τι; : συγκέντρωση θεματική : αλληλεγγύη από :

Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 2024 στις 11.00

10 καλέσματα : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

[Θεσσαλονίκη] Συγκέντρωση αλληλεγγύης στα συλληφθέντα συντρόφια της 15/2

Στα πλαίσια της φοιτητικής πορείας ενάντια στα ιδιωτικά πανεπιστήμια την Πέμπτη 15/2 ,ως Ανοιχτή συνέλευση ενάντια στον νέο Ποινικό Κώδικα,κρεμάσαμε γιγαντοπανό στην πρόσωψη της καμάρας με αντίστοιχο περιεχόμενο. Στη συνέχεια ,και αφού είχε ξεκινήσει η πορεία ,μπάτσοι σταματάνε 4 συντρόφια (εκτός της πορείας) και τα προσαγάγουν. Μετά απο λίγο μαθαίνουμε οτι οι προσαγωγές μετατράπηκαν σε συλλήψεις και τα συντρόφια κατηγορούνται για την παραπάνω δράση.Ταυτόχρονα τα σκουπίδια της ΕΛ.ΑΣ επιτίθονται στην φοιτητική πορεία στην οδό Τσιμισκή ,όπου συλλαμβάνονται 2 άτομα της περιφρούρισης,αφού γίνεται μικροσύγκρουση με τα ΜΑΤ για την υπεράσπιση του μπλοκ ,ενώ ξυλοκοπούνται άγρια άλλη μια συντρόφισα και ένας σύντροφος με τον δεύτερο να διακομίζεται απευθείας στο νοσοκομείο ,με ανοιγμένο κεφάλι.Για αυτούς τους λόγους ,καλούμε συγκέντρωση αλληλεγγύης στα συλληφθέντα συντρόφια ,την Παρασκευή 16/2 στις 11:00 στα δικαστήρια.

ΜΕΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΡΑ ΤΟ ΜΙΣΟΣ ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ, ΜΠΑΤΣΟΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ

ΚΛΟΥΒΕΣ ΚΛΟΥΒΙΑ ΚΑΙ ΚΛΟΥΒΙΑ ΙΔΑΝΙΚΑ , ΜΠΟΥΡΛΟΤΟ ΚΑΙ ΦΩΤΙΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΕΛΙΑ

ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ ΚΑΜΙΑ ΥΠΟΤΑΓΗ , ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΝΑ ΤΣΑΚΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ

ΝΑ ΜΗΝ ΔΕΧΤΟΥΜΕ ΩΣ ΟΡΟ ΖΩΗΣ ΤΗΝ ΦΥΛΑΚΗ - ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΝΕΟ ΠΟΙΝΙΚΟ ΚΩΔΙΚΑ

Ανοιχτή συνέλευση ενάντια στο νέο Ποινικό Κώδικα


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Κάλεσμα αλληλεγγύης στα συλληφθέντα άτομα της 15/2

Ο σύλλογος φοιτητών φυσικού, για ακόμα μία εβδομάδα, βρεθήκαμε στο δρόμο για να υπερασπιστούμε την Δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση και για να αντισταθούμε στην ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων. Το φοιτητικό κίνημα, όντας στην 6η εβδομάδα ζωής του, με μαζικές συνελεύσεις, καταλήψεις διαρκείας και πορείες έχει γίνει άμμος στα γρανάζια του κράτους και του κεφαλαίου. Το κράτος δεχόμενο τεράστια πίεση απ' τον ταξικό-φοιτητικό αγώνα έχει επιστρατεύσει κάθε είδους μηχανισμό που έχει στα χέρια του, ΔΑΠίτες στις συνελεύσεις, προπαγάνδα απ' τα Μ.Μ.Ε. , θεσμικά όργανα του πανεπιστημίου που τρομοκρατούν και διχάζουν τους/τις φοιτητές/ριες, τηλεξεταστική κ.ο.κ.

