τι; : συγκέντρωση θεματική : 12χρονη από :

Σάββατο 10 Φεβρουαρίου 2024 στις 12.00

7 καλέσματα : 1 2 3 4 5 6 7

Πορεία για την επιζώσα στον Κολωνό

‼️Δικαιοσύνη δεν αποδίδεται κεκλεισμένων των στομάτων‼️

✊ O αγώνας για την υπεράσπιση της 12χρονης από τον Κολωνό θα συνεχιστεί μέχρι να δικαιωθεί!

📣 Η Επιτροπή αλληλεγγύης στην 12χρονη καλεί συλλογικότητες, οργανώσεις, σωματεία, στέκια, καταλήψεις αλλά και κάθε άνθρωπο που αγωνίζεται για δικαιοσύνη να γίνει το χωνί του 12χρονου κοριτσιού από τον Κολωνό, επιζώσας βιασμού και τράφικινγκ και της άδικα προφυλακισμένης μητέρας της.

🔴 Η δίκη των νταβατζήδων και παιδοβιαστών της, που ξεκίνησε στις 8 Γενάρη, είναι μια γενναία προσπάθεια του πιο φτωχού και αποκλεισμένου κομματιού της κοινωνίας να σταθεί απέναντι στην πιο ακραία μορφή εκμετάλλευσης και καταπίεσης, αυτής της εμπορίας ανθρώπων και στη συγκεκριμένη περίπτωση ανήλικου παιδιού. Η μητέρα της 12χρονης προφυλακίστηκε άδικα και κρατείται στη φυλακή ακριβώς επειδή μίλησε, επειδή δεν σιώπησε.

🔴 Έπρεπε να τιμωρηθεί για να είναι βέβαιο πως καμιά ποτέ δεν θα ξαναμιλήσει, καμιά ποτέ δεν θα ξανασηκώσει κεφάλι.

🔴 Η 12χρονη και η μητέρα της βρίσκονται αντιμέτωπες με ένα καλά σχεδιασμένο κύκλωμα τράφικινγκ στο οποίο εμπλέκονται επιφανή πρόσωπα της τοπικής κοινωνίας με σχέσεις με το κυβερνών κόμμα της ΝΔ, την εκκλησία, την αστυνομία - τελικά με το ίδιο το σύστημα εξουσίας. Είναι ένα έγκλημα στη διασταύρωση της διπλής βίας της φτώχειας και της πατριαρχίας, που δημιουργεί θύματα και πυροδοτεί την οργή μας.

🔴 Η απόφαση για τη διεξαγωγή της δίκης κεκλεισμένων των θυρών πάρθηκε για την προστασία της ανήλικης επιζώσας, μας αφήνει όμως με το καθήκον να γίνουμε εμείς η φωνή της. Δεν έχουμε άλλο τρόπο να αντιπαρατεθούμε στο καλά οργανωμένο κύκλωμα της μαφίας -με προσβάσεις σε διάφορους μηχανισμούς- από τη δική μας αυτο-οργάνωση και δικτύωση. Να φτάσει η φωνή μας σε κάθε γωνιά της χώρας, να φωνάξουμε και να διεκδικήσουμε δικαιοσύνη για τα θύματα.

🔴 Η δράση μας στο δρόμο, τα πανό μας στις πλατείες, οι παρεμβάσεις στα τοπικά ραδιόφωνα, τηλεοράσεις και εφημερίδες, οι συναυλίες και οι παραστάσεις που θα διοργανώσουμε, οι κουβέντες που θα ανοίξουμε σε κάθε χώρο δουλειάς και στις συνελεύσεις μας στις σχολές, είναι αυτό που θα μας κάνει επικίνδυνους και επικίνδυνες για τα κυκλώματα τράφικινγκ, είναι αυτό που θα δημιουργήσει ρωγμές και θα συμβάλλει στην ανατροπή του συστήματος εκμετάλλευσης.

