τι; : συνέλευση θεματική : από :

Κυριακή 4 Φεβρουαρίου 2024 στις 12.30

Συνέλευση Δικτύου ενάντια στην ακρίβεια στα Νότια

ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΒΑΣΙΚΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΓΚΕΣ

ΝΑ ΡΙΞΟΥΜΕ ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ!

Εδώ και δύο χρόνια, μήνας μπαίνει μήνας βγαίνει και η ζωή μας ακριβαίνει! Διαρκώς ανησυχούμε για το πόσο φουσκωμένος θα είναι ο λογαριασμός του ρεύματος, για το αν θα μπορέσουμε να πληρώσουμε το νοίκι ή τη δόση του στεγαστικού, για το πόσο αυξήθηκαν οι τιμές στο super-market και στο φαρμακείο.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΦΤΑΙΝΕ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΠΟΥ ΑΥΞΑΝΟΥΝ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ…

Το επιχείρημα ότι ο πληθωρισμός είναι εισαγόμενος, λόγω του πολέμου στην Ουκρανία και της διεθνούς οικονομικής κρίσης, είναι μια φτηνή δικαιολογία. Οι εταιρείες φροντίζουν, όχι μόνο να μεταφέρουν στις πλάτες μας ολόκληρο το κόστος των διεθνών ανατιμήσεων, αλλά και να ''κάνουν την κρίση ευκαιρία'', αυξάνοντας ακόμα περισσότερο τα κέρδη τους. Μόνο για το 2021, οι 34 αλυσίδες super-market ανακοίνωσαν αύξηση των καθαρών κερδών κατά 17%. Ουσιαστικά τα αφεντικά προσπαθούν να ξεπεράσουν την κρίση τους, μεγιστοποιώντας τα κέρδη για αυτά και την εξαθλίωση για εμάς. Μας καλούν να βάλουμε πλάτη για την "εθνική οικονομία", να δουλεύουμε τσάμπα για την "ανάπτυξη" και να κάνουμε υπομονή για τις καλύτερες μέρες. Όσο για τις "αυξήσεις στους μισθούς" που επικαλούνται, ξέρουμε καλά ότι οι αυξήσεις που θα μας δώσουν θα είναι σκέτη κοροϊδία. Η εθνική ενότητα είναι ο τρόπος με τον οποίο οι πλούσιοι γίνονται πλουσιότεροι και οι φτωχοί φτωχότεροι, ενώ παράλληλα μας προετοιμάζει να πολεμήσουμε και να σκοτωθούμε για τα κέρδη τους

.… ΚΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΠΟΥ ΤΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ, ΚΕΡΔΙΖΟΝΤΑΣ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ

Το ελληνικό κράτος, διατηρώντας υψηλούς φορολογικούς συντελεστές στα προϊόντα, έχει αυξημένα φορολογικά έσοδα από την άνοδο του πληθωρισμού τα οποία φροντίζει να τα μοιράζει είτε στο κεφάλαιο (με τη μορφή ενισχύσεων, φοροαπαλλαγών και απευθείας αναθέσεων) είτε να τα ξοδεύει σε εξοπλιστικά στρατιωτικά προγράμματα και στην αναβάθμιση της αστυνομοκρατίας. Συγχρόνως μια σειρά άλλοτε δωρεάν κοινωνικών παροχών (υγεία, εκπαίδευση, μεταφορές, ασφάλιση, δημόσιοι χώροι) ιδιωτικοποιούνται με αποτέλεσμα να πληρώνουμε και για αυτές! Η κυβέρνηση ενώ από τη μία διευθύνει όλη την παραπάνω αναδιανομή πλούτου εις βάρος μας, από την άλλη προσπαθεί να μας πείσει ότι μεριμνά για εμάς με ''το καλάθι του νοικοκυριού'' και τα ταμπελάκια ''μείωσης 5%''με τα οποία το υπουργείο ανάπτυξης μαζί με τα super-market, μας διαφημίζουν τις εκάστοτε προσφορές τους.

ΤΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ

Ας πάψουμε να ελπίζουμε ότι οι τιμές θα σταματήσουν να ανεβαίνουν, ότι οι μισθοί θα αυξηθούν από μόνοι τους, ότι θα μας σώσει κάποια κυβέρνηση. Να μη δεχτούμε ότι οι βασικές ανάγκες (τροφή, στέγη, νερό, ρεύμα, κα) είναι εμπορεύματα. Να παλέψουμε για εμάς και την τάξη μας. Να χτίσουμε δίκτυα κοινωνικής και εργατικής αλληλοβοήθειας. Με επανασυνδέσεις ρεύματος, αποτροπή εξώσεων και πλειστηριασμών σπιτιών, αυτομειώσεις σε λογαριασμούς, παρεμβάσεις σε super-market, συλλογικές κουζίνες, διαδηλώσεις, απεργίες, διεκδίκηση αυξήσεων στους μισθούς και κάθε πρακτική που κρίνουμε απαραίτητη για το μπλοκάρισμα της υποτίμησης μας και την ταξική μας ανατίμηση. Ας απελευθερώσουμε τη συλλογική μας φαντασία. Ήδη το προηγούμενο διάστημα μπλοκαρίστηκαν και αναβλήθηκαν, με κινηματικές δράσεις, δεκάδες πλειστηριασμοί 1ης κατοικίας, ενώ συλλογικές παρεμβάσεις αυτομείωσης σε super-market διεκδίκησαν και πέτυχαν να ψωνίσουν με μειωμένες τιμές. Δεν είμαστε επαίτες, είμαστε οι παραγωγοί του πλούτου αυτού του κόσμου, σήμερα απαιτούμε ένα κομμάτι του πίσω, αύριο τα πάντα!

Επόμενη συνέλευση: Κυριακή 4/2, 12.30 Πλατεία Μπλόκου Δουργουτίου (Φρειδερίκου Σμιθ και Λαγουμιτζή) | Νέος Κόσμος

ΔΙΚΤΥΟ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΣΤΑ ΝΟΤΙΑ

mail: akriexvianotia@espiv.nexet Fb: Δίκτυο ενάντια στην ακρίβεια στα Νότια

πηγή : http://athens.indymedia.org/event/93226/