Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου 2024 στις 19.00

Προβολή ντοκιμαντέρ: Backpack full of cash

Αριστοτέλης: Προβολή του ντοκιμαντέρ «BACKPACK FULL OF CASΗ» Τετάρτη 7/2, 39-141ο ΔΣ Αθηνών, στις 7μμ

Προβολή του ντοκιμαντέρ «BACKPACK FULL OF CASΗ» Τετάρτη 7/2, 39-141ο ΔΣ Αθηνών, στις 7μμ

17-1-2024

Προβολή του ντοκιμαντέρ «BACKPACK FULL OF CASΗ»

Τετάρτη 7/2, 39-141ο ΔΣ Αθηνών, στις 7μμ

Ιστορίες από την εκπαίδευση στις Η.Π.Α: η ιδιωτικοποίηση, η εμπορευματοποίηση, η αξιολόγηση διαλύουν τη δημόσια εκπαίδευση

Εδώ και δύο χρόνια οι εκπαιδευτικοί του δημόσιου σχολείου δίνουμε μια ιστορικής σημασίας μάχη ενάντια στη διάλυση της δημόσιας εκπαίδευσης. Μια διάλυση που έχει επιχειρηθεί συστηματικά τα τελευταία χρόνια μέσω της υποχρηματοδότησης-υποστελέχωσης των δημόσιων σχολείων και απαξίωσης της δουλειάς χιλιάδων εκπαιδευτικών. Μια διάλυση που επιχειρείται να ολοκληρωθεί μέσα από τις διαδικασίες της αξιολόγησης που κατηγοριοποιούν σχολεία, εμπορευματοποιούν τη γνώση, ενισχύουν τις ταξικές ανισότητες, σμπαραλιάζουν οποιαδήποτε έννοια ελευθερίας, δημοκρατίας, συνεργασίας στο όνομα του ανταγωνισμού και της αποτελεσματικότητας. Το επερχόμενο νομοσχέδιο για την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων έρχεται να απελευθερώσει πλήρως και να επεκτείνει την είσοδο του κεφαλαίου και των ιδιωτικών συμφερόντων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, αναδιαρθρώνοντας ταυτόχρονα τους στόχους και το περιεχόμενο μιας εμπορευματοποιημένης πλέον εκπαίδευσης.

Στα πλαίσια του αγώνα που δίνουμε κατά της αξιολόγησης-ιδιωτικοποίησης της δημόσιας εκπαίδευσης προβάλλουμε το ντοκιμαντέρ «BACKPACK FULL OF CASΗ», την Τετάρτη 7/2, στο 39-141 ΔΣ Αθηνών, στις 7μμ.

Η ταινία πραγματεύεται την αυξανόμενη ιδιωτικοποίηση και επιχειρηματικοποίηση της εκπαίδευσης στις ΗΠΑ, μέσω των σχολείων charter, των σχολείων με κουπόνια και των ηλεκτρονικών σχολείων. Με παραδείγματα από τη Φιλαδέλφεια, τη Νέα Ορλεάνη, το Νάσβιλ και άλλες πολιτείες αποκαλύπτει τον τρόπο με τον οποίο διαλύεται η δημόσια εκπαίδευση στη χώρα, το πώς οι κρατικές δαπάνες για τη δημόσια εκπαίδευση πηγαίνουν στις τσέπες των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων αντί για τα δημόσια σχολεία, πώς οι «μεταρρυθμίσεις» που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια στην εκπαίδευση της Αμερικής έχουν δημιουργήσει «προνομιακές νησίδες μέσα σε μια θάλασσα ανισότητας», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά από τους δημιουργούς της ταινίας. «Πρωταγωνιστές» της είναι οι εκπαιδευτικοί, οι γονείς, οι μαθητές και οι μαθήτριες που αγωνίζονται για την υπεράσπιση της δημόσιας εκπαίδευσης, ενάντια στο σχολείο της αγοράς και της εμπορευματοποίησης. Όπως έλεγε και το κεντρικό σύνθημα των εκπαιδευτικών στη Μιννεάπολη των Η.Π.Α., που κατέβηκαν πρόπερσι σε απεργία για πρώτη φορά μετά από 50 χρόνια:

«Τα σχολεία είναι η καρδιά της κοινότητας μας»

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ- ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Η πρόεδρος Η γραμματέας

Τάσσου Δήμητρα Κάιλα Μυρσίνη

πηγή : https://www.sylaristotelis.com/products/arist…