Σάββατο 20 Ιανουαρίου 2024 στις 12.00

4 καλέσματα : 1 2 3 4

Διαδήλωση Αλληλεγγύης στον δίκαιο Αγώνα του Παλαιστινιακού Λαού

Θεσσαλονίκη | Κάλεσμα στη διαδήλωση αλληλεγγύης στον δίκαιο αγώνα που διεξάγει ο λαός της Παλαιστίνης | Σάββατο 20/1 στις 12.00 στο Άγαλμα του Βενιζέλου

Ενάντια στην Ισραηλινή κατοχή και βαρβαρότητα στα Παλαιστινιακά εδάφη…

Από τις 7 Οκτωβρίου με την εκδήλωση της επιχείρησης αντεπίθεσης "Καταιγίδα Al Aqsa" η Παλαιστινιακή Αντίσταση, ο Παλαιστινιακός Λαός, μάχεται ενάντια στη κατοχή του σιωνιστικού κράτους του Ισραήλ. Κατοχή η οποία, 75 χρόνια τώρα, με τη στήριξη των δυτικών δυνάμεων του ΝΑΤΟ, μεταφράζεται σε αποικιοκρατικές τακτικές με διωγμούς Παλαιστινίων, συνεχείς εποικισμούς, στέρηση βασικών αγαθών και αναγκών (πρόσβαση σε πόσιμο νερό, τρόφιμα, φάρμακα, ρεύμα-ενέργεια, ελεύθερες μετακινήσεις κ.α), δολοφονικές επιθέσεις σε αμάχους, αρπαγές-απαγωγές και αυθαίρετες φυλακίσεις Παλαιστίνιων.

Συνθήκη η οποία έχει μετατρέψει τη Λωρίδα της Γάζας σε μια τεράστια ανοιχτή φυλακή όπου 2.500.000 Παλαιστίνιοι ζουν κάτω από τις μπότες του Ισραηλινού στρατού κατοχής, υπό τη συνεχή αμφισβήτηση του δικαιώματος στη ζωή, στην αξιοπρέπεια, στην ελευθερία και στην αυτοδιάθεση.

Κατά τη διάρκεια αυτής της στρατιωτικής επαναστατικής επιχείρησης, οι μαχητές της Παλαιστίνης έχουν επιτύχει πρωτοφανείς απώλειες στον Ισραηλινό στρατό, καταφέρνοτας εκτός των άλλων και την πρόσκαιρη ανακατάληψη κατεχόμενων, από το Ισραήλ, εδαφών. Την ίδια ώρα, το Ισραήλ βομβαρδίζει ανηλεώς με αεροσκάφη την Γάζα - με εμφατικό παράδειγμα τους βάρβαρους βομβαρδισμούς νοσοκομείων και σχολείων με εκατοντάδες νεκρούς - , ενώ πληροφορίες αναφέρουν πως το σιωνιστικό κράτος κάνει χρήση οβίδων λευκού φωσφόρου στη Λωρίδα της Γάζας, στοχοποιώντας αδιακρίτως αμάχους και καταστρέφοντας ολοσχερώς την πόλη, με το Ισραήλ να ευθύνεται για το θάνατο περισσότερων από 23000 ανθρώπωνκαι τον βίαιο εκτοπισμό περισσότερων από 1.000.000 παλαιστινίων.

Οι οργανώσεις της Παλαιστινιακής Αντίστασης, μέσω της εκεχειρίας και της ανταλλαγής κρατουμένων που πέτυχαν τον Δεκέμβριο, έχουν καταφέρει να απελευθερώσουν δεκάδες αγωνίστριες και μικρά παιδιά που κρατούνταν για χρόνια υπό άθλιες συνθήκες και κάτω από καθεστώς απομόνωσης και διαρκών βασανιστηρίων στις φυλακές του Ισραήλ, αλλά και να ανασυνταχθούν ενόψει ενός νέου γύρου αιματοκυλίσματος που έχει ήδη προβεί το σιωνιστικό καθεστώς για τους κατοίκους της Γάζας, συνεχίζοντας όμως να συναντά απέναντί του τη σθεναρή αντίσταση του λαού και των οργανώσεων της Παλαιστίνης.

