Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου 2024 στις 14.30

Συγκέντρωση ενάντια στις πειθαρχικές διώξεις εκπαιδευτικών

ΘΕΜΑ: Να σταματήσουν τώρα οι πειθαρχικές διώξεις εκπαιδευτικών!

Συγκέντρωση Σ.Ε.Π.Ε. - ΕΛΜΕ την Παρασκευή 2/2, στις 2.30μ.μ. στο Υ.ΜΑ.Θ.

Οι εκπαιδευτικοί βρισκόμαστε μπροστά σε μια κρίσιμη συγκυρίαμεμπαράζ νέων αντιλαϊκών και αντιεκπαιδευτικών μέτρων (ακρίβεια, αξιολόγηση, διευθυντές μάνατζερ στα σχολεία, ΑΣΕΠ, υποχρηματοδότησηκ.ά.), αλλά και με πειθαρχικές διώξεις εκπαιδευτικών από την Α/θμια και Β/θμια εκπαίδευσησε Θεσσαλονίκη, Πειραιά, Αθήνα, Ημαθία, Ρέθυμνο και αλλού. Προσπαθούν να τρομοκρατήσουν τους εκπαιδευτικούς, να επιδράσουν στις αγωνιστικές διαθέσεις και να ανακόψουν τους αγώνες.Η συνδικαλιστική, κοινωνική και πολιτική δράση βαφτίζονται «ανάρμοστη συμπεριφορά», η οποία πρέπει να παταχθεί προς γνώσιν και συμμόρφωσιν.

Οι διώξεις είναιτο αποτέλεσμα ενός εντεινόμενου αυταρχικού πλαισίου στη λειτουργία και στην καθημερινότητα των σχολείων, όπως εκφράζεται με τις εγκυκλίους απειλών του υπουργείου Παιδείας για τη συμμετοχή σε απεργιακές κινητοποιήσεις που έχουν αποφασιστεί για την αξιολόγηση, τους εκβιασμούς σε νεοδιόριστους/ες εκπαιδευτικούς για τη μησυμμετοχή στην αξιολογική διαδικασία, τις συνεχόμενες διώξεις για την άσκηση συνδικαλιστικού δικαιώματος, την έκφραση γνώμης και κρίσης για τα «κακώς κείμενα»!

Το Δ.Σ. του Ζ΄ Σ.Ε.Π.Ε. Θεσσαλονίκης καλεί όλους/ες τους/τις εκπαιδευτικούς να συμμετέχουν στην κινητοποίηση των Σ.Ε.Π.Ε. και ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης για να σταματήσουν οι διώξεις,την Παρασκευή 2/2, στις 2.30μ.μ., στο Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης.Την ίδια μέρα ΕΛΜΕ και ΣΕΠΕ στην Αθήνα καλούν σε συγκέντρωση στις 1.30μ.μ. στο Σύνταγμα.

Ζ΄ Σ.Ε.Π.Ε. Θεσσαλονίκης