Παρόλα αυτά, δεν έχει γίνει το παραμικρό βήμα πίσω από μέρους μας και από μέρος του φοιτητικού κινήματος συνολικά γιατί ο αγώνας ενάντια στους ταξικούς φραγμούς και στην παιδεία για λίγους είναι αδιαπραγμάτευτος. Έτσι και σήμερα 15/2 στην φοιτητική πορεία, το μπλοκ που συμμετείχαμε σαν σύλλογος, βρέθηκε εξ αρχής της πορείας περικυκλωμένο από τα ένστολα σκουπίδια δεχόμενο συνεχώς προκλήσεις, παραμένοντας όμως ψύχραιμο και έτοιμο να υπερασπιστεί τον εαυτό του σε μία ενδεχόμενη επίθεση των μπάτσων. Αυτή η επίθεση όντως έγινε και συγκεκριμένα μπάτσοι χτύπησαν με λύσσα το μπλοκ των συλλόγων που έχουν αποφάσεις με ανοιχτά πλαίσια, στην Τσιμισκή στο ύψος της Αγίας Σοφίας.

Η περιφρούρηση όσο και το σώμα των διαδηλωτών περιφρουρήσαμε το μπλοκ μας και τον κόσμο που κατέβηκε μαζί μας στον δρόμο όσο πιο καλά μπορούσαμε, συγκρουόμενοι με τους μπάτσους και βοηθώντας όσα άτομα χρειάζονται βοήθεια. Μέσα στις συγκρούσεις, δύο συμφοιτητές μας, ένα εκ των οποίων ανήκει και στον Σ.Φ. φυσικού, έπεσαν στα χέρια του κράτους και συννελήφθησαν. Η πορεία συνέχισε μαχητικά και έληξε στο Άσυλο, όπου ακολούθησαν εκτεταμένες, πολύωρες ως αυθόρμητη απάντηση του κόσμου στην σκληρή καταστολή που δέχθηκε.

Έπειτα πληροφορηθήκαμε ότι είχαν συλληφθεί και 3 άτομα που παρενέβησαν με ένα πανό στην Καμάρα, ενάντια στον νέο ποινικό κώδικα, έναν αγώνα τον οποίο στηρίζουμε αμέριστα.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΣΥΜΦΟΙΤΗΤ(ΡΙ)ΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΑ ΑΤΟΜΑ ΤΗΣ

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ

ΟΙ ΜΠΑΤΣΟΙ ΠΕΡΙΦΡΟΥΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΤΑΞΙΚΟΥΣ ΦΡΑΓΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ

ΟΧΙ ΠΑΙΔΕΙΑ ΓΙΑ ΛΙΓΟΥΣ ΚΙ ΕΚΛΕΚΤΟΥΣ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΑ ΑΤΟΜΑ

Σ.Φ. ΦΥΣΙΚΟΥ


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στα συλληφθέντα άτομα της 15/02

-Στις 09:00 για τις συλλήψεις της παρέμβασης με ανάρτηση πανό ενάντια στο Νέο Ποινικό Κώδικα στην Καμάρα.

-Στις 11:00 για τις συλλήψεις μετά το χτύπημα της πανεκπαιδευτικής πορείας από ΜΑΤ.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ

ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΑΠΟΚΑΛΕΙ ΑΛΗΤΕΣ - ΑΛΗΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΜΑΤ ΚΑΙ ΟΙ ΑΣΦΑΛΙΤΕΣ

Ελευθεριακό Σχήμα Φοιτητ(ρι)ών Σίνδου ΔΙΠΑΕ / ΑΤΕΙΘ


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στα συλληφθέντα συντρόφια της 15/02

Στις 15/02 ενώ είχε καλεστεί φοιτητική πορεία στην Καμαρα ενάντια στην ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων, κρεμάστηκε γιγαντοπανό ενάντια στον νέο ποινικό κώδικα από την ανοιχτή συνέλευση ενάντια στον νέο ποινικό κώδικα. Μετά την ολοκλήρωση της δράσης και αφού είχε ξεκινήσει η πορεία οι μπάτσοι σταμάτησαν τέσσερα συντροφιά τα οποία προσήχθησαν και εν τέλει συνελλήφθησαν κατηγορούμενα για την παραπάνω δράση.
Ο νέος ποινικός κώδικας έχει κατατεθεί στην βουλή από τις 09/02 και πρόκειται να ψηφιστεί την επόμενη εβδομάδα. Το νομοσχέδιο αυτό έχει ως βασικό άξονα την αυστηροποίηση των ποινών, την ποινικοποίηση της φτώχειας και την αύξηση της καταστολής ενάντια στην αγωνιζόμενη κοινωνία, έχοντας ως πρωταρχικό σκοπό την διαφύλαξη και την διαιώνιση των καπιταλιστικών και κρατικών συμφερόντων. Προβλέπονται μέτρα τα οποία με την εφαρμογή τους θα κατακλύσουν τις ήδη ασφυκτικά γεμάτες φυλακές της χώρας πολλαπλασιάζοντας δραματικά τον αριθμό των κρατουμένων και παράλληλα θα διαμορφώσουν πρόσφορο έδαφος για την ίδρυση ιδιωτικών φυλακών.