📅Συνεχίζουμε, το Σάββατο, 10 Φεβρουαρίου, με μια πανελλαδική ημέρα δράσης, διοργανώνοντας παρεμβάσεις ενημέρωσης παντού.

📌 Στην Αθήνα καλούμε συγκέντρωση στις 12 μεσημέρι στο σταθμό του μετρό Σεπόλια και πορεία μέσα στις γειτονιές μέχρι το Μεταξουργείο,πλατεία Αυδή.

📣Σε αυτό σας καλούμε να συμβάλλετε με όποιο δυνατό τρόπο και να φτιάξουμε μαζί μια ανθρώπινη αλυσίδα που θα γίνει αγκαλιά για τη 12χρονη, τη μητέρα της και τα αδέρφια της.

✊ Η στΟργή μας θα τους πνίξει.

Επιτροπή αλληλεγγύης στην 12χρονη


1 2 3 4 5 6 7

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΓΙΑ ΤΗ 12ΧΡΟΝΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΛΩΝΟ

Το Σάββατο 10 Φεβρουαρίου, παράλληλα με τη συνέχεια της δίκης που διεξάγεται, στηρίζουμε το κάλεσμα στις 12:00, στο μετρό Σεπόλια. Μετά τη συγκέντρωση θα ακολουθήσει πορεία προς το κέντρο.

Καλούμε όλες τις φεμινιστικές συλλογικότητες αλλά και όλα τα αλληλέγγυα άτομα να σταθούν στο πλευρό του 12χρονου κοριτσιού και να οργανώσουν τις δικές τους δράσεις για το πανελλαδικό κάλεσμα στις 10 Φεβρουαρίου.

Δεν μπορούμε και δεν θέλουμε να ξεχάσουμε την υπόθεση του Κολωνού.

Με όπλα μας την αλληλεγγύη, την αλληλοβοήθεια και την αυτοοργάνωση, αντιστεκόμαστε σε κάθε τι σάπιο αυτής της κοινωνίας.

Τα παιδιά έχουν φωνή!
Καταδικάζουμε τη σιωπή.
Καμία συγκάλυψη, καμία ανοχή στους κακοποιητές.

* Όλες οι ενημερώσεις σχετικά με την υπόθεση του Κολωνού και τη διεξαγωγή της δίκης θα ανεβαίνουν εδώ: @epitropiallilegiis

το Σπίτι, για την Ενδυνάμωση & τη Χειραφέτηση

πηγή : email που λάβαμε στις 2 Φεβρουαρίου 11h


1 2 3 4 5 6 7

[Aφίσα] Αλληλεγγύη στη 12χρονη από τον Κολωνό | Κινητοποιήσεις σε Αθήνα & Θεσσαλονίκη | Σαβ.10/2

ΜΠΑΤΣΟΙ - ΠΑΠΑΔΕΣ - ΜΑΦΙΟΖΟΙ - ΑΦΕΝΤΙΚΑ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ!

Η έμφυλη βία είναι θεσμική - trafficking, στρατόπεδα, παιδοβιασμοί

Αλληλεγγύη στη 12χρονη από τον Κολωνό και την οικογένειά της

ΣΑΒΒΑΤΟ 10 ΦΛΕΒΑΡΗ | ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ - ΠΟΡΕΙΑ

Αθήνα: Μετρό Σεπόλια | 12.00

Θεσ/νίκη: Καμάρα | 13.00

Ομάδα ενάντια στην πατριαρχία | Αναρχική Πολιτική Οργάνωση

πηγή : https://apo.squathost.com/allilengii-sti-12ch…


1 2 3 4 5 6 7

Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ "Ο Αριστοτέλης"

Η υπόθεση της 12χρονης από τον Κολωνό μας αφορά όλες/ους - ένας αγώνας που πρέπει να συνεχιστεί μέχρι να δικαιωθεί

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΜΕΡΑ ΔΡΑΣΗΣ ΣΑΒΒΑΤΟ 10 ΤΟΥ ΦΛΕΒΑΡΗ 2024

