκράτησης των αλληλέγγυων αλλά και συνολικά του αγωνιζόμενου κινήματος της πόλης του Βόλου που αντιστέκεται στους επιχειρηματικούς σχεδιασμούς και τα συμφέροντα, στην περιβαλλοντική υποβάθμιση και την καταστροφική καπιταλιστική ανάπτυξη.

Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και η δίωξη 12 αγωνιστών του κινήματος στον Βόλο που στις 12/02 δικάζονται κατηγορούμενοι για τα γεγονότα της 13ης Ιουνίου 2020 στη διαδήλωση έξω από την ΑΓΕΤ.

Η σκληρότητα του βασανισμού του Βασίλη Μάγγου, από ΜΑΤ, ΟΠΚΕ και ασφαλίτες, οι προσβολές και ο εξευτελισμός που υπέστη από τα ένστολα καθάρματα, αποτελεί ένα ακόμη παράδειγμα της αναβαθμισμένης κρατικής βίας και καταστολής.

Δείχνει το μίσος του αστικού κράτους και των μηχανισμών του απέναντι σε όσους αντιστέκονται στην ασυδοσία του κεφαλαίου, σε εκείνους που διαμαρτύρονται για τη λεηλασία της φύσης, την καταστροφή του περιβάλλοντος, αλλά και σε όσους αμφισβητούν συνολικά το σύστημα της εκμετάλλευσης.

Γνωρίζουμε, ότι η αστυνομική βια και καταστολή, όπως και οι διώξεις αγωνιστών αποτελούν μέρος της στρατηγικής του κράτους και του κεφαλαίου για να κάμψουν τις λαϊκές αντιστάσεις όπου και όποτε αυτές αναπτύσσονται.

Η πρόσφατη δική μας εμπειρία εδώ στη Λάρισα αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα: γίναμε μάρτυρες του σκληρού προσώπου της αστυνομικής βίας και καταστολής από την πρώτη στιγμή που ο αγωνιζόμενος κόσμος επέλεξε να βγει μαζικά στον δρόμο για να διαδηλώσει ενάντια στις διαχρονικές πολιτικές επιλογές που άφησαν τη Θεσσαλία αθωράκιστη απέναντι στα καιρικά φαινόμενα.

Οι άγριες επιθέσεις των δυνάμεων καταστολής, οι σοβαροί τραυματισμοί και ο ξυλοδαρμός πλημμυροπαθών και αλληλέγγυων που διαδήλωναν ενάντια στο κρατικό - καπιταλιστικό έγκλημα και τις συνέπειες του, έδειξαν ότι εχθρός του αστικού κράτους και του κεφαλαίου είναι όσοι μάχονται δυναμικά αναδεικνύοντας τους ενόχους-υπαίτιους της καταστροφής από τις πλημμύρες.

Εμείς ως Δίκτυο Αγώνα & Αλληλεγγύης Λάρισας, στεκόμαστε πλάι στους αγωνιστές του Βόλου που δίνουν μακροχρόνια μάχη ενάντια στα συμφέροντα της πολυεθνικής Lafarge που για λόγους κερδοφορίας καταστρέφει το περιβάλλον και λεηλατεί τη φύση.

Στηρίζουμε τον αγώνα του κινήματος για την καταδίκη των ένστολων βασανιστών - δολοφόνων του Βασίλη Μάγγου, εκφράζοντας παράλληλα την έμπρακτη αλληλεγγύη μας στον μαχόμενο κόσμο που στοχοποιείται και διώκεται από τον κρατικό μηχανισμό.

Ανταποκρινόμενοι στα καλέσματα του Συντονισμού Συλλογικοτήτων Βόλου καλούμε:

* Στη διαδήλωση, Σάββατο 20/01 - 12:00 π.μ. (Πλατεία Ελευθερίας) στο Βόλο

* Στη συγκέντρωση έξω από τα δικαστήρια του Βόλου, ημέρα της δίκης των βασανιστών του Βασίλη Μάγγου Τετάρτη 24/01 - 9:30 π.μ.

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΩΡΑ Η ΚΑΥΣΗ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ ΣΤΟΝ ΒΟΛΟ.

ΝΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΟΥΝ ΟΙ ΒΑΣΑΝΙΣΤΕΣ-ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΜΑΓΓΟΥ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΔΙΩΚΟΝΤΑΙ.

Δίκτυο Αγώνα & Αλληλεγγύης Λάρισας

πηγή : https://www.facebook.com/p/Δίκτυο-Αγώνα-Αλληλ…