Που στηρίζεται εξολοκλήρου στις πλάτες των Ιμπεριαλιστών των ΗΠΑ και της ΕΕ…

Από την άλλη, η Δύση, που όλα τα προηγούμενα χρόνια -αν δεν ήταν άμεσος συνεργός - σιωπούσε εκκωφαντικά στα συνεχόμενα εγκλήματα του σιωνιστικού κρατους, αυτή τη στιγμή συστρατεύεται στη καταδίκη της Παλαιστινιακής αντίστασης, ενώ οι ΗΠΑ έσπευσαν από την πρώτη στιγμή να στείλουν στρατιωτική βοήθεια στη βάση της σαθρής ιμπεριαλιστικής επιχειρηματολογίας περί δικαιώματος στην "αυτοάμυνα" που προσπαθεί να διαγράψει από τη συλλογική μνήμη των λαών του πλανήτη 8 δεκαετίες πολύμορφης κατοχικής βίας απέναντι στους Παλαιστίνιους. Ένα δικαίωμα που όλα αυτά τα χρόνια του επιτρέπει να σκοτώνει αμάχους, να βομβαρδίζει νοσοκομεία και σχολεία, να κρατά σε ομηρία τους κατοίκους της Γάζας ελέγχοντας την πρόσβασή τους σε βασικά αγαθά, τις επικοινωνίες τους, την τροφοδοσία τους, το ρεύμα τους και το νερό τους, αποκλείοντάς τους από οποιαδήποτε ανθρωπιστική βοήθεια.

Και στη συνενοχή της ντόπιας αστικής τάξης και του ελληνικού κράτους…

Πιο συγκεκριμένα και όσον αφορά το ελληνικό κράτος, παραμένει πιστό στην εθελόδουλη σύνδεση του με το ΝΑΤΟϊκό στρατόπεδο και την εξυπηρέτηση των γεωπολιτικών επιδιώξεων των ΗΠΑ. Μετατρέπει τον ελλαδικό χώρο σε προκεχωρημένο φυλάκιο του δυτικού ιμπεριαλισμού παραχωρώντας εθνικές υποδομές (λιμάνια, αεροδρόμια, οδικά/σιδηροδρομικά δίκτυα, στρατιωτικές βάσεις), για στάθμευση ΝΑΤΟϊκών δυνάμεων, μεταφορά πολεμικού υλικού σε ενεργά μέτωπα (Ουκρανία, Παλαιστίνη) και πραγματοποιεί κοινές στρατιωτικές ασκήσεις , όπως η "Τακτική Άσκηση Μετά Στρατευμάτων" (ΤΑΜΣ), «Olympic Cooperation -23» («Ολυμπιακή Συνεργασία - 23»). Στα πλαίσια αυτής της ΝΑΤΟϊκής πολιτικής το ελληνικό κράτος επιλέγει την ενεργή στήριξη των εγκλημάτων του κράτους του Ισραήλ ενάντια στον λαό της Παλαιστίνης, στέλνοντας μάλιστα φρεγάτες στο πλευρό αμερικανικών αεροπλανοφόρων και πολεμικών πλοίων τόσο στην Ν/Α Μεσόγειο όσο και στην Ερυθρά Θάλασσα.

Τα τελευταία χρόνια οι οικονομικές και ενεργειακές συμφωνίες (ενεργειακή σύνδεση Ελλάδα-Κύπρου-Ισραήλ), οι αμυντικές συμφωνίες (αγορές οπλικών συστημάτων, κοινές στρατιωτικές ασκήσεις κ.α.), η διαμόρφωση ευνοϊκών συνθηκών για τη διείσδυση και ενίσχυση του Ισραηλινού κεφαλαίου μέσω της προσέλκυσης Ισραηλινών επενδύσεων στους τομείς των κατασκευών, της αγοράς κατοικίας, του τουρισμού και της ναυτιλίας, βάζουν τις βάσεις της περίφημης Ελληνο-Ισραηλινής φιλίας. Μια "φιλία" η οποία εξαργυρώνεται σε αυτή τη συγκυρία όπου οι Ισραηλινές δυνάμεις έχουν εισβάλλει στην Γάζα, με δηλώσεις πολιτικής στήριξης του Ισραήλ από την Ελληνική κυβέρνηση, με αποστολή στρατιωτικού υλικού, με διευκολύνσεις μεταφοράς Ισραηλινών εφέδρων, με αποστολή ελληνικών στρατιωτικών δυνάμεων - πλοίων στην περιοχή ως μέρος ΝΑΤΟϊκής δύναμης επιτήρησης και αποτροπής, με την παραχώρηση βάσεων και λιμανιών για τον ελλιμενισμό ΝΑΤΟϊκών δυνάμεων, με την επαίσχυντη αποχή της Ελλάδας από την ψηφοφορία του ΟΗΕ για κατάπαυση του πυρός.