Κατά την διάρκεια της φοιτητικής πορείας δυνάμεις των ΜΑΤ επιτέθηκαν στην περιφρούρηση και έσπασαν την πορεία στα δύο με χημικά και χειροβομβίδες κρότου λάμψης. Συνελήφθησαν 2 άτομα της περιφρούρησης και ξηλοκοπήθηκαν άγρια άλλα 2 με το 1 από αυτά να οδηγείται στο νοσοκομείο. Η πορεία ξανασυγκροτήθηκε και συνέχισε.

Καλούμε σε συγκέντρωση αλληλεγγύης στα συλληφθέντα, Παρασκευή 16/02 στις 11:00 στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης.

ΚΑΜΙΑ-ΚΑΝΕΝΑΣ-ΚΑΝΕΝΑ ΜΟΝΟ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

ΝΑ ΜΗΝ ΔΕΧΘΟΎΜΕ ΩΣ ΟΡΟ ΖΩΗΣ ΤΗΝ ΦΥΛΑΚΉ
ΦΩΤΙΑ ΣΤΟΝ ΝΕΟ ΠΟΙΝΙΚΌ ΚΏΔΙΚΑ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΎΗ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΏΝ/ΤΡΙΩΝ ΕΝΆΝΤΙΑ ΣΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΆ ΠΑΝΕΠΙΣΤΉΜΙΑ

Ταμείο αλληλεγγύης φυλακισμένων και διωκόμενων αγωνιστ(ρι)ών (συνέλευση Θεσσαλονίκης)


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Κάλεσμα αλληλεγγύης στα δικαστήρια Παρασκευή 16/2, στις 11:00

Σήμερα 15/2 πραγματοποιήθηκε όπως και κάθε Πέμπτη πανεκπαιδευτική πορεία ενάντια στην εκπαιδευτική αναδιάρθρωση και την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων. Καθ' όλη τη διάρκεια της πορείας η παρουσία των μπάτσων ήταν προκλητική και όταν αυτή έστριβε στην Τσιμισκή τα ΜΑΤ επιτέθηκαν απρόκλητα στο μπλοκ με χημικά και χειροβομβίδες κρότου λάμψης σπάζοντας την πορεία στη μέση. Συνελήφθησαν 2 άτομα με άλλα 2 να ξυλοκοπούνται άγρια και ένα εξ αυτών οδηγείται στο νοσοκομείο. Το σώμα της πορείας συγκροτήθηκε και συνέχισε κανονικά. Μετά το πέρας της πορείας η οποία έληξε στο άσυλο ξέσπασαν συγκρούσεις με την αστυνομία. Οι μπάτσοι για ακόμη μια φορά καταπάτησαν το άσυλο μπαίνοντας στο campus από κάθε δυνατό σημείο πετώντας δακρυγόνα στις εισόδους κατειλημμένων σχολών.

Πριν την πορεία στα πλαίσια της συγκέντρωσης κρεμάστηκε στην Καμάρα γιγαντοπανό ενάντια στον νέο Ποινικό Κώδικα. Αφού η διαδήλωση είχε ήδη ξεκινήσει 3 άτομα προσήχθησαν εκτός της πορείας και κατηγορούνται για την παραπάνω δράση.

