Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου 2024 στις 12.00

6 καλέσματα : 1 2 3 4 5 6

Πανεκπαιδευτική πορεία

Τα καλέσματα της εβδομάδας. Συνεχίζουμε τον αγώνα μας ενάντια στην εκπαιδευτική αναδιάρθρωση και κόντρα στην κρατική τρομοκρατία με συνελεύσεις, καταλήψεις, διαδηλώσεις.

10-100 ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΕΣ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ!

Ελευθεριακό Σχήμα Παντείου

πηγή : https://www.facebook.com/people/Ελευθεριακό-Σ…


1 2 3 4 5 6

ΑΓΩΝΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ...

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 16

Πρόγραμμα εβδομάδας:

• Δευτέρα 12/2 στις 12:00 συγκέντρωση έξω από το Υπουργείο Παιδείας

• Δευτέρα 12/2 στις 19:00 Πανεκπαιδευτική - Πανεργατική διαδήλωση στα Προπύλαια

• Πέμπτη 15/2 στις 12:00 Πανεκπαιδευτική διαδήλωση στα Προπύλαια

• Παρασκευή 16/2 στις 9:00 συγκέντρωση αλληλεγγύης στα συλληφθέντα άτομα της κατάληψης της πρυτανείας του ΕΚΠΑ, η οποία εκκενώθηκε τον Μάρτιο του 2023, στα δικαστικά της Ευελπίδων, κτίριο 12 αίθουσα 4 (θα ακολουθήσει το πολιτικό κάλεσμα)

• Παρασκευή 16/2 στις 17:00 ανοιχτή συνέλευση της Πρωτοβουλίας Αναρχικών Φοιτητών/-τριών Αθήνας στο Πολυτεχνείο (συγκρότημα Πατησίων)

Πρωτοβουλία Αναρχικών Φοιτητών/-τριών Αθήνας

πηγή : https://www.facebook.com/p/Πρωτοβουλία-Αναρχι…


1 2 3 4 5 6

15/2 Όλοι στις διαδηλώσεις - 1 μήνας καταλήψεις και τεράστιες διαδηλώσεις

ΑΘΗΝΑ: 12:00 μμ, Προπύλαια

Θεσσαλονίκη: 12:00μμ, Καμάρα

ΙΩΑΝΝΙΝΑ: 12:00 μμ, Περιφέρεια

ΠΑΤΡΑ: 12:00 μμ, Πλατεία Γεωργίου

H NEOΛΑΙΑ ΘΑ ΝΙΚΗΣΕΙ

Μητσοτάκη «ληστή», κάτω τα χέρια από τη δημόσια δωρεάν παιδεία!

AΓΩΝΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ, ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΝΙΚΗ

Στο δρόμο θα σπάσουμε τον «τσαμπουκά» της Κυβέρνησης

Η τεράστια πανελλαδική κινητοποίηση στην Αθήνα στις 8/2 ήταν ένα ηχηρό χαστούκι στα μούτρα των Μητσοτάκη-Πιερρακάκη. Πάνω από 20.000 φοιτητές, μαθητές και εργαζόμενοι τσαλάκωσαν την εικόνα «επιτυχιών» του Μητσοτάκη. Φωνάξαν δυνατά: ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 16, ΟΧΙ ΣΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ! ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ - ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΥΤΕ ΠΕΛΑΤΕΣ ΟΥΤΕ ΔΟΥΛΟΙ! Η τρομοκρατία με ΜΑΤ και συλλήψεις (Νομική Κομοτηνής), οι τηλε-εξεταστικές και η άρον άρον κατάθεση του νομοσχεδίου σε διαβούλευση, δεν έμειναν αναπάντητα, κλονίζοντας το επιχειρούμενο πραξικόπημα της κυβέρνησης, την αντισυνταγματική παράκαμψη-κατάργηση του Άρθρου 16.

