Σάββατο 16 Μαρτίου 2024 στις 15.00

4 καλέσματα : 1 2 3 4

Συλλαλητήριο κατά του ρατσισμού και του φασισμού

Παγκόσμια μέρα κατά του ρατσισμού και του φασισμού

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ 16 ΜΑΡΤΗ ΟΜΟΝΟΙΑ 3ΜΜ

Ανοιχτά σύνορα για τους πρόσφυγες

Στη φυλακή οι ένοχοι για το έγκλημα της Πύλου

Στη φυλακή για πάντα οι νεοναζί

Όχι στο ρατσιστικό Σύμφωνο Μετανάστευσης και Ασύλου της ΕΕ

Το Σάββατο 16 Μάρτη κινήματα κατά του ρατσισμού και του φασισμού σε πολλές χώρες βγαίνουν στους δρόμους. Προχωράμε και στην Ελλάδα, με συλλαλητήριο στις 16 Μάρτη στην Αθήνα στην Ομόνοια 3μμ και σε άλλες πόλεις.

Η φετινή κινητοποίηση στην Ευρώπη είναι κρίσιμη καθώς η ακροδεξιά και οι φασίστες επιχειρούν να παρέμβουν στις ευρωεκλογές και να αναδειχτούν σε πόλο έκφρασης της δυσαρέσκειας με εργαλείο τον ρατσισμό, την ισλαμοφοβία, το μίσος για τους μετανάστες και τους πρόσφυγες. Είναι οι δυνάμεις που αξιοποιούν την υιοθέτηση από τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις του ρατσιστικού Συμφώνου Μετανάστευσης και Ασύλου της ΕΕ για να χύνουν ρατσιστικό δηλητήριο.

Το Σύμφωνο καταστρατηγεί πλήρως το δικαίωμα στο άσυλο, προωθεί τις άμεσες απελάσεις, την πλήρη θωράκιση των συνόρων της ΕΕ, αγνοώντας προκλητικά τις τραγικές συνέπειες που ανέδειξε το ναυάγιο της Πύλου με τον πνιγμό 600 προσφύγων, κανονικοποιώντας τις πρακτικές των επαναπροωθήσεων στα σύνορα. Ο αγώνας για ανοικτά σύνορα για τους κατατρεγμένους των πολέμων, των δικτατοριών, της πείνας και της κλιματικής κρίσης είναι αγώνας για να μην χάνονται ζωές, για να μην μεγαλώνει η καταμέτρηση θανάτων στον υγρό τάφο της Μεσογείου. Απαιτούμε να μην υπάρξει καμία συγκάλυψη του εγκλήματος της Πύλου. Να τιμωρηθούν οι ένοχοι, το Λιμενικό που δεν προχώρησε σε διάσωση αλλά σε ενέργειες αποτροπής που οδήγησαν στο τραγικό ναυάγιο της Πύλου.

Η κυβέρνηση της ΝΔ πανηγυρίζει γι αυτήν την συμφωνία. Με την τροπολογία Καιρίδη προχωρά σε δήθεν νομιμοποίηση των μεταναστών με βάση τα συμφέροντα των επιχειρήσεων για φτηνό εργατικό δυναμικό. Αγνοεί την ανάγκη χιλιάδων μεταναστών χωρίς χαρτιά να αποκτήσουν νόμιμα έγγραφα για να βγουν από το τούνελ μιας ζωής χωρίς δικαιώματα, μαύρης εργασίας και αστυνομικών επιχειρήσεων σκούπα, κράτησης στα στρατόπεδα συγκέντρωσης.

Ο αγώνας ενάντια στο φασισμό χρειάζεται να κλιμακωθεί καθώς η χρονιά που μας πέρασε σημαδεύτηκε από νέες δολοφονίες των φασιστών. Ο Μιχάλης Κατσούρης δολοφονήθηκε στη Ν.Φιλαδέλφεια όταν ένα τάγμα Κροατών ναζί το οποίο διέσχισε ανεμπόδιστο από την ΕΛΑΣ ολόκληρη τη χώρα. Λίγες μέρες μετά φασιστοειδή δολοφόνησαν τον Σιζάρ Σαφτάρ στη Ριζούπολη, έναν μετανάστη εργάτη λαϊκών αγορών, όπως ακριβώς συνέβη με τον Σαχζάτ Λουκμάν στα Πετράλωνα. Αλλά και νεαροί Ρομά χάνουν την ζωή τους από σφαίρες αατυνομικών. Έτσι μετά τον Νίκο Σαμπάνη και το Κώστα Φραγκούλη δολοφονήθηκε στην Βοιωτία ο Χρήστος Μιχαλόπουλος .