ΑΘΗΝΑ, ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ/ ΠΟΡΕΙΑ 12.00 μεσημέρι, Μετρό Σεπόλια

Η δίκη των μαστροπών και παιδοβιαστών της 12χρονης μαθήτριας των σχολείων μας, που ξεκίνησε στις 8 Γενάρη, είναι μια γενναία προσπάθεια του πιο φτωχού και αποκλεισμένου κομματιού της κοινωνίας να σταθεί απέναντι στην πιο ακραία μορφή εκμετάλλευσης και καταπίεσης, αυτή της εμπορίας ανθρώπων και στη συγκεκριμένη περίπτωση ανήλικου παιδιού.

Η 12χρονη και η προφυλακισμένη μητέρα της βρίσκονται αντιμέτωπες με ένα καλά σχεδιασμένο κύκλωμα τράφικινγκ στο οποίο εμπλέκονται επιφανή πρόσωπα της τοπικής κοινωνίας με σχέσεις με το κυβερνών κόμμα της ΝΔ, την εκκλησία, την αστυνομία - τελικά με το ίδιο το σύστημα εξουσίας. Είναι ένα έγκλημα στη διασταύρωση της διπλής βίας της φτώχειας και της πατριαρχίας, που δημιουργεί θύματα και πυροδοτεί την οργή μας.

Από την πρώτη στιγμή βρεθήκαμε ως σωματείο στη φυσική μας θέση, δηλαδή στο πλευρό της επιζώσας και της οικογένειά της μαζί με πλήθος εκπαιδευτικών σωματείων, συλλογικοτήτων, πολιτικών, δημοτικών κινήσεων και φεμινιστικών οργανώσεων από όλη τη χώρα.

Η απόφαση για τη διεξαγωγή της δίκης στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο «κεκλεισμένων των θυρών» πάρθηκε για την προστασία του ανήλικου κοριτσιού. Ωστόσο, μας αφήνει με το καθήκον να γίνουμε εμείς η φωνή της. Να φτάσει η φωνή μας σε κάθε γωνιά της χώρας, να φωνάξουμε και να διεκδικήσουμε δικαιοσύνη για τα θύματα.

Είμαστε αποφασισμένες/οι να σταθούμε δίπλα στους ανθρώπους που κακοποιήθηκαν και βασανίστηκαν μέχρι να δικαιωθούν.

Συμμετέχουμε στην Πανελλαδική Ημέρα Δράσης το Σάββατο 10 Φεβρουαρίου 2024 μαζί με συλλογικότητες, σωματεία, την εκπαιδευτική και επιστημονική κοινότητα, τους κατοίκους σε κάθε γειτονιά. Να ορθώσουμε ασπίδα προστασίας για τα παιδιά και τους ευάλωτους ανθρώπους, για να μην επαναληφθούν γεγονότα όπως αυτό, ούτε στον Κολωνό ούτε πουθενά, για να μη μείνει κανένας φτωχός άνθρωπος ανυπεράσπιστος απέναντι στα κυκλώματα εκμετάλλευσης και κακοποίησης, απέναντι στους κακοποιητές και τους βιαστές.

Ο αγώνας για την υπεράσπιση της 12χρονης από τον Κολωνό θα συνεχιστεί μέχρι να δικαιωθεί.

ΚΑΝΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΜΟΝΟ/ΚΑΜΙΑ ΜΟΝΗ

ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΑ ΚΥΚΛΩΜΑΤΑ ΠΑΙΔΟΒΙΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΤΡΑΦΙΚΙΝΓΚ

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Η πρόεδρος Η γραμματέας

Τάσσου Δήμητρα Κάιλα Μυρσίνη

https://www.sylaristotelis.com/products/arist…

πηγή : email που λάβαμε στις 7 Φεβρουαρίου 14h


1 2 3 4 5 6 7

Τον τελευταίο καιρό, παρατηρούμε τις διαρκείς εξελίξεις γύρω από την υπόθεση trafficking στα Σεπόλια, τόσο σε μορφή ''αποκαλύψεων'' σχετικά με τη διασύνδεση της με το κύκλωμα της Ηλιούπολης, μέσω της έμμεσης εμπλοκής και των δύο, αλλά και πληθώρας άλλων, στην υπόθεση της Greek Mafia, όσο και γύρω από τη συνεχόμενη παρενόχληση / εκφοβισμό του κοριτσιού και του κοντινού της περίγυρου, με κάθε μέσο και τρόπο.

