Τρίτη 19 Μαρτίου 2024 στις 9.00 πμ

2 καλέσματα : 1 2

Συγκέντρωση Αλληλεγγύης για τους αγωνιστές από την Τουρκία

Το ελληνικό κράτος θέλει να ξανά καταδικάσει τους 11 αγωνιστές από την Τουρκία, ως αποτέλεσμα της συνεργασίας του με τον ιμπεριαλισμό ΗΠΑ-ΕΕ και το τούρκικο κράτος.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟΝ ΑΡΕΙΟ ΠΑΓΟ: ΤΡΙΤΗ 19 ΜΑΡΤΗ 2024, 09.00

Ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Αχιλλέας Ζήσης, έχει ασκήσει αίτηση αναίρεσης κατά της αθωωτικής απόφασης που δόθηκε στο Εφετείο των 11 αγωνιστών, μετά από 97 μέρες απεργίας πείνας. Η αίτηση αναίρεσης κοινοποιήθηκε την ίδια χρονική περίοδο, όπου διεξήχθη η σύνοδος κορυφής του ΝΑΤΟ, στο Βίλνιους της Λιθουανίας, όπου Μητσοτάκης, Ερντογάν και Μπάιντεν συμφώνησαν σε πιο στενή συνεργασία σε όλους τους τομείς.


Η ημερομηνία εκδίκασης της αίτησης αναίρεσης στον Άρειο Πάγο έχει καθοριστεί για την 19 Μαρτίου 2024. Ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου ζητά την αναίρεση της Εφετειακής απόφασης και την επιστροφή στην Πρωτόδικη απόφαση, στα 30 χρόνια κάθειρξης στον καθένα και στην κάθε μια!


Παράλληλα το ελληνικό κράτος κρατά δέσμιους τους 4 από τους 11 αγωνιστές, τους συντρόφους Halil Demir, Ali Ercan Gökoğlu, Şadi Naci Özpolat και Hazal Seçer πολιτικούς κρατούμενους στις φυλακές Κασσανδρείας, Χανίων, Τρικάλων και Γυναικείων Θήβας αντίστοιχα, για μια υπόθεση όπου καταδικάστηκαν, σε 3 και 9 μήνες χωρίς αναστολή για πλημμελήματα! Σε μια υπόθεση όπου στήθηκε από την "αντι"τρομοκρατική έτσι ώστε να μην ειδοποιηθούν καν για να παραστούν στο δικαστήριο. Στους 4 συντρόφους καθώς και στους υπόλοιπους που καταδικάστηκαν στην υπόθεση αυτή τους αφαιρέθηκε πλήρως το δικαίωμα στην υπεράσπιση. Προφανώς και αυτή η καταδίκη χρησιμοποιείται αυτή τη στιγμή έτσι ώστε να φυλακίσουν τους αγωνιστές πριν την εκδίκαση της αίτησης αναίρεσης.


Ο ιμπεριαλισμός και τα συνεργαζόμενα κράτη, προσπαθούν να ποινικοποιήσουν οποιονδήποτε αντιστέκεται στις πολιτικές τους.

Απέναντι στη νομική τρομοκρατία ιμπεριαλισμού και ελληνικού κράτους η Κωνσταντίνα Καρτσιώτη και ο Χουσεϊν Σουνκιού ξεκίνησαν απεργία πείνας στις 19 Φλεβάρη και για ένα μήνα μπροστά στον Άρειο Πάγο, ενώ οι πολιτικοί κρατούμενοι Ali Ercan Gökoğlu, Hazal Seçer και Şadi Naci Özpolat ξεκίνησαν απεργία πείνας διαρκείας, στις 26 Φλεβάρη, με αιτήματα:
1)Να μη γίνει δεκτή η αίτηση αναίρεσης του αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου στις 19 Μαρτίου
2)Να γίνει διόρθωση της απόφασης της Χαλκίδας
3) Ενάντια στον νέο ποινικό κώδικα

Οι επίθεσεις στους αγωνιστές, αποτελούν κομμάτι της συνολικής νομικής τρομοκρατίας που θέλουν να επιβάλλουν ο ιμπεριαλισμός και τα αστικά κράτη. Κομμάτι της ίδιας ταξικής επίθεσης αποτελεί ο νέος ποινικός κώδικας, όπου πρόκειται για σκληρή αναβάθμιση του νομικού οπλοστασίου του συστήματος.