Οι μπατσοι έρχονται να περιφρουρήσουν την εκπαιδευτική αναδιάρθρωση και τους ταξικούς φραγμούς στην εκπαίδευση. Βρίσκονται εδώ ως πίστα τσιράκια των αφεντικών για να διασφαλίσουν την ομαλή λειτουργία των επιχειρήσεων που εισέρχονται όλο και περισσότερο στα πανεπιστήμια και να καταστείλουν οποιαδήποτε φωνή αντίστασης εντός αυτών. Το άσυλο είναι ένας χώρος ανοιχτός προς όλη την κοινωνία, κερδήθηκε μέσα από αγώνες και βρίσκεται ακόμα υπό διεκδίκηση. Καλούμε την Παρασκευή 16/2 σε συγκέντρωση αλληλεγγύης στα Δικαστήρια Θεσσαλονίκης στις 11:00.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΎΗ ΣΤΑ ΣΥΛΛΗΦΘΈΝΤΑ ΑΤΟΜΑ

ΚΑΤΩ Ο ΝΕΟΣ ΠΟΙΝΙΚΌΣ ΚΩΔΙΚΑΣ

ΕΞΩ ΟΙ ΜΠΑΤΣΟΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ

Συντονιστική Επιτροπή Σ.Φ. Μαθηματικού

πηγή : email που λάβαμε στις 15 Φεβρουαρίου 22h


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στα συλληφθέντα άτομα της 15/2

Για μία ακόμα φορά γίναμε μάρτυρες της κρατικής καταστολής και των τραμπουκισμών των μπάτσων. Συγκεκριμένα, σήμερα 15/02/2024 στην πρωινή πορεία ενάντια στο νομοσχέδιο Πιερρακάκη για την ίδρυση ιδιωτικών ΑΕΙ, η αστυνομία είχε ιδιαίτερα προκλητική στάση απέναντι σε φοιτήτριες και φοιτητές που στελέχωναν το μπλοκ των ανοιχτών πλαισίων. Δεν δίστασαν να προβούν σε γκλοπιές, σε εκτεταμένη χρήση χημικών ακόμα και συλλήψεις τόσο σε άτομα του μπλοκ, όσο και σε αλληλέγγυους-ες που ανάρτησαν πανό στη Καμάρα για τον νέο ΠΚ. Σαν να μην έφτανε αυτό, η επίθεση των μπάτσων κλιμακώθηκε εντός του ασύλου, ενώ υπήρχαν καλεσμένες συλλογικές και μαζικές πολιτικές διαδικασίες των γενικών συνελεύσεων των φοιτητών συλλόγων του ΑΠΘ και του ΠΑΜΑΚ.

Με αφορμή αυτά τα γεγονότα ο ΣΦ Πολιτικών Επιστημών συμμετείχε με άλλους συλλόγους σε αντανακλαστική αντακατασταλτική πορεία στις 8:00 στη Καμάρα, όπου ξανά οι μπάτσοι επιτέθηκαν ενάντια των φοιτητών και των φοιτητριών, αφότου το μπλοκ προσέγγισε το άσυλο.

Για τους παραπάνω λόγους καλούμε σε συγκέντρωση στα δικαστήρια στις 11:00 τη Παρασκευή 16/2 σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τα συλληφθέντα

ΕΞΩ ΟΙ ΜΠΑΤΣΟΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΣΥΛΟ

Σ.Φ. Πολιτικών Επιστημών ΑΠΘ


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στα συλληφθέντα συντρόφια της 15/02

Σήμερα Πέμπτη 15/02 πραγματοποίησε ακόμα μια μαζική πανεκπαιδευτική πορεία ενάντια στην ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων,η οποία κατά την διάρκεια της χτυπήθηκε από ΜΑΤ στην συμβολή των οδών Τσιμισκή με Αγίας Σοφίας. Εκεί πραγματοποιήθηκαν τρεις προσαγωγές,εκ των οποίων οι δύο μετατράπηκαν σε συλλήψεις,ενώ δύο άτομα μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο με τραύματα στο κεφάλι και στο χέρι. Η πορεία κατέληξε στο χώρο του ασύλου, όπου πραγματοποιήθηκε εισβολή δυνάμεων των ΜΑΤ από διάφορες πλευρές με φοιτητ(ρι)ες και ευρύτερο κόσμο του αγώνα να αντιστέκονται σθεναρά και να περιφρουρούν το άσυλο και τις κατειλημμένες σχολές.

Παράλληλα,νωρίτερα,κατά την έναρξη της πορείας συνελήφθησαν αλλα τρία άτομα με αφορμή το κρέμασμα ενος γιγαντοπάνο ενάντια στον νεο ΠΚ και ΚΠΔ στην Καμάρα.

Απέναντι στην προσπάθεια του κράτους,να τρομοκρατήσει τον κόσμο του αγώνα,ένα από τα όπλα μας είναι η αλληλεγγύη.

