Σάββατο 20 Ιανουαρίου 2024 στις 14.00

Συγκέντρωση-παρέμβαση με αφορμή τη σύλληψη συντρόφου για αυτοκόλλητα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ στο Άλσος Παγκρατίου, Σαβ.20/1, 14.00

ΣΑΒΒΑΤΟ 20/1, 14.00, ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΟ ΑΛΣΟΣ ΠΑΓΚΡΑΤΙΟΥ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΣΥΛΛΗΨΗ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥ ΓΙΑ ΑΥΤΟΚΟΛΛΗΤΑ ΜΕ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΛΤΙΚΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ

Κανένας και καμία μόνη απέναντι στην κρατική τρομοκρατία και καταστολή.

Η αλληλεγγύη θα νικήσει.

Την Τρίτη 16/01 στον Βύρωνα επιχειρήθηκε για 2η φορά έξωση κατοικίας στην οδό Μ.Ασίας. Η έξωση αποτράπηκε και η μαζική παρουσία αλληλέγγυου κόσμου έστησε μπλόκο στα κοράκια και τις αστυνομικές δυνάμεις που επεδίωξαν ν'αρπάξουν άλλο ένα σπίτι από μια 76χρονη συνταξιούχο για χρέη 15.000 ευρώ και να το παραδώσουν σε κτηματομεσιτικό fund.

Λίγη ώρα μετά τη συγκέντρωση, ο σύντροφός Γ. που συμμετείχε σ' αυτήν, προσάγεται με χαρακτηριστικά απαγωγής στο Παγκράτι εν ώρα εργασίας με την κατηγορία ότι κόλλησε ένα αυτοκόλλητο με αντικατασταλτικό περιεχόμενο που κατήγγειλε την αστυνομική βαρβαρότητα και τις πρόσφατες δολοφονίες πολιτών από την ΕΛ.ΑΣ (Σαμπάνης, Φραγκούλης, Μανιουδάκης. Μιχαλόπουλος, Αϊσε).

Ο σύντροφος μεταφέρεται στη ΓΑΔΑ και πριν καν του ανακοινωθεί ότι κατηγορείται για οποιοδήποτε αδίκημα, δίνεται εισαγγελική εντολή οι μπάτσοι να μπουκάρουν στο σπίτι του, στη γειτονιά του Βύρωνα, ενώ βρίσκεται μέσα η σύντροφός του και το 3χρονο παιδί τους. Πάνοπλες ομάδες ΟΠΚΕ και ασφαλίτες δημιουργούν κλίμα τρομοκρατίας στη γειτονιά κάνοντας έλεγχο σ'όποιον προσεγγίζει ενώ τραμπουκίζουν ακόμα και γειτόνισσα που απλά τους ρώτησε τον λόγο της παρουσίας τους. Στα πλαίσια της πρόσφατης αναβάθμισης του ποινικού κώδικα, η εισαγγελία δίνει την πρωτοφανή εντολή να μπουν σε σπίτι συντρόφου ακόμα και για ένα αυτοκόλλητο ενώ τελικά οι μπάτσοι αποχωρούν κατάσχοντας ως δήθεν λάφυρα...κείμενα, αφίσες και εκδόσεις από το πολιτικό-κινηματικό αρχείο του συντρόφου.

Παρά τις επίμονες προσπάθειες της Κρατικής Ασφάλειας και των πολιτικών της προϊσταμένων να πουλήσουν και πάλι το εμπόρευμα "τρομοκρατία", ο σύντροφος κατηγορείται σε βαθμό πλημμελήματος με βάση το άρθρο 190 περί "απειλής διάπραξης εγκληματικών πράξεων", ένα ανενεργό άρθρο-απολίθωμα του ποινικού κώδικα. Επιπλέον, το απόγευμα της ίδιας μέρας, ο εισαγγελέας εκτελώντας άνωθεν εντολές αποφάσισε εκδικητικά να κρατήσει τον σύντροφο στην ΓΑΔΑ ώστε να περάσει αυτόφωρο μια μέρα μετά. Εν τέλει, παρά την αρχική βιασύνη των διωκτικών μηχανισμών και τα γνωστά - κατά παραγγελία της ΕΛ.ΑΣ - σκουπιδο-ρεπορτάζ των ΜΜΕ, η δίκη του συντρόφου ορίστηκε για τις 30/10/2024.

Είναι ξεκάθαρη η προσπάθεια του κράτους να φιμώσει και να στοχοποιήσει κάθε αγωνιζόμενο άνθρωπο. Νομίζουν ότι με τις απειλές, τις διώξεις και την αστυνομική τρομοκρατία θα ξεμπλέξουν με τις φτωχές και τους αγωνιζόμενους, ότι θα κάμψουν τις αντιστάσεις μας και θα τελειώσουν με τους αγώνες μας. Θέλουν να τσακίσουν κάθε φωνή αντίστασης που γεννιέται στον δημόσιο χώρο, να εκφοβίσουν όσους βάζουν εμπόδια στην τρομοκρατία των αφεντικών να ξεχάσουμε τους τσακισμένους εργάτες στα κάτεργα του κεφαλαίου, τους πνιγμένους μετανάστες στο Αιγαίο, τις δολοφονημένες γυναίκες από τα αντρικά χέρια. Παρέχοντας οργανωμένη ασυλία σε πρακτικές βασανισμών και εκτελέσεων πολιτών από την ΕΛ.ΑΣ επιχειρούν να νομιμοποιήσουν το δολοφονικό της έργο.

Απέναντι στην προσπάθεια τους να επιβάλλουν σιγή νεκροταφείου, τονίζουμε με κάθε τρόπο ότι αυτές οι πρακτικές δεν θα περάσουν, δεν μας τρομοκρατούν. Θα συνεχίσουμε να μπλοκάρουμε τις εξώσεις και τις απολύσεις στις γειτονιές μας. Θα είμαστε στο πλάι των αγωνιζόμενων φοιτητών-τριων ενάντια στην ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων. Θα συνεχίσουμε να είμαστε στο δρόμο ενάντια στην ποινικοποίηση των αγώνων και την επιχειρούμενη σκλήρυνση του ποινικού κώδικα, να διεκδικούμε την ελεύθερη έκφραση των ιδεών και του δικαιώματος της κριτικής απέναντι στο καθεστώς του φόβου. Δεν θα σταματήσουμε να καταγγέλλουμε τον κατασταλτικό-δολοφονικό κρατικό μηχανισμό της ΕΛ.ΑΣ και να στεκόμαστε μαχητικά απέναντί του. Θα συνεχίσουμε να οργανωνόμαστε ενάντια σε κάθε μορφή καταπίεσης και την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, να διεκδικούμε την ανατροπή του συστήματος που γεννά την φτώχεια και την αδικία.

Αλληλέγγυοι - Αλληλέγγυες

πηγή : http://athens.indymedia.org/post/1628621/