Όσα ψέματα κι αν πουν στα πουλημένα ΜΜΕ, όσο κι αν λυσσάνε οι χορτάτοι συνταγματολόγοι για τον «αναχρονισμό» της δημόσιας δωρεάν παιδείας, η παρανομία τους δεν κρύβεται. Το νομοσχέδιο Πιερρακάκη είναι πλήρως απονομιμοποιημένο στη συνείδηση της συντριπτικής κοινωνικής πλειοψηφίας. Η ρητή κατοχύρωση του αποκλειστικά δημόσιου χαρακτήρα της πανεπιστημιακής εκπαίδευσης είναι από τις πιο κομβικές κατακτήσεις μετά την Εξέγερση του Πολυτεχνείου. Ιδιωτικά πανεπιστήμια σημαίνουν: Καταστροφή της δημόσιας δωρεάν παιδείας, μετατροπή της σε μια «αγορά υπηρεσιών», όπου μόρφωση και πτυχία θα είναι πανάκριβο εμπόρευμα για λίγους. Χειροτέρευση της υποχρηματοδότησης και διάλυσης των δημόσιων ΑΕΙ. Πλήρης απαξίωση των πτυχίων. ΔΙΔΑΚΤΡΑ ΠΑΝΤΟΥ. Μαζικός ταξικός αποκλεισμός των φτωχών (με τη γκιλοτίνα και της ΕΒΕ, Τράπεζας Θεμάτων, κατάργησης πολλών ΕΠΑΛ, συγχωνεύσεων σχολείων, «αξιολόγησης» που απειλεί σχολές με λουκέτο). Πριν καν ψηφιστεί το νομοσχέδιο πετάγονται σαν τα «μανιτάρια» οι «σοβαροί επενδυτές», όλος ο νεοφιλελεύθερος βόθρος: από τα funds-κοράκια που ξερογλείφονται για τη δημιουργία ιδιωτικών σχολών, κατασπαράσσοντας κι άλλο δημόσιο χρήμα, μέχρι τις τράπεζες που διαφημίζουν τη θηλιά των φοιτητικών δανείων. Αυτό θα είναι το μέλλον μας, αν δεν τους σταματήσουμε!

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι θανάσιμος εχθρός της νεολαίας και των εργαζομένων. Είναι μισητή. Η «κυριαρχία» της είναι κάλπικη. Πατάει μόνο στα αργυρώνητα ΜΜΕ και στην αναπηρία της κοινοβουλευτικής «αντιπολίτευσης». Το μόνο που κάνει είναι να καταστρέφει και να δολοφονεί: Τέμπη, πυρκαγιές, πλημμύρες, ακρίβεια, μισθοί πείνας, πλειστηριασμοί, εργατοκτόνοι νόμοι, πετσοκομμένοι εργάτες σε «ατυχήματα»-δολοφονίες, δολοφονημένοι πρόσφυγες, φτώχεια, διαλυμένα σχολεία και νοσοκομεία, στήριξη των σιωνιστών του Ισραήλ στη σφαγή των Παλαιστίνιων. «Έργο» της είναι τα δώρα στους πλούσιους και καπιταλιστές φίλους της, που μαζί λεηλατούν το δημόσιο χρήμα, τον ιδρώτα και το αίμα των «από κάτω». Ένα διαρκές πραξικόπημα, με μέτρα που περνάνε νύχτα και ωμή καταστολή. Αυτό το μαύρο καθεστώς δεν θα υποχωρήσει εύκολα. Χωρίς καμία «συναίνεση» ή υποστήριξη πέραν της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας, θα λυσσάξει να επιβάλλει το πραξικόπημα των ιδιωτικών πανεπιστημίων και, σε συνδυασμό με καταστολή, τηλε-εξεταστικές και πρόθυμους Δαπίτες, να λυγίσει τους φοιτητές.

Είναι η ώρα να ορθώσουμε ένα κοινό μέτωπο, δυναμώνοντας και απλώνοντας τον αγώνα. Να συνεχιστούν οι καταλήψεις και οι πορείες για όσο χρειαστεί! Δεν χρειαζόμαστε τα ύπουλα κόλπα υπονόμευσης «από τα μέσα», δήθεν «αγωνιστικές» μουρμούρες ότι τάχα θα κάνουμε αγώνα παράλληλα με εξετάσεις. Χρειαζόμαστε ένα συγκεκριμένο σχέδιο δράσης. Οι φοιτητές να πετάξουμε στα μούτρα κυβέρνησης-καλοθελητών την τηλε-εξεταστική: δεν δίνουμε μαθήματα, δίνουμε «εξετάσεις» στην ενεργή συμμετοχή στον αγώνα! Χρειάζεται υπεράσπιση των καταλήψεων και ζωντάνεμά τους. Ενοποίηση με συντονιστικά και επιτροπές, που θα συζητάνε, αποφασίζουν, δρουν δημοκρατικά. Αποφασιστικές κινήσεις, αυξάνοντας την πίεση στην κυβέρνηση, βγάζοντας τον αγώνα προς τα έξω με τοπικές πορείες, μαζικές εξορμήσεις, μπλόκα κ.λπ. Να προετοιμάσουμε τη μαζική αυτοάμυνα του κινήματος ενάντια στην καταστολή. Με τους αγρότες στους δρόμους, οι εργαζόμενοι να μπούμε σε κίνηση. Χτυπώντας την κυβέρνηση ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ. Απαιτώντας κήρυξη γενικής απεργίας από συνδικάτα, εργατικά κέντρα και ομοσπονδίες ΤΩΡΑ, όχι αφού περάσουν κρίσιμες βδομάδες ή μήνες. Να προετοιμάσουμε έναν «σεισμό» στην απεργία στις 28/2.