Οι λαοί αψηφούν την κυρίαρχη προπαγάνδα και μένουν στη σωστή πλευρά της ιστορίας: Στο πλευρό της Παλαιστίνης που αγωνίζεται με όλα τα μέσα για την ελευθερία της

Και απέναντι σε αυτή την συνεχιζόμενη σφαγή του Παλαιστινιακού λαού τότε και τώρα, οι ιδεολογικοί μηχανισμού του κράτους, τα φερέφωνα των ΜΜΕ, αποκρύπτουν την αλήθεια ενώ εξαπολύουν έναν ακόμα πόλεμο ενάντια σε έναν ηρωικό λαό που αντιστέκεται, προβάλλοντας ανακριβείς ειδήσεις και εσφαλμένες εικόνες. Εικόνες ντροπής, που διαστρεβλώνουν και τερροροποιούν τον αγώνα των παλαιστινίων, αποκρύπτοντας ή ακόμα και δικαιολογώντας τα εγκλήματα πολέμου του ισραηλινού κράτος εις βάρος του λαού της Παλαιστίνης. Απέναντι στη θανατοπολιτική του ιμπεριαλισμού και του σιωνισμού, απέναντι στην κυρίαρχη προπαγάνδα των ΜΜΕ στη χώρα μας αλλά και διεθνώς και πλάι με τον παλαιστινιακό λαό που αυτή τη στιγμή σχηματοποιεί την έμπρακτη δυνατότητα των λαών να εξεγερθούν κόντρα στους δυνάστες τους, ο πλανήτης συνταράσσεται από, μετά από δεκαετίες υποχώρησης του αντιπολεμικού και αντιιμπεριαλιστικού κινήματος, μαζικές διαδηλώσεις στήριξης της Παλαιστινιακής Αντίστασης και καταδίκης του κράτους του Ισραήλ.


Πρέπει και εμείς να εμπιστευτούμε τον λαό μας, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε το Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης σε μία από τις ανακοινώσεις του κατά τη διάρκεια των τελευταίων εβδομάδων. Να προσπαθήσουμε εκφράσουμε τα υγιή αντιπολεμικά και αντιιμπεριαλιστικά αντανακλαστικά που αυτός δείχνει από τις 8 του Οκτώβρη, να ζυμώσουμε μεθοδικά μέσα στους συλλογικούς φορείς και στην κοινωνία την αναγκαιότητα για άμεση δράση. Να παραμείνουμε στον δρόμο, να καταφέρουμε τον όλο και μεγαλύτερο συντονισμό των κινηματικών δυνάμεων και να πάρουμε νέες πρωτοβουλίες διεθνιστικής αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό.

Ειδικά σε αυτή τη συγκυρία όπου οι Ισραηλινές επιθέσεις εντείνονται ασφυκτικά, περιλαμβάνοντας και τη Δυτική Οχθή ενώ οι δυνάμεις του ΝΑΤΟ, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας, επιλέγουν να τζογάρουν με την γενικότερη ανάφλεξη στην περιοχή βομβαρδίζοντας τον λαό της Υεμένης λόγω της δηλωμένης αλληλέγγυας στάσης του με τον λαό της Παλαιστίνης καθώς και της δράσης των δυνάμεων των Χούθι ενάντια σε πλοία Ισραηλινών ή Δυτικών συμφερόντων τα οποία τροφοδοτούν το Ισραήλ μέσω της Ερυθράς θάλασσας:

Οφείλουμε να αγωνιστούμε για την απεμπλοκή της χώρας από όλα τα ενεργά πολεμικά μέτωπα, για την ακύρωση των οικονομικών και πολεμικών συμφωνιών με το Ισραήλ, για να πάρουν άμεσα πόδι όλες οι δυνάμεις των ΗΠΑ που έχουν κατακλύσει τη Σούδα και άλλα σημεία της ελληνικής επικράτειας, για την έξοδο της χώρας από το ΝΑΤΟ. Στόχοι που, εκτός από διεθνιστικό προλεταριακό καθήκον, εμπερικλείουν και προασπίζονται τα υλικά ταξικά μας συμφέροντα.

Στόχοι που, όπως είχαμε ξαναπεί, προστατεύουν την εργατική τάξη και τον λαό από πιθανά αντίποινα σε περίπτωση γενίκευσης των πολέμων που δεν έχουμε επιλέξει πως θα δώσουμε και στους οποίους όμως συμμετέχουμε βάσει των επιλογών της τάξης που βρίσκεται στην εξουσία. Στόχοι που μπορούν να "κόψουν" δισεκατομμύρια από τις πολεμικές βιομηχανίες και να τα δώσουν στην κάλυψη βασικών κοινωνικών αναγκών αλλά και στόχοι που συνδέονται διαλεκτικά με την ανατροπή αυτής καθ' αυτής της αστικής εξουσίας που μας βυθίζει στη φτώχεια μέσω της ακρίβειας, που μας ξεζουμίζει όλο και πιο εντατικοποιημένα και χωρίς δικαιώματα στη δουλειά, που ιδιωτικοποιεί και κερδοσκοπεί πάνω σε κάθε μας ανάγκη, την ενέργεια, το νερό, την υγεία, τις μετακινήσεις, την μόρφωσή μας, που μας κοστολογεί όλο και πιο φτηνά και μας πεθαίνει κυριολεκτικά στο όνομα της "εθνικής ενότητας" και της "ανάπτυξης" της κερδοφορίας της, στα τρένα, στις πυρκαγιές, στις πλημμύρες, στους χώρους δουλειάς, στα αστυνομικά μπλόκα. Ο ταξικός και λαϊκός αγώνας καθώς και η διεθνιστική αλληλεγγύη στον λαό της Παλαιστίνης, στον λαό της Υεμένης και στους λαούς όλου του κόσμου που βιώνουν την ιμπεριαλιστική βαρβαρότητα, έχουν τρόπους να εκφραστούν και να εκδηλωθούν ενιαία.

