Τετάρτη 17 Ιανουαρίου 2024 στις 18.30

5 καλέσματα : 1 2 3 4 5

Αντιφασιστική συγκέντρωση και πορεία μνήμης 11 χρόνια από τη δολοφονία Λουκμάν

11 χρόνια από τη δολοφονία του Σαχζάτ Λουκμάν δεν ξεχνάμε!

Στη φυλακή οι ναζί της Χρυσής Αυγής, μπλόκο στον Κασιδιάρη.

Νομιμοποίηση όλων των μεταναστών, ανοιχτά σύνορα, άσυλο στους πρόσφυγες.

Λευτεριά στη Παλαιστίνη, όχι στην ισλαμοφοβία.

Κλείνουν 11 χρόνια από τη δολοφονία του Σαχζάτ Λουκμάν από τους χρυσαυγίτες Λιακόπουλο και Στεργιόπουλο με επτά μαχαιριές στην καρδιά, χαράματα στις 17 Γενάρη του 2013, στην οδό Τριών Ιεραρχών στα Πετράλωνα, όταν πήγαινε με το ποδήλατο στη δουλειά του. Δύο μέρες μετά στις 19 Γενάρη, ο αντιφασιστικός ξεσηκωμός έφερε χιλιάδες στους δρόμους στην κινητοποίηση «Αθήνα πόλη αντιφασιστική». Όμως, η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου άφησε τη ναζιστική δολοφονική συμμορία της Χρυσής Αυγής να παριστάνει το «νόμιμο πολιτικό κόμμα», φτάνοντας στις 18 Σεπτέμβρη στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Η αντιφασιστική έκρηξη οργής ήταν αυτή που ανάγκασε την κυβέρνηση να προχωρήσει σε συλλήψεις της ηγεσίας της Χρυσής Αυγής και τους εισαγγελείς να μελετούν τους ξεχασμένους στα συρτάρια του Δένδια φακέλους με τα εγκλήματα των ναζί.

Η καταδίκη των δολοφόνων του Σαχζάτ Λουκμάν, με την αναγνώριση για πρώτη φορά του ρατσιστικού κινήτρου, ήρθε σαν αποτέλεσμα μιας καμπάνιας με τη συγκλονιστική παρουσία των γονέων του, Σουγκράν Μπίμπι και Χαντίμ Χουσείν. Άνοιξε τον δρόμο για την καταδίκη των ναζιστών δολοφόνων ως εγκληματική οργάνωση το 2020.

Σήμερα, η κυβέρνηση της ΝΔ στρώνει ξανά τον δρόμο στους φασίστες. Στην Ευρώπη, συμμαχούν με την άκρα δεξιά κανονικοποιώντας τη φασίστρια Μελόνι. Άφησαν τον περασμένο Αύγουστο τα τάγματα εφόδου των Κροατών ναζί να διασχίσουν ανενόχλητα τη χώρα και να δολοφονήσουν στη Ν.Φιλαδέλφεια τον Μιχάλη Κατσουρή. Λίγες μέρες μετά, στη Ριζούπολη, ο Σιζάρ Σαφτάρ δολοφονήθηκε, όπως ο Σαχζάτ Λουκμάν, με μαχαιριά στην καρδιά. Τάγμα εφόδου των φασιστών εισέβαλε στο σταθμό στο Μοναστηράκι και χτύπησε αντιφασίστες, ενώ η ΕΛΑΣ απαγόρευε αποτυχημένα τις αντιφασιστικές κινητοποιήσεις στο Ν. Ηράκλειο κατά της διεθνούς φασιστοσύναξης.

Η κυβέρνηση της ακρίβειας και του πολέμου στο πλευρό των σφαγέων της Γάζας, των ιδωτικοποιήσεων, της διάλυσης της δημόσιας παιδείας και του ΕΣΥ είναι αδίστακτη και προκαλεί μαζικές δολοφονίες προσφύγων στα σύνορα, με το πνίξιμο των 600 προσφύγων στο ναυάγιο της Πύλου, όπου το Λιμενικό αντί για διάσωση πραγματοποιούσε αποτροπή και με την απανθράκωση των 27 προσφύγων στην Δαδιά. Οι σφαίρες των αστυνομικών συνεχίζουν τις δολοφονίες νεαρών Ρομά σε καταδιώξεις.

