Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου 2024 στις 12.00

16 καλέσματα : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16

Πανεκπαιδευτική πορεία

Συμμετοχή στην Πανεκπαιδευτική πορεία Πέμπτη 1/2

από Ελευθεριακό Σχήμα Παντείου

Στηρίζουμε την κινητοποίηση τη Πέμπτη στις 1/2 12:00 στα Προπύλαια Επιδιώκουμε την οριζόντια διαχείριση του Πανεπιστημίου από τα ίδια τα φοιτητικά υποκείμενα. Την εξαφάνιση κάθε μορφής ιεραρχίας από την καθημερινότητα, την κοινωνία, τα Πανεπιστήμιά μας. Αγωνιζόμαστε μέσα από τις γενικές συνελεύσεις του συλλόγου μας, επιδιώκουμε διαρκώς καταλήψεις, διαδηλώσεις, και συγκρούσεις στους δρόμους. ΠΟΡΕΙΕΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ ΜΑΖΙΚΕΣ - ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΤΗ ΒΑΣΗ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ! ΑΣΥΛΟ ΑΓΩΝΩΝ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΩΝ ΠΡΥΤΑΝΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΤΑΙΡΙΩΝ!

Ενάντια στο Νέο Νομοσχέδιο και την Εκπαιδευτική Αναδιάρθρωση - Για το Πανεπιστήμιο της Κοινωνίας

Για εμάς, το πανεπιστήμιο δεν αποτελεί έναν χώρο ξεκομμένο από την κοινωνία. Οι δομές που γεννούν και υποστηρίζουν τις διάφορες μορφές καταπίεσης και ιεραρχίας, δρουν και εντός του πανεπιστημίου, και επηρεάζουν τη ζωή του μέσου φοιτητή. Αναγνωρίζουμε την καταπίεση του κάθε φοιτητικού υποκειμένου στον χώρο του Πανεπιστημίου ως επιγέννημα της ευρύτερης κοινωνικής καταπίεσης που βιώνουμε. Γι' αυτό επιδιώκουμε τη σύνδεση των αγώνων μέσα και έξω απ' τα πανεπιστήμια με πόλο και κέντρο των αγώνων αυτών να είναι οι σχολές. Οι ανέκαθεν δηλαδή χώροι πολιτικοποίησης και διακίνησης ιδεών, χώροι απελευθέρωσης του πνεύματος και ερμηνείας της κοινωνίας και του κόσμου. Χώροι διεκδικήσεων που διατήρησαν τα προαναφερθέντα τους χαρακτηριστικά μέσα από συνεχείς και επίμονους αγώνες. Το άσυλο δεν σχετίζεται με κανενός είδους θεσμική παραχώρηση, αλλά ρίζωσε στις συνειδήσεις των φοτητ(ρι)ών και της κοινωνίας μέσα από τη συνεχή και επίμονη υπεράσπισή του. Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο θα συνεχίσουμε να συγκρουόμαστε ενάντια σε κάθε κρατικό και κεφαλαιοκρατικό συμφέρον έρχεται να εξυπηρετήσει η εκπαιδευτική αναδιάρθωση -και όχι μόνο η εκπαιδευτική- . Ενάντια σε εμπορευματοποίηση και εντατικοποίηση, ενάντια σε κάθε μέσο φύμωσης, αποπνευματικοποίησης και αδρανοποίησης των φοιτητών όπως και ενάντια σε κάθε είδους φραγμό, πόσο μάλλον εκείνους που αφορούν το κοινό αγαθό της παιδείας, της μόρφωσης, και της εκπαίδευσης.

Στο πλαίσιο αυτό αγωνιζόμαστε και θα αγωνιστούμε κατά της αναθεώρησης του Άρθρου 16, που δεν αποτελεί παρά το επιστέγασμα μίας σειράς πολλαπλών μεταρρυθμίσεων και υπουργικών αποφάσεων. Όχι φυσικά υπερασπιζόμενοι την διαχείριση της εκπαίδευσης από το Κράτος, αλλά επειδή αντιλαμβανόμαστε την παιδεία ως κοινό αγαθό, η οποία επιβάλλεται να αποτελεί αντικείμενο κοινής διαχείρισης, με σκοπό την συμβολή και την πρόσβαση όλων μας σε αυτή. Γι' αυτό και ο αγώνας μας για την αναδιάρθρωση δεν υιοθετεί χαρακτηριστικά συντεχνειακά, δεν στοχεύει σε καμία επιμέρους κατάκτηση, αλλά αποσκοπεί στο να αντλήσει τη μοναδική πολιτική υπεραξία που μπορεί εν προκειμένω να αντλήσει: τη διαμόρφωση συνειδήσεων αφυπνισμένων και απελευθερωμένων. Με την ίδια λογική, τον συνδικαλισμό τον αντιλαμβανόμαστε ως ένα μόνο μέσο και κάθε συνδικαλιστική κατάκτηση νοηματοδοτείται από την πολιτική της κατεύθυνση και τη σχέση της με τους μετέπειτα αγώνες μας. Το φοιτητικό κίνημα δεν ανταποκρίνεται απλώς στην απειλή της κοινωνίας από το Κράτος και το Κεφάλαιο, αλλά τα υποστηρίζει και το ίδιο, όπως αμέτρητες φορές έχει αποδείξει, μέσα από τις συντεχνιακές λογικές του, και την ιεραρχία των κομματικών μηχανισμών.

