τι; : εργαστήρι θεματική : από :

Σάββατο 13 Ιανουαρίου 2024 στις 18.00

Εργαστήρι κατασκευής κουκλοθεάτρου

Ένα μήνα πριν συναντηθήκαμε με τον Γιώργο Γελαλή και μας παρουσίασε την τεχνική κουκλοθέατρου lambe lambe. Μια ιδιαίτερη μορφή κουκλοθέατρου που απευθύνεται σε ένα μόνο άτομο και διαδραματίζεται..σχεδόν σαν μυστικό... μέσα σε ένα κουτί. Αφού συναντηθήκαμε και εμπνευστήκαμε , αποφασίσαμε να ξαναβρεθούμε για να δοκιμάσουμε τα ίδια τελικά να φτιάξουμε τη δικιά μας ιστορία σε κουτί. Υλικά για κατασκευές ευπρόσδεκτα. Μικρές ιστορίες -μέχρι 3'- επίσης ευπρόσδεκτες!

Στην παρουσίαση κατασκευής του κουκλοθεάτρου είχαμε μοιραστεί στον κύκλο πως το κουκλοθέατρο lambe - lambe είναι:
"Μια ολοκληρωμένη ιστορία"
"Μόνο για σένα"
"Πολυ-αισθητηριακό"
"Μικρής διάρκειας"
"Αφορά όλες τις ηλικίες"
"Εστίαση και συγκέντρωση"
"Προσήλωση"
"Ένας μικρός κόσμος"
"Αυτοοργανωμένο σε όλα του τα στάδια"
"Πολύ δημιουργική διαδικασία"

Από τις ανάγκες των ατόμων που μαζευτήκαμε προέκυψαν οι εξής ομάδες για την κατασκευή κουκλοθέατρου: εκπαιδευτικών, δρόμου, ενηλίκων, παιδιών.

Η συμμετοχή στο προηγούμενο εργαστήριο δεν είναι προαπαιτούμενη.

Ομάδα Γονέων - Δίκτυα Μάθησης

~Συγκεκριμένα, για τα Δίκτυα Μάθησης το εργαστήριο αυτό αποτελεί την εκκίνηση από μια σειρά παιδαγωγικών εργαστηρίων για εκπαιδευτικούς, γονείς και ανθρώπους που ενδιαφέρονται για την εκπαίδευση σε κάθε της μορφή. Στα εργαστήρια αυτά, θα μοιραστούμε γνώσεις, θα ανταλλάξουμε βιώματα, θα επικοινωνήσουμε προβληματισμούς, με σκοπό να γίνουμε ο σπόρος που θα φέρει τις αλλαγές που επιθυμούμε στην εκπαίδευση. Μέσα σε ένα εκπαιδευτικό σύστημα που εγκλωβίζει και κατακρεουργεί τη μαθησιακή εμπειρία για όλα τα εμπλεκόμενα άτομα, ονειρευόμαστε να δημιουργήσουμε γέφυρες συνεργασίας μεταξύ γονέων-εκπαιδευτικών-παιδιών και σχέσεις εμπιστοσύνης και αλληλοϋποστήριξης. Ενδυναμώνοντας ο ένας την άλλη, να φανταστούμε πώς θα μπορούσε η μάθηση να γίνει απόλαυση, συγκίνηση, δημιουργία, ζωή.

πηγή : https://www.facebook.com/events/3529632174817…