Νίκη στον δίκαιο και επίμονο αγώνα που διεξάγει ο αδούλωτος λαός της Παλαιστίνης!

Αλληλεγγύη στον λαό της Υεμένης και σε όλους τους λαούς του πλανήτη που αντιστέκονται στον ιμπεριαλισμό!

ΝΙΚΗ ΣΤΑ ΟΠΛΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ!

Διαρκής Αγώνας για την ταξική απελευθέρωση


1 2 3 4

ΝΙΚΗ - ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ, Κινητοποίησεις 20-21/1

Κυβέρνηση Μητσοτάκη: ΣΥΝΕΝΟΧΗ!

Συγκέντρωση - Πορεία: Αθήνα - Κυριακή 21/1, 12:00, πάρκο Ελευθερίας - ισραηλινή πρεσβεία

Σάββατο 20/1:

Θεσσαλονίκη - 12:00, άγαλμα Βενιζέλου

Πάτρα - 12:00, Πλ. Γεωργίου

Το σιωνιστικό κράτος-δολοφόνος του Ισραήλ έχει εξαπολύσει μια εκστρατεία πραγματικής εθνοκάθαρσης και γενοκτονίας ενάντια στους Παλαιστίνιους. Οι ανελέητοι βομβαρδισμοί της Γάζας, η ισοπέδωση και οι εισβολές σε νοσοκομεία και σχολεία, ο στραγγαλισμός από την έλλειψη νερού, τροφίμων, ρεύματος, καυσίμων, έχουν δεκάδες χιλιάδες θύματα, τα περισσότερα άμαχοι, παιδιά, βρέφη. Οι σιωνιστές-χασάπηδες χτυπάνε και στη Δυτική Όχθη, θέλουν να γονατίσουν την παλαιστινιακή αντίσταση, να προχωρήσουν σε πλήρη εκτοπισμό των Παλαιστινίων, που σπρώχνονται ξανά στην προσφυγιά.

Ο κίνδυνος εξάπλωσης του πολέμου μεγαλώνει διαρκώς, μέσα στον παγκόσμιο ανταγωνισμό των ΗΠΑ ενάντια στις νέες μεγάλες δυνάμεις της Κίνας, Ρωσίας κ.ά. Η επίθεση του Ισραήλ, με όλο και μεγαλύτερη εμπλοκή των ΗΠΑ και των Δυτικών ιμπεριαλιστών, στοχεύει σε Λίβανο, Συρία, Ιράκ και στο Ιράν, τον μεγάλο ανταγωνιστή τους στην περιοχή. Με την παρουσία των αμερικάνικων αεροπλανοφόρων, με την πολυεθνική «συμμαχία προθύμων» για να κυριαρχήσουν στα θαλάσσια στενά και να αποκλείσουν το Ιράν, με τους βομβαρδισμούς στην Υεμένη απειλούν με ανάφλεξη ενός ακόμα μετώπου (μετά την Ουκρανία), με ανυπολόγιστες συνέπειες και τρομακτικούς κινδύνους για τους λαούς.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι ΣΥΝΕΝΟΧΗ, συμμετέχει στο μακελειό, πρωτοστατεί στην υποστήριξη των σιωνιστών-δολοφόνων, ενάντια στα αισθήματα αλληλεγγύης που ιστορικά έχει για τον ηρωικό Παλαιστινιακό λαό η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού. Μαζί με τις ΗΠΑ, αρνήθηκε κάθε ψήφισμα στον ΟΗΕ έστω και για εκεχειρία. Αναπαράγει με τα «πετσωμένα» ΜΜΕ όλη την άθλια προπαγάνδα για το δήθεν «δικαίωμα του Ισραήλ στην αυτοάμυνα», αντιστρέφοντας την πραγματικότητα και θρέφοντας τη σιωνιστική βαρβαρότητα. Δίνει κάθε υποδομή, στρατόπεδα, λιμάνια κ.λπ. ως βάση υποστήριξης του σιωνιστικού στρατού. Η Σούδα παίζει επιτελικό ρόλο στη στρατιωτική παρουσία των αμερικάνων ιμπεριαλιστών και των ελληνικών πολεμικών πλοίων στην περιοχή. Η 112 Πτέρυγα Μάχης στην Ελευσίνα έχει γίνει βάση τροφοδοσίας του Ισραήλ με όπλα, πυρομαχικά, μεταφορά στρατιωτικών δυνάμεων. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έτρεξε πρώτη να ζητήσει να μπει στην επιθετική συμμαχία των Δυτικών ιμπεριαλιστών στην Ερυθρά θάλασσα.

