Σάββατο 27 Ιανουαρίου 2024 στις 12.00

2 καλέσματα : 1 2

Πορεία για την κρατική δολοφονία του Κ. Μανιουδάκη

Τον Κώστα Μανιουδάκη τον σκότωσαν οι μπάτσοι - Δεν υπάρχει ειρήνη χωρίς δικαιοσύνη

ΤΟΝ ΚΩΣΤΑ ΜΑΝΙΟΥΔΑΚΗ ΤΟΝ ΣΚΟΤΩΣΑΝ ΟΙ ΜΠΑΤΣΟΙ

- ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΙΡΗΝΗ ΧΩΡΙΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ -

ΠΟΡΕΙΑ: Σάββατο 27/01 | 12:00 | Πλ. Δημοτικής Αγοράς

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΜΝΗΜΗΣ: Κυριακή 04/02 | 12:00 | στο σημείο δολοφονίας του Κωστή*

Την 1η Σεπτεμβρίου 2023, τέσσερεις μπάτσοι των ΤΑΕ Σούδας δολοφονούν τον Κώστα Μανιουδάκη, ύστερα από ξυλοδαρμό, κατά τη διάρκεια "τυχαίου" ελέγχου στον επαρχιακό δρόμο Φρε - Βρυσσών, στα Χανιά. Τέσσερεις μήνες μετά, και ενώ δίνεται διαρκής νομικός και πολιτικός αγώνας για τις πραγματικές συνθήκες θανάτου του Κωστή, ο δημόσιος ιατροδικαστής Σταμάτης Μπελιβάνης εκδίδει τελικά την πραγματογνωμοσύνη στις 9 Ιανουαρίου 2024. Όπως αναφέρουν οι συνήγοροι της οικογένειας Θανάσης Καμπαγιάννης, Μαρία Παπαδάκη και Μανώλης Παπαδομανωλάκης «η μεθοδική καταγραφή πλήθους τραυμάτων, εκδορών και εκχυμώσεων στο κεφάλι του Κώστα Μανιουδάκη από τον δημόσιο ιατροδικαστή, οδηγεί στο συμπέρασμα χρήσης "θλώντος οργάνου", καθώς το πλήθος και οι θέσεις των τραυμάτων δεν δύνανται να δικαιολογηθούν από πτώση εξ ιδίου ύψους. Η στρεσογόνα κατάσταση, ως συνέπεια ξυλοδαρμού, μπορεί να εξηγήσει το ισχαιμικό επεισόδιο, από το οποίο επήλθε ο θάνατος, όπως γνωρίζουμε και από άλλες πολύκροτες υποθέσεις». Το πόρισμα, λοιπόν, έρχεται να επιβεβαιώσει αυτό που από την αρχή είχαμε καταδείξει ότι οι εμπλεκόμενοι μπάτσοι των ΤΑΕ Σούδας δολοφόνησαν τον Κώστα.

Η ΕΛ.ΑΣ. βρίσκεται ξανά εκτεθειμένη, διαρρέοντας από την πρώτη στιγμή στα διαδικτυακά μέσα σκόπιμες γενικολογίες και ψευδή στοιχεία γύρω από τις συνθήκες θανάτου του Κ. Μανιουδάκη: αρχικά διαβάσαμε την είδηση πως «58χρονος έπαθε ανακοπή, κατά τη διάρκεια τυχαίου ελέγχου της τροχαίας στον Β.Ο.Α.Κ.»˙ αργότερα αποδείχθηκε -από πληροφορίες μαρτύρων αλλά και από το «βιβλίο αδικημάτων και συμβάντων» του Α. Τ. Αποκορώνου- πως δεν ήταν η τροχαία που πραγματοποίησε τον έλεγχο αλλά τα Τ.Α.Ε. Σούδας, ούτε ο έλεγχος έγινε στον Β.Ο.Α.Κ., αφού διενεργήθηκε στον επαρχιακό δρόμο Φρε - Βρυσσών. Η ΕΛ. ΑΣ. προσπάθησε, με επανειλημμένες δημόσιες ανακοινώσεις, από τη μία να επιβάλει τη δική της αφήγηση για τις συνθήκες θανάτου του Κώστα, και από την άλλη να δείξει τη σιγουριά της είτε για κάποιο «αθωωτικό» πόρισμα -επισημαίνοντας πως η απάντηση θα δοθεί από τους ειδήμονες γιατρούς- είτε για τις δικαστικές διαδικασίες -τονίζοντας πως διατηρεί «απόλυτη εμπιστοσύνη στις Δικαστικές Αρχές». Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Χανίων φτάνει, μάλιστα, στο σημείο να κουνάει απειλητικά το δάκτυλο σε όσες και όσους καταγγέλλουν την αστυνομική ασυδοσία και την κρατική βία για τη δολοφονία (και) του Κώστα Μανιουδάκη, λέγοντας πως η ίδια «οφείλει και θα προστατεύσει τα μέλη της στην προκειμένη περίπτωση, τόσο σε ποινικό όσο και σε αστικό επίπεδο και ο καθένας θα πρέπει να γνωρίζει ότι είναι υπεύθυνος για τις πράξεις και τα λεγόμενά του!».

Στα παραπάνω έρχεται να προστεθεί η πολιτική κάλυψη που πρόσφερε ο τέως υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου. Όταν ερωτήθηκε στις 26/10 στη Βουλή, «σε ποιο βαθμό έχει προχωρήσει η διαλεύκανση σχετικά με την υπόθεση Μανιουδάκη», ο Οικονόμου έσπευσε να ξεπλύνει τους μπάτσους-δολοφόνους, επαναλαμβάνοντας το αφήγημα για «ξαφνική αδιαθεσία» που αισθάνθηκε ο οδηγός και πως «έχασε τις αισθήσεις του και έπεσε στο έδαφος».