Επιδιώκουμε την οριζόντια διαχείριση του Πανεπιστημίου από τα ίδια τα φοιτητικά υποκείμενα. Την εξαφάνιση κάθε μορφής ιεραρχίας από την καθημερινότητα, την κοινωνία, τα Πανεπιστήμιά μας. Αγωνιζόμαστε μέσα από τις γενικές συνελεύσεις του συλλόγου μας, επιδιώκουμε διαρκώς καταλήψεις, διαδηλώσεις, και συγκρούσεις στους δρόμους.

Στηρίζουμε την κινητοποίηση τη Πέμπτη στις 1/2 12:00 στα Προπύλαια

ΠΟΡΕΙΕΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ ΜΑΖΙΚΕΣ - ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΤΗ ΒΑΣΗ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ

ΑΣΥΛΟ ΑΓΩΝΩΝ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΩΝ ΠΡΥΤΑΝΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΤΑΙΡΙΩΝ

πηγή : http://athens.indymedia.org/post/1628737/


Γενική συνέλευση στη ΣΕΤ του ΠΑΔΑ.

Πάνω από εκατό άτομα συμμετείχαν και ψήφισαν το αγωνιστικό πλαίσιο.

Πενθήμερη κατάληψη της σχολής

Συμμετοχή στην πανεκπαιδευτική διαδήλωση την Πέμπτη και την επόμενη Πέμπτη πανελλαδικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας

Συντονισμό γενικών συνελεύσεων και καταλήψεων μετά την πορεία

Συμμετοχή στην απεργιακή 8 Μάρτη

πηγή : https://www.facebook.com/SEKsxoles/


Αφίσα καλέσματος στις εβδομαδιαίες δράσεις ενάντια στα ιδιωτικά πανεπιστήμια

post image

Αφίσα καλέσματος στις εβδομαδιαίες δράσεις ενάντια στα ιδιωτικά πανεπιστήμια

ΑΓΩΝΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ...ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 16

με πορείες, καταλήψεις, συγκρούσεις, συνελεύσεις

• Τετάρτη 31/01 / 17:00 / Ανοιχτή συνέλευση στο Πολυτεχνείο, συγκρότημα Πατησίων

• Πέμπτη 01/02 / 12:00 / Πανεκπαιδευτική πορεία στα Προπύλαια

Πρωτοβουλία Αναρχικών Φοιτητών/-τριών Αθήνας


Όχι στην ιδιωτικοποίηση της Παιδείας

Νέο Νομοσχέδιο - Η ιδιωτική πρωτοβουλία στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση

Η νέα χρονιά μας βρίσκει αντιμέτωπες/ους/α με μια επιχειρούμενη αντιδραστική τομή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Η Κυβέρνηση ετοιμάζεται να θέσει σε δημόσια διαβούλευση νομοσχέδιο με τίτλο «Ελεύθερο Πανεπιστήμιο» το οποίο προβλέπει με την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων παρακάμπτοντας κατά βούληση το Σύνταγμα και προδιαγράφοντας το δρόμο της πλήρους λειτουργίας της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης με ιδιωτικά και επιχειρηματικά κριτήρια,. Εν ολίγοις τη μετατροπή του δημοσίου αγαθού της παιδείας σε εμπόρευμα, που όποιος πληρώνει θα λαμβάνει.

Η υποβάθμιση του Δημοσίου Πανεπιστημίου

Όπως συνέβη με κάθε προηγούμενη ιδιωτικοποίηση δημόσιας δομής (βλπ. μετακινήσεις, ρεύμα, τηλεπικοινωνίες κλπ), η διαρκής στοχευμένη υποβάθμιση των δημόσιων πανεπιστημίων αξιοποιείται ως επωδός για την επιβολή ιδιωτικοοικονομικών κριτηρίων. Η έκθεση του ΕΜΠ είναι αποκαλυπτική: 63% μείωση προϋπολογισμού και 36% μείωση καθηγητικού προσωπικού την τελευταία 15ετία. Τα Ερευνητικά Κέντρα, στα οποία έχει ταχύτερα προχωρήσει ιδιωτικοοικονομική λειτουργία, είναι ενδεικτικές περιπτώσεις κατακερματισμού της ερευνητικής παραγωγής και των εργασιακών σχέσεων (κάθε ΔΣ/εσωτερικός κανονισμός ορίζει διαφορετικούς όρους εργασίας κ.α.) και φυσικά δε θα μείνουν ανεπηρέαστα από τις εξελίξεις. Βλέποντας την ιστορία να επαναλαμβάνεται, το σενάριο ίδρυσης ιδιωτικών ΑΕΙ θα σημάνει περαιτέρω μείωση της κρατικής χρηματοδότησης και αναζήτηση χρηματοδοτικών πόρων μέσω διδάκτρων, συνεργασιών με εταιρείες, ξεπούλημα υποδομών κοκ. Φαινόμενα που ήδη βιώνουμε και γνωρίζουμε πως οξύνουν τους ταξικούς φραγμούς ως προς την πρόσβαση στην εκπαίδευση, τις απορρυθμισμένες εργασιακές συνθήκες, την επισφάλεια της προοπτικής να εργαστούμε με σταθερούς και αξιοπρεπείς όρους στην Έρευνα και την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Επιπλέον, σ΄ένα περιβάλλον γενικότερης έκπτωσης της ποιότητας της παραγόμενης γνώσης και έρευνας υπό την πίεση της παραγωγής δημοσιεύσεων και πατεντών, είναι ορατός ο κίνδυνος πλήρους ευτελισμού της επιστημονικής ακεραιότητας στο βωμό της "πώλησης" πτυχίων και των αξιολογήσεων.

