Κυριακή 31 Δεκεμβρίου 2023 στις 23.30

Κάλεσμα για αλλαγή χρόνου στις φυλακές Κορυδαλλού

από Συνέλευση Αλληλεγγύης στους φυλακισμένους, φυγόδικους και διωκόμενους αγωνιστές

Ως συνέλευση αλληλεγγύης στους φυλακισμένους, φυγόδικους και διωκόμενους αγωνιστές/ριες, ως μέρος του κινήματος αλληλεγγύης στους αγώνες των φυλακισμένων και των πολιτικών κρατουμένων, θεωρούμε τη στιγμή αυτή κομβική. Προτάσσουμε την αλληλεγγύη μας στους/στις πολιτικούς/ές και κοινωνικούς/ές κρατούμενους/ες που αγωνίζονται με κάθε μέσο ενάντια στον σύγχρονο ολοκληρωτισμό.

Εν αναμονή της ψήφισης του νέου Ποινικού Κώδικα και του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, που θα κατατεθεί από τη Νέα Δημοκρατία και τον εμπνευστή τους υπουργό Δικαιοσύνης, Γ. Φλωρίδη, μέσα στον Ιανουάριο, οφείλουμε να στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις τους κρατουμένους και να αγωνιστούμε για τη μη ψήφιση και εφαρμογή αυτών των μέτρων. Μέτρα που αν εφαρμοστούν αναμένεται να πλημμυρίσουν τις -ήδη ασφυκτικά γεμάτες- φυλακές της χώρας με χιλιάδες «παραβατικούς», «παράνομους», φτωχοδιαβόλους, προλετάριους αλλά και αγωνίστριες. Την ίδια στιγμή, ο αντιεισαγγελέας εφετών Εύβοιας ασκεί έφεση στην απόφαση για την υφ' όρων απόλυση της Πόλας Ρούπα, ζητώντας να γυρίσει πίσω στη φυλακή, ενώ το συμβούλιο πλημμελειοδικών Λαμίας επιμένει να αρνείται για πολλοστή φορά την αποφυλάκιση του Νίκου Μαζιώτη από τις φυλακές Δομοκού, ενώ έχει εκτίσει πολύ περισσότερο χρόνο από τον προβλεπόμενο στη φυλακή.

Σε ένα περιβάλλον παρατεταμένης καπιταλιστικής κρίσης, πολέμων, μιλιταρισμού και εξοπλισμών, σε ένα περιβάλλον δηλαδή εύφορο για την ανάπτυξη των ακροδεξιών, εθνικιστικών, φασιστικών ιδεολογιών και ενστίκτων, τα κράτη οχυρώνονται όλο και περισσότερο απέναντι σε εξωτερικούς και εσωτερικούς εχθρούς, προετοιμάζονται για πόλεμο, για κοινωνικές εκρήξεις και κινδύνους αποσταθεροποίησης. Στην ελληνική πραγματικότητα, το κράτος όχι μόνο δεν αποτελεί εξαίρεση, αλλά ακολουθεί την ίδια γραμμή, νομοθετώντας ένα μωσαϊκό αντεργατικών νόμων, νόμων απελευθέρωσης των εξώσεων, διατήρησης και αύξησης των κερδών του κεφαλαίου σε περίοδο πληθωριστικών πιέσεων, ακρίβειας, ανέχειας και πλήρους ανασφάλειας της κοινωνικής βάσης, ενώ συνεχίζει με ένταση τις δαπάνες για τον στρατιωτικό του εξοπλισμό και την ενίσχυση των σωμάτων ασφαλείας, θέτοντας ως προτεραιότητά του το δόγμα «νόμος και τάξη». Τα κρατικά επιτελεία, άλλωστε, δείχνουν παραπάνω από πρόθυμα να υιοθετήσουν οποιοδήποτε σύγχρονο εργαλείο τούς προσφέρεται από την παγκόσμια εμπειρία της επιβολής, με σκοπό να πειραματιστούν προσαρμόζοντάς το στην εδώ πραγματικότητα.

Ως ψηφίδα αυτού του μωσαϊκού αντιλαμβανόμαστε τη νέα αντιδραστική αλλαγή του Ποινικού Κώδικα και θεωρούμε τον αγώνα εναντίον της ως μέρος του αγώνα για τη συνολική εναντίωση στο κράτος και το κεφάλαιο. Για εμάς, οι φυλακές αποτελούν ένα κρίσιμο κοινωνικό έδαφος, το οποίο είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τις πολιτικές εξελίξεις στα υπόλοιπα μέτωπα. Αρνούμαστε να δούμε τους ανθρώπους που στοιβάζονται εκεί ως δεύτερης κατηγορίας και απορρίπτουμε το αφήγημα που κατασκευάζει εγκληματίες προς σωφρονισμό. Στηρίζουμε τις επιλογές αδιάλλακτης αντίστασης των πολιτικών κρατουμένων και κάθε κοινωνικού κρατούμενου που αγωνίζεται με αξιοπρέπεια και αυταπάρνηση.

Για όλους τους παραπάνω λόγους, καλούμε σε συγκέντρωση στις φυλακές Κορυδαλλού την Κυριακή 31 Δεκεμβρίου, στις 11:30μμ, στο δημαρχείο Κορυδαλλού.

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΝΕΟ ΠΟΙΝΙΚΟ ΚΩΔΙΚΑ

ΚΑΜΙΑ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΤΗΣ ΠΟΛΑΣ ΡΟΥΠΑΣ - ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΑΖΙΩΤΗ

ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΓΚΡΕΜΙΣΜΑ ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΦΥΛΑΚΗΣ

ΤΟ ΠΑΘΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΚΕΛΙΑ

ΟΥΤΕ ΠΟΙΝΙΚΟΙ ΟΥΤΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΜΠΟΥΡΛΟΤΟ ΚΑΙ ΦΩΤΙΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΦΥΛΑΚΗ

Συνέλευση Αλληλεγγύης στους φυλακισμένους, φυγόδικους και διωκόμενους αγωνιστές/τριες

πηγή : http://athens.indymedia.org/event/93025/