Η πάλη του Παλαιστινιακού λαού δεν είναι «τρομοκρατία», όπως προπαγανδίζουν οι αντιδραστικές δυνάμεις σε όλο τον κόσμο, η ΝΔ του Μητσοτάκη και από κοντά διάφοροι δήθεν «προοδευτικοί» όπως ο ΣΥΡΙΖΑ του Κασσελάκη. Η ένοπλη επίθεση Παλαιστίνιων μαχητών στις 7/10 ήταν μια δίκαιη, επιβαλλόμενη απάντηση στα σιωνιστικά εγκλήματα πάνω από 70 χρόνων. Ενάντια στη διαρκή κατάκτηση και κατοχή της γης των Παλαιστινίων, που οι σιωνιστές εποικίζουν με ακροδεξιούς και φασίστες. Ενάντια στην ταπείνωση και τον εξευτελισμό ενός περήφανου λαού, με τη μετατροπή της Λωρίδας της Γάζας σε μια απέραντη φυλακή.

Ο παλαιστινιακός αγώνας είναι κυριολεκτικά για την ύπαρξη, επιβίωση και αξιοπρέπεια, για την υπεράσπιση της χώρας τους από το ακροδεξιό κράτος του Ισραήλ και τους ιμπεριαλιστές. Είναι αγώνας υπέρ των εργατικών και λαϊκών μαζών των χωρών της Μ. Ανατολής που επί δεκαετίες έχουν γνωρίσει δεκάδες επεμβάσεις και πολέμους. Υπέρ των συμφερόντων του ελληνικού λαού στην πάλη του ενάντια στις αστικές μνημονιακές δυνάμεις και στους ιμπεριαλιστές ΗΠΑ και ΕΕ.

Οι μεγάλες κινητοποιήσεις σε όλο τον κόσμο (όπου συμμετέχουν και προοδευτικές, φιλειρηνικές εβραϊκές οργανώσεις) μάς δείχνουν τον δρόμο. Με διαδηλώσεις, συγκεντρώσεις, καταλήψεις, κάθε μορφή πάλης, χωρίς κανένα δισταγμό ή επιφύλαξη, ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΟΥ ΗΡΩΪΚΟΥ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟΥ ΛΑΟΥ. Να «σπάσουμε» κάθε συνεργασία της κυβέρνησης Μητσοτάκη στο μακελειό.

Άμεση κατάπαυση του πυρός

Καμία ελληνική συμμετοχή - συνεργασία. Κάτω ο φιλοπόλεμος «άξονας» με το Ισραήλ. Κάτω η αντιδραστική, φιλοπόλεμη κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Κάτω το σιωνιστικό κράτος - δολοφόνος του Ισραήλ. Ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος.

Οργάνωση Κομμουνιστών Διεθνιστών Ελλάδας (ΟΚΔΕ)

πηγή : https://www.okde.gr/archives/20913


1 2 3 4

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΟ ΟΠΛΟ ΤΩΝ ΛΑΩΝ - ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ!

Το Σάββατο 7 Οκτώβρη ένα αιφνιδιαστικό στρατιωτικό χτύπημα, την προετοιμασία του οποίου ανέλαβε η ισλαμιστική Χαμάς έλαβε χώρα στο νότιο Ισραήλ, όταν ένοπλοι της οργάνωσης εισέβαλαν σε οικισμούς, ξεπερνώντας το τείχος που έχει χτίσει το Ισραήλ στα σύνορα με τη Γάζα, ενώ επίσης επιτέθηκαν σε ένα φεστιβάλ μουσικής που διεξάγονταν στην περιοχή, σκοτώνοντας αμάχους και αιχμαλωτίζοντας εκατοντάδες άτομα. Ακολούθησαν κάποια αποτρόπαια ντοκουμέντα που έδειχναν εν πολλοίς βαρβαρότητες που υπέστησαν όσοι αιχμαλωτίστηκαν ή σε άλλες περιπτώσεις τον βίαιο θάνατο ορισμένων ατόμων.

Οι εικόνες αυτές γρήγορα έφτασαν στους παγκόσμιους τηλεοπτικούς δέκτες και ξεκίνησαν να προβάλλονται σε μια προσπάθεια να απομονωθεί το συγκεκριμένο γεγονός από το γενικότερο ζήτημα που διαμορφώνεται στην περιοχή τα τελευταία 75 χρόνια και στο επίκεντρο του έχει τη διαρκή και ασταμάτητη κατοχή των παλαιστινιακών εδαφών από το κράτος του Ισραήλ, τον πολυετή ολοκληρωτικό αποκλεισμό της Λωρίδας της Γάζας, όπως επίσης και τις εντεινόμενες επιχειρήσεις εποικισμού του Ισραήλ σε διάφορες περιοχές κυρίως της Δυτικής Όχθης. Όσο όμως κι αν προκαλούν τη λογική αποστροφή αυτές οι εικόνες δεν αποτελούν παρά το παράγωγο μιας βαρβαρότητας που πρέπει να λάβει τέλος, αυτήν της κατοχής των εδαφών και της γενοκτονίας του παλαιστινιακού λαού.

