τι; : εκδήλωση θεματική : από :

Σάββατο 13 Ιανουαρίου 2024 στις 18.00

Ενεργειακές επενδύσεις, κρατική τρομοκρατία & κινηματική απάντηση

Εδώ και χρόνια, παρατηρείται έντονο επιχειρηματικό ενδιαφέρον και δραστηριότητα γύρω από την εγκατάσταση ΑΠΕ (Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας) και γενικότερα ενεργειακών επενδύσεων. Εγκατάσταση ανεμογεννητριών στα Άγραφα, στην Εύβοια, στην Ικαρία και σε πολλές άλλες περιοχές της χώρας, καύση σκουπιδιών στο Βόλο, φωτοβολταϊκά σε τεράστιες εκτάσεις γης, είναι μερικά παραδείγματα της επενδυτικής επέλασης στη φύση και στη ζωη των ανθρώπων. Πρόκειται για έναν ενεργειακό πόλεμο που το μόνο που εγγυάται είναι η λεηλασία της φύσης, η μετατροπή της σε μια απέραντη βιομηχανική ζώνη, η υποβάθμιση των συνθηκών διαβίωσης της κοινωνικής βάσης και η ολοένα και μεγαλύτερη φτωχοποίηση της.
Η καπιταλιστική μηχανή δεν επενδύει με βάση τις κοινωνικές ανάγκες. Αντιθέτως, οι καταστροφικές επενδύσεις της γίνονται με νομαδικό άξονα την ολοένα και μεγαλύτερη κερδοφορία της σε βάρος της κοινωνικής πλειοψηφίας.
Τα τελευταία χρόνια, πολλά κινήματα, σε ολόκληρη τη χώρα, αναπτύχθηκαν έχοντας αναγνώσει και αναλύσει την συγκεκριμένη κατάσταση. Με αδιαμεσολάβητους, μαζικούς και μαχητικούς αγώνες επιχειρούν να μπλοκάρουν την επέλαση των επενδυτών στη φύση και στη ζωή, και τους καταστροφικούς κρατικούς και καπιταλιστικούς σχεδιασμούς που σχεδιάζονται σε βάρος της κοινωνικής βάσης.
Αξιοποιώντας, λοιπόν, τις εμπειρίες των αγώνων ενάντια στις ενεργειακές επενδύσεις και τη λεηλασία της φύσης και θέλοντας να αναφερθούμε κρίσιμα σημεία για τους αγώνες που έρχονται, ως 'Ανοιχτή Συνέλευση Ενάντια στην Πράσινη Ανάπτυξη και στα Αιολικά στα Άγραφα' διοργανώνουμε και σας καλούμε στην εκδήλωση-συζήτηση με τίτλο ' Ενεργειακές επενδύσεις, κρατική τρομοκρατία & κινηματική απάντηση', το Σάββατο 13 Γενάρη, στις 6 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο. Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν: Ο Παναγιώτης Μαυροειδής (Μηχανικός), και μέλος του 'Συντονισμού Συλλογικοτήτων Βόλου Ενάντια στην Καύση Σκουπιδιών'.

πηγή : https://www.facebook.com/events/9058787274174…
πηγή : email που λάβαμε στις 11 Ιανουαρίου 18h