τι; : βιβλίο θεματική : από :

Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου 2024 στις 19.30

Συνάντηση ομάδας ανάγνωσης

Η ομάδα ανάγνωσης μας ξαναξεκινάει τις συναντήσεις της στον χώρο των Εκλάμψεων κάθε Τετάρτη στις 19.30.

Η λεγόμενη ψυχική υγεία κι η ψυχολογιοποίηση όλο και περισσότερων πτυχών της ατομικής και συλλογικής μας ζωής κι από την άλλη οι πλευρές εκείνες της ψυχολογίας/ψυχοθεραπείας που είναι δυνάμει απελευθερωτικές, βοηθώντας μας να καταλάβουμε τη βαθύτερη σχέση μεταξύ του εσωτερικού μας κόσμου και της εξωτερικής πραγματικότητας ήταν θεματικές οι οποίες επανέρχονταν επίμονα και με διαφορετικές αφορμές στις συναντήσεις της ομάδας μας ως τώρα.

Με αυτό κατά νου αρχίζουμε έναν νέο κύκλο συναντήσεων διαβάζοντας βιβλία που θέτουν τέτοιους ή παρεμφερείς προβληματισμούς. Ξεκινάμε διαβάζοντας τη «Ψυχρή Τρυφερότητα» της Eva Illouz. Στη συνάντηση αυτής της εβδομάδας θα διαβάσουμε συλλογικά και θα συζητήσουμε ένα μικρό μέρος του βιβλίου για να πάρουμε μπρος.

Είμαστε καχύποπτα με όποιον μας λέει πως η δυσφορία ή κι ο ψυχικός πόνος που μας προξενεί αυτός ο κόσμος κι οι ανθρώπινες σχέσεις που προτάσσει ως κανονικές κι αναπόδραστες είναι απλώς απόρροια κάποιας δικής μας ψυχικής ανεπάρκειας. Δεν αναζητούμε έτοιμες κι οριστικές απαντήσεις στους προβληματισμούς μας. Στεκόμαστε κριτικά απέναντι σε ό,τι διαβάζουμε, θέλοντας να το εμπλουτίσουμε και να το ριζοσπαστικοποιήσουμε.

πηγή : email που λάβαμε στις 6 Φεβρουαρίου 00h