Η κυβέρνηση δυσκολεύεται σοβαρά. Καμώνεται την «κεντρώα» και «προοδευτική», αλλά είναι μια χούντα της «ελεύθερης αγοράς», των καπιταλιστών και πλουσίων, χέρι-χέρι με αντιδραστικούς ακροδεξιούς. ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ. Ο αγώνας της νεολαίας βοηθάει στο σήκωμα μιας γενικής αντίστασης. Να μην τον αφήσουμε «στη μέση», όπως π.χ. στα Τέμπη. Το έκτρωμα των ιδιωτικών πανεπιστημίων να το οδηγήσουμε στο καλάθι των αχρήστων. Για να πετύχουμε μια νίκη που θα αλλάξει το τοπίο και θα σημάνει την αρχή της αντεπίθεσής μας, του ξηλώματος του Μητσοτάκη και όλων των πλούσιων και «α(χ)ρίστων» του.

Οργάνωση Κομμουνιστών Διεθνιστών Ελλάδας (ΟΚΔΕ)

πηγή : https://www.okde.gr/archives/21120


1 2 3 4 5 6

ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΤΕΘΕΙ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ !

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 15/2, ΜΕ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 12:00-15:00

Όχι στην υποβάθμιση των πτυχίων μας και την ισοπέδωση των επαγγελματικών και εργασιακών δικαιωμάτων μας. Ο αγώνας των φοιτητ(ρι)ών, των μαθητ(ρι)ών και των εκπαιδευτικών, είναι και δικός μας αγώνας.

Το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών καταδικάζει την προσπάθεια ίδρυσης ιδιωτικών πανεπιστημίων που προωθεί η κυβέρνηση της ΝΔ και χαιρετίζει το τεράστιο φοιτητικό ποτάμι, τις μαθήτριες και τους μαθητές, αλλά και την ευρύτερη εκπαιδευτική κοινότητα που κατέκλυσε στις 8/2 τους δρόμους της Αθήνας, απέναντι στην προσπάθεια της κυβέρνησης να νομοθετήσει την ίδρυση ιδιωτικών ΑΕΙ, να θεσπίσει μια ιστορική αντιδραστική τομή στην κατεύθυνση πλήρους εμπορευματοποίησης της Παιδείας.

Η κυβέρνηση της Ν.Δ. σε πλήρη ταύτιση με την πολιτική της ΕΕ και του ΟΟΣΑ δε διστάζει να παρακάμψει το άρθρο 16 του Συντάγματος που απαγορεύει καθαρά την ίδρυση ιδιωτικών ΑΕΙ. Αξιοποιεί την «ευρωπαϊκή νομοθεσία» της ελευθερίας κίνησης του κεφαλαίου και ίδρυσης επιχειρήσεων και το άρθρο 28 του Συντάγματος που προβλέπει ότι οι διακρατικές συμφωνίες και το δίκαιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης υπερτερούν του ελληνικού Συντάγματος (!).

Όπως έχουν αποδείξει όλες οι κυβερνήσεις, το κοινοβούλιο, τα ανώτατα δικαστήρια το Σύνταγμά τους μετατρέπεται σε «κουρελόχαρτο» μπροστά στον υπέρτατο νόμο διασφάλισης της κερδοφορίας των επιχειρήσεων και θωράκισης των στρατηγικών συμμαχιών της άρχουσας τάξης με ΕΕ -ΗΠΑ & ΝΑΤΟ.

