τι; : βιβλίο θεματική : από :

Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου 2024 στις 20.30

Συνάντηση ομάδας ανάγνωσης

Η ομάδα ανάγνωσής μας ξαναξεκινάει τις συναντήσεις της στον χώρο των Εκλάμψεων κάθε Τετάρτη στις 20:30.

Η λεγόμενη ψυχική υγεία κι η ψυχολογιοποίηση όλο και περισσότερων πτυχών της ατομικής και συλλογικής μας ζωής κι από την άλλη οι πλευρές εκείνες της ψυχολογίας/ψυχοθεραπείας που είναι δυνάμει απελευθερωτικές, βοηθώντας μας να καταλάβουμε τη βαθύτερη σχέση μεταξύ του εσωτερικού μας κόσμου και της εξωτερικής πραγματικότητας ήταν θεματικές οι οποίες επανέρχονταν επίμονα και με διαφορετικές αφορμές στις συναντήσεις της ομάδας μας ως τώρα.

Με αυτό κατά νου αρχίζουμε έναν νέο κύκλο συναντήσεων διαβάζοντας βιβλία που θέτουν τέτοιους ή παρεμφερείς προβληματισμούς. Ξεκινάμε με το βιβλίο «Ψυχρή Τρυφερότητα» της Eva Illouz. Όποιο άτομο ενδιαφέρεται να συμμετάσχει, μπορεί να μας στείλει στη σελίδα μας στο Facebook (https://www.facebook.com/eklampseis?locale=el…) ή στο mail μας (eklaexmpseis@pexrotonmaiexl.com), ώστε να του στείλουμε σκαναρισμένες τις σελίδες που διαβάζουμε κάθε φορά.

Είμαστε καχύποπτα με όποιον μας λέει πως η δυσφορία ή κι ο ψυχικός πόνος που μας προξενεί αυτός ο κόσμος κι οι ανθρώπινες σχέσεις που προτάσσει ως κανονικές κι αναπόδραστες είναι απλώς απόρροια κάποιας δικής μας ψυχικής ανεπάρκειας. Δεν αναζητούμε έτοιμες κι οριστικές απαντήσεις στους προβληματισμούς μας. Στεκόμαστε κριτικά απέναντι σε ό,τι διαβάζουμε, θέλοντας να το εμπλουτίσουμε και να το ριζοσπαστικοποιήσουμε.

πηγή : email που λάβαμε στις 12 Φεβρουαρίου 14h