Στα συγκεκριμένα περιστατικά αποτυπώνεται η διαχρονική και διαιωνιζόμενη σχέσης κράτους-παρακράτους στο βωμό του κεφαλαίου και της αναπαραγωγής του. Πρόκειται για οργανωμένα κυκλώματα εμπορίας ανθρώπων, δραστηριότητα που ξεκίνησε να αποτελεί δομικό κομμάτι της οικονομίας(ροής κεφαλαίου) στην Ελλάδα, από τo '90, με τις βαλκανικές και ασιατικές μεταναστευτικές ροές, ενώ εκτινάχθηκε το 2004 προκειμένου να καλυφθεί η αυξημένη ζήτηση για πληρωτέο σεξ , λόγω των ολυμπιακών αγώνων. Το trafficking, δηλαδή, αφομοιώθηκε πλήρως από το ελληνικό κράτος όταν έγινε σαφής η αποδοτικότητά του σε επίπεδο κέρδους πατώντας φυσικά στην βαθιά πατριαρχική δόμηση της ελληνικής κοινωνίας. Η αρχική της μορφή, αφορούσε στην σεξουαλική εκμετάλλευση μεταναστριών, ενώ στην πορεία, στα πλαίσια αναδιάρθρωσης του εν λόγω κεφαλαίου, εξαπλώθηκε μέσα από την έκδοση ανηλίκων και ντόπιων σωμάτων από τα πιο υποτιμημένα κοινωνικά/οικονομικά στρώματα.

Η υπόθεση της Greek Mafia αφορά ένα κύκλωμα προστασίας που περιλαμβάνει όλα τα ονόματα της εγχώριας μαφίας· μπάτσους, δικηγόρους, στρατηγούς,υψηλόβαθμα μέλη της ΕΛ.ΑΣ, μεγάλα 'κεφάλια΄της ελληνικής οικονομίας αλλά και φιλόδοξα μικρομεσαία αφεντικά, που θέλησαν κομμάτι απ' την πίτα. Το κύκλωμα αποκομίζει τεράστια χρηματικά ποσά μέσω της προστασίας σε μαγαζιά και περιοχές της Αθήνας και της συγκάλυψης εγχώριων κυκλωμάτων trafficking . Βασικό πρόσωπο του συγκεκριμένου κυκλώματος, αποτελεί μία γυναίκα γνωστή ως 'Μαρίνα', διαχειρίστρια της πλατφόρμας μέσω της οποίας ο Μπουγιούκος (μαστροπός μπάτσος) εξέδιδε την 19χρονη στην Ηλιούπολη και ιδιοκτήτρια του οίκου ανοχής που ο Μίχος(μαστροπός Σεπόλια) εξέδιδε τη 12χρονη.

Κρατικοί φορείς σε μία προσπάθεια απεμπλοκής τους αλλά και αποκατάστασης του κύρους του κρατικού μηχανισμού, τόσο σε ηθική βάση αλλά και σε επιχειρησιακή, άρχισαν το παραλήρημα περί ''πάταξης της εγκληματικότητας'', ανάγοντας την υπόθεση, σε ζήτημα ''δημόσιας τάξης''. Εντάσσοντας την πατριαρχική βία σε ''εγκληματική πράξη'', για άλλη μια φορά η απάντηση του κράτους στρέφεται σε μέτρα πειθάρχησης των από τα κάτω. Κάτι που παρεκκλίνει από την κατά τα άλλα ομαλή ροή της κανονικότητας και πρέπει να απομακρυνθεί. Πως ; Με παραπάνω έλεγχο και επιτήρηση.

