τι; : πορεία θεματική : από :

Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου 2024 στις 20.00

3 καλέσματα : 1 2 3

Αντανακλαστική πορεία για την εκκένωσης της κατάληψης Νομικής ΔΠΘ

ΑΝΤΑΝΑΚΛΑΣΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ

ΣΗΜΕΡΑ 5/2 ΚΑΜΑΡΑ

20:00

Σήμερα, Δευτέρα 5/2 πολύ ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ εισέβαλαν στην κατειλημμένη Νομική Σχολή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, προχωρώντας σε τουλάχιστον 20 προσαγωγές δεκάδων φοιτητών/ριών, αφού επιτέθηκαν με ξύλο και χρήση χημικών.

Έπειτα από μία μαζική Γενική Συνέλευση του Φοιτητικού Συλλόγου, στην οποία δεν συμμετείχε και δεν αναγνώριζε η φοιτητική κυβερνητική παράταξη ΔΑΠ - ΝΔΦΚ και ενώ το συλλογικό σώμα των φοιτητ(ρι)ών αποφάσισε κατάληψη της σχολής, το κράτος έκανε το πρωτοφανές βήμα να εκκενώσει την κατειλημμένη σχολή.

Αυτή η κίνηση αποτελεί συνέχεια της κατασταλτικής επιχείρησης που εξαπολύει το κράτος τον τελευταίο μήνα, εναντίον των αγωνιζόμενων φοιτητών/ριών.

Πρώτα τα ΜΑΤ εκκένωσαν την κατάληψη της πρυτανείας του ΕΜΠ.

Πριν λίγες μέρες εκκένωσαν την κατάληψη της πρυτανείας του ΑΠΘ από φοιτητικούς συλλόγους.

Σήμερα επιτίθονται ξανά και εκκενώνουν την κατάληψη της Νομικής Κομοτηνής.

Ηλεκτρονικές εξεταστικές, πειθαρχικά, εισαγγελικές παρεμβάσεις, ποινικές διώξεις, εκκενώσεις και συλλήψεις:

ΔΕ ΜΑΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΝ

Ο αγώνας για δημόσια δωρεάν παιδεία συνεχίζεται με συνελεύσεις καταλήψεις πορειες

ΚΑΜΙΑ ΔΙΩΞΗ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΑΧΘΕΝΤΕΣ/ΕΙΣΕΣ

ΕΞΩ ΟΙ ΜΠΑΤΣΟΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ

Αναρχική συνέλευση φοιτητών/ριών Quieta Movere


1 2 3

Σήμερα οι μπάτσοι προχώρησαν σε εκκένωση της αποφασισμένης από γενική συνέλευση, κατάληψης της νομικής ΔΠΘ. Η αστυνομία προχώρησε σε προσαγωγές-πιθανές συλλήψεις των φοιτητών εντός της. Η εκκένωση αυτή μαζι με τις εκκενωσεις των πρυτανειων ΑΠΘ και ΕΜΠ αποτελουν την εσχατη μορφη καταστολής των αγωνων μας. Η εντολη δοθηκε απο τον κοσμήτορα της σχολης, οπως αντιστοιχα και τον πρυτανη του ΑΠΘ κανοντας ξεκαθαρο για αλλη μια φορα το ρολο του καθηγητικου κατεστημενου μαζί με τις δυναμεις κατστολης και του κρατους ,ενάντια σε οποιαδήποτε μορφή αγώνα και αντίστασης εντός των πανεπιστημίων. Κάμια παρέμβαση της αστυνομίας δεν θα γίνει ανεκτή. Καμία επίθεση δε μένει αναπάντητη. Όλοι/ες στους δρόμους.

Συντονιστική επιτροπή ΣΦ ΦΥΣΙΚΟΥ


1 2 3

ΕΚΤΑΚΤΟ:ΕΚΚΕΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ ΝΟΜΙΚΗΣ ΣΤΟ ΔΠΘ

*ΟΛΟΙ\ΕΣ\Α ΣΤΗΝ ΑΝΤΑΝΑΚΛΑΣΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΚΕΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ ΔΠΘ, 20:00 ΚΑΜΑΡΑ

Δυνάμεις των ΜΑΤ εισέβαλαν μόλις στην Νομική σχολή του Δημοκρίτειου πανεπιστημίου και προχώρησαν σε δεκάδες προσαγωγές φοιτητ(ρι)ών τους οποίους πήγαν στο Α.Κομοτηνής,ενώ δεν έλειψαν και οι ξυλοδαρμοί.Σύμφωνα με τα λεγόμενα τους ο κοσμήτορας της σχολής προχώρησε σε μήνυση ενάντια στην απόφαση του συλλόγου για κατάληψη της σχολής στα πλαίσια του επερχόμενου νομοσχεδίου που έρχεται να διαλύσει τη Δημόσια-δωρεάν παιδεία και γενικότερα της εκπαιδευτικής αναδιάρθρωσης( νόμος 4777,νόμος πλαίσιο,ΕΒΕ..)

Δεν είναι η πρώτη φορά που οι κατασταλτικές δυνάμεις χτυπάνε βίαια τα μαχητικά κέντρα αγώνα. Όπως είδαμε 4 μέρες πριν, δυνάμεις των ΜΑΤ,ΕΚΑΜ και της αντιτρομοκρατικής εκκένωσαν,καταπατώντας το άσυλο,την πρυτανεία του ΑΠΘ η οποία είχε καταληφθεί την ίδια μέρα από τον σύλλογο μας και τον σύλλογο των ηλεκτρολόγων-μηχανολόγων.Την ώρα επιχείρησης εκκένωσης πραγματοποιούταν ένα από τα μαζικότερα συντονιστικά γενικών συνελεύσεων που έχουν πραγματοποιηθεί το τελευταίο καιρό στο Πανεπιστήμιο μας με αριθμό άνω των 250 ατόμων.

Η άγρια καταστολή που βιώνουμε είναι μια απόπειρα τρομοκρατίας και φίμωσης των φοιτητριών που μοναδικό σκοπό έχει την αποκλιμάκωση των αγώνων μας ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της παιδείας και γενικότερα των ζώων μας.Για αυτό και εμείς απαντάμε με μαζικές συνελεύσεις,πορείες, καταλήψεις ενάντια στους ταξικούς φραγμούς που χαράσσουν τον δρόμο της αισχροκέρδειας, κόντρα σε κρατικές μεθοδεύσεις,εισαγγελικές παρεμβάσεις και απειλές.Ο αγώνας μας είναι δίκαιος και θα νικήσει.

·ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ/ΤΡΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΣΥΛΟ

ΚΑΜΙΑ ΔΙΩΞΗ ΤΟΥΣ, ΕΞΩ ΟΙ ΜΠΑΤΣΟΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ

**Στηριζουμε το μπλοκ των φοιτητικών συλλογων στο οποιο θα συμμετέχει και η συντονιστικη επιτροπη κατάληψης του Γεωλογικου.

Ελευθεριακό Σχήμα Γεωλογίας