Παρασκευή 26 Ιανουαρίου 2024 στις 9.00 πμ

3 καλέσματα : 1 2 3

[Βόλος] (εξ αναβολής) Δίκη υπόθεσης Βασίλειου Μάγγου

ΕΚΤΑΚΤΟ

Η δίκη των βασανιστών του Βασίλη Μάγγου θα γίνει την Παρασκευή 26/01/24 και όχι τηνη Τετάρτη 24/01/24 όπως είχε αρχικά οριστεί.

Η συγκέντρωση της Τετάρτης μετατίθεται για την Παρασκευή 26/01 στις 9.00 στα δικαστήρια του Βόλου.

Συντονισμός Συλλογικοτήτων Βόλου

πηγή : email που λάβαμε στις 22 Ιανουαρίου 20h


1 2 3

Λίγες μέρες πριν την δίκη των βασανιστών - δολοφόνων αστυνομικών του Βασίλη Μάγγου στον Βόλο, πραγματοποιήθηκε δυναμικό συλλαλητήριο το Σάββατο 20/1, όπου και συμμετείχαμε ως Δίκτυο Αγώνα & Αλληλεγγύης.

Το συλλαλητήριο κατευθύνθηκε σε κεντρικούς δρόμους της πόλης του Βόλου, φωνάζοντας συνθήματα ενάντια στην κρατική καταστολή, καταδίκης και τιμωρίας των δολοφόνων του Βασίλη, καθώς και συνθήματα αλληλεγγύης στον διωκόμενους αγωνιστές του Βόλου που δίνουν την μάχη ενάντια στα επιχειρηματικά συμφέροντα και την καύση των σκουπιδιών από την πολυεθνική ΑΓΕΤ - LAFARGE.

Η πορεία ολοκληρώθηκε δίνοντας αγωνιστικό ραντεβού για νέα συγκέντρωση την Παρασκευή 26/01 έξω από τα δικαστήρια του Βόλου στις 09:00π.μ ημέρα της δίκης των δολοφόνων βασανιστών Βασίλη.

ΝΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΟΥΝ ΟΙ ΒΑΣΑΝΙΣΤΕΣ - ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΥΣΗ ΤΩΝ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ ΣΤΟΝ ΒΟΛΟ - ΕΝΟΧΗ Η LAFARGE ΚΑΙ ΟΙ ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ

Δίκτυο Αγώνα & Αλληλεγγύης Λάρισας

πηγή : https://www.facebook.com/p/Δίκτυο-Αγώνα-Αλληλ…


1 2 3

Συγκέντρωση εν όψει της δίκης των βασανιστών του Βασίλη // Παρασκευή 26.01 09:00, Δικαστήρια Βόλου

------

Το κράτος πάντα θα επιδιώκει να ελέγχει την ζωή μας και να φιμώνει κάθε εξεγερμένη φωνή αντίστασης στην δυστοπία που ζούμε. Με τους πραιτοριανούς του, με στρατό και με νόμους - εκτρώματα, προσπαθεί να μας φοβίσει και να μας κάνει να χάσουμε την ελπίδα και το πάθος μας για έναν κόσμο μακριά από τις επιδιώξεις του. Ανεξάρτητα από την επίθεση που δεχόμαστε, θα στήνουμε οδοφράγματα απέναντι στην κρατική βία, θα δίνουμε απάντηση σε κάθε κρατικό χτύπημα και θα είμαστε στο πλευρό των εξεγερμένων αυτής της γης.

Η πόλη του Βόλου ακόμα θρηνεί ένα από τα πιο πρόσφατα θύματα των βασανιστών της ελληνικής αστυνομίας με την περίπτωση του Βασίλη Μάγγου. Πριν από τρεισήμισι χρόνια, ο ίδιος ξυλοκοπήθηκε άγρια έξω από τα τοπικά δικαστήρια του Βόλου. Την ίδια ώρα, μπάτσοι επιτίθονταν στην συγκέντρωση αλληλεγγύης στα συλληφθέντα της πορείας, που είχε πραγματοποιηθεί τη προηγούμενη μέρα, ενάντια στην καύση σκουπιδιών της ΑΓΕΤ. Ο Βασίλης, μετά τον ξυλοδαρμό του απήχθη από ΜΑΤ, ΟΠΚΕ και ασφαλίτες και μεταφέρθηκε στην αστυνομική διεύθυνση Μαγνησίας, όπου υπέστη εξευτελισμό και βασανιστήρια από τους μπάτσους - δολοφόνους. Αργά το βράδυ, τον πετάνε έξω από το τμήμα σε άθλια κατάσταση, με έξι σπασμένα πλευρά και κατά τύχη τον βρίσκουν και τον μεταφέρουν αλληλέγγυοι στο νοσοκομείο. Ο βασανισμός αυτός τον σημαδεύει ανεπανόρθωτα και οδηγεί στον θάνατο του, ένα μήνα μετά.

Τα ένστολα σκουπίδια δεν σταματάνε εκεί: στις 15 Μαρτίου 2023, εν όψει της δίκης της υπόθεσης, κλείνουν την είσοδο των δικαστηρίων και δεν επιτρέπουν στον πατέρα του Βασίλη, Γιάννη Μάγγο, να εισέλθει στον χώρο. Τον τελευταίο τον ρίχνουν κάτω, κάνουν χρήση χημικών και χτυπούν τον συγκεντρωμένο κόσμο, ο οποίος απαντά με αποτέλεσμα να πέφτουν κάτω ασπίδες, κινητά, κράνη μέχρι και ένα υπηρεσιακό όπλο.

Το κράτος - δολοφόνος με κάθε τρόπο θα δείξει τα δόντια του και θα αφήσει συντρίμια, ανθρώπινες τραγωδίες και οικογένειες που θρηνούν.

Κάθε αγωνιστικό υποκείμενο θα βγαίνει στην πρώτη γραμμή με κάθε χτύπημα να υπενθυμίζει πως τα κέρδη είναι δικά τους ενώ οι νεκροί δικοί μας. Ο δρόμος της φωτιάς και η ανοιχτή επίθεση, η μόνη λύση στην βαρβαρότητα που υφίσταται η σύγχρονη κοινωνία.

ΦΟΝΟ ΜΕ ΤΟΝ ΦΟΝΟ ΤΟ ΜΙΣΟΣ ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ

ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΙΡΗΝΗ, ΧΩΡΙΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, ΔΕΝ ΘΑ ΞΕΧΑΣΤΕΙ ΤΙ 'ΚΑΝΑΝ ΣΤΟΝ ΒΑΣΙΛΗ

ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΑΓΓΟΣ ΠΑΝΤΑ ΠΑΡΩΝ

Τέρμινο

πηγή : https://www.facebook.com/p/Τέρμινο-Αναρχική-Φ…