τι; : συνέλευση θεματική : από :

Σάββατο 3 Φεβρουαρίου 2024 στις 17.00

Ανοιχτή Συνέλευση Αναρχικών Πάτρας

(ΕΚΤΑΚΤΩΣ) Σάββατο, 03/02 στις 17:00, στην κατάληψη Παραρτήματος (Κορίνθου & Αράτου).

[...]

Αντιλαμβανόμενοι/ες την επίθεση που δεχόμαστε, επιλέγουμε να ορίσουμε συλλογικά τις ανάγκες, τις διεκδικήσεις και τα μέσα μας σε μια μαχητική κατεύθυνση ενάντια στο υπάρχον. Για εμάς, εξίσου σημαντικό με την αμφισβήτηση και ανατροπή του υπάρχοντος, είναι η οικοδόμηση συντροφικών σχέσεων αλλά και η δημιουργία δομών τέτοιων που να οργανώνονται και να προτάσσουν στο εδώ και το τώρα τον τρόπο με τον οποίο επιθυμούμε να υπάρξουμε αύριο. Το εγχείρημα της Ανοιχτής Συνέλευσης Αναρχικών Πάτρας, αποτελείται από ανθρώπους που έχουν πάρει ξεκάθαρη θέση στον κοινωνικό-ταξικό πόλεμο με τα καταπιεσμένα και εκμεταλλευόμενα κομμάτια της κοινωνίας και απευθύνεται σε όποιον/α μπορεί να δει τον εαυτό του μέσα σ' αυτά και επιδιώκει να βρει πρακτικό και άμεσο τρόπο που θα οδηγήσει στην ατομική και κοινωνική απελευθέρωση. Σκοπός της ΑΣΑΠ είναι να αποτελέσει μια τέτοια δομή, που θα προωθήσει την αναρχική κουλτούρα και αντίληψη, όχι μόνο στο εσωτερικό της αλλά και ευρύτερα, μέσω του λόγου και της δράσης της. Η ΑΣΑΠ είναι πολυθεματική συνέλευση και ο χαρακτήρας της διαδικασίας είναι ανοιχτός και δημόσιος.

[...]

Με βάση όλα τα παραπάνω, οι αποφάσεις μας προσπαθούμε να προκύπτουν μέσα από ισότιμη συζήτηση που στόχο έχει την ομοφωνία, καθώς αυτό αποτελεί οργανικό κομμάτι της αντίληψής μας. Επιλέγουμε να λειτουργούμε οριζόντια, αντιιεραρχικά και αδιαμεσολάβητα, αφού θεωρούμε πως η συνύπαρξη με βάση αυτά τα χαρακτηριστικά είναι ιδιαίτερα προωθητική για την διαμόρφωση ριζοσπαστικών συνειδήσεων. Η ανταλλαγή εμπειριών και σκεπτικών, ο ουσιαστικός διάλογος και η αυτομόρφωση εντός της διαδικασίας, στη βάση της συντροφικότητας, είναι κάποια από τα στοιχεία που οδηγούν σε ποιοτικότερη ανάλυση και κατανόηση του σύγχρονου περιβάλλοντος αλλά και στην αποδόμηση των χαρακτηριστικών του, με σκοπό εν τέλει την σύγκρουση με οτιδήποτε το αναπαράγει. Ακόμα, θεωρούμε πως μέσα από τη διαδικασία της ζύμωσης προσπαθούμε να βρίσκουμε τα εργαλεία για να ξεπεράσουμε τα όρια και τα αδιέξοδα με τα οποία ερχόμαστε αντιμέτωποι/ες, κάνοντας την παρέμβασή μας ικανότερη σε επίπεδο λόγου και πράξης να δώσει απαντήσεις στα ζητήματα που ανοίγονται. Συλλογικά, μακριά από κάθε λογική ανάθεσης, επιλέγουμε να δίνουμε τους αγώνες μας από κοινού, έχοντας την ευθύνη για την πραγμάτωση των αποφάσεων της συνέλευσης.

[...]

Αντιλαμβανόμαστε τον αναρχικό αγώνα ως μια πολύμορφη διαδικασία ενάντια στον καπιταλιστικό κόσμο, όσα γεννά και όσα τον αναπαράγουν. Ενάντια σε κάθε εξουσιαστική, αναθετική, ιεραρχική λογική προτάσσουμε τη συντροφικότητα και την αλληλεγγύη, γιατί οι κοινότητες που χτίζουμε στο εδώ και το τώρα, κοινότητες μάχης, επικοινωνίας, αυτομόρφωσης, συμπόρευσης είναι η μαγιά των μελλοντικών μας κοινοτήτων, των οραμάτων που θέλουμε να δούμε να πραγματώνονται. Στεκόμαστε απέναντι σε κράτος και κεφάλαιο, απέναντι στον εθνικισμό, τον πατριωτισμό, στο σεξισμό, το φασισμό, το ρατσισμό, την ομοφοβία, απέναντι σε κάθε τι που μιλά τη γλώσσα της εξουσίας και προτάσσει την σαπίλα του καπιταλισμού. Και όλα τούτα είναι κομβικά ζητήματα της καθημερινής μας πάλης, της καθημερινής μας στάσης, πραγματώνονται εντός μας ατομικά και συλλογικά ταυτόχρονα. Τον δρόμο τον ανοίγουμε με αγώνα, καταστρέφοντας και δημιουργώντας.

ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΚΟΣΜΟ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ, ΙΣΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ, ΤΗΝ ΑΤΟΜΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ

Ανοιχτή Συνέλευση Αναρχικών Πάτρας

κάθε Δευτέρα στις 19:00

στην κατάληψη Παραρτήματος (Κορίνθου & Αράτου)

asapexatras@esexpiv.net / asapatras.espivblogs.net

πηγή : http://athens.indymedia.org/event/93325/