Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012 στις 16.00

Πολιτικό καφενείο

Η συνεύρεση των ανθρώπων, η επικοινωνία και οι μεταξύ τους διαφωνίες, είναι καταστάσεις οι οποίες έχουν χάσει ή χάνουν το πραγματικό τους νόημα. Βιώνουμε μια εποχή που όλες οι σχέσεις μας περνάνε μέσα από κάποια διαμεσολάβηση(με τη χρήση κυρίως ηλεκτρονικών μέσω π.χ κινητά ή ίντερνετ) και αυτή είτε γίνεται συνειδητά, είτε χωρίς να το καταλάβουμε. Εμείς θέλουμε να ξαναζωντανέψουμε την άμεση επικοινωνία και τη διαφωνία ή συμφωνία. Θέλουμε επίσης να προσθέσουμε και νόημα στη συζήτησή μας και αντί για το τι φόρεσε ο τάδε ή ο δείνα και ποια ομάδα(εταιρία) κέρδισε με πόσα γκολ την άλλη, εμείς να μιλήσουμε για τη ζωή μας.

Δημιουργούμε λοιπόν ένα Πολιτικό Καφενείο στο Αυτόνομο Στέκι Ξάνθης ώστε να βρισκόμαστε μια φορά την εβδομάδα για να συζητήσουμε για τα θέματα που αφορούν τη ζωή μας.

Για να λέμε την αλήθεια, είναι σημαντικό για εμάς να γνωρίσουμε κι άλλο κόσμο, «νέο» κόσμο για να δούμε την πραγματικότητα πέρα από ιδεολογικούς φράχτες (που ίσως έχουμε στα μυαλά μας).

Καλούμε κάθε άτομο που θέλει να συζητήσει, να διαφωνήσει και να συνθέσει με άλλα άτομα, εάν θέλει, να περάσει μια βόλτα από το Πολιτικό Καφενείο. Και γι' αυτούς που δεν έχουν τη διάθεση να συζητήσουν, υπάρχει μεγάλος όγκος έντυπου υλικού και λειτουργεί και δανειστική βιβλιοθήκη.

Το Πολιτικό Καφενείο λειτουργεί κάθε Πέμπτη από τις 4 μ.μ, στο Αυτόνομο Στέκι Ξάνθης (Προκατ Πολυτεχνείο, κοντά στην είσοδο από το παζάρι).

επικοινωνία : http://stekiksanthis.squat.gr

πηγή : http://stekiksanthis.squat.gr/2012/01/04/poli...