Από την Παλαιστίνη μέχρι την Τουρκία και την Ελλάδα, γνωρίζουμε πολύ καλά πως τρομοκράτες δεν είναι οι αγωνιστές και οι λαοί που αντιστέκονται, αλλά οι ιμπεριαλιστές και τα συνεργαζόμενα αστικά κράτη. Ενωμένοι να αγωνιστούμε και να νικήσουμε.

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ!

ΤΟ ΝΑ ΑΓΩΝΙΖΕΣΑΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ, ΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑ! ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΗΚΟΝ!

ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΔΕΚΤΑ ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΠΕΙΝΑΣ!
ΟΛΟΙ/ΟΛΕΣ ΣΤΟΝ ΑΡΕΙΟ ΠΑΓΟ 19 ΜΑΡΤΙΟΥ 2024, 09.00

Επιτροπή αλληλεγγύης για τους Αγωνιστές από την Τουρκία


Δήλωση αλληλεγγύης στους 11 Τούρκους αγωνιστές

Όλες, όλοι στον Άρειο Πάγο την Τρίτη 19 Μαρτίου στις 9:00π.μ.

Οι 96 ημέρες απεργίας πείνας και το κίνημα αλληλεγγύης που αναπτύχθηκε σε όλη την Ευρώπη για μια δίκαιη δίκη των 11 Τούρκων αγωνιστών, δημιούργησε μια παρακαταθήκη για τους αγώνες των κρατουμένων και την συνδέση του αγώνα στις φυλακές με το ευρύτερο ελλαδικό κίνημα. Έδειξαν με το παράδειγμα τους ότι μόνο με την αντίσταση, τον στρατηγικό σχεδιασμό, την επιμονή και την πίστη στον αγώνα κατακτιέται η ελευθερία.

Αυτόν τον φάρο αντίστασης επιχειρεί να σβήσει η εκ νέου κατασταλτική μεθόδευση από τον αντιεισαγγελέα του Άρειου Πάγου που ζητά την αναίρεση της αθωωτικής απόφασης του εφετείου. Είναι ο ειδικός πόλεμος που διεξάγουν οι ιμπεριαλιστές και οι συνεργάτες τους για την κάμψη των φρονημάτων των αγωνιστών. Δεν είναι τυχαίο, ότι λίγο διάστημα μετά την αποφυλάκιση της Πόλας Ρούπα, με παρόμοιο τρόπο ο αντιεισαγγελέας Ευβοίας άσκησε έφεση στην αποφυλάκιση της. Η υπόθεση των 11 αγωνιστών δεν είναι ένα μεμονωμένο περιστατικό που αφορά μόνο κάποιους επαναστάτες από την Τουρκία αλλά είναι ο κανόνας που θέλουν να διαμορφώσουν οι άρχουσες τάξεις για τα επαναστατικά κινήματα, όποιον αγωνίζεται και συλλήβδην για τους λαούς· και θα εντείνεται περισσότερο όσο θα οξύνονται οι ενδοϊμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί.

Οι διακρατικές συμμαχίες μεταξύ των δύο κρατών έχουν μακρά παράδοση και επιβεβαιώνουν με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο ότι τα κράτη ξεπερνούν τους όποιους μεταξύ τους ανταγωνισμούς για την καταστολή των εχθρών στο εσωτερικό τους. Ενδεικτικά μόνο αναφέρουμε, την παράδοση Οτσαλάν με τη συνεργασία CIA, MOSAD, MIT, ΕΥΠ το 1999, την απαγωγή του Μπουλούτ Γιαϊλά το 2013, την σύλληψη των 9 Τούρκων αγωνιστών του Λαϊκού Μετώπου λίγες ημέρες πριν την επίσκεψη του Ερντογάν στην Αθήνα το 2017, την σύλληψη του Τουργκούτ Καγιά το 2018 με σήμα της ιντερπόλ, την εκκένωση του ιστορικού καμπ του Λαυρίου το 2023 και φυσικά την υπόθεση των 11 που η οδύσσεια τους ξεκίνησε το 2020.