Έτσι, στους εμπλεκόμενους αποδόθηκε το ειδησιογραφικό προφίλ του ''τέρατος'', η δημιουργία μίας εξω-κοινωνικής, περιθωριακής φιγούρας. Με αυτόν τον τρόπο, βγαίνει από τη συζήτηση ο σεξισμός και οι διαχρονικές και διαιωνιζόμενες έμφυλες καταπιέσεις που διέπουν τις κοινωνικές σχέσεις , προκειμένου να μη χρειαστεί και ποτέ να τις ανατρέψουμε, και η προσοχή στρέφεται τελικά στις αποκλίνουσες ''κοινωνικές'' συμπεριφορές, εξυπηρετώντας το εκάστοτε κρατικό αφήγημα περί εσωτερικού εχθρού. Στο ίδιο πλαίσιο, δημιουργήθηκε και το αφήγημα της μάνας-τέρας. Μέσα από τη βαθιά πατριαρχική αντίληψη, πως ό,τι συμβαίνει στα πλαίσια της οικογένειας αποτελεί ''ιδιωτική υπόθεση'' , επιφορτίζεται ο ρόλος της μάνας με την ευθύνη για ό,τι αναπαράγεται εντός της και διαφέρει από τα ηθικά, κανονιστικά, κοινωνικά πλαίσια.

Προκειμένου να συνεχιστεί η απρόκλητη δραστηριοποίηση του κυκλώματος αυτού πέρα από τον μιντιακό αποπροσανατολισμό, καθώς τα συμφέροντα είναι πολλά, είναι φανερό πως στόματα πρέπει να κλείσουν. Εδώ και ένα χρόνο, παρακολουθούμε τις διαρκείς επιθέσεις εκφοβισμού της 12χρονης και του κοντινού της περίγυρου. Από την στοχοποίησή της μέσα από τη δημοσιοποίηση του τόπου κατοικίας της από την υφυπουργό Εργασίας, Δόμνα Μιχαηλίδου, μέχρι και άμεσες επιθέσεις τραμπουκισμού απο μπάτσους στην ίδια και στα κοντινά της άτομα. Το αίτημα των βιαστών για επανεξέταση του κοριτσιού στη δίκη που ξεκίνησε στις 8/1/24, η αρπαγή του αδελφού της για κατάθεση λίγους μήνες πριν, η φυλάκιση και απόδοση κατηγοριών στη μητέρα, δηλώνουν εμφανώς τη στοχοποίηση των βαλλόμενων από κράτος-κεφάλαιο-πατριαρχία.

Μία ακόμη φορά που τα επιζώντα της πατριαρχικής βίας είναι αυτά που πρέπει να φοβούνται και να αγωνιούν για την επιβίωση τους, ώστε να μην διαταράξουν με την ύπαρξη και τα βιώματά τους τις ενορχηστρωμένες εμπορικές δραστηριότητες που παρελαύνουν στη χώρα, στις πλάτες μας.

Τίποτα δεν θα άλλαζε, αν τιμωρούνταν ''οι πραγματικοί ιθύνοντες'' και αυτό γιατί γνωρίζουμε καλά τη μακρά συνεργασία κράτους-παρακράτους. Δεν τρέφουμε αυταπάτες και δεν περιμένουμε διαμεσολαβητές για την διαχείριση των καταπιεστών μας, από το σύστημα που τους γεννά και τους θρέφει.Δεν βασιζόμαστε στην αστική δικαιοσύνη τους και σε κανένα θεσμικό φορέα. Βλέπουμε μόνο, τον τρόπο που ο κρατικός μηχανισμός προσπαθεί να αφομοιώσει τη φωνή μας, να γίνει ρυθμιστής των έμφυλων σχέσεων, ώστε με μεγαλύτερη ευκολία να μπορεί να τις διαχειριστεί με βάσει τα εθνικά συμφέροντά του. Δημιουργούμε τις δικές μας δομές αλληλεγγύης, αυτοργάνωσης και ενδυνάμωσης.