Αγώνας για ένα Δημόσιο & Δωρεάν σύστημα Εκπαίδευσης και Έρευνας

Δύο κόσμοι βρίσκονται σε σύγκρουση· Αυτός της Κυβέρνησης, ΕΕ, ΟΟΣΑ και επιχειρηματιών της εκπαίδευσης οι οποίοι μέσα από την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων ολοκληρώνουν το σχέδιο για μετατροπή της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης σε νέο πεδίο κερδοφορίας. Και ο δικός μας, που οραματιζόμαστε και διεκδικούμε μια Δημόσια και Δωρεάν Εκπαίδευση και Έρευνα, προσβάσιμη σε όλο το λαο και στις υπηρεσίες των κοινωνικών αναγκών. Έχουμε χρέος ως ερευνητές/τριες και εργαζόμενα, από κοινού με τους φοιτητικούς συλλόγους, τους συλλόγους εργαζομένων του πανεπιστημίου αλλά και όλη την κοινωνία να αντιπαλέψουμε τόσο τη δημιουργία ιδιωτικών πανεπιστημίων όσο και την επιχειρηματική ανασυγκρότηση του Δημόσιου Πανεπιστημίου.

Εντάσσουμε τις καθημερινές μάχες (ζητήματα συμβάσεων υποτροφιών, προβλήματα υποδομών κοκ), ενάντια στην περαιτέρω υποβάθμιση των συνθηκών εργασίας μας στον ευρύτερο αγώνα για να μην κατατεθεί και να μην ψηφιστεί το νέο νομοσχέδιο.

  • Συμμετέχουμε στις κινητοποιήσεις ΦΣ και φορέων με προκήρυξη απεργίας αυτήν την Πέμπτη 1/2
  • Συμμετέχουμε στα Συντονιστικά Γενικών Συνελεύσεων ΦΣ και φορέων για την κλιμάκωση του αγώνα και καλούμε σε επόμενη Γενική Συνέλευση ΣΕΡΕΤΕ το Σάββατο 3/2 στη Νομική Σχολ΄ή (Αμφ. 1) στη 13.00
  • Καμία σκέψη για διαδικτυακά μαθήματα και εξετάσεις σε κατειλημμένες σχολές

ΣΕΡΕΤΕ

πηγή : https://unionresearchers.wordpress.com/2024/0…


ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 1/2 ΣΤΙΣ 12:00 ΜΜ ΣΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΣΥΓΚΡΝΤΡΩΣΕΙΣ - ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ

Η ΠΑΙΔΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΓΑΘΟ - ΟΧΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΤΗ ΒΑΣΗ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ

ΠΟΡΕΙΕΣ - ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ - ΓΕΝΙΚΕΑ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ - ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ ΜΑΖΙΚΕΣ

Φοιτητική Ομάδα Ρουβίκωνα

Πρωτοβουλία Αναρχικών Φοιτητ(ρι)ών Αθήνας

Αναρχική Φοιτητική Συλλογικότητα KURO SIWO

Τέρμινο - Αναρχική Φοιτητική Συνέλευση Βόλου

Αναρχική Συνέλευση Φοιτητ(ρι)ών Quieta Movere

Αντιεξουσιαστική Πρωτοβουλία Φοιτητ(ρι)ών Π.Κ Api Nere

πηγή : https://www.facebook.com/FoithtikhOmadaRouvik…


ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 1/2/24 ΣΤΙΣ 12.00 ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ

Ο Σύλλογος σπουδαστών/-τριών της Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου αποφάσισε ομόφωνα αποχή από τα μαθήματα την Πέμπτη 1/2/2024, για να συμμετέχει στο συλλαλητήριο που κάνουν οι φοιτητικοί σύλλογοι στις 12.00 στα Προπύλαια.

Ενώνουμε τη φωνή μας με τους φοιτητές/-τριες, τους υπόλοιπους σπουδαστές/-τριες στις σχολές εκπαίδευσης και κατάρτισης, κατά της ισοπέδωσης της αξίας των πτυχίων τους.

Να μην περάσει το νομοσχέδιο της κυβέρνησης που στοχεύει στην περαιτέρω εμπορευματοποίηση της παιδείας.

Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στους φοιτητές και φοιτήτριες που δέχτηκαν επίθεση από αστυνομικές δυνάμεις στο ΕΜΠ και καταδικάζουμε την καταπάτηση του πανεπιστημιακού ασύλου

Διεκδικούμε:
-Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο!
-Όχι στα Ιδιωτικά Πανεπιστήμια
-Όχι στην παράκαμψη του άρθρου 16! Αποκλειστικά δημόσιες και πραγματικά δωρεάν σπουδές!
-Να καταργηθεί η ΕΒΕ!
-Όχι στην υποβάθμιση των πτυχίων μας - Πτυχία με αξία για δουλειά με δικαιώματα όχι διαβατήρια για ανεργία - μετανάστευση!
-Το πτυχίο μοναδική προϋπόθεση για την άσκηση του επαγγέλματος.
-Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για αξιοπρεπείς και ανθρώπινες σπουδές!
-Να καταργηθούν όλοι οι αντιεκπαιδευτικοί νόμοι όλων των κυβερνήσεων

Σύλλογος Σπουδαστών/τριών της Σχολής Δραματικής Τέχνης Εθνικού Θεάτρου

πηγή : https://landandfreedom.gr/el/imerologio/event…


ΣΣΠ: 1/2 - Όλοι στις διαδηλώσεις

ΑΘΗΝΑ: 12:00 μμ, Προπύλαια.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: 12:00 μμ, Καμάρα.