Η συνέχιση και η ολοκλήρωση της δίκης της Χρυσής Αυγής στο Εφετείο πάει μαζί με τον αγώνα για να τιμωρηθούν οι δολοφόνοι του Μιχάλη Κατσούρη και του Σιζάρ Σαφτάρ.

Διαδηλώνουμε στις 16 Μάρτη για να πούμε ένα STOP στην φασιστική απειλή στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, νομιμοποίηση όλων των μεταναστών, ανοικτά σύνορα για την ασφαλή είσοδο των προσφύγων, να τιμωρηθούν οι ένοχοι του Λιμενικού για το ναυάγιο της Πύλου, τέλος στις επαναπροωθήσεις, να μείνουν στη φυλακή οι δολοφόνοι φασίστες.

Ο εργαζόμενοι που δίνουν την μάχη ενάντια στην ακρίβεια, τις απολύσεις, τις ιδιωτικοποιήσεις και υπερασπίζουν το ΕΣΥ και την παιδεία από τις περικοπές, οι φοιτητές στα ΑΕΙ που βγαίνουν με καταλήψεις ενάντια στα ιδιωτικά ΑΕΙ είναι ώρα μαζί με τους ανθρώπους των γραμμάτων και των τεχνών, τις κοινότητες μεταναστών, τις κινήσεις αλληλεγγύης να κάνουν δικιά τους υπόθεση την επιτυχία του συλλαλητηρίου στις 16 Μάρτη! Να συμμετέχουν στην Συνέλευση Δράσης για τις 16 Μάρτη, την Τρίτη 20/2 στις 7μμ στο ΡΟΜΑΝΤΣΟ, Αναξαγόρα 3, Ομόνοια.

ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΔΡΑΣΗΣ

ΤΡΙΤΗ 20 ΦΛΕΒΑΡΗ 6.30μμ, ΡΟΜΑΝΤΣΟ, ΑΝΑΞΑΓΟΡΑ 3-5, ΟΜΟΝΟΙΑ

Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και στη Φασιστική Απειλή (Κ.Ε.Ε.Ρ.Φ.Α.)

Συμμαχία Σταματήστε τον Πόλεμο - Αλληλεγγύη στην Παλαιστίνη

πηγή : https://el-gr.facebook.com/keerfapage/


1 2 3 4

Ανακοίνωση για την 21η Μάρτη, ημέρα κατά του ρατσισμού και συμμετοχή στο συλλαλητήριο το Σάββατο 16/03/24 στις 15:00 στην Ομόνοια

Γ΄ ΕΛΜΕ ΑΘΗΝΑΣ

ΤΑΫΓΕΤΟΥ 60, ΠΑΤΗΣΙΑ, ΑΘΗΝΑ

ΤΗΛ - ΦΑΞ: 210 2012013

g.elexme.athinexas@gmailex.com

https://g-elme-a-athinas.blogspot.com/

ΑΡ. ΠΡΩΤ.: 47

10/03/2024

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το Σάββατο 16 Μάρτη, αντιρατσιστικές και αντιφασιστικές κινήσεις και συντονισμοί, προσφυγικές και μεταναστευτικές οργανώσεις, εργατικά συνδικάτα, τοπικές συλλογικότητες και πρωτοβουλίες αλληλεγγύης, ενώνουμε τις φωνές μας ενάντια στον ρατσισμό, τον φασισμό και τον πόλεμο. Διαδηλώνουμε λίγες μέρες πριν από τη διεθνή μέρα κατά του ρατσισμού στις 21 Μάρτη. Ήταν η μέρα της εξέγερσης στο Σάρπβιλ της Ν. Αφρικής ενάντια στο απαρτχάιντ και η προσφυγή της χώρας αυτής στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης κατά της γενοκτονίας των Παλαιστινίων υπογραμμίζει πόσο επίκαιρος είναι ο αγώνας για Λευτεριά στην Παλαιστίνη και τερματισμό του απαρτχάιντ του Ισραήλ σε βάρος των Παλαιστινίων.

Συμμετέχουμε στο συλλαλητήριο στην Αθήνα, για να πούμε ένα STOP στη φασιστική απειλή και να μείνουν στη φυλακή οι δολοφόνοι ναζί. Η ακροδεξιά και οι φασίστες στην Ευρώπη επιχειρούν να παρέμβουν στις ευρωεκλογές και να αναδειχτούν σε πόλο έκφρασης της δυσαρέσκειας. Αξιοποιούν την υιοθέτηση από τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις του ρατσιστικού Συμφώνου Μετανάστευσης και Ασύλου της ΕΕ, που καταστρατηγεί πλήρως το δικαίωμα στο άσυλο και προωθεί τις άμεσες απελάσεις.