ΟΛΕΣ/Α/ΟΙ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΖΩΣΑ ΣΤΟΝ ΚΟΛΩΝΟ,ΣΑΒΒΑΤΟ 10/2,12:00,ΜΕΤΡΟ ΣΕΠΟΛΙΑ

aqua tofana

πηγή : http://athens.indymedia.org/event/93378/


1 2 3 4 5 6 7

Αλληλεγγύη στην 12χρονη επιζώσα και στην οικογένειά της από τον Κολωνό

Ένωνουμε τις φωνές μας και φτιάχνουμε μια ανθρώπινη αλυσίδα που αγκαλίαζει τη 12χρονη επιζώσα, την μητέρα της και τα αδέρφια της απέναντι στο κύκλωμα trafficking και παιδοβιασμού που κεφάλαιο, κράτος και θεσμοί προσπαθούν να συγκαλύψουν. Στηρίζουμε την πορεία ενάντια στα κυκλώματα παιδοβιασμών και trafficking στον Κολωνό Σάββατο, 10 Φεβρουαρίου, στις 12 μεσημέρι στο σταθμό του μετρό Σεπόλια.

ΝΑ ΤΣΑΚΙΣΟΥΜΕ ΤΟ TRAFFICKING, ΤΑ ΚΥΚΛΩΜΑΤΑ ΒΙΑΣΤΩΝ-ΠΑΙΔΟΒΙΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΤΑ ΓΕΝΝΑ ΚΑΙ ΤΑ ΘΡΕΦΕΙ

ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΜΟΝΗ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΑ, ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΚΑΙ ΚΡΑΤΟΣ

Pasamontaña

πηγή : https://pasamontana.blogspot.com/2024/02/12_8…


1 2 3 4 5 6 7

Πορεία αλληλεγγύης στη 12χρονη από τον Κολωνό / Σάββατο 10 Φεβρουαρίου / 12μ / Μετρό Σεπόλια

Στηρίζουμε τη συγκέντρωση αλληλεγγύης στη 12χρονη από τον Κολωνό (στο πλαίσιο της πανελλαδικής ημέρας δράσης για τη 12χρονη) το Σάββατο 10 Φεβρουαρίου στις 12μ στο σταθμό του μετρό Σεπόλια και την πορεία μέσα στις γειτονιές μέχρι το Μεταξουργείο στην πλατεία Αυδή.

Αγώνας ενάντια στο σύστημα που γεννάει τη φτώχεια και την καταπίεση, το trafficking και τους βιασμούς.

Τον Οκτώβρη του 2022 βγήκε στο φως της δημοσιότητας η υπόθεση παιδοβιασμού και σωματεμπορίας της 12χρονης από τα Σεπόλια από τον Η. Μίχο. Οι εξελίξεις της υπόθεσης ανέδειξαν και αναδεικνύουν ένα ενεργό ακόμα και τώρα, κύκλωμα trafficking το οποίο συνδέεται άμεσα με τις υποθέσεις στην Ηλιούπολη αλλά και την υπόθεση της Greek Mafia. Ένα κύκλωμα στο οποίο συμμετέχουν άμεσα ή έμμεσα, κομματικά μέλη της ΝΔ, αστυνομικοί, παπάδες, δημοσιογράφοι, μπράβοι της νύχτας.

Το κράτος παρά τα κροκοδείλια δάκρυα του και τις ανακοινώσεις για εξιχνίαση της υπόθεσης και προστασία της ανήλικης και της οικογένειας της, προστατεύει και συγκαλύπτει κυκλώματα βιαστών, μαστροπείας, παιδοβιασμών ενώ δείχνει τα δόντια του σε όσες και όσους ορθώνουν τη φωνή τους και καταγγέλλουν τα κυκλώματα trafficking και παιδικής εκμετάλλευσης. Χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι η οικονομική, ψυχολογική και ηθική εξουθένωση του ίδιου του παιδιού και της οικογένειας, τα ψέματα της κυβέρνησης περί προστασίας και φροντίδας τους, η δημοσιοποίηση από την πρώην υφυπουργό Εργασίας Δόμνας Μιχαηλίδου της διεύθυνσης κατοικίας του κοριτσιού, η τρομοκράτηση του παιδιού από την ίδια την αστυνομία και το παρακράτος.