Κυβέρνηση, ΕΕ, ΟΟΣΑ και επιχειρηματίες της εκπαίδευσης μέσα από την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων επιδιώκουν :

  • Θα επιβάλει ένα βαθύτερο αυταρχικό αντιδημοκρατικό πλαίσιο για τη θωράκιση της επιχειρηματικής λειτουργίας των πανεπιστημίων ενώ θα πολλαπλασιαστούν τα εμπόδια και οι φραγμοί στην ελεύθερη φοιτητική συνδικαλιστική δράση. Θα κυριαρχήσει ο αυταρχισμός, η επιτήρηση, οι απαγορεύσεις και η καταστολή. (πανεπιστημιακή αστυνομία, κ.λπ.).
  • Την περαιτέρω εμπορευματοποίηση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και την πλήρη υποταγή της γνώσης και της έρευνας στα επιχειρηματικά συμφέροντα και το κέρδος.
  • Την επιβολή της λειτουργίας των δημόσιων Πανεπιστημίων με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια που στα πλαίσια της λεγόμενης «ισοτιμίας στην αγορά» θα περικόψει ακόμα περισσότερο την κρατική χρηματοδότηση και στήριξη των δημόσιων ΑΕΙ
  • Τη συντριπτική υποβάθμιση των δημόσιων πανεπιστημίων όπως ακριβώς με την δημιουργία και ανάπτυξη του ιδιωτικού τομέα της υγείας και την ολόπλευρη ενίσχυσή του προωθούν την υποβάθμιση και την εγκατάλειψη των δημόσιων νοσοκομείων, όπως συνολικά μέχρι τώρα η «συνύπαρξη» δημόσιου-ιδιωτικού τομέα και η ιδιωτικοποίηση στην ενέργεια, τις τηλεπικοινωνίες, τις μεταφορές και συνολικά στις κοινωνικές υπηρεσίες και ανάγκες - σε πλήρη αντίθεση με το αφήγημα για βελτίωση και φτηνή πρόσβαση -οδήγησε σε απογείωση του κόστους για το λαό και υποβάθμιση της ποιότητας των υπηρεσιών και των αγαθών σε σημείο που να προκαλούνται εγκληματικοί κίνδυνοι για το λαό (βλέπε Τέμπη, υγεία ιδιαίτερα στην πανδημία κ.λπ.).
  • Θα ανοίξει το δρόμο για την επιβολή διδάκτρων και στις προπτυχιακές σπουδές ενισχύοντας τους ταξικούς φραγμούς στην πρόσβαση των παιδιών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Όποιος έχει σπουδάζει. Είναι πρόσφατη η πείρα απ' την ίδρυση μεταπτυχιακού προγράμματος σπουδών της ΤΕΡΝΑ σε συνεργασία με το ΕΜΠ, με ακριβά δίδακτρα, για τις ανάγκες του κατασκευαστικού ομίλου σε επιστημονικό εργατικό δυναμικό. Ταυτόχρονα, οι εργαζόμενοι/ες στα δημόσια πανεπιστήμια θα βρεθούν αντιμέτωποι με ακόμα πιο δύσκολες εργασιακές συνθήκες δεδομένου ότι υπάρχουν ήδη χαμηλοί μισθοί και μεγάλη γκάμα ελαστικών μορφών απασχόλησης.
  • Θα επιφέρει την παραπέρα υποβάθμιση των πτυχίων και νέο πλήγμα στα επαγγελματικά δικαιώματα και τους μισθούς. Προκειμένου να ενισχύσουν την πελατεία των ιδιωτικών πανεπιστήμιων φέρνουν την ισοτίμηση των τριετών πτυχίων των κολλεγίων που θα μετατραπούν σε «πανεπιστήμια» με αυτά των Πολυτεχνικών Σχολών. Σε συνέχεια των νόμων ΝΔ -ΣΥΡΙΖΑ -ΠΑΣΟΚ και των ρυμίσεων Γαβρόγλου -Κεραμέως για την αναγνώριση των πτυχίων των κολλεγίων η ηγεσία του ΤΕΕ ετοιμάζεται να θεσμοθετήσει αυστηρές εξετάσεις για την είσοδο στο επάγγελμα και διαρκείς, επί πληρωμή, πιστοποιήσεις στη συνέχεια για την άσκηση του επαγγέλματος. Στο όνομα της «υπεράσπισης» των πενταετών πτυχίων υλοποιεί στην πράξη την «εξίσωση των επαγγελματικών δικαιωμάτων», την πλήρη αποσύνδεση του πτυχίου από το επάγγελμα.
  • Θα επιφέρει ένα ακόμα τεράστιο χτύπημα στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Την ώρα που η κυβέρνηση διατείνεται ότι εξασφαλίζει τους φοιτητές που αναγκάζονται να σπουδάζουν στο εξωτερικό, έχει εφαρμόσει μέτρα που αποκλείουν χιλιάδες μαθητές από την τριτοβάθμια εκπαίδευση (Τράπεζα Θεμάτων, Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής κ.ο.κ.).