ΙΩΑΝΝΙΝΑ: 12:00 πμ, Περιφέρεια.

ΠΑΤΡΑ: 12:30 πμ, Πλατεία Γεωργίου.

Σοσιαλιστική Σπουδαστική Πάλη (ΣΣΠ)

πηγή : http://sosialistiki-spoudastiki-pali.blogspot…


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ της ανοιχτής συνεδρίασης της Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών Αθήνας στις 28/1/2024

Η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Αθήνας στην οποία συμμετέχουν εκλεγμένοι εκπρόσωποι περισσότερων από 120 σχολείων της Αττικής (ΓΕΛ, ΕΠΑΛ, Γυμνασίων, Μουσικών και Καλλιτεχνικών, Πρότυπων και Πειραματικών) πραγματοποίησε ακόμα μία ανοιχτή συνεδρίαση ώστε να εκτιμηθεί η πορεία των μεγάλων μαθητικών- φοιτητικών αγώνων που εξελίσσονται, να συζητηθούν τα συμπεράσματα που βγάζουμε, να αποφασίσουμε ποια θα είναι η συνέχεια του αγώνα μας.

Είμαστε πολλοί και γινόμαστε περισσότεροι

Είμαστε υπερήφανοι για τα πάνω από 300 σχολεία της Αττικής που πήραν αγωνιστικές αποφάσεις τις προηγούμενες 3 εβδομάδες, με καταλήψεις, αποχές και συμμετοχή στα συλλαλητήρια, μέσα από τις γενικές τους συνελεύσεις και τις αποφάσεις των 15μελών συμβουλίων.
Χιλιάδες μαθητές φωνάξαμε ότι δεν θέλουμε να γίνει η αδικία νόμος, ότι δεν θέλουμε ιδιωτικά πανεπιστήμια, δεν θέλουμε τριπλές πανελλαδικές με το εθνικό απολυτήριο. Ενώσαμε τη φωνή μας με τους φοιτητές, τους καθηγητές μας και τους γονείς μας. Τα αιτήματά μας στηρίζει η πλειοψηφία του λαού, κόντρα στην Κυβέρνηση και το Υπουργείο.
Αυτές τις ημέρες συνεδρίασαν ή δημιουργήθηκαν πολλές τοπικές συντονιστικές επιτροπές μαθητών όπου μπήκαν ακόμα περισσότερα σχολεία! Έγιναν με επιτυχία τοπικές πορείες όπως στην Πετρούπολη, την Ελευσίνα, τη Νίκαια, τον Κορυδαλλό, τον Πειραιά και αλλού. Θέλουμε όλα τα σχολεία να μπουν στις τοπικές συντονιστικές. Θέλουμε ακόμα περισσότεροι εκπρόσωποι σχολείων να συμμετέχουν στη Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Αθήνας. Θέλουμε να γίνουν ακόμα περισσότερες τοπικές δράσεις και πορείες.
Να γίνονται όλο και πιο πολλοί όσοι παλεύουν για ένα καλύτερο σχολείο, όσοι δεν κοιτάνε μόνο την πάρτη τους, δείχνουν την αλληλεγγύη τους σε όποιον το χρειάζεται, πάνε κόντρα στο μπούλινγκ, το φασισμό και τον ρατσισμό, όσοι υπερασπίζονται τα δικαιώματά μας και τους ενδιαφέρει να παλέψουμε για να γίνουν τα πράγματα καλύτερα και όχι χειρότερα.

Το δίκαιο είναι με το μέρος μας

Έναν μήνα τώρα έχει αποδειχτεί ότι έχουμε δίκιο γι' αυτό η κυβέρνηση δεν μπορεί να απαντήσει σε κανένα από τα επιχειρήματά μας. Όπως τα ιδιωτικά σχολεία και νοσοκομεία δεν βοήθησαν να αναβαθμιστούν τα δημόσια αλλά τα οδήγησαν σε χειρότερη κατάσταση, έτσι θα γίνει και με τα πανεπιστήμια. Αν τους ενδιέφερε η Παιδεία, θα έκαναν αυτά που τους λέμε τόσα χρόνια για να βελτιωθεί το σχολείο μας. Αύξηση χρηματοδότησης, πρόσληψη καθηγητών, κατάργηση ΕΒΕ και τράπεζας θεμάτων, δωρεάν ενισχυτική διδασκαλία αντί για φροντιστήρια, σχολείο να μορφώνει και όχι να εξοντώνει, σχολείο δημιουργικό και όχι εξεταστικό κέντρο μέσα στο άγχος και την παπαγαλία.

Άδικο είναι να καταργηθεί ο ενιαίος τρόπος εισαγωγής στα Πανεπιστήμια. Άλλος να μπαίνει απλά και μόνο με τα λεφτά της οικογένειάς του και να αγοράζει όποιο πτυχίο θέλει. Ενώ, άλλος να περνάει τον εξεταστικό μαραθώνιο με συνυπολογισμό βαθμού και στις 3 τάξεις του Λυκείου (δηλαδή εθνικό απολυτήριο που θα μετράει για να μπεις στο πανεπιστήμιο) και αν τα καταφέρει τότε να μπαίνει στο ακόμα πιο υποβαθμισμένο δημόσιο πανεπιστήμιο. Μόνο οι αλυσίδες φροντιστηρίων, οι έμποροι πτυχίων και οι πλούσιοι χαίρονται με αυτό που πάτε να φέρετε!