Ταυτόχρονα, η αστική δικαιοσύνη-για το ρόλο της οποίας δεν είχαμε ποτέ καμία αυταπάτη - δεν κρατάει ούτε τα προσχήματα. Τραυματίζει ξανά και ξανά τη 12χρονη μέσα από εξονυχιστικές ανακρίσεις και πολύωρες καταθέσεις, προφυλακίζει τη μητέρα της και απαγορεύει στα παιδιά να την επισκεφτούν (και μόνο μετά από πίεση του κινήματος, επετράπη πρόσφατα μόνο για μια φορά). Αποφάσεις καθόλου τυχαίες που μόνο στόχο έχουν την τρομοκράτηση και τη φίμωση τόσο του κοριτσιού και της οικογένειας αλλά και όλων των υπόλοιπων γονέων, φροντιστών και παιδιών που θα ήθελαν να καταγγείλουν παρόμοια περιστατικά για την ίδια ή και άλλες υποθέσεις. Και φυσικά, τα ΜΜΕ, πιστά στο ρόλο τους και τα αφεντικά τους, τάσσονται έμμεσα ή άμεσα υπέρ των βιαστών και των κυκλωμάτων, ρίχνοντας εν μέρει την ευθύνη στη μητέρα και την οικογένεια.

Η υπόθεση αναδεικνύει για μία ακόμα φορά την αγαστή συνεργασία κράτους και παρακράτους. Αναδεικνύει για μια ακόμα φορά, ότι το καπιταλιστικό σύστημα καταπατά, δολοφονεί, βιάζει και ακρωτηριάζει τα σώματά μας, προωθεί την αλλοτρίωση και τη βία και αναπαράγει έμφυλα στερεότυπα. Αναδεικνύει για μία ακόμα φορά ότι αυτό το σύστημα ενδιαφέρεται μόνο για το κέρδος στο βωμό του οποίου δε διστάζει να βιάζει παιδιά, να τα πνίγει στις θάλασσες του Αιγαίου και της Μεσογείου, να τα καταδικάζει στη φτώχεια, να τα εκμεταλλεύεται.

Όλες και όλοι μαζί να αγωνιστούμε ενάντια στα κυκλώματα σωματεμπορίας και τους βιαστές, ενάντια στο σύστημα που γεννά την φτώχεια, την εξαθλίωση, την πατριαρχία. Όλες και όλοι μαζί να αγωνιστούμε για έναν κόσμο χωρίς φτώχεια, χωρίς διακρίσεις, με σεβασμό στην διαφορετικότητα, για έναν κόσμο ισότητας, αλληλεγγύης, δικαιοσύνης, ελευθερίας.

Άμεση απελευθέρωση της μητέρας της 12χρονης.

Αλληλεγγύη στη 12χρονη και την οικογένειά της.

Δομές αλληλοβοήθειας και αλληλεγγύης σε κάθε γειτονιά.

Αγώνας ενάντια σε πατριαρχία και καπιταλισμό για ισότητα, δικαιοσύνη, ελευθερία.

Ανοιχτή Συνέλευση Κατοίκων Πετραλώνων-Θησείου-Κουκακίου

κάθε Κυριακή 6µµ στην κατάληψη πρώην ΠΙΚΠΑ, Τιµοδήµου και Αντωνιάδου, Άνω Πετράλωνα

blog: askpthk.espivblogs.net - fb: Ανοιχτή Συνέλευση Κατοίκων Πετραλώνων Θησείου Κουκακίου