τι; : πορεία θεματική : από :

Σάββατο 17 Φεβρουαρίου 2024 στις 13.00

Πορεία στη γειτονιά του Ζωγράφου - Ενάντια στα ιδιωτικά ΑΕΙ

Πορεία στη γειτονιά του Ζωγράφου - Ενάντια στα ιδιωτικά ΑΕΙ και σε ό,τι υποβαθμίζει τις ζωές μας

Ο Φοιτητικός Σύλλογος ΙΦΕ καλεί την γειτονιά του Ζωγράφου, φοιτητά, εργαζόμενους, μαθήτριες και αλληλέγγυο κόσμο, σε πορεία διαμαρτυρίας ενάντια στα ιδιωτικά πανεπιστήμια και σε ό,τι υποβαθμίζει τις ζωές μας.
Κατεβαίνουμε στο δρόμο με την γειτονιά, γιατί