Η πρόσφατη ψευδεπίγραφη νομιμοποίηση μεταναστών για να εισαχθούν φτηνά εργατικά χέρια στις Μανωλάδες και στη βιομηχανία τουρισμού. Δε μπορεί να κρύψει τις ρατσιστικές επιχειρήσεις σκούπα που γέμισαν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης στην Κόρινθο και την Αμυγδαλέζα με χιλιάδες εργάτες μετανάστες χωρίς χαρτιά που τους προορίζουν για απέλαση.

Παράλληλα, έχουν πυκνώσει τα κρούσματα ρατσιστικής εργοδοτικής βίας, ιδιαίτερα σε βάρος διανομέων.

Είναι ώρα να συγκρουστούμε με τις ρατσιστικές πολιτικές των κλειστών συνόρων, της ισλαμοφοβίας, του εγκλεισμού προσφύγων και μεταναστών σε καμπ-φυλακές, απαιτώντας ανοιχτά σύνορα, άσυλο και στέγη στους πρόσφυγες και νομιμοποίηση όλων των μεταναστών χωρίς αποκλεισμούς. Να απαιτήσουμε να τιμωρηθούν οι ένοχοι του Λιμενικού για το ναυάγιο της Πύλου και να αθωωθούν οι 9 κρατούμενοι πρόσφυγες.

Δυναμώνουμε την καμπάνια για την απομόνωση των ορφανών της Χρυσής Αυγής ,των Κασιδιάρηδων, των Λαγών και των Μιχαλολιάκων, στηρίζοντας τη μάχη στο Εφετείο για πιο σκληρές ποινές στους δολοφόνους του Παύλου Φύσσα και του Σαχζάτ Λουκμάν. Η θέση των ναζί του Κασιδιάρη δεν είναι ούτε στη Βουλή, ούτε στο δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας αλλά βαθιά στη φυλακή.

KEEΡΦΑ-ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ

ΠΑΚΙΣΤΑΝΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΕΛΛΑΔΟΣ "Η ΕΝΟΤΗΤΑ"

πηγή : https://el-gr.facebook.com/keerfapage/


1 2 3 4 5

Ο ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΗΣ ΣΔΟΚΕ ΕΧΕΙ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ!

Αποφασίζουμε:

•Κατάληψη της σχολής την Πέμπτη 11/1, την Παρασκευή 12/1 και τη Δευτέρα 15/1

• Συμμετοχή στην πορεία προς τη Βουλή την Πέμπτη 11/1 από κοινού με τους υπόλοιπους ΦΣ και φορείς της ακαδημαϊκής κοινότητας με προσυγκέντρωση στα Προπύλαια στις 12:00. Προχωράμε σε Συντονιστικό Γενικών Συνελεύσεων και Καταλήψεων μετά την πορεία

• Διοργανώνουμε εκδήλωση με τη συμμετοχή καθηγητών, ερευνητών, διοικητικών ενάντια στα ιδιωτικά πανεπιστήμια

• Προχωράμε σε εκ νέου Γενική Συνέλευση την επόμενη Τετάρτη 17/01

• Το επόμενο διάστημα εντείνουμε τον αγώνα μας με κινητοποιήσεις και πορείες. Καλούμε όλη την κοινωνία, φορείς των εργαζομένων και της ακαδημαϊκής κοινότητας να πλαισιώσουν τις κινητοποιήσεις, τις πορείες και τις δράσεις μας. Κλιμακώνουμε σε περίπτωση κατάθεσης του νομοσχεδίου και κινητοποιούμαστε μαζικά την ημέρα ψήφισης

• Οργανώνουμε συντονισμό με φορείς της πανεπιστημιακής κοινότητας τις επόμενες μέρες

Παράλληλα περασαν ομόφωνα 3 ψηφίσματα μας: 1) Η πολιτική καταγγελία για την εμφάνιση φασιστών στο παδα και τον προπηλακισμό συντρόφισσας του σχήματος

2) συμμετοχή της κατάληψης στην πορεία αλληλεγγύης στη Παλαιστίνη το Σάββατο 13/01 2μ.μ. μέτρο Μέγαρο μουσικής με κατεύθυνση προς την Ισραηλινή πρεσβεία.

