Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2024 στις 21.00

Προβολή: Tout Va Bien (1972)

ακριβής τοποθεσία : Αίθουσα Α5, 1ος όροφος

Αυτή τη Δευτέρα η CineΦ.Ηλ. με την CinemaGroup στηρίζουν χέρι-χέρι τις καταλήψεις των Συλλόγων Φοιτητών Ηλεκτρολόγων-Μηχανολόγων Μηχανικών και Πολιτικών Μηχανικών με μια απολαυστική προβολή στην αγαπημένη Α5.

Παρίσι 1967, ο Γκοντάρ παίρνει την απόφαση να απομακρυνθεί από τον Μπουρζουά κινηματογράφο, και παίρνοντας έμπνευση από τον Μπρέχτ αρχίζει να παράγει μαρξιστικό κινηματογράφο. Ένα χρόνο αργότερα, τον Μάιο στο Παρίσι, πρώτα οι φοιτητές ξεκινανε με καταλήψεις στις σχολές, αργότερα οι εργάτες κάνουν γενικές απεργίες, στον δρόμο βγαίνουν μισό εκατομμύριο άνθρωποι, η επανάσταση φαίνεται αναπόφευκτη.

Το 1972 ο Γκοντάρ φτιάχνει το Tout Va Bien (Όλα θα πάνε καλά) εκφράζοντας την απογοήτευση του για τον χαμένο Μάη.

Σε ένα εργοστάσιο λουκάνικων οι εργάτες αποφασίζουν να κάνουν κατάληψη στον χώρο εργασία τους. Ένα ζευγάρι που πάει στο εργοστάσιο για να πάρει συνέντευξη στους εργάτες κλειδώνεται στο γραφείο του διευθυντή μαζί του.

Η κατάσταση εξελίσσεται όσο οι απεργοί εργάτες έρχονται αντιμέτωποι με τα όρια της εξέγερσης τους, βρίσκοντας αντισταση εκ του ενός από το διοικητικό συμβούλιο του εργοστασίου, από την άλλη με το Σωματείο και το Κομμουνιστικό Κόμμα Γαλλίας που καταγγείλει τους εργάτες για προβοκάτσια.

Σε αυτή την συγκυρία είναι που βλέπουμε πως το ζευγάρι αντιμετωπίζει τις διαπροσωπικές τους σχέσεις όσο και την πολιτική κατάσταση της Γαλλίας.

Σκηνοθεσία: Jean-Luc Godard, Jean-Pierre Gorin
Διάρκεια: 95'
Letterboxd: https://letterboxd.com/film/tout-va-bien/

Θα ακολουθήσει κουβεντούλα σχετικά με την ταινία, τις καταλήψεις, τις συλλογικές μας διεκδικήσεις.

Σας περιμένουμε με είσοδο πάντα ελεύθερη!📽

https://fb.me/e/6kQeEiBD5

πηγή : email που λάβαμε στις 26 Ιανουαρίου 18h