Άδικο είναι να μην ακούτε τα αιτήματά μας. Άδικο είναι η Παιδεία να είναι εμπόρευμα για όποιον έχει λεφτά και όχι αγαθό για όλους.

Είμαστε ήδη νικητές (#kalomina)

Ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης έλεγε ότι το Γενάρη τα ιδιωτικά ΑΕΙ θα είναι νόμος του κράτους. Όμως εξαιτίας των αγώνων μας το νομοσχέδιο δεν έχει καν κατατεθεί ακόμα, κι έχουμε Φεβρουάριο. Το ίδιο και με το εθνικό απολυτήριο που το ανακοίνωσαν τον Αύγουστο ως βασικό κομμάτι του προγράμματος της νέας κυβέρνησης και τώρα λένε στα κανάλια ότι δήθεν είναι fakenews της Συντονιστικής…. Τους έχουμε χαλάσει τα σχέδια! Αυτό αποδεικνύει ότι οι αγώνες μας έχουν αποτέλεσμα αρκεί να είναι μαζικοί, οργανωμένοι και με σωστά αιτήματα.
Στην αρχή προσπάθησαν να μας πιάσουν στον ύπνο μέσα στις γιορτές. Δεν τους πέρασε και με το που άνοιξαν τα σχολεία οργανώσαμε κύμα συνελεύσεων, καταλήψεων και πορείες.
Μετά προσπάθησαν να μας εξαφανίσουν, αλλά κάναμε τόση φασαρία που αναγκάστηκαν να παραδεχτούν ότι γίνεται ένας μεγάλος μαθητικός αγώνας, μαζί με τους φοιτητές και τους καθηγητές. Ήθελαν να μην κατέβουμε στην πορεία και για αυτό ξαφνικά κάθε Πέμπτη όλα τα σχολεία έβαζαν περίπατο! Αλλά ούτε αυτό τους πέρασε.
Μετά προσπάθησαν να μας δυσφημίσουν, να πουν ότι το κάνουμε για χαβαλέ, ότι κλείνουν τα σχολεία ένα- δυο άτομα, ότι γίνονται ζημιές στις καταλήψεις. Δεν τους πέρασε γιατί στη συντριπτική πλειοψηφία των σχολείων υπήρχαν αποφάσεις συνελεύσεων και 15μελών, προστατεύαμε τις καταλήψεις από εξωσχολικούς, στο δρόμο είμασταν χιλιάδες, τα αιτήματά μας κολλήθηκαν σχεδόν σε όλα τα σχολεία, τα έμαθαν όλοι και ήταν σωστά και δίκαια.
Μετά προσπάθησαν να μας φοβίσουν. Άρχισαν οι απειλές. Διευθυντές τσιράκια της κυβέρνησης και κάποιοι καθηγητές άρχισαν να λένε στους γονείς μας ότι θα γίνουν μηνύσεις εναντίον όποιου μαθητή παλεύει για ένα καλύτερο σχολείο. Ότι θα μας βάλουν αποβολές. Κάπου κάλεσαν την αστυνομία για να φοβηθούμε, στους Αμπελόκηπους έγιναν 6 προσαγωγές μαθητών που έκαναν κατάληψη με βάση την απόφαση του 15μελούς. Το Υπουργείο έστειλε εντολή να γίνει webex για να μας εμποδίσουν να κατέβουμε στο δρόμο με τις τηλεαπουσίες. Ευτυχώς πολλοί καθηγητές δεν έγιναν τσιράκια και δεν το έκαναν. Έλεγαν και λένε ότι η κατάληψη είναι παράνομη, ενώ έχουμε δημοκρατική απόφαση της πλειοψηφίας για να γίνει, κι ενώ δεν λένε ότι παράνομα είναι τα ιδιωτικά πανεπιστήμια που το άρθρο 16 του Συντάγματος της Ελλάδας τα απαγορεύει. Όμως δεν μασήσαμε! Πήραμε δύναμη ο ένας από τον άλλον και συνεχίσαμε! Και μπράβο μας!

Θα συνεχίσουμε ενωμένοι και δυνατοί!

Παλεύουμε για ένα καλύτερο σχολείο που θα μας μορφώνει ολόπλευρα, θα το αγαπάμε και δεν θα μας γεμίζει άγχος και παπαγαλία. Αντί για αυτό, θέλουν να κάνουν την κατάσταση ακόμα χειρότερη με εξετάσεις και στις τρεις τάξεις του Λυκείου με τράπεζα θεμάτων και με ιδιωτικά ΑΕΙ. Συνεχίζουμε παρά τις πιέσεις και τα ψέματά τους. Τους λέμε: Αναβάθμιση και χρηματοδότηση της Δημόσιας και Δωρεάν Παιδείας για να έχουν δικαίωμα σε αυτή όλα τα παιδιά. Παιδεία αγαθό για όλους και όχι εμπόρευμα.

Ακούστε τους μαθητές και πάρτε τα πίσω!

  • ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ:
    Βάζουμε σε γενικές συνελεύσεις, μαθητικά συμβούλια και μέσα στις τάξεις αυτό το δελτίου τύπου που καταλήξαμε, ώστε να συζητηθεί η συνέχεια των κινητοποιήσεων και τα συμπεράσματα που βγαίνουν από αυτές.
  • Συνέντευξη Τύπου της Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών Αθήνας το επόμενο διάστημα ώστε να συμβάλλει στην ευρύτερη διάδοση των αιτημάτων μας.
  • Διεκδίκηση συνάντησης με το ΥΠΑΙΘ ώστε να κατατεθούν τα αιτήματα των μαθητών και η θέληση της συντριπτικής μας πλειοψηφίας να μην κατατεθούν τα νομοσχέδια για ιδιωτικά ΑΕΙ και εθνικό απολυτήριο.
  • Τη συμμετοχή στο συλλαλητήριο μαζί με τους φοιτητές και αυτή την Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου στις 12.00 στα Προπύλαια, καθώς και σε όλες τις κοινές δράσεις που θα ανακοινωθούν το επόμενο διάστημα.
  • Τοπικές αγωνιστικές δράσεις (πορείες, συμβολικό κλείσιμο δρόμων, κατάθεση αιτημάτων σε Β' βάθμιες και Δημαρχεία, δράσεις μέσα στα σχολεία κλπ) και συντονισμούς 15μελών και σχολείων σύμφωνα με το δελτίο τύπου της ΣΕΜΑ.
  • Να τηρήσουμε την υπόσχεσή μας ότι «το έγκλημα αυτό δεν θα ξεχαστεί!». Για αυτό συμμετέχουμε στην απεργιακή συγκέντρωση που αποφάσισε το Εργατικό Κέντρο της Αθήνας και οργανώνουν σωματεία, φοιτητικοί σύλλογοι και άλλοι μαζικοί φορείς, στις 28/2, στη μαύρη επέτειο έναν χρόνο μετά το προδιαγεγραμμένο έγκλημα στα Τέμπη.

Όλα τα σχολεία είμαστε σε αγωνιστική εγρήγορση για το ενδεχόμενο η κυβέρνηση να τολμήσει να καταθέσει αυτά τα νομοσχέδια .
Η Συντονιστική είναι η φωνή μας!
Όλοι ενωμένοι αυτή είν' η δύναμή μας!

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

1. Όχι στα Ιδιωτικά Πανεπιστήμια και τις πανελλαδικές εξετάσεις και στις τρεις τάξεις του Λυκείου με το εθνικό απολυτήριο.
2. Κατάργηση της ΕΒΕ που μας πετάει κάθε χρόνο κατά δεκάδες χιλιάδες έξω από το δημόσιο πανεπιστήμιο και της Τράπεζας Θεμάτων που τερματίζει την έννοια του εξεταστικού κέντρου.
3. Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για τα σχολεία μας, προσλήψεις καθηγητών, αναβάθμιση υποδομών, αντισεισμικούς ελέγχους. Ο χειμώνας ήρθε και μαζί τα πλημμυρισμένα σχολεία, οι σοβάδες στα κεφάλια μας, οι κουβέρτες απ'το σπίτι για την τάξη, τα σκασμένα καλοριφέρ την ώρα του μαθήματος.
4. Δωρεάν Ενισχυτική Διδασκαλία σε Γυμνάσια και Λύκεια αντί να μας αναγκάζετε να τα δίνουμε στα φροντιστήρια, και δυνατότητα κατοχύρωσης βαθμολογίας στις πανελλαδικές εξετάσεις.
5. Κονδύλι για τις σχολικές εκδρομές, να μην τις χάσει κανείς μαθητής.

Θέλετε την αδικία νόμο στα σχολεία
Θέλουμε Δημόσια και Δωρεάν Παιδεία

28/2/2024, Αθήνα
Η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Αθήνας

πηγή : http://www.mathites.gr/?p=2994


Όλες /όλοι στο νεο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο την Πέμπτη 1/2, 12μ.μ. στα Προπύλαια

Στάση εργασίας από 1-3 ώρες συμπληρωματική στην 3ωρη στάση εργασίας της ΔΟΕ

Αποφασιστική κλιμάκωση του αγώνα τώρα.

Ο αγώνας για αποκλειστικά δημόσιο και πραγματικά δωρεάν πανεπιστήμιο χωρίς αποκλεισμούς και κόφτες, πτυχία με αξία και δουλειά με δικαιώματα είναι αγώνας όλων μας και πρέπει τώρα να διευρυνθεί το μέτωπο και να κλιμακωθεί ο αγώνας με την συμμετοχή του εκπαιδευτικού και όλου του εργατικού κινήματος.

Τώρα να προχωρήσουμε σε πανεκπαιδευτική απεργία - ενάντια και στην αντίστοιχη επίθεση που βιώνουμε με την αξιολόγηση και τα τεράστια προβλήματα στα σχολεία και τη ζωή μας και να ορίσουν τα συνδικάτα πανεργατική απεργία στις αρχές Φλεβάρη ώστε μαζί με τους φοιτητές και τους μαθητές αλλά και τους αγρότες και τους άλλους εργαζόμενους που είναι στο δρόμο να διεκδικήσουμε ...

Oργάνωση απογευματινού παλλαϊκού συλλαλητηρίου για την Παιδεία και τα άλλα καυτά προβλήματα που βασανίζουν εργαζόμενους και νεολαία και προτείνει σε συνεννόηση με άλλα συνδικάτα και φοιτητές την οργάνωση του τη Δευτέρα 5/2 για τη διεξαγωγή του. Για να βγει όλος ο λαός στο πλευρό της νεολαίας και να πάρουν την απάντηση τους οι μεθοδεύσεις και ο αυταρχισμός και η καταστολή που επιστρατεύει η κυβέρνηση.

Θα συμβάλει σε διαδικασίες συντονισμού με άλλα σωματεία και φοιτητές και νεολαία.