Το γεγονός ότι ο παλαιστινιακός λαός αποτελεί τον πιο αδύναμο κρίκο σε αυτή την εξακολουθητική αλυσίδα βίας η οποία είναι προϊόν στρατιωτικής κατοχής δεν μπορεί να το αλλάξει το γεγονός ότι η Χαμάς φαίνεται να έχει αναβαθμίσει την στρατιωτική της ισχύ. Εμείς, ως αναρχικοί, δεν δικαιολογούμε τίποτε που υπερβαίνει τον δικό μας αξιακό κώδικα στον τρόπο και τα μέσα που χρησιμοποιούμε στη μάχη απέναντι σε έναν ισχυρότερο και καλύτερα εξοπλισμένο εχθρό, ενώ το ιδεώδες και οι στόχοι οποιασδήποτε πολιτικο-θρησκευτικής οργάνωσης μας βρίσκουν ενάντιους, ωστόσο θεωρούμε ότι δεν έχουμε να απολογηθούμε κάτι απέναντι σε όσους με αδιανόητη υποκρισία χύνουν δάκρυα αποκλειστικά και μόνο για τα θύματα των συμμάχων τους, ενώ κλείνουν ερμητικά τα μάτια στις σφαγές αμάχων, τους βομβαρδισμούς νοσοκομείων, τον αποκλεισμό και την πολιτική απαρτχάιντ που υποστηρίζει το Ισραήλ απέναντι στον παλαιστινιακό λαό εδώ και δεκαετίες. Και αυτοί τυχαίνει να είναι και πάλι οι ισχυροί του κόσμου: η κυβέρνηση των ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ, η Ε.Ε., όλες οι χώρες της Δύσης, η Ελλάδα και μαζί τους όλα τα γνωστά καθάρματα της άκρας δεξιάς, οι οποίοι βάζουν στην άκρη προς ώρας τον πραγματικό και αβυσσαλέο αντισημιτισμό τους, μόνο και μόνο γιατί το Ισραήλ αποτελεί ένα ισχυρό πόλο στο γεωπολιτικό σύστημα και επενδύουν σε νέους φόβους προτάσσοντας έναν σύγχρονο αντισλαμισμό.

Το Ισραήλ αποτελεί ένα αναγνωρισμένο διεθνώς κράτος, οι πολίτες του είναι κανονικοί υπήκοοι και έχει τη στήριξη των πιο ισχυρών συνασπισμών στρατιωτικής και πολιτικής ισχύος του πλανήτη, ενώ οι Παλαιστίνιοι (ειδικότερα στη Γάζα) αποτελούν ένα μη αναγνωρισμένο πολιτικό σώμα, του οποίου οι κάτοικοι θεωρούνται στην κατηγορία του «φονεύσιμου πληθυσμού». Οι φρικαλέες δηλώσεις του υπουργού Άμυνας του Ισραήλ ότι οι κάτοικοι της Γάζας είναι ζώα, δεν αποτελούν τίποτε άλλο παρά προοίμιο γενοκτονίας και εθνοκάθαρσης, όπως φαίνεται κι από την πορεία των πολεμικών συγκρούσεων. Η νέα συμμαχία στην κυβέρνηση του Ισραήλ μεταξύ δεξιάς και ακροδεξιάς εντατικοποιώντας τους εποικισμούς και τις εκτοπίσεις διαμορφώνει, ως έχουσα την πλήρη ισχύ, νέα αδιέξοδα που οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια σε άλλο ένα λουτρό αίματος. Η καθολική απελπισία και η ανάγκη όλων των ομοιογενών πολιτικών σωμάτων για συλλογική αξιοπρέπεια οδηγεί και στην λογική της Αντίστασης μέχρις εσχάτων.

Επιπλέον η εγκληματική πρόσδεση της Ελλάδας, ως χώρας που επιτελεί τον ρόλο του πρώτου κολαούζου σε όλα τα σχέδια του Ευρωατλαντικού Συνασπισμού, των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, η απόλυτη ταύτιση και συμμαχία με το Ισραήλ, που έφτασε μέχρι την ανήκουστη γελοιότητα να επιχειρήσει Έλληνας πρωθυπουργός να επισκεφτεί εμπόλεμη ζώνη, οδηγεί τη χώρα σε πολύ επικίνδυνα εμπόλεμα μονοπάτια, ενώ αφήνει εκθέτει την κοινωνική βάση απέναντι στον δίκαιο αγώνα του παλαιστινιακού λαού, διαβρώνοντας τις όποιες γέφυρες αλληλεγγύης και υποστήριξης είχε διαμορφώσει ιστορικά η χώρα.

