Δευτέρα 15 Ιανουαρίου 2024 στις 19.30

Αντικατασταλτική πορεία ενάντια εισβολή των δυνάμεων καταστολής στην Πολυτεχνειούπολη

Κάλεσμα σε αντανακλαστική αντικατασταλτική πορεία σήμερα ΔΕΥΤΈΡΑ 15/01 ΣΤΙΣ 19:30 ΣΤΑ ΠΡΟΠΎΛΑΙΑ ενάντια στην εισβολή των μπάτσων στην Πολυτεχνειούπολη, την εκκένωση της κατειλημμένης πρυτανείας ΕΜΠ και τις συλλήψεις φοιτητ(ρι)ών μέσα στο campus.

Σήμερα, γύρω στις 8:30 το πρωί, σώμα περίπου 25-30 αναρχικών φοιτητ(ρι)ών προχώρησε σε κατάληψη της πρυτανείας του ΕΜΠ, με δεκάδες άλλες σχολές σε ολόκληρη τη χώρα να τελούν υπό κατάληψη στα πλαίσια του αγώνα ενάντια στα ιδιωτικά πανεπιστήμια. Λίγο μετά τις 10:00 εμφανίστηκαν 3 κλούβες στην πύλη Κοκκινοπούλου, ενώ μέσα σε λίγα λεπτά διμοιρίες ΜΑΤ και Δέλτα εισέβαλαν στην Πολυτεχνειούπολη, εκκένωσαν την κατάληψη και άρχισαν να κυνηγάνε, να χτυπάνε και να συλλαμβάνουν κόσμο εντός του campus. Μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί 5 συλλήψεις και 2 προσαγωγές. Αργότερα, φοιτητές, καταληψίες και αλληλέγγυος κόσμος συγκεντρώθηκαν και κατάφεραν να απωθήσουν τις αστυνομικές δυνάμεις από τους χώρους ασύλου.

Μπροστά στις μαζικές κινητοποιήσεις και καταλήψεις σε ολόκληρο τον ελλαδικό χώρο το κράτος αποδεικνύει την πρόθεση του να υπερασπιστεί τα κέρδη του κεφαλαίου και την εμπορευματοποίηση της παιδείας με τη βία. Φυσικά δεν πρόκειται για μια νέα εξέλιξη. Από την κατάργηση του ασύλου μέχρι τις εκκενώσεις καταλήψεων, η σημερινή εισβολή είναι άλλο ένα περιστατικό που αποδεικνύει ότι η εκπαιδευτική αναδιάρθρωση συνοδεύεται από τη βία και την καταστολή ως αναπόσπαστο κομμάτι της αντιεξεγερτικής πολιτικής. Αυτό είναι το πανεπιστήμιο που ονειρεύονται: ένα πανεπιστήμιο για λίγους και εκλεκτούς γεμάτο κρατική βία και τρομοκρατία για όσους αντιστέκονται. Η αστυνομική τρομοκρατία δε μας φοβίζει! Αντιθέτως το κράτος αποδεικνύει με αυτές του τις ενέργειες πόσο πολύ φοβάται το κύμα των φοιτητικών αντιστάσεων πανελλαδικά.

ΤΟ ΑΣΥΛΟ ΑΝΗΚΕΙ Σ' ΟΛΗ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΕΞΩ ΑΠ' ΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ/ΣΤΙΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ/ΕΙΣΣΕΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ ΤΗΣ ΠΡΥΤΑΝΕΙΑΣ ΕΜΠ

ΟΧΙ ΠΑΙΔΕΙΑ ΓΙΑ ΛΙΓΟΥΣ ΚΙ ΕΚΛΕΚΤΟΥΣ
ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΤΑΞΙΚΟΥΣ ΦΡΑΓΜΟΥΣ

Πρωτοβουλία Αναρχικών Φοιτητών/-τριών Αθήνας