Σάββατο 3 Φεβρουαρίου 2024 στις 14.00

Αντιπολεμικά Διεθνιστικά Ίμια/Kardak 2024

ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ - ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ
ΚΑΜΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΣΕ ΟΥΚΡΑΝΙΑ - ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ

Ο ελληνοτουρκικός ανταγωνισμός και οι εκατέρωθεν εθνικισμοί έφεραν τους δύο λαούς στα πρόθυμα πολεμικού αιματοκυλίσματος τον Ιανουάριο του 1996 για τις βραχονησίδες Ίμια/Kardak.

Η επέτειος της κρίσης έκτοτε είχε λάβει εθνικιστικά χαρακτηριστικά από την ακροδεξιά , ενώ την περασμένη δεκαετία η ναζιστική Χρυσή Αυγή έχτιζε φασιστική φιέστα. Ο Μαχητικός Αντιφασισμός κατόρθωσε να τσακίσει και να ανατρέψει αυτή την συνθήκη, φέρνοντας στο προσκήνιο την ταξική αλληλεγγύη και τη συμφιλίωση των λαών.

Σήμερα ο αντιπολεμικός διεθνιστικός χαρακτήρας της επετείου είναι επιτακτικός απέναντι στην απειλή του πολέμου και την συμμετοχή της χώρας μας στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις.

Η ΝΔ και η εγχώρια αστική τάξη αποδεικνύονται ολοένα και περισσότερο πρόθυμοι και πιστοί σύμμαχοι των στρατηγικών σχεδιασμών ΕΕ και ΝΑΤΟ.

Στην αντιμεταναστευτική πολιτική της Ευρώπης - Φρούριο, η Ελλάδα πρωταγωνιστεί στην βία απέναντι σε χιλιάδες κατατρεγμένους πρόσφυγες και μετανάστες με τα κλειστά σύνορα και τις δολοφονικές επαναπροωθήσεις. Το πρόσφατο κυβερνητικό έγκλημα - ναυάγιο ανοικτά της Πύλου με εκατοντάδες πνιγμένους πρόσφυγες είναι το αποκορύφωμα των δολοφονικών pushbacks του λιμενικού. Ο φράκτης στον Έβρο επεκτείνεται στέλνοντας το μήνυμα μιας σκληρής ακροδεξιάς εθνικιστικής ατζέντας τόσο στην Τουρκία, όσο και στους πρόσφυγες.

Η Ελλάδα είναι από τις πρώτες χώρες που πρόσφεραν πολεμική βοήθεια στον πόλεμο στην Ουκρανία και φρεγάτες ανοικτά της Παλαιστίνης αλλά και στην Ερυθρά Θάλασσα. Η χώρα εμπλέκεται με κάθε ευκαιρία στους πολεμικούς σχεδιασμούς του ιμπεριαλιστικού στρατοπέδου της Δύσης, το οποίο κλιμακώνει την ένταση με ολέθριες συνέπειες για τους λαούς.

Να δώσουμε τη μάχη απέναντι στην ακροδεξιά κυβέρνηση της ΝΔ. Καμία εθνική ενότητα, ο εχθρός βρίσκεται στην ίδια μας τη χώρα.

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ
ΣΑΒΒΑΤΟ 3 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2ΜΜ
ΠΛΑΤΕΙΑ ΡΗΓΙΛΛΗΣ