Σήμερα τρεισήμισι μήνες μετά, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας της Παλαιστίνης οι νεκροί στη Λωρίδα της Γάζας ανέρχονται σε 23.843 κι απ' αυτούς ο αριθμός των μαθητών που σκοτώθηκαν είναι 4.327, ενώ άλλοι 7.819 έχουν τραυματιστεί. Το σύστημα υγείας της Γάζας έχει ήδη καταρρεύσει ενώ οι εργαζόμενοι της υγείας και της ανθρωπιστικής βοήθειας δεν μπορούν να εργαστούν λόγω των συγκρούσεων με πολλούς από αυτούς να χάνουν τη ζωή τους. Ταυτόχρονα η πείνα χρησιμοποιείται ως όπλο κατά του παλαιστινιακού λαού με το επισιτιστικό σύστημα να καταρρέει και την πρόσβαση σε βασικούς πόρους να κόβεται.

Καλούμε όλο τον κόσμο, τους εργαζόμενους, τους φοιτητές, τους προοδευτικούς πολίτες και όσους μπορούν να κατανοήσουν ότι δεν μπορούμε να μείνουμε άπραγοι μπροστά σε μια νέα γενοκτονία που αυτή τη στιγμή ξεδιπλώνεται σε ζωντανή σύνδεση μπροστά στα μάτια μας. Η κραυγή της Εβραίας διαδηλώτριας στο Λονδίνο κατά την έναρξη του πολέμου ότι όταν λέμε ποτέ ξανά Ολοκαύτωμα εννοούμε εναντίον οποιουδήποτε, ας γίνει οδηγός της Ειρήνης που μπορεί να υπάρξει μέσα από την πραγματική δικαιοσύνη, τη συνολική απελευθέρωση των λαών από τον εθνικισμό, τη θρησκεία, τον ρατσισμό και τη μισαλλοδοξία.

- Απόσυρση των δυνάμεων κατοχής του Ισραήλ από την Παλαιστίνη.

- Να αρθεί ο αποκλεισμός στη Γάζα. Ελεύθερη πρόσβαση σε ρεύμα, νερό, τροφή& ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

- Καμιά στρατιωτική χερσαία ή άλλη επιχείρηση στη Γάζα. Να εναντιωθούμε στις πολιτικές εξόντωσης του παλαιστινιακού λαού.

- Να σταματήσουν οι εποικισμοί και το απαρτχάιντ κατά των Παλαιστινίων

- Στήριξη σε όσους αγωνίζονται ενάντια στη θανατοπολιτική στο Ισραήλ. Δύναμη στις φωνές αντίστασης απέναντι στο αυταρχικό-ακροδεξιό καθεστώς Νετανιάχου. Αλληλεγγύη στους/ις αντιρρησίες συνείδησης αρνητές/τριες στράτευσης στο Ισραήλ

ΑΝΑΡΧΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ | ΤΟΠΙΚΟΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ


1 2 3 4

ΝΙΚΗ - ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ | Πορεία: Σάββατο 20/1, 12:00 Άγαλμα Βενιζέλου

Κυβέρνηση Μητσοτάκη: ΣΥΝΕΝΟΧΗ!

Συγκέντρωση - Πορεία: Κυριακή 20/1, 12:00, Άγαλμα Βενιζέλου

Το σιωνιστικό κράτος-δολοφόνος του Ισραήλ έχει εξαπολύσει μια εκστρατεία πραγματικής εθνοκάθαρσης και γενοκτονίας ενάντια στους Παλαιστίνιους. Οι ανελέητοι βομβαρδισμοί της Γάζας, η ισοπέδωση και οι εισβολές σε νοσοκομεία και σχολεία, ο στραγγαλισμός από την έλλειψη νερού, τροφίμων, ρεύματος, καυσίμων, έχουν δεκάδες χιλιάδες θύματα, τα περισσότερα άμαχοι, παιδιά, βρέφη. Οι σιωνιστές-χασάπηδες χτυπάνε και στη Δυτική Όχθη, θέλουν να γονατίσουν την παλαιστινιακή αντίσταση, να προχωρήσουν σε πλήρη εκτοπισμό των Παλαιστινίων, που σπρώχνονται ξανά στην προσφυγιά.