Το νομοσχέδιο - έκτρωμα της κυβέρνησης αποτελεί αιτία πολέμου! Αγώνας τώρα για να μην κατατεθεί και να μην ψηφιστεί. Αποφασιστικός αγώνας για την ανατροπή των σχεδίων της κυβέρνησης μέχρι τη συνολική ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής του κεφαλαίου. Έχουμε χρέος να αντιπαλέψουμε τόσο τη δημιουργία ιδιωτικών πανεπιστημίων όσο και την επιχειρηματική λειτουργία του Δημόσιου Πανεπιστημίου.

Διεκδικούμε:

  • Να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο!
  • Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν παιδεία και σύγχρονες σπουδές. Όχι στα ιδιωτικά-μη κρατικά πανεπιστήμια - Καμία σκέψη παράκαμψης ή αναθεώρησης του άρθρου 16. Όχι στην επιχειρηματική εκπαίδευση.
  • Ανατροπή της πολιτικής της ΕΕ για την «απελευθέρωση» των επαγγελμάτων. Αντίσταση, απειθαρχία, ανυπακοή στις επιταγές της ΕΕ για την παιδεία και τα επαγγελματικά δικαιώματα, καμιά εφαρμογή των οδηγιών της ΕΕ, κατάργηση όλων των νόμων και ΠΔ που τις ενσωματώνουν στην εθνική νομοθεσία
  • Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για την Παιδεία στο ύψος των αναγκών μας.
  • Όχι στην υποβάθμιση των πτυχίων μας - Πτυχία με αξία μοναδική προϋπόθεση για δουλειά στο αντικείμενο με δικαιώματα
  • Κατάργηση κάθε μορφής εξετάσεων για την απόκτηση άδειας άσκησης επαγγέλματος
  • Όχι το σχολείο εξεταστικό μαραθώνιο που εξοντώνει και εξασφαλίζει πελατεία στα ιδιωτικά. Κατάργηση της Τράπεζας Θεμάτων και της ΕΒΕ, αύξηση του αριθμού των εισακτέων.
  • Δουλειά για όλους - δουλειά με δικαιώματα.
  • Αυξήσεις τώρα για κάλυψη όλων των απωλειών του πληθωρισμού για να ζούμε με αξιοπρέπεια από το μισθό μας.

Το εκπαιδευτικό κίνημα έχει ιστορία γνώση και εμπειρία ανατροπής αυτού του σχεδίου που κυβερνήσεις, ΕΕ και ΟΟΣΑ προσπαθούν εδώ και πολλά χρόνια να νομοθετήσουν για λογαριασμό των επιχειρηματικών ομίλων. Όπως το μεγαλειώδες φοιτητικό κίνημα του 2006-2007, και οι αγώνες της περιόδου, ανέτρεψαν το σχέδιο για τη συνταγματική αναθεώρηση από την κυβέρνηση Καραμανλή και υποχρέωσαν την αξιωματική αντιπολίτευση του ΠΑΣΟΚ να αποσύρει άρον άρον τη στήριξη της στη συνταγματική αναθεώρηση, έτσι και σήμερα μαζί με τους εργαζόμενους θα δώσει την μάχη για την ανατροπή του σχεδίου για ιδιωτικά ΑΕΙ μαζί με τον αγώνα για αξιοπρεπή εργασία, αυξήσεις για να ζούμε με αξιοπρέπεια από το μισθό μας κόντρα στη μαζική φτωχοποίηση, τη λιτότητα και την ακρίβεια, για σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους, για σύγχρονα δικαιώματα ενάντια στην κρατική καταστολή.

Καλούμε όλα τα σωματεία να προκηρύξουν αντίστοιχες κινητοποιήσεις και να ενημερώσουν τα μέλη τους ώστε να πάρουμε τον αγώνα και στα δικά μας χέρια.