Οι πανηγυρισμοί της κυβέρνηση της ΝΔ γι αυτήν τη συμφωνία δε συγκαλύπτουν ότι εξυπηρετεί τα συμφέροντα των επιχειρήσεων για φτηνό εργατικό δυναμικό όταν προχωρά σε δήθεν νομιμοποίηση των μεταναστών με την τροπολογία Καιρίδη. Αγνοεί την ανάγκη χιλιάδων μεταναστών χωρίς χαρτιά να αποκτήσουν νόμιμα έγγραφα για να βγουν από το τούνελ μιας ζωής χωρίς δικαιώματα, μαύρης εργασίας και αστυνομικών επιχειρήσεων σκούπα, κράτησης στα στρατόπεδα συγκέντρωσης.

Διεκδικούμε λεφτά για την παιδεία, την υγεία, για αυξήσεις ενάντια στην ακρίβεια και όχι για φράχτες, στρατόπεδα συγκέντρωσης και εξοπλισμούς για πολέμους και εκστρατείες στο πλευρό του ΝΑΤΟ. Απαιτούμε να επιστρέψει τώρα η φρεγάτα Ύδρα από την αποστολή στην Ερυθρά Θάλασσα καθώς και όλες οι αποστολές των Ελληνικών ενόπλων δυνάμεων που βρίσκονται εκτός συνόρων.

Είμαστε αλληλέγγυοι-ες στον λαό της Παλαιστίνης για λευτεριά και τερματισμό της ισραηλινής κατοχής και του απαρτχάιντ.

Χιλιάδες πρόσφυγες και προσφύγισσες έχουν πέσει τα τελευταία χρόνια θύματα των παράνομων επαναπροωθήσεων (pushbacks) προς την Τουρκία από τις ελληνικές αρχές. Προσφυγόπουλα εγκαταλείπουν τις σχολικές αίθουσες όπου φοιτούσαν αναγκασμένα να ακολουθήσουν τις οικογένειές τους σε προσφυγικά στρατόπεδα στη μέση του πουθενά.

Στις 16 Μάρτη λοιπόν φωνάζουμε δυνατά: φτάνει πια με τον ρατσισμό!Να σταματήσουν οι παράνομες δολοφονικές επαναπροωθήσεις προσφύγων και προσφυγισσών στα ελληνοτουρκικά σύνορα. Να κλείσουν τα στρατόπεδα-κολαστήρια και να μην κατασκευαστούν νέες υπερδομές-φυλακές. Να μη διακοπούν αλλά να συνεχίσουν και να διευρυνθούν τα προγράμματα στέγασης προσφύγων σε διαμερίσματα στις πόλεις. Ασφαλιστικά και κοινωνικά δικαιώματα για όλους και όλες.

Απαιτούμε να μην υπάρξει καμία συγκάλυψη του εγκλήματος της Πύλου και να τιμωρηθούν οι ένοχοι, το Λιμενικό που δεν προχώρησε σε διάσωση αλλά σε ενέργειες αποτροπής που οδήγησαν στο τραγικό ναυάγιο.

Τέλος, το Σάββατο 16 Μάρτη διαδηλώνουμε ενάντια στον πόλεμο που γεννά τον ξεριζωμό και την προσφυγιά. Ενάντια στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και στον εθνικισμό. Για να σταματήσει ο πόλεμος στην Ουκρανία και να σταματήσει η Ελλάδα να αποτελεί στρατηγικό κόμβο μεταφοράς ΝΑΤΟϊκού εξοπλισμού προς την Ουκρανία. Για να κλείσουν οι ΝΑΤΟϊκές βάσεις στην Ελλάδα. Για να σταματήσει η ξέφρενη κούρσα των εξοπλισμών στο πλαίσιο της όξυνσης του Ελληνοτουρκικού ανταγωνισμού, οι υπέρογκες εξοπλιστικές δαπάνες σε βάρος των κοινωνικών δαπανών σε καιρούς οικονομικής κρίσης, εκτόξευσης των τιμών των καυσίμων και γενικευμένης ακρίβειας.

Η Γ΄ ΕΛΜΕ Αθήνας συμμετέχει και καλεί τα μέλη της να πάρουν μέρος στο συλλαλητήριο κατά του ρατσισμού και του φασισμού το Σάββατο 16/03/23 στις 15:00 στην Ομόνοια.

Γ΄ ΕΛΜΕ Αθήνας

πηγή : https://g-elme-a-athinas.blogspot.com/2024/03…


1 2 3 4

Πρωτοβουλία "Στη φυλακή οι δολοφόνοι της Zackie-Oh"

Καταδικάζουμε την τρανσφοβική επίθεση που έγινε χτες βράδυ στη Θεσσαλονίκη και στηρίζουμε τη διαδήλωση που καλούν ΛΟΑΤΚΙ+ οργανώσεις και φορείς σήμερα το απόγευμα στις 7μμ στην πόλη.