Ο κίνδυνος εξάπλωσης του πολέμου μεγαλώνει διαρκώς, μέσα στον παγκόσμιο ανταγωνισμό των ΗΠΑ ενάντια στις νέες μεγάλες δυνάμεις της Κίνας, Ρωσίας κ.ά. Η επίθεση του Ισραήλ, με όλο και μεγαλύτερη εμπλοκή των ΗΠΑ και των Δυτικών ιμπεριαλιστών, στοχεύει σε Λίβανο, Συρία, Ιράκ και στο Ιράν, τον μεγάλο ανταγωνιστή τους στην περιοχή. Με την παρουσία των αμερικάνικων αεροπλανοφόρων, με την πολυεθνική «συμμαχία προθύμων» για να κυριαρχήσουν στα θαλάσσια στενά και να αποκλείσουν το Ιράν, με τους βομβαρδισμούς στην Υεμένη απειλούν με ανάφλεξη ενός ακόμα μετώπου (μετά την Ουκρανία), με ανυπολόγιστες συνέπειες και τρομακτικούς κινδύνους για τους λαούς.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι ΣΥΝΕΝΟΧΗ, συμμετέχει στο μακελειό, πρωτοστατεί στην υποστήριξη των σιωνιστών-δολοφόνων, ενάντια στα αισθήματα αλληλεγγύης που ιστορικά έχει για τον ηρωικό Παλαιστινιακό λαό η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού. Μαζί με τις ΗΠΑ, αρνήθηκε κάθε ψήφισμα στον ΟΗΕ έστω και για εκεχειρία. Αναπαράγει με τα «πετσωμένα» ΜΜΕ όλη την άθλια προπαγάνδα για το δήθεν «δικαίωμα του Ισραήλ στην αυτοάμυνα», αντιστρέφοντας την πραγματικότητα και θρέφοντας τη σιωνιστική βαρβαρότητα. Δίνει κάθε υποδομή, στρατόπεδα, λιμάνια κ.λπ. ως βάση υποστήριξης του σιωνιστικού στρατού. Η Σούδα παίζει επιτελικό ρόλο στη στρατιωτική παρουσία των αμερικάνων ιμπεριαλιστών και των ελληνικών πολεμικών πλοίων στην περιοχή. Η 112 Πτέρυγα Μάχης στην Ελευσίνα έχει γίνει βάση τροφοδοσίας του Ισραήλ με όπλα, πυρομαχικά, μεταφορά στρατιωτικών δυνάμεων. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έτρεξε πρώτη να ζητήσει να μπει στην επιθετική συμμαχία των Δυτικών ιμπεριαλιστών στην Ερυθρά θάλασσα.

Η πάλη του Παλαιστινιακού λαού δεν είναι «τρομοκρατία», όπως προπαγανδίζουν οι αντιδραστικές δυνάμεις σε όλο τον κόσμο, η ΝΔ του Μητσοτάκη και από κοντά διάφοροι δήθεν «προοδευτικοί» όπως ο ΣΥΡΙΖΑ του Κασσελάκη. Η ένοπλη επίθεση Παλαιστίνιων μαχητών στις 7/10 ήταν μια δίκαιη, επιβαλλόμενη απάντηση στα σιωνιστικά εγκλήματα πάνω από 70 χρόνων. Ενάντια στη διαρκή κατάκτηση και κατοχή της γης των Παλαιστινίων, που οι σιωνιστές εποικίζουν με ακροδεξιούς και φασίστες. Ενάντια στην ταπείνωση και τον εξευτελισμό ενός περήφανου λαού, με τη μετατροπή της Λωρίδας της Γάζας σε μια απέραντη φυλακή.

Ο παλαιστινιακός αγώνας είναι κυριολεκτικά για την ύπαρξη, επιβίωση και αξιοπρέπεια, για την υπεράσπιση της χώρας τους από το ακροδεξιό κράτος του Ισραήλ και τους ιμπεριαλιστές. Είναι αγώνας υπέρ των εργατικών και λαϊκών μαζών των χωρών της Μ. Ανατολής που επί δεκαετίες έχουν γνωρίσει δεκάδες επεμβάσεις και πολέμους. Υπέρ των συμφερόντων του ελληνικού λαού στην πάλη του ενάντια στις αστικές μνημονιακές δυνάμεις και στους ιμπεριαλιστές ΗΠΑ και ΕΕ.

Οι μεγάλες κινητοποιήσεις σε όλο τον κόσμο (όπου συμμετέχουν και προοδευτικές, φιλειρηνικές εβραϊκές οργανώσεις) μάς δείχνουν τον δρόμο. Με διαδηλώσεις, συγκεντρώσεις, καταλήψεις, κάθε μορφή πάλης, χωρίς κανένα δισταγμό ή επιφύλαξη, ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΟΥ ΗΡΩΪΚΟΥ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟΥ ΛΑΟΥ. Να «σπάσουμε» κάθε συνεργασία της κυβέρνησης Μητσοτάκη στο μακελειό.

Άμεση κατάπαυση του πυρός

Καμία ελληνική συμμετοχή - συνεργασία. Κάτω ο φιλοπόλεμος «άξονας» με το Ισραήλ. Κάτω η αντιδραστική, φιλοπόλεμη κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Κάτω το σιωνιστικό κράτος - δολοφόνος του Ισραήλ. Ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος.

πηγή : https://www.okde.gr/archives/20923