πηγή : https://somt.gr/να-μην-κατατεθει-το-νομοσχεδι…


1 2 3 4 5 6

Αριστοτέλης: Στάση εργασίας 15/2

Στάση εργασίας 15/2

14-2-2024

Κηρύσσουμε 1-4 ώρες διευκολυντική στάση εργασίας έως και την λήξη του ωραρίου του διευρυμένου ολοήμερου προγράμματος, για την Πέμπτη 15 του Φλεβάρη 2024 για την συμμετοχή των εκπαιδευτικών στην κινητοποίηση στα Προπύλαια, στο κέντρο της Αθήνας, στις 12μμ.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Η πρόεδρος Η γραμματέας

Τάσσου Δήμητρα Κάιλα Μυρσίνη

πηγή : https://www.sylaristotelis.com/products/arist…


1 2 3 4 5 6

Συναγερμός σε όλα τα σχολεία! ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΠΑΝΤΟΥ! Πέμπτη 15 Φλεβάρη, 12:00 Προπύλαια

Το Υπ. Παιδείας ανακοίνωσε επίσημα την ίδρυση των Ιδιωτικών ΑΕΙ!

Τις επόμενες εβδομάδες ΚΡΙΝΕΤΑΙ το μέλλον μας!

Ο Υπ. Παιδείας Κ. Πιερρακάκης και η κυβέρνηση αρνούνται να αποδεχθούν ότι το νομοσχέδιο της ΑΔΙΚΙΑΣ έχει απορριφθεί από την πλειοψηφία μαθητών- φοιτητών και θέλουν να προχωρήσουν στην κατάθεση και ψήφισή του έως τα τέλη του Φλεβάρη!

Μαθητές- φοιτητές και Υπουργείο Παιδείας ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΕ ΠΟΛΕΜΟ!

Εμείς με το ΔΙΚΙΟ και η κυβέρνηση με το ΑΔΙΚΟ!

Έχουν στριμωχτεί τόσο πολύ από τις αντιδράσεις όλων μας, για αυτό και προσπαθούν να μας κοροϊδέψουν με ψέματα μέσα στα μούτρα μας, χωρίς ίχνος ντροπής, λες και είμαστε ηλίθιοι και δεν καταλαβαίνουμε τι θα ισχύσει με αυτό το νομοσχέδιο:

Πρόσβαση στα Ιδιωτικά ΑΕΙ, πτυχίο και μέλλον χωρίς κόπο, μόνο με λεφτά!

ΑΥΤΟ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΝΟΜΟ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ!

Στα Ιδιωτικά ΑΕΙ θα μπαίνουν όσοι έχουν λεφτά αν πιάσουν την ΕΒΕ του κάθε πεδίου, δηλαδή γράψουν από 7 έως 9 χιλιάδες μόρια.

Ενώ στα Δημόσια ΑΕΙ θα μπαίνουμε αν πιάσουμε την ΕΒΕ του κάθε Τμήματος.

Εμείς με 9.000 μόρια δε θα περνάμε ΟΥΤΕ ΔΑΣΟΛΟΓΙΑ και όσοι έχουν 120.000 ευρώ και βγάζουν 9 θα σπουδάζουν ΙΑΤΡΙΚΗ.

Εμείς θα πρέπει να βγάλουμε 18 για να περάσουμε Δημόσια Νομική, ενώ στην Ιδιωτική η ΕΒΕ θα είναι περίπου 8! ΕΛΕΟΣ!

Στα Ιδιωτικά ΑΕΙ επίσης θα μπαίνουν οι μαθητές των ιδιωτικών σχολείων χωρίς ούτε καν εξετάσεις αλλά μόνο με το αγορασμένο απολυτήριο του σχολείου τους, το λεγόμενο "ΙΒ"!

Ενώ, εμείς θα δίνουμε ΤΡΙΠΛΕΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ σε Α', Β' και Γ' Λυκείου σε ΟΛΑ τα μαθήματα, είτε απλά για να τελειώσουμε το σχολείο, είτε για να έχουμε δικαιώμα πρόσβασης στα Δημόσια ΑΕΙ (δηλαδή το "Εθνικό απολυτήριο" που ανακοίνωσαν πως θα φέρουν άμεσα)!

Αυτό είναι ΑΔΙΚΟ!