Καλεί τη ΔΟΕ και την ΑΔΕΔΥ να προχωρήσουν σε άμεσο απεργιακό πρόγραμμα μαζί με το φοιτητικό και νεολαιίστικο κίνημα.

Θα ενισχύσει την καμπάνια ενημέρωσης και δράσης με γονείς και την τοπική κοινωνία.

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. "Κώστας Σωτηρίου"

πηγή : https://www.facebook.com/syllogosksotiriou/


Πέμπτη 01/02/2024 12:00 Προπύλαια Συλλαλητήριο ενάντια στην ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων

Το Δ.Σ της Γ΄ ΕΛΜΕ Δυτικής Αθήνας καλεί

όλους και όλες τους συναδέλφους/ισσες

στο συλλαλητήριο ενάντια στo νομοσχέδιo Πιερρακάκη

για την ίδρυση μη κρατικών - ιδιωτικών πανεπιστημίων

και στη χώρα μας

ΠΕΜΠΤΗ 01/02/2024 12.00 ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ

Για τη συμμετοχή των συναδέλφων κηρύσσουμε τρίωρη στάση εργασίας από τις 11.00 μέχρι τη λήξη των μαθημάτων

Διεκδικούμε:

  • Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν παιδεία και σύγχρονες σπουδές.
  • Όχι στην κατάργηση του άρθρου 16 - όχι στα ιδιωτικά πανεπιστήμια.
  • Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για την Παιδεία στο ύψος των αναγκών μας.
  • Πτυχία με αξία - μοναδική προϋπόθεση για την άσκηση του επαγγέλματος. Κατάργηση του ν.4589/19. Όχι στον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ και την αντιδραστική αλλαγή του τρόπου πρόσληψης των εκπαιδευτικών.
  • Δουλειά για όλους - δουλειά με δικαιώματα. Μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών εκπαιδευτικών.

Γ΄ ΕΛΜΕ Δυτικής Αθήνας

πηγή : https://gelmeda.blogspot.com/2024/01/01022024…


Όλες και όλοι στο Πανεκπαιδευτικό Συλαλλητήριο Πέμπτη 1/2 στις 12μμ στα Προπύλαια! Ο αγώνας συνεχίζεται!

πηγή : https://www.sylaristotelis.com/


Αριστοτέλης: Όλες /όλοι στο νέο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο την Πέμπτη 1/2, 12μ.μ. στα Προπύλαια - Διευκολυντική στάση εργασίας 1-4 ώρες έως και την λήξη του ωραρίου του διευρυμένου ολοήμερου προγράμματος! Αποφασιστική κλιμάκωση του αγώνα τώρα!!!

Όλες /όλοι στο νέο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο την Πέμπτη 1/2, 12μ.μ. στα Προπύλαια – Διευκολυντική στάση εργασίας 1-4 ώρες έως και την λήξη του ωραρίου του διευρυμένου ολοήμερου προγράμματος! Αποφασιστική κλιμάκωση του αγώνα τώρα!!!

Χαιρετίζουμε τους/τις φοιτητές/τριες που για τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα βγήκαν κατά χιλιάδες στους δρόμους και τους χιλιάδες μαθητές, εκπαιδευτικούς και άλλους εργαζόμενους που συμμετείχαν στις μεγαλειώδεις για άλλη μια φορά κινητοποιήσεις ενάντια στα ιδιωτικά ΑΕΙ και την ιδιωτικοποίηση - επιχειρηματικοποίηση της εκπαίδευσης. Οι μεγαλειώδεις φοιτητικές συνελεύσεις των τελευταίων ημερών αποδεικνύουν ότι ο αγώνας συνεχίζεται δυναμικά! Τα σχέδια της κυβέρνησης ΘΑ ΑΝΑΤΡΑΠΟΥΝ!

Η κυβέρνηση είναι στρυμωγμένη και απαντάει με τον γνωστό τρόπο του αυταρχισμού της καταστολής και της λασπολογίας της νεολαίας. Εκτός από τα ΜΑΤ στις σχολές, τις φασιστικές επιθέσεις σε μαθήτριες/μαθητές που πρωτοστατούν σε καταλήψεις έχει επιστρατεύσει ΜΜΕ, εισαγγελείς, πρυτάνεις και κάθε είδους απειλές (απώλεια εξαμήνου, ηλεκτρονικές εξετάσεις κλπ) για να σπάσει τις καταλήψεις.

Ο αγώνας για αποκλειστικά δημόσιο και πραγματικά δωρεάν πανεπιστήμιο χωρίς αποκλεισμούς και κόφτες, πτυχία με αξία και δουλειά με δικαιώματα είναι αγώνας όλων μας και πρέπει τώρα να διευρυνθεί το μέτωπο και να κλιμακωθεί ο αγώνας με την συμμετοχή του εκπαιδευτικού και όλου του εργατικού κινήματος.

Τώρα να προχωρήσουμε σε πανεκπαιδευτική απεργία - ενάντια και στην αντίστοιχη επίθεση που βιώνουμε με την αξιολόγηση και τα τεράστια προβλήματα στα σχολεία και τη ζωή μας και να ορίσουν τα συνδικάτα πανεργατική απεργία στις αρχές Φλεβάρη ώστε μαζί με τους φοιτητές και τους μαθητές αλλά και τους αγρότες και τους άλλους εργαζόμενους που είναι στο δρόμο να διεκδικήσουμε αποκλειστικά δημόσια εκπαίδευση για όλους, κοινωνικά αγαθά και πραγματικές αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις ενάντια στην ακρίβεια, τη λιτότητα, τη φτώχεια και τη λεηλασία του δημόσιου πλούτου με τις ιδιωτικοποιήσεις για ζωή με αξιοπρέπεια και δικαιώματα για όλους ενάντια στη κερδοφορία των οικονομικά ισχυρών και την προκλητική αύξηση του πλούτου που φέρνει η πολιτική της κυβέρνησης της ΕΕ και του κεφαλαίου.