3) Συμμετέχουμε στην διαδήλωση για τα 11 χρόνια από τη δολοφονία του μετανάστη εργάτη Σαχζατ Λουκμαν από χρυσαυγιτες στα Πετράλωνα 17/01 6:30 Πλατεία Μερκούρη.

ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΗΣ ΣΔΟΚΕ

πηγή : https://www.facebook.com/kraxsxhmaeaaksdokepa…


1 2 3 4 5

Οι φοιτητικές καταλήψεις καλούν και θα συμμετέχουν με πανό στο αντιφασιστικό συλλαλητήριο στα 11 χρόνια από τη δολοφονία του Σαχζάτ Λουκμάν την Τετάρτη 17/1, 6.30μμ στη πλατεία Μερκούρη στα Πετράλωνα

πηγή : https://el-gr.facebook.com/keerfapage/


1 2 3 4 5

ΕΛΜΕΣΙ

πηγή : https://el-gr.facebook.com/keerfapage/


1 2 3 4 5

Έντεκα χρόνια από τη δολοφονία του Σαχζάτ Λουκμάν

Γ΄ ΕΛΜΕ ΑΘΗΝΑΣ

ΤΑΫΓΕΤΟΥ 60, ΠΑΤΗΣΙΑ, ΑΘΗΝΑ

ΤΗΛ - ΦΑΞ: 210 2012013

g.elexme.athinexas@gmailex.com

https://g-elme-a-athinas.blogspot.com/

ΑΡ. ΠΡΩΤ.: 03

09/01/2024

Κλείνουν ΕΝΤΕΚΑ χρόνια από τη μέρα που μέλη της Χρυσής Αυγής δολοφόνησαν με εφτά μαχαιριές τον άτυχο εργάτη από το Πακιστάν

Η μνήμη - έγραφε ο Σεφέρης - όπου κι αν την αγγίξεις, πονάει. Η μνήμη, όμως, είναι κι ένας τόπος ιερός που δεν πρέπει να αφήσουμε να σκεπαστεί από τα χορτάρια της λήθης, ένας τόπος για να επιστρέφουμε, αποδίδοντας τιμή στους νεκρούς και αναλαμβάνοντας ξανά το αντιφασιστικό χρέος της εποχής μας.

Πάνε χρόνια, λοιπόν, από εκείνο το κατάμαυρο ξημέρωμα της 17ης του Γενάρη το 2013. Ήταν 03:20π.μ. Ο 27χρονος εργάτης Σαχζάτ Λουκμάν κινούνταν με το ποδήλατο του στην οδό Τριών Ιεραρχών, στα Πετράλωνα. Ένα σκούτερ σταμάτησε μπροστά του, ανακόπτοντας την πορεία του ποδηλάτου. Ο Σαχζάτ κατέβηκε από το ποδήλατο. Ο συνοδηγός της μηχανής Διονύσης Λιακόπουλος τον πλησίασε και τον μαχαίρωσε στην καρδιά. Στη συνέχεια ο οδηγός, Χρήστος Στεργιόπουλος τον μαχαίρωσε με τη σειρά του άλλες έξι φορές στη σπονδυλική στήλη, την πλάτη και τα χέρια. Ο Σαχζάτ πρόλαβε να κάνει λίγα βήματα τρεκλίζοντας και βογκώντας. Εξέπνευσε λίγα μέτρα παρακάτω πέφτοντας στη ρόδα ενός σταθμευμένου φορτηγού. Ήταν ένα στυγερό ρατσιστικό έγκλημα, προορισμένο να μείνει ανεξιχνίαστο, παραγκωνισμένο από την ειδησεογραφία και γρήγορα λησμονημένο, όπως τόσα και τόσα ρατσιστικά εγκλήματα που δεν τιμωρήθηκαν, τόσες ζωές μεταναστών/στριων που χάθηκαν βάναυσα στη δίνη του μίσους αλλά ποτέ δεν εντοπίστηκαν οι δράστες, ποτέ δεν απονεμήθηκε δικαιοσύνη.

