τι; : δίκη θεματική : από :

Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου 2024 στις 9.00 πμ

Κάλεσμα αλληλεγγύης σε διωκόμενο συμφοιτητή μας

Κάλεσμα σε συγκέντρωση Αλληλεγγύης σε διωκόμενο συμφοιτητή μας.

Τον Οκτώβριο του 2016 και επι κρατικής διακυβέρνησης του Σύριζα, ξεκίνησε μια σειρά πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας στο ειρηνοδικείο Θεσσαλονίκης. Οι πλειστηριασμοί αυτοί όπως είναι λογικό συνοδεύτηκαν από μαζικές συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας τις οποίες πλαισίωνε ένα μεγάλο μέρος της τοπικής κοινωνίας, υπερασπιζόμενοι το αυτονόητο δικαίωμα του κάθε ατόμου στη στέγαση. Σε αυτές τις συγκεντρώσεις δεν θα μπορούσαν να λείπουν οι υπερασπιστές των τραπεζών, οι εθελόδουλοι προστάτες των αφεντικών και των συμφερόντων των ισχυρών. Η ΕΛΑΣ με δυνάμεις των ΜΑΤ είχε έντονη παρουσία στα δικαστήρια αποτρέποντας τον συγκεντρωμένο κόσμο να εισέλθει στο ειρηνοδικείο και να εμποδίσει την διεξαγωγή του πλειστηριασμού. Σε μια από αυτές τις συγκεντρώσεις οι ρουφιάνοι των αφεντικών, επιχείρησαν να τρομοκρατήσουν τον αγωνιζόμενο κόσμο, συλλαμβάνοντας έναν συμφοιτητή μας ο οποίος συμμετείχε στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας. Οι κατηγορίες που του προσήχθησαν κατέρρευσαν πρωτόδικα στο δικαστήριο και ο συμφοιτητής μας αθωώθηκε. Παρόλαυτα, σε μια πρωτοφανή εκδικητική στάση της εισαγγελέως, ασκήθηκε έφεση και στις 15/2/2024 θα εκδικαστεί ξανά στο εφετείο η ίδια υπόθεση.



Το ελληνικό κράτος από το 2016 μέχρι σήμερα κατάφερε να ψηφιοποιήσει την διεξαγωγή πλειστηριασμών (βλ. Ηλεκτρονικοί Πλειστηριασμοί Κυβ. Σύριζα) ώστε να μην παρεμποδιζονται οι αντικοινωνικές αυτές διαδικασίες. Αποτέλεσμα αυτού αποτελούν τα καθημερινά παραδείγματα ανθρώπων να πετιούνται έξω απ τα σπίτια τους από την αστυνομία .Σήμερα σε μια περίοδο που σύσσωμος ο φοιτητικός κόσμος αντιδράει στην ίδρυση "μη κρατικών πανεπιστημίων " και έχει προχωρήσει σε καταλήψεις σε όλες τις σχολές , το κράτος καθώς πιέζεται ακολουθεί ίδια ακριβώς στρατηγική .Αρχικά επιστρατεύει αστυνομικές δυνάμεις όλων των ειδών για να τρομοκρατήσει και να καταστείλει οποιοδήποτε μορφή αγώνα και αντίστασης εντός των πανεπιστημίων (με εκκενώσεις καταλήψεων σχολών και πρυτανειών ), και σε δεύτερη φάση αξιοποιεί στο έπακρο τις τεχνολογικές δυνατότητες που υπάρχουν , επιβάλλοντας εξ αποστάσεως εξεταστική προσπαθώντας έτσι να ακυρώσει την κατάληψη ως μέσο αγώνα .



Για όλους τους παραπάνω λόγους στηρίζουμε τη στάση του συμφοιτητή μας να συμμετάσχει σε κοινωνικούς αγώνες τόσο εντός όσο και εκτός του συλλόγου Φοιτητών Φυσικού.



Στεκόμαστε Αμέριστα Αλληλέγγυοι με την συμφοιτητή μας Γιάννη Κ.


Συγκέντρωση αλληλεγγύης Τετάρτη 15/02/2024 10:00 Δικαστήρια Θεσσαλονίκης



Κανένας Καμία Μόνος/η στα Χέρια του κράτους
Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη
 Αδιαπραγμάτευτη Παροχή Σίτησης & Στέγασης.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΟΙΤΗΤ(ΡΙ)ΩΝ ΦΥΣΙΚΟΥ