Καλούμε σε συγκέντρωση αλληλεγγύης αύριο Παρασκευή 16/02 στις 11:00 στα δικαστήρια

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΑ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΑ

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΚΑΛΑ ΜΠΑΤΣΟΙ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ

ΠΟΡΕΙΕΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ ΜΑΖΙΚΕΣ ΕΣΤΙΕΣ ΑΓΩΝΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΙ ΣΧΟΛΕΣ

Πρωτοβουλία φοιτητ(ρι)ών νομικής ενάντια στα ιδιωτικά πανεπιστήμια

πηγή : email που λάβαμε στις 16 Φεβρουαρίου 00h


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Συγκέντρωση στα δικαστήρια
ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΘΑ ΚΡΙΘΕΊ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

Η επιχειρούμενη ιδιωτικοποίηση των πανεπιστημίων μέσω της παράκαμψης του άρθρου 16 του συντάγματος βρίσκει ως ανάχωμα την αντίσταση χιλιάδων φοιτητών/φοιτητριών, αγωνιστών και αγωνιστριών. Από τις αρχές της χρονιάς οι εκατοντάδες κατειλημμένες σχολές, οι μαζικές γενικές συνελεύσεις και οι δυναμικές πορείες έχουν ουσιαστικά οδηγήσει το κράτος σε αδιέξοδο, αναβάλλοντας την δημόσια διαβούλευση του νομοθετικού πλαισίου σχεδόν ένα μήνα.

Ο αγώνας των φοιτητών/ φοιτητριών έχει επιχειρηθεί να κατασταλεί από το κράτος με μία πληθώρα μέσων, με την προσπάθεια εισχώρησης την κυβερνητικής παράταξης, της ΔΑΠ, στις γενικές συνελεύσεις, ώστε να τερματιστούν οι καταλήψεις, με απειλές για χαμένα εξάμηνα, με εισαγγελικές παρεμβάσεις στις καταλήψεις, με την ηλεκτρονική εξεταστική και την παράκαμψη των αποφάσεων τόσο των φοιτητικών συλλόγων όσο και των συνελεύσεων των καθηγητών, με την απόπειρα τρομοκράτησης των διοικητικών υπαλλήλων και καθηγητών που στέκονται αλληλέγγυοι στον αγώνα των φοιτητών μέσω πειθαρχικών και απειλών για ΕΔΕ.

Δεδομένου ότι όλα τα παραπάνω δεν κατόρθωσαν να απομειώσουν τον αγώνα για την υπεράσπιση του δημόσιου χαρακτήρα των πανεπιστημίων, το κράτος επιλέγει να κάνει αυτό που ξέρει καλά, να χρησιμοποιήσει τα κατασταλτικά τάγματα εφόδου της δημοκρατίας, καθώς όπου οι απειλές δεν τιθασεύουν έρχεται η ώρα της άσκησης ωμής βίας. Στις 15 Φεβρουαρίου τα ΜΑΤ επιτίθενται απρόκλητα στο σώμα της φοιτητικής πορείας, σπάζοντάς την στην μεση, ξεκινούν συμπλοκές και ακολουθούν 2 συλλήψεις αγωνιστών/ αγωνιστριών (ένας εκ των οποίων σύντροφος μέλος του τοπικού συντονισμού ΑΠΟ θες/νίκης) με τις κατηγορίες της διατάραξης κοινής ειρήνης και της οπλοκατοχής, ενώ λιγη ωρα νωρίτερα έχουν προηγηθεί τρεις συλλήψεις με κατηγορίες για φθορά μνημείου λόγω ανάρτησης πανό ενάντια στον νεο ποινικό κώδικα. Λίγη ώρα μετά ξεσπούν συγκρούσεις με τις αστυνομικές δυνάμεις, καθώς τα ΜΑΤ αποφασίζουν να εισβάλλουν ξανά στους χώρους του ασύλου.

Η απόπειρα τρομοκράτησης των αγωνιζόμενων δεν θα περάσει. Οφείλουμε όλοι να σταθούμε αλληλέγγυοι στον αγώνα τους για να υπερασπιστούμε από κοινού τον δημόσιο χαρακτήρα όλων των κοινωνικών αγαθών και τη δυνατότητα ελεύθερης πρόσβασης σε αυτά, βάζοντας λιθαράκια για την κοινωνία του αύριο, μία κοινωνία ισότητας και αλληλεγγύης.

