Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2012 στις 12.00

2 καλέσματα : 1 2

Δράσεις-κάλεσμα κοινωνικής αλληλεγγύης

Κάλεσμα Αλληλεγγύης

Την Κυριακή 8 Ιανουαρίου από της 12μμ έως τις 4μμ στην Πλατεία συντάγματος, θα πραγματοποιηθούν δράσεις κοινωνικής αλληλεγγύης προς τους αδύναμους και επισφαλής συμπολίτες μας από το Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Tην ίδια μέρα και ώρα θα λειτουργεί το Υπαίθριο Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης από την Ομάδα Υγείας - Α! Βοηθειών της Πλατείας Συντάγματος.

...

Πιο συγκεκριμένα θα πραγματοποιηθεί:

1. Συλλογή ειδών για άστεγους: Κουβέρτες, υπνόσακους , υποστρώματα, Ανδρικά μπουφάν & κάλτσες μέγεθος 40 -45.

2. Συσσίτιο για άπορους & άστεγους. Όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να φέρουν έτοιμο φαγητό σε μικρά μπολ ώστε να βοηθηθεί ή διανομή τους. Επιπλέον χρειαζόμαστε μικρούς φυσικούς χυμούς συσκευασία 250 ml.

Το Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης σαν στόχο έχει την μονιμοποίηση των δράσεων αλληλεγγύης στο μητροπολιτικό κέντρο αλλά και σε άλλες περιοχές της Αθήνας, αναδεικνύοντας ότι στην εποχή του μνημονίου και της κρίσης κανείς δεν είναι μόνος του. Στην πρωτοβουλία αυτή συμμετέχουν άτομα από ανεξάρτητες κινήσεις πολιτών. Αναγνωρίζουμε ότι η φιλανθρωπία από μόνη της δεν είναι αρκετή εφόσον δεν εστιάζει στην εξάλειψη των αιτιών που οδηγούν στην ανισότητα και στον κοινωνικό αποκλεισμό. Σε μια εποχή που η αδιαφορία εξουσιάζει ας γίνουμε εμείς το αντίπαλο δέος απελευθερώνοντας την αλληλεγγύη ως βασικό συστατικό της κοινωνικής συνοχής. Καλούμε όλους του πολίτες να βοηθήσουν την προσπάθεια αυτή και τις υπόλοιπες δράσεις που θα επακολουθήσουν.

πηγή : http://real-democracy.gr/announcement/kalesma...


Φίλες & Φίλοι,

Μετά από 3 Κυριακές δικαιολογημένης απουσίας, το Ανταλλακτικό Παζάρι Αλληλεγγύης της λαϊκής Συνέλευσης της Πλατείας Συντάγματος θα γίνει ξανά, όπως έχει προγραμματιστεί, την Κυριακή, 8 Ιανουαρίου, 12.00 -16.00μμ. Οι άνθρωποι που περιμένουν και στηρίζουν αυτή τη δράση πληθαίνουν συνεχώς, με διαθεσιμότητες, συζητήσεις, ενδιαφέρουσες προσφορές & ανταλλαγές, με νόστιμα σπιτικά κεράσματα & άλλες δράσεις με χρώματα, ζωγραφιές & μουσικές. Ανταλλάσσοντας, ακούμε ο ένας τον άλλο, μοιραζόμαστε συναισθήματα, ιδέες, αξίες & αναδεικνύουμε έναν νέο πολιτισμό, μιας κοινωνίας με αξιοπρέπεια και συνοχή. Ενισχύεται όλο & περισσότερο η πεποίθηση όσων συμμετέχουν, για την αναγκαιότητα & την αξία της ανταλλακτικής οικονομίας, που ακυρώνει την παντοδυναμία του χρήματος και των Τραπεζών.

Σας καλούμε να συμμετέχετε στο γιορτινό Ανταλλακτικό Παζάρι Αλληλεγγύης αυτή την Κυριακή. Να ανταλλάξουμε αγαθά και να υποδεχτούμε με τον δικό μας τρόπο τη Νέα Χρονιά. Κάποιοι συνηθίζουμε να φέρνουμε και το φαγητό μας & τρώμε όλοι μαζί. Σας προσκαλούμε να το κάνετε & εσείς αυτή τη φορά! Το Παζάρι αποτελεί μια σημαντική γιορτή επικοινωνίας άγνωστων, μέχρι χθες, ανθρώπων, που γίνονται φίλοι, κόντρα στην απομόνωση, την οικονομική και ηθική εξαθλίωση, που επιβάλλει ο πόλεμος των αγορών & των πολιτικών που τις υπηρετούν. Η αλληλεγγύη προτάσσει και καλλιεργεί την ομορφιά των λειτουργικών οριζόντιων σχέσεων, με την άμεση επικοινωνία, την αποδοχή του διαφορετικού & την αυτοθέσμιση!

Αν θέλετε να δηλώσετε συμμετοχή για συνεργασία ή για προσφορές, ανταλλαγές αγαθών, μπορείτε να μας γράψετε στην ηλεκτρονική διεύθυνση: adanextallaktiexko@gmailex.com. Μπορείτε, ακόμη, να ενημερώνεστε για κάθε επόμενη δράση μας από τη σελίδα μας στο Facebook: www.tinyurl.com/antallaktiko-pazari, με όνομα: Ανταλλακτικό Παζάρι Αλληλεγγύης τις Κυριακές στο Σύνταγμα.

Στο τέλος του Παζαριού, στις 16.00, αρχίζει η Λαϊκή Συνέλευση της Πλατείας Συντάγματος, την οποία στηρίζουμε ενεργά με τη συμμετοχή μας.

Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας

Κανείς μόνος του στην κρίση

Οι άνθρωποι είναι πάνω από τα χρήματα

Άμεση Δημοκρατία παντού και τώρα

πηγή : email received on 7 Ιανουάριος 18h