Tο ελληνικό κράτος σπέρνει το δηλητήριο του εθνικισμού στο λαό και τη νεολαία και σπαταλάει την περιουσία του ελληνικού λαού σε εξοπλιστικά, κινδυνολογώντας για έναν επικείμενο πόλεμο με την Τουρκία. Παράλληλα είναι ο πιο κάλος συνεργάτης του τουρκικού φασισμού όσο από κοινού εξυπηρετούν τα συμφέροντα του ιμπεριαλισμού των ΗΠΑ. Άλλωστε η εγχώρια αστική τάξη ήδη από την εξαγγελία του δόγματος Τρούμαν έδωσε τα διαπιστευτήρια της στο νέο της αφεντικό. Για να το πούμε και με πιο πρόσφατο παράδειγμα η Ελλάδα είναι η 51η πολιτεία των ΗΠΑ βάσει των συμφωνιών και βάσει των συνθηκών της σημερινής εποχής, όπως μας πληροφόρησε ο πρόεδρος της ελληνοαμερικανικής ένωσης Κρις Σπύρου. Η εγχώρια αστική τάξη είναι πλήρως ευθυγραμμισμένη με την πολιτική του ιμπεριαλισμού. Σε αυτά τα πλαίσια προωθείται η πιο ακραία καταστολή των κινημάτων, ο απόλυτος έλεγχος των υπηρεσιών πληροφοριών, των ΜΜΕ, οι πιο ακραίες αντιλαϊκές πολιτικές και η κατάργηση κεκτημένων αιώνων.

Ο νέος ποινικός κώδικας και κώδικας ποινικής δικονομίας έρχεται ως επιστέγασμα των παραπάνω για την περεταίρω θωράκιση του συστήματος, του καθεστώτος Μητσοτάκη, ολιγαρχών και ΝΑΤΟ. Με άλλα λόγια στρώνει το δρόμο για την πολιτειακή εκτροπή.

Οι εκ νέου διώξεις των 11 αγωνιστών και της Πόλας Ρούπα, οι διώξεις του Ρουβίκωνα και οι μηνύσεις στην εφσυν από τον Δημιτριάδη είναι οι πρώτες σταγόνες πριν την καταιγίδα διώξεων που θα ακολουθήσουν την ψήφιση του νέου ποινικού κώδικα.

Τώρα που ο καπιταλισμός κλυδωνίζεται και οι ενδοϊμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί οξύνονται είναι η ώρα των λαών να πάρουν τις τύχες τους στα χέρια τους. Ο 21ος αιώνας ξεκίνησε με απανωτές εξεγέρσεις σε όλη την υφήλιο, ίσως τις πιο πυκνές στην ιστορία της ταξικής πάλης. Ο εχθρός θωρακίζεται γιατί ξέρει τις αδυναμίες του και πιστεύει στη δύναμη των λαών περισσότερο και από ότι οι ίδιοι οι λαοί πιστεύουν στη δύναμη τους. Όπως μας δίδαξαν με το παράδειγμα τους οι αγωνιστές του Λαϊκού Μετώπου, ότι δεν κερδίζεται με αντίσταση, κερδίζεται με περισσότερη αντίσταση.

Με την παρούσα τοποθέτηση δηλώνουμε την αλληλεγγύη μας στους επαναστάτες αγωνιστές και καλούμε τον κόσμο του αγώνα στον Άρειο Πάγο στις 19 Μάρτη και σε όλες τις κινήσεις αλληλεγγύης ενάντια στις διώξεις των επαναστατών από την Τουρκία.

ΤΙΜΗ ΣΤΟΥΣ ΜΑΡΤΥΡΕΣ BURAK AGARMIS ΚΑΙ HARIKA KIZILKAYA ΠΟΥ ΕΠΕΣΑΝ ΜΑΧΟΜΕΝΟΙ ΤΟΝ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΤΟΥ ΕΒΡΟΥ ΣΤΟ MERIC!

Συνελευση Κατειλημμένων Προσφυγικών

sykaexpro_squaext@riseupex.net