τι; : προβολή θεματική : από :

Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2024 στις 21.00

Διπλή προβολή "To be or not to be (1942)" & "Πιλάλα (2004)"

Αυτή τη Δευτέρα η CineΦ.Ηλ. προβάλλει στην κατάληψη του ΣΦ Ηλεκτρολόγων-Μηχανολόγων. Θα ξεκινήσουμε με το "Πιλάλα" του Θοδωρή Παπαδουλάκη, μια δροσερή ταινία μικρού μήκους, ενώ το κυρίως πιάτο της βραδιάς θα είναι το "To Be or Not to Be" του Λούμπιτς.

Η ιστορία ξεκινάει το 1939, λίγο πριν την γερμανική εισβολή στην Πολωνία και ακολουθεί ένα θίασο με επικεφαλής το ζευγάρι Τζόσεφ και Μαρία Τούρα, το οποίο υφίσταται την κυβερνητική λογοκρισία όταν ανεβάζουν ένα έργο-σάτιρα για τους ναζί. Λίγο καιρό αργότερα ξεσπάει πόλεμος και ολόκληρος ο θίασος συνεργάζεται με την πολωνική αντίσταση για να σώσουν τη χώρα τους. Στόχος τους είναι να εντοπίσουν τον κατάσκοπο των ναζί, οποίος έχει ονόματα οικογενειών των συντρόφων τους. Για να το καταφέρουν αυτό θα χρησιμοποιήσουν την υποκριτική τους τέχνη και θα υποδυθούν αξιωματούχους των ναζί ακόμη και τον ίδιο τον Χίτλερ.

Η σατιρική ταινία του Ερνστ Λούμπιτς για τον Αδόλφο Χίτλερ κατηγορήθηκε για κακογουστιά με το που πρωτοκυκλοφόρησε, το 1942. Αν και αποτελούσε ένα από τα πρώτα δείγματα γραφής της κλασικής σκρούμπολ κωμωδίας, δεν κατάφερε ωστόσο να πείσει το πουριτανικό αμερικανικό κοινό για τις ειλικρινείς της προθέσεις. Σήμερα θεωρείται ένα αριστούργημα που συνδυάζει κωμωδία, δράμα και ίντριγκα και αποτελεί χαρακτηριστικό δείγμα του περίφημου "Lubitsch Touch".

Letterboxd #1: https://letterboxd.com/film/to-be-or-not-to-b…
Letterboxd #2: https://letterboxd.com/film/pilala/

Σας περιμένουμε με είσοδο πάντα ελεύθερη!📽

πηγή : https://fb.me/e/48lhdhteD
πηγή : email που λάβαμε στις 9 Φεβρουαρίου 13h