Όλο αυτό το διάστημα, δεν έχει υπάρξει καμία απόδοση ευθύνης ούτε στα συστημικά μέσα ενημέρωσης που αναπαρήγαγαν χωρίς καμία κριτική τις θέσεις της ΕΛ. ΑΣ., αλλά ούτε στην ίδια την ΕΛ. ΑΣ. και τον υπουργό Προ.Πο., Γ. Οικονόμου.

Η ΕΛ.ΑΣ. βρίσκεται ξανά στο απυρόβλητο. Όσα ψέματά της και να αποκαλυφθούν, γνωρίζει καλά πως το μοτίβο συγκάλυψης της κρατικής δολοφονίας, ακολουθείται πιστά από τους θεσμούς της αστικής δικαιοσύνης με αδικαιολόγητες καθυστερήσεις στις νομικές διαδικασίες. Παρόλο που η οικογένεια έχει προβεί σε όλες τις νόμιμες διαδικασίες, ακόμα δεν της έχει δοθεί πρόσβαση στη δικογραφία που είχε σχηματιστεί από την αστυνομία την ημέρα της δολοφονίας και αφορά τον Κώστα Μανιουδάκη ως κατηγορούμενο για μικροποσότητα κάνναβης. Με την καθυστέρηση αυτή, οι μπάτσοι επιχειρούν να κερδίσουν χρόνο, προκειμένου να στήσουν - όσο γίνεται πιο πειστικά - την υπερασπιστική γραμμή τους. Προσαρμόζουν, δηλαδή, τη δικογραφία στα μέτρα τους, αφού δεν πιέζονται από τις δικαστικές αρχές για την κατάθεσή της. Αποκορύφωμα στην υπόθεση αποτελεί η άρνηση της ΕΛ.ΑΣ. να κοινοποιήσει στην οικογένεια τα στοιχεία των εμπλεκόμενων αστυνομικών υπαλλήλων, επικαλούμενη προστασία του απορρήτου. Αυτό έχει ως συνέπεια τη στέρηση των αναγκαίων για την επιβίωση ασφαλιστικών μέτρων/αποζημίωσης από τα ανήλικα τέκνα του Κώστα.

Σχεδόν πέντε μήνες μετά, οι μπάτσοι-δολοφόνοι, με την πλήρη ανοχή και κάλυψη του κράτους, συνεχίζουν να κυκλοφορούν ελεύθεροι και οπλισμένοι, εκτελώντας το «καθήκον» τους. Ακόμα και μετά τη δημοσιοποίηση του ιατροδικαστικού πορίσματος, δεν έχουν υποβληθεί σε προ-ανακριτική εξέταση, δεν θεωρούνται ύποπτοι και διατηρούν την ανωνυμία τους. Σε καμία περίπτωση δεν έχουμε αμφιβολία για την ενοχή των μπάτσων, ούτε για τον βαθμό διαπλοκής τους με τις δικαστικές και ιατροδικαστικές αρχές, όπως και η συντριπτική πλειονότητα των ανθρώπων που έχουμε συναντήσει στους δρόμους από την πρώτη στιγμή του αγώνα. Αντιστεκόμαστε σε αυτό το σάπιο σύστημα και ό,τι το γεννά, καταδικάζοντας κάθε μορφή συγκάλυψης ενάντια στην αστυνομική βαρβαρότητα.

ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΚΡΙΝΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

ΝΑ ΜΗΝ ΣΥΝΗΘΙΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ - ΚΑΜΙΑ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΗ

ΚΙ ΑΣ ΜΗΝ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ ΘΑ ΠΟΛΕΜΑΜΕ ΠΑΝΤΑ

ΠΟΡΕΙΑ: Σάββατο 27/01 | 12:00 | Πλ. Δημοτικής Αγοράς

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΜΝΗΜΗΣ: Κυριακή 04/02 | 12:00 | στο σημείο δολοφονίας του Κωστή*

* το σημείο βρίσκεται στον επαρχιακό δρόμο Φρε-Βρυσσών, στο ύψος των Βρυσσών. Θα γίνει προσυγκέντρωση στην πλατεία Δημ. Αγοράς, για συλλογική μεταφορά, την ίδια μέρα στις 11:00.

ανοιχτή συνέλευση για την κρατική δολοφονία του Κώστα Μανιουδάκη

anoixti4kmanioudakis.noblogs.org

anoiexxti_kmanexioudakisex_xania@eexspiv.net

πηγή : https://anoixti4kmanioudakis.noblogs.org/post…


[Χανιά] Κάλεσμα στήριξης πορείας 27/1 για την κρατική δολοφονία του Κ. Μανιουδάκη

Το Δίκτυο Αναρχικών/Αντιεξουσιαστριών στηρίζει και συμμετέχει στην πορεία για την κρατική δολοφονία του Κώστα Μανουδάκη το Σάββατο 27/1 στις 12:00 στην Αγορά.

Για μια ακόμα φορά βρισκόμαστε απέναντι σε μία κρατική δολοφονία από τους εντεταλμένους δολοφόνους της ΕΛΑΣ. Η λίστα των θυμάτων τους μεγαλώνει κι έχει πάντα ως στόχο τους από κάτω αυτού του κόσμου. Καμία εμπιστοσύνη δεν έχουμε στο δικαστικό σύστημα και ότι το συντηρεί. Το δίκαιο θα κριθεί στους δρόμους.

ΚΑΜΙΑ ΚΡΑΤΙΚΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΗ

ΕΞΩ ΟΙ ΣΕΡΙΦΗΔΕΣ ΤΩΝ ΤΑΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ, ΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ, ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