Κυριακή 4 Φεβρουαρίου 2024 στις 22.00

Κινητοποίηση κατά της ιδιωτικοποίησης των πανεπιστημίων

~Κάλεσμα σε φοιτήτριες και σπουδαστές για κινητοποίηση στις 04/02 έξω απ το εθνικό θέατρο κτήριο Τσίλλερ στις 22:00~

Ως Συντονισμός Σπουδαστριών/ων Δραματικών Σχολών που είχε καταλάβει το κτήριο Τσίλλερ, χαιρετίζουμε όλες τις φοιτητικές και μαθητικές καταλήψεις που αγωνίζονται υπέρ του ελεύθερου και δημοσίου χαρακτήρα της εκπαίδευσης.

Ένα χρόνο πριν οι σπουδάστριες/ες/α των καλλιτεχνικών Σχολών πυροδοτησαν ένα πρωτοφανές κύμα καταλήψεων, που δεν άργησε να πάρει μορφή κοινωνικού κινήματος πλαισιωμένου από κινητοποιήσεις καλλιτεχνικού και όχι μόνο χώρου.

Ο περσινός αγώνας, αφορούσε την υποβάθμιση των σπουδών, των εργασιακών μας δικαιωμάτων και της ίδιας της αξίας της ζωής.
Το φοιτητικό κίνημα αφουγκραζόμενο το τόσο μεγάλο κοινωνικό-πολιτικό διακύβευμα, προχώρησε σε μια σειρά κινητοποιήσεων και καταλήψεων σχολών της χώρας πλάι στις καταλήψεις των μεγάλων θεάτρων, αποτελώντας τον πλέον κομβικό πυλώνα ενάντια στην εμπαθή μάχη του κράτους κατά της εκπαίδευσης.
Σήμερα βρισκόμαστε αντιμέτωπες/οι/α με τα ίδια άλυτα προβλήματα, ενισχυμένα με μια ακόμη παράκαμψη του άρθρου 16.

Το ΠΔ/85/2022 άνοιξε την κερκόπορτα για την περαιτέρω υποβάθμιση της δωρεάν εκπαίδευσης, καθιστώντας την εμπόρευμα και προϊόν για λίγους, στερώντας ένα απαράβατο δικαίωμα μας.

Είναι πλέον προδηλο πως η κυβέρνηση διατηρεί μια τιμωριτική και πολέμια στάση απέναντι σε όποιο κοινωνικό κίνημα αντιστέκεται και τολμα να υψώσει την φωνή του ενάντια στο ξεδιάντροπο αναπτυξιακό αφήγημα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, η πρόσφατη και πολλοστή παράβαση του ασύλου με την εκκένωση της κατάληψης της πρυτανείας του ΕΜΠ και της αιματηρής καταστολής κάθε υψωμένης γροθιάς.
-σε αυτό το σημείο να υπενθυμισουμε τις περσινές εκκενώσεις των καταλήψεων Ολύμπια και Πρυτανείας ΕΚΠΑ, με την τελευταία υπόθεση να εκδιακάζεται στις 16 Φεβρουαρίου.-

Κάθε φορά που το κράτος θα υψωνει τείχη απέναντι μας και θα θέλει να μας αποκλείσει από την παιδεία, ας είμαστε εκεί να του δείξουμε πως η πολιτική δεν γίνεται σε κλειστά γραφεία από προνομιούχους αλλά στις σκηνές, στα αμφιθέατρα των πανεπιστημίων και σε όποιον χώρο συγκρούεται με την αδικία.

¶ΑΛΛΗΛΕΓΓΎΗ ΣΤΙΣ ΦΟΙΤΗΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΙΚΈΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ!

¶Σκεκόμαστε αλληλέγγυες/οι/α στα δίκαια αιτήματα των φοιτητών!

¶Καμία περαιτέρω υποβάθμιση των ζωών μας!

Ραντεβού στους δρόμους
ΣΑΣ ΑΚΟΎΜΕ.

Κατάληψη Τσίλλερ - Συντονιστικό Σπουδαστριών/ων Δραματικών Σχολών

πηγή : https://www.facebook.com/ZillerSquat/