Συνεχίζουμε αποφασιστικά και καλούμε σε μαζική συμμετοχή στον αγώνα αυτό.

  • Συμμετέχουμε και καλούμε ΟΛΕΣ / ΟΛΟΥΣ στο νέο Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο την Πέμπτη 1/2 στις 12 το μεσημέρι στα Προπύλαια (κηρύσσουμε και διευκολυντική σταση εργασίας από 1-4 ώρες έως και την λήξη του διευρυμένου ωραρίου).
  • Ανταποκρινόμαστε στο κάλεσμα του Συλλόγου ΠΕ Κ. Σωτηρίου για οργάνωση απογευματινού παλλαϊκού συλλαλητηρίου για την Παιδεία και τα άλλα καυτά προβλήματα που βασανίζουν εργαζόμενους και νεολαία και προτείνουμε, σε συνεννόηση με άλλα συνδικάτα και φοιτητές την οργάνωση του τη Δευτέρα 5/2 για τη διεξαγωγή του. Για να βγει όλος ο λαός στο πλευρό της νεολαίας και να πάρουν την απάντηση τους οι μεθοδεύσεις και ο αυταρχισμός και η καταστολή που επιστρατεύει η κυβέρνηση. Θα συμβάλει σε διαδικασίες συντονισμού με άλλα σωματεία και φοιτητές και νεολαία.
  • Καλούμε τη ΔΟΕ και την ΑΔΕΔΥ να προχωρήσουν σε άμεσο απεργιακό πρόγραμμα μαζί με το φοιτητικό και νεολαιίστικο κίνημα.
  • Ενισχύουμε την καμπάνια ενημέρωσης και δράσης με γονείς και την τοπική κοινωνία.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Η πρόεδρος Η γραμματέας

Τάσσου Δήμητρα Κάιλα Μυρσίνη

Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ "Ο Αριστοτέλης"

πηγή : https://www.sylaristotelis.com/products/arist…


Ο αγώνας ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της εκπαίδευσης συνεχίζεται

Ο Α΄ Σύλλογος Αθηνών Π.Ε.:

  • Χαιρετίζει τα μαζικά και δυναμικά συλλαλητήρια που πραγματοποιήθηκαν την σε όλη τη χώρα ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης
  • Απαντάμε στην αδιαλλαξία και τον αυταρχισμό της κυβέρνησης με τη μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο της Πέμπτης 1 Φεβρουαρίου.

Κηρύσσουμε από μία (1) έως τρεις (3) ώρες διευκολυντική στάση εργασίας, στο τέλος της πρωινής και στην αρχή της απογευματινής ζώνης, για τη συμμετοχή των συναδέλφων στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο την Πέμπτη 1/2/2024 στις 12 το μεσημέρι στα Προπύλαια. Με το παρόν ενημερώνεται και η Διεύθυνση Π.Ε. Α΄ Αθήνας για τη στάση εργασίας.

O πρόεδρος H Γ. Γραμματέας

Δημήτρης Μαριόλης Άντα Παραφόρου

πηγή : https://www.a-athinon.gr/?p=13942


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ - ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ Συνεχίζουμε! Νέο πανελλαδικό πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο Πέμπτη 1/2, 12 μμ, Προπύλαια

Καλούμε όλους και όλες τους/τις συναδέλφους να συμμετάσχουν στο νέο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο την Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου, στις 12 μμ, στα Προπύλαια ενάντια στην ίδρυση των ιδιωτικών πανεπιστημίων και στην κατάφωρη παραβίαση του άρθρου 16 του Συντάγματος. To φοιτητικό και μαθητικό κίνημα αναπτύσσεται μέρα με την ημέρα όλο και πιο μαζικά παρά τις κυβερνητικές απειλές και την τρομοκρατία. Οι εκπαιδευτικοί της δημόσιας εκπαίδευσης, σαν αναπόσπαστο τμήμα του μαχόμενου εκπαιδευτικού κινήματος, οφείλουμε να σταθούμε έμπρακτα στο πλευρό των αγωνιζόμενων φοιτητών και μαθητών μας. Η πολιτική της ιδιωτικοποίησης της ανώτατης παιδείας είναι η ίδια που χτυπάει τα δημόσια σχολεία, είναι η ίδια που χτυπάει τα εργασιακά και μορφωτικά δικαιώματα σε όλο τo φάσμα της εκπαίδευσης.

πηγή : http://www.rfp.gr/new/node/1347


🚩Όλοι-ες στις πανεκπαιδευτικές πορείες σε Αθήνα & Θεσσαλονίκη Πέμπτη 1/2 στις 12.00:

📍ΑΘΗΝΑ: Προπύλαια

📍ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Καμάρα ★ ΟΧΙ ΠΑΙΔΕΙΑ ΓΙΑ ΛΙΓΟΥΣ ΚΙ ΕΚΛΕΚΤΟΥΣ - ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΤΑΞΙΚΟΥΣ ΦΡΑΓΜΟΥΣ

Διαρκής Αγώνας για την ταξική απελευθέρωση

πηγή : https://twitter.com/Diarkis_Agonas/status/175…