Σάββατο 3 Φεβρουαρίου 2024 στις 12.00

«Λευτεριά στην Παλαιστίνη» – Συγκέντρωση

Η επίθεση που έχει εξαπολύσει το σιωνιστικό καθεστώς εναντίον της Γάζας έχει πάρει τον χαρακτήρα της μαζικής εξόντωσης του παλαιστινιακού λαού: οι νεκροί έχουν ξεπεράσει τις 13 χιλιάδες (παιδιά και γυναίκες κυρίως), δεκάδες χιλιάδες τραυματισμένοι, εκατοντάδες χιλιάδες εκτοπισμένοι. Σε τεράστιες εκτάσεις αυτής της στενής λωρίδας γης δεν έχει μείνει τίποτα όρθιο από τους βομβαρδισμούς, ενώ με ιδιαίτερη σφοδρότητα οι ισραηλινές δυνάμεις καταστρέφουν νοσοκομεία, σχολεία και κάθε είδους υποδομών. Τα δυόμισι εκατομμύρια των κατοίκων της Γάζας βρίσκονται αντιμέτωποι με το φάσμα της πείνας, της δίψας και των μολυσματικών ασθενειών, εξαιτίας του ασφυκτικού αποκλεισμού που έχει επιβάλει στη Γάζα το Ισραήλ.

Την ίδια στιγμή, στη Δυτική Όχθη Ισραηλινοί έποικοι, με τη βοήθεια του στρατού και της αστυνομίας επιδίδονται σε ένα όργιο βίας εναντίον των Παλαιστινίων: δολοφονίες αμάχων, πυρπολήσεις σπιτιών, καταστροφές χωραφιών και βίαιες μαζικές εκτοπίσεις Παλαιστινίων από τα χωριά τους και τις γειτονιές τους.

Η ακροδεξιά κυβέρνηση του Νετανιάχου (με πλήθος υπουργών οι οποίοι είναι ανοιχτά φασίστες) εμφανίζεται αποφασισμένη να υλοποιήσει τον πάγιο στόχο του αποικιοκρατικού κράτους απαρτχάιντ του Ισραήλ: την πλήρη εκτόπιση/εξόντωση του παλαιστινιακού λαού και τη δημιουργία του Μεγάλου Ισραήλ.

Στα γενοκτονικά του σχέδια το Ισραήλ έχει την πλήρη υποστήριξη του δυτικού ιμπεριαλισμού: οι ΗΠΑ και οι χώρες της ΕΕ όχι μόνο προσφέρουν πλήρη πολιτική και στρατιωτική βοήθεια στο Ισραήλ, αλλά και επιχειρούν να επιβάλουν στο εσωτερικό τους μια ολοκληρωτική λογοκρισία και ποινικοποίηση της αλληλεγγύης προς τον παλαιστινιακό λαό. Η κυβέρνηση του Μητσοτάκη ήταν από τις πρώτες που έσπευσαν να σταθούν στο πλευρό του Ισραήλ, πριν καν ξεκινήσει την επίθεση στη Γάζα και να εμπλακεί στη στρατιωτική στον βρώμικο πόλεμό του. Ταυτόχρονα, ολόκληρος ο συρφετός των συστημικών ΜΜΕ και των αστικών κομμάτων επιχειρούν να τρομοκρατήσουν και να συκοφαντήσουν τον κόσμο και τις συλλογικότητες του κινήματος που εκφράζει την αλληλεγγύη του στον παλαιστινιακό λαό.

Όμως οι λαοί σε όλο τον κόσμο δεν ευθυγραμμίζονται με τις κυβερνήσεις τους: μαζικές διαδηλώσεις εκατοντάδων χιλιάδων και εκατομμυρίων συγκλονίζουν τις μεγάλες πόλεις όλων των χωρών, από τη Βρετανία μέχρι το Ιράκ και από τις ΗΠΑ μέχρι την Αίγυπτο, φωνάζοντας το σύνθημα "Λευτεριά στην Παλαιστίνη" και απαιτώντας να σταματήσει η εξόντωση των Παλαιστινίων στη Γάζα.

Η αλληλεγγύη των λαών είναι αυτή τη στιγμή το πιο ισχυρό όπλο που μπορεί να σταματήσει την σιωνιστική μηχανή εξόντωσης των Παλαιστινίων και να σπάσει το κλίμα τρομοκρατίας και ισλαμοφοβίας το οποίο προσπαθούν να επιβάλουν οι δυτικές κυβερνήσεις.

Καλούμε σε συγκέντρωση αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό το Σάββατο 3 Φεβρουαρίου, 12 το μεσημέρι στην πλατεία Κύπρου.

Λευτεριά στην Παλαιστίνη.

Άμεσο εμπάργκο στις πωλήσεις όπλων στο Ισραήλ. Καμιά εμπλοκή στον πόλεμο.

Να κλείσει η πρεσβεία του Ισραήλ.

Να απαιτήσουμε την άμεση διάλυση των σχέσεων του ελληνικού κράτους με το κράτος απαρτχάιντ του Ισραήλ, καθώς επίσης και τη διακοπή κάθε διπλωματικής και οικονομικής συνεργασίας.

Ανοιχτά σύνορα για όλους τους πρόσφυγες / μετανάστες, ένα αίτημα με ιδιαίτερη βαρύτητα καθώς η σφαγή που διαπράττει το Ισραήλ στη Γάζα θα προκαλέσει νέα κύματα προσφύγων.

Εργατική Λέσχη Καλλιθέας

Μια Πόλη στο Δρόμο

πηγή : https://ergatikilesxikallitheas.wordpress.com…