ΑΔΙΚΟ η Παιδεία να είναι εμπόρευμα για όποιον έχει λεφτά και όχι αγαθό για όλους. Να αγοράζονται τα ΟΝΕΙΡΑ!

ΔΙΚΑΙΟ είναι το σχολείο να βοηθά ισότιμα όλα τα παιδιά να προοδεύουν, όποιο επάγγελμα και αν ακολουθήσουν και να μη τα διαχωρίζει σε πλούσια και φτωχά.

ΑΔΙΚΟ είναι να υποβαθμιστεί ακόμα περισσότερο η Δημόσια Παιδεία.

Άλλωστε, τα σχολεία μας είναι σε τραγική κατάσταση και με το νομοσχέδιο δε βελτιώνεται κανένα από τα προβλήματά τους. Μόνο οι αλυσίδες φροντιστηρίων, οι έμποροι πτυχίων και οι πλούσιοι χαίρονται!

ΔIKAIO είναι να γίνουν πράξη τα αιτήματά μας.

Αυτά που τους λέμε τόσα χρόνια για να βελτιωθεί το σχολείο μας. Αύξηση χρηματοδότησης για να μην μας πέφτουν τα ταβάνια στα κεφάλια και να μην πλημμυρίζουν τα προαύλια, πρόσληψη καθηγητών, κατάργηση ΕΒΕ και Τράπεζας Θεμάτων, δωρεάν ενισχυτική διδασκαλία, σχολείο δημιουργικό και όχι εξεταστικό κέντρο μέσα στο άγχος και την παπαγαλία.

ΑΔΙΚΟ έχει ΟΠΟΙΟΣ μας απειλεί με ΑΠΟΒΟΛΕΣ, ΧΑΣΙΜΟ ΕΚΔΡΟΜΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΥΣΙΕΣ επειδή ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ!

Τι θέλετε δηλαδή; Να κάτσουμε στα αυγά μας όσο κλέβετε να όνειρά μας; Να μην έχουμε γνώμη για το μέλλον μας; Να μη φωνάζουμε για το δίκιο μας;

ΔΙΚΑΙΟ έχουν όσοι αγωνίζονται για τα αυτονόητα με όποιον τρόπο επιλέξουν και μπορούν.

ΜΑΘΗΤΕΣ- ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΕΧΟΥΜΕ ΔΙΚΙΟ

ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΝΙΚΗΤΗΣ

Καλούμε τα σχολεία σε όλη την Αττική και την Ελλάδα να προχωρήσουν ΕΚ ΝΕΟΥ σε καταλήψεις και να βγουν στο δρόμο σε όλη της χώρα την Πέμπτη 15/2.

Καταγγέλλουμε τους εκβιασμούς, τις απειλές και την τρομοκρατία που δεχόμαστε όσο καιρό αγωνιζόμαστε για απουσίες, αποβολές και χαμένες εκδρομές.

Παίρνουμε ΔΥΝΑΜΗ από τους χιλιάδες φοιτητές που είναι στο δρόμο, από τους αγρότες που έχουν στήσει σε όλη τη χώρα μπλόκα με τρακτέρ, από όσους αγωνιστές καθηγητές μας διώκονται από την κυβέρνηση αλλά δεν το βάζουν κάτω.

Απαιτούμε από τους ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ μας να σταθούν στο πλευρό μας και όχι απέναντί μας. Όλοι μαζί να αγωνιστούμε για να μην κατατεθεί και ψηφιστεί το νομοσχέδιο της ΑΔΙΚΙΑΣ!

ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ:

1. Όχι στα Ιδιωτικά Πανεπιστήμια

2. Μη τολμήσετε να επιβάλλετε πανελλαδικές εξετάσεις και στις τρεις τάξεις του Λυκείου με το εθνικό απολυτήριο.

2. Κατάργηση της ΕΒΕ και της Τράπεζας Θεμάτων που έχουν μετατρέψει το σχολείο πλήρως σε εξεταστικό κέντρο.

3. Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για τα σχολεία μας, προσλήψεις καθηγητών, αναβάθμιση υποδομών, θέρμανση και αντισεισμικούς ελέγχους.

4. Δωρεάν Ενισχυτική Διδασκαλία σε Γυμνάσια και Λύκεια και δυνατότητα κατοχύρωσης βαθμολογίας στις πανελλαδικές εξετάσεις.

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΑΘΗΝΑΣ

πηγή : http://www.mathites.gr/?p=3003