Κυριακή 18 Φεβρουαρίου 2024 στις 12.00

3 καλέσματα : 1 2 3

Μία ημέρα στην πλατεία που θέλουμε να κατοικούμε!

Μία μέρα στην πλατεία που θέλουμε να κατοικούμε.


Η πλατεία Εξαρχείων είναι αποκλεισμένη από τις 9/8/22 με λαμαρίνες και αστυνομικές δυνάμεις κατοχής. Η μοναδική πλατεία της γειτονιάς μας "έκλεισε" με την πρόφαση κατασκευής σταθμού μετρό. Τα περισσότερα δέντρα της έχουν κοπεί, τα παγκάκια και η παιδική χαρά που εμείς είχαμε φτιάξει καταστράφηκαν, δίνοντας το μήνυμα ότι στα Εξάρχεια δεν πρέπει να υπάρχει χώρος για κανέναν παρά μόνο για μεγαλοεργολάβους και επενδυτές.
Επίκειται δε επέκταση του εργοταξίου, η οποία πια καταργεί πλήρως τον δημόσιο χώρο και περιορίζει τους γύρω δρόμους στο μισό.
Θέλουμε δημόσια συγκοινωνία για τους κατοίκους της πόλης, για εμάς. Δεν μπορεί, όμως, αυτή να γίνεται το μέσο εκδίωξής μας. Δεν μπορεί το μετρό από μέσο μαζικής μεταφοράς να μετατρέπεται σε μέσο εκτοπισμού, καταστρέφοντας δημόσιο χώρο, κάνοντας τη ζωή των ανθρώπων μιας γειτονιάς αβίωτη, αφού η επιλογή χωροθέτησης δεν είναι συγκοινωνιολογική, αλλά πολιτική. Τα έργα τουλάχιστον μιας δεκαετίας με τον θόρυβο, τη σκόνη και την καταστροφή του πρασίνου δημιουργούν αφόρητες συνθήκες διαβίωσης. Η κυκλοφοριακή επιβάρυνση τελικά θα είναι μεγαλύτερη. Οι κατοικίες που έχουν απομείνει πωλούνται και ενοικιάζονται πανάκριβα στο όνομα μιας ανάπτυξης που δε μας χωρά.
Οι αγώνες μας είναι είναι και θα είναι πολυετείς, δυναμικοί και δε θα σταματήσουν μέχρι να φύγει το εργοτάξιο από την πλ. Εξαρχείων.
Την Κυριακή, 18/2, βρισκόμαστε για άλλη μια φορά στην πλατεία μας, την πλατεία που θέλουμε να κατοικούμε.
Δραστηριότητες, παιχνίδια, φαγητό, μουσική, πολιτικές συλλογικότητες, αλληλεγγύη θέλουμε να διαμορφώσουν μια μέρα στην πλατεία, όπως μπορούν και πρέπει να είναι όλες οι μέρες στον ελεύθερο, δημόσιο χώρο.
Το εργοτάξιο μπορεί και πρέπει να φύγει.
Ας είμαστε όλοι και όλες μαζί να κερδίσουμε αυτά που μας κλέβουν!

Παιχνίδια για μικρά και μεγάλα παιδιά, graffiti, φαγητό, bar, εκθέσεις υλικού, μουσική, "εργοτάξιο" που επεκτείνεται και χάνεται και άλλα πολλά.
Η μέρα θα έχει πολλά να δείξει και να πει!

https://oximetrostinplateiaexarcheion.com/202…

Ανοιχτή Συνέλευση "Όχι μετρό στην πλ. Εξαρχείων"


1 2 3

Την Κυριακή 18 Φλεβάρη, από τις 12, συμμετέχουμε και στηρίζουμε τις εκδηλώσεις της Ανοιχτής Συνέλευσης "Όχι μετρό στην πλ. Εξαρχείων"

Ανοιχτή Συνέλευση υπεράσπισης του Λόφου Στρέφη

πηγή : https://www.facebook.com/lofos.strefi1/


1 2 3

Στηρίζουμε την εκδήλωση του Όχι μετρό στην πλ. Εξαρχείων.

Όλα, όλες, όλοι εκεί!

Κατάληψη Στέγης Προσφύγων/Μεταναστών Νοταρά 26

πηγή : https://www.facebook.com/people/Κατάληψη-Στέγ…