ΑΛΛΗΛΛΕΓΥΗ ΣΤΟΥΣ 5 ΣΥΛΛΗΦΘΈΝΤΕΣ/ΕΙΣΕΣ - ΚΑΜΙΑ ΔΙΩΞΗ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΗΦΘΈΝΤΕΣ/ΕΙΣΕΣ ΤΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΜΕ ΠΑΝΟ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΝΕΟ ΠΟΙΝΙΚΟ ΚΩΔΙΚΑ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ

ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ/ΕΣ

Καλέσματα:

Πορεία: 15/02, 20.00, Καμάρα

Συγκέντρωση στα δικαστήρια: 16/02, 11:00

Τοπικός Συντονισμός Θεσσαλονίκης- Αναρχική Πολιτική Οργάνωση


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 16/02 11:00
---------------------------
Για έκτη εβδομάδα πραγματοποιήθηκε από τους φοιτητικούς συλλόγους ανοιχτών πλαισίων (βιολογικό, δασολογία, εικαστικό, κινηματογράφου, μαθηματικό, γεωλογία, τοπογράφων, φυσικό, θεάτρου, ΠΤΔΕ, ΤΕΠΑΕ, ηλ-μηχ, ΠολΕπ) μια πολυάριθμη πορεία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης ενάντια στην ιδιωτικοποίηση των πανεπιστημίων. Την στιγμή που το μπλοκ των ανοιχτών πλαισίων κατέβαινε τον πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας σημειώθηκαν μικροσυγκρούσεις με ματατζιδες να σπρώχνουν αρχικά ένα άτομο από την περιφρούρηση και στην συνέχεια να λογομαχούν με τα υπόλοιπα άτομα. Όταν το μπλοκ βγήκε στον δρόμο της Τσιμισκη οι μπάτσοι έκαναν ισχυρή χρήση χημικών και επιτέθηκαν βίαια στον κόσμο του μπλοκ. Ταυτόχρονα πραγματοποιήθηκαν συλλήψεις, ενώ αρκετά άτομα βρέθηκαν με σοβαρά τραύματα σε νοσοκομεία. Παρά την ισχυρή παρουσία μπάτσων δεξιά και αριστερά το μπλοκ ανασυγκροτήθηκε και η πορεία συνεχίστηκε κανονικά με αλληλέγγυο κόσμο να στηρίζει την δράση. Κατέληξε στο πανεπιστημιακό άσυλο με του μπάτσους να το καταπατάνε και να ρίχνουν χημικά πολύ κοντά σε εσωτερικούς χώρους.
Τέτοια περιστατικά δεν μας τρομοκρατούν, βία στη βία της εξουσίας.
ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ

ΟΙ ΝΟΜΟΙ ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ ΣΤΑ ΟΔΟΦΡΑΓΜΑΤΑ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΑ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΑ

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΚΟ ΣΧΗΜΑ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΗΣ


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΑ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΑ ΤΗΣ 15/2 ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΑΥΡΙΟ 16/2 ΣΤΙΣ 11:00

Σήμερα, ενώ η φοιτητική πορεία έστριβε στην Τσιμισκή, δέχτηκε επίθεση από τους μπάτσους, όπου με χημικά και κρότου λάμψης έσπασαν το μπλοκ των φοιτητικών συλλόγων στο οποίο συμμετείχε και ο σύλλογός μας, προχωρώντας σε 2 συλλήψεις ατόμων της περιφρούρησης. Το μπλοκ ανασυγκροτήθηκε και συνέχισε την πορεία λήγοντας στο κάμπους, όπου ακολούθησαν συγκρούσεις με τα ΜΑΤ.

Κατά τη διάρκεια της πορείας, έγιναν 3 προσαγωγές ατόμων εκτός της πορείας για το κρέμασμα του γιγαντοπανό ενάντια στον νέο ποινικό κώδικα στην Καμάρα, οι οποίες μετατράπηκαν σε συλλήψεις.

Δείχνουμε την αλληλεγγύη μας στα άτομα αυτά, τόσο στο δρόμο σήμερα όσο και στα δικαστήρια αύριο.

Αυτόνομη Παρέμβαση στους Ηλεκτρολόγους και Μηχανολόγους