*Καλούμε στις 13 Μάρτη στο Εφετείο στη δίκη των δολοφόνων του Ζακ, μαζί με τις φοιτητικές καταλήψεις.

*Οργανώνουμε τη συμμετοχή μας στα συλλαλητήρια της 16 Μάρτη, της διεθνούς μέρας κατά του ρατσισμού και του φασισμού, κατά των διακρίσεων.

Αθήνα 3μμ Ομόνοια

Θεσσαλονίκη 12μεσ Άγαλμα Βενιζέλου

(στα σχόλια θα βρείτε τα καλέσματα για όλες τις πόλεις)

Χτες βράδυ δύο τρανς άτομα δέχτηκαν λεκτική επίθεση και κυνηγητό από ομάδα νεαρών στην πλατεία Αριστοτέλους της Θεσσαλονίκης. Φυγαδεύτηκαν σε μαγαζί της περιοχής ενώ η αστυνομία προχώρησε σε 25 προσαγωγές (εκ των οποίων οι 21 μετατράπηκαν σε συλλήψεις).

Δεν πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό, καθώς τα δύο τελευταία χρόνια στις διαδηλώσεις των Pride της Θεσσαλονίκης έχουν υπάρξει προκλήσεις από ομάδες φασιστών, πέρυσι μάλιστα έριξαν αβγά εναντίον της τεράστιας διαδήλωσης.

Αυτή τη φορά η επίθεση ήταν μεγαλύτερη, τόσο σε σχέση με το πόσοι συμμετείχαν, όσο και σε σχέση με την επιμονή τους να κυνηγήσουν τα τρανς άτομα.

Την ίδια στιγμή, στο εφετείο των δολοφόνων του Ζακ, οι δολοφόνοι εξακολουθούν να χρήζουν ευνοϊκής αντιμετώπισης, με κίνδυνο να πέσουν στα μαλακά. Εξακολουθούν οι ίδιοι κι οι συνήγοροί τους να προσπαθούν να παρουσιάσουν τον Ζακ σαν θύτη.

Ομοφοβικές, τρανσφοβικές και ρατσιστικές επιθέσεις εντείνονται το τελευταίο διάστημα, σαν αποτέλεσμα της πολιτικής της κυβέρνησης, των ΜΜΕ, της εκκλησίας και της ακροδεξιάς. Ο Μητσοτάκης ψήφισε μεν το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών αλλά άφησε όλη την περίοδο πριν την ψήφισή του και μετά, ελεύθερη την ακροδεξιά μέσα κι έξω από το κόμμα του να λοιδορεί τη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα, να εκφέρει ακραία συντηρητικές απόψεις σε κάθε έκφανση δημόσιου λόγου (ακόμα και μέσα στη Βουλή).

Ξέρουμε πολύ καλά πως για όλους αυτούς, οι ανθρώπινες ζωές δεν μετράνε. Δολοφονούν στα Τέμπη, στην Πύλο, στη Δαδιά, στην Ομόνοια στο κέντρο της Αθήνας. Δολοφονούν στην Παλαιστίνη συμμετέχοντας με φρεγάτες στο πλευρό του κράτους- δολοφόνου, του Ισραήλ.

Έχουμε τη δύναμη να τους ανατρέψουμε! Μετά τις μεγαλειώδεις απεργιακές διαδηλώσεις την Παρασκευή 8 Μάρτη στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και μια σειρά άλλες πόλεις, κλιμακώνουμε ενάντια στην κυβέρνηση του σεξισμού, της ομο/τρανσφοβίας, του πολέμου και του ρατσισμού.

Καλούμε τις ΛΟΑΤΚΙ+ οργανώσεις, τον κόσμο που παλεύει καθημερινά ενάντια στις διακρίσεις, την εργατική τάξη με τα σωματεία της, τις φοιτητικές καταλήψεις, να δώσουν βροντερό παρόν στις διαδηλώσεις του επόμενου Σαββάτου 16 Μάρτη σε όλες τις πόλεις. Στην παγκόσμια μέρα ενάντια στο ρατσισμό και τους φασίστες ενώνουμε τις φωνές μας!

Σύνορα ανοιχτά για τους πρόσφυγες

Να τιμωρηθούν οι ένοχοι του εγκλήματος της Πύλου

Κάτω τα χέρια από τους ΛΟΑΤΚΙ+ και τις γυναίκες!

πηγή : https://www.facebook.com/keerfapage/?locale=e…


1 2 3 4

Παλαιστινιακή παροικία Ελλάδος

πηγή : https://www.facebook.com/PALESTINIANS.GREECE/…