Αν η δολοφονία του Λουκμάν, έσπασε αυτό το θλιβερό πεπρωμένο, οφείλεται στο σθένος των αυτοπτών μαρτύρων, δύο εκπαιδευτικών που δεν έσπευσαν να κατεβάσουν τα πατζούρια και να ορθώσουν ένα τείχος αδιαφορίας που, τόλμησαν να καταθέσουν, να πουν τι είδαν, να περιγράψουν τα χαρακτηριστικά των δραστών και χάρη στη δική τους συμβολή οι αρχές προχώρησαν στη σύλληψη.

Με την επιμονή της Πακιστανικής Κοινότητας που δεν άφησε αυτή την υπόθεση να πέσει στα αζήτητα, με την ενεργοποίηση των αντιρατσιστικών - αντιφασιστικών οργανώσεων, με την άοκνη προσπάθεια των δικηγόρων της Πολιτικής Αγωγής, φτάσαμε το 2014 σε μια εμβληματική απόφαση από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας. Οι δράστες κρίθηκαν ομόφωνα ένοχοι χωρίς ελαφρυντικά για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και από κοινού, της οπλοφορίας, της οπλοχρησίας, της παράνομης οπλοκατοχής και της αποδοχής προϊόντος εγκλήματος. Τους επιβλήθηκε ποινή ισόβιας κάθειρξης. Μια πολύ σημαντική παρακαταθήκη της συγκεκριμένης απόφασης είναι ότι αποδέχεται και περιγράφει κρυστάλλινα το ρατσιστικό κίνητρο της δολοφονίας: «… η πράξη τους τελέστηκε από μίσος προκαλούμενο λόγω της διαφορετικότητας των εξωτερικών χαρακτηριστικών του θύματος, της θρησκείας του, της εθνικής και εθνοτικής του καταγωγής». Το ρατσιστικό κίνητρο της δολοφονίας αποτυπώθηκε και στην τελεσίδικη απόφαση στο Εφετείο.

«Πονάμε ακόμη. Αλλά είμαστε δυνατοί και έχουμε κουράγιο γιατί βλέπουμε ότι δεν ξεχνάτε και τιμάτε την μνήμη του γιού μας, ενός φτωχού μετανάστη εργάτη που δολοφονήθηκε άδικα την ώρα που πήγαινε στη δουλειά του με το ποδήλατο που πολύ αγαπούσε και στο Πακιστάν» είπαν στο μήνυμα τους για την επέτειο των 10 χρόνων οι γονείς του.

Το να θυμόμαστε τον Λουκμάν σημαίνει να μην καταπίνουμε τις εθνοτικές και φυλετικές ιεραρχήσεις που καθιστούν κάποιες ζωές λιγότερο αξιοβίωτες από άλλες, να μη κατεβάζουμε τα ρολά όταν κάποιος υποφέρει, να γινόμαστε ενεργά υποκείμενα της ιστορίας και όχι παθητικοί δέκτες της, να αναγνωρίζουμε τη μοχθηρία της ακροδεξιάς πίσω από πρόχειρα φτιασιδώματα και μεταλλάξεις. Γιατί δεν ξεμπερδέψαμε. Γιατί ακόμα υπάρχουν άνθρωποι που στρέφονται κατά των πιο αδύναμων. Γιατί ακόμα υπάρχουν δικαστές που γυρεύουν την ενοχή στα θύματα. Γιατί οι καταδικασμένοι μαχαιροβγάλτες της Χρυσής Αυγής επιδιώκουν να πάρουν τη ρεβάνς στο Εφετείο. Το να θυμόμαστε τον Λουκμάν σημαίνει ένα καθήκον ανθρώπινο, τωρινό και διαρκές.

Η Γ΄ ΕΛΜΕ συμμετέχει στην αντιφασιστική συγκέντρωση και πορεία μνήμης, Τετάρτη 17 Γενάρη, 18:30, Πλατεία Μερκούρη.

Γ΄ ΕΛΜΕ Αθήνας

πηγή : https://g-elme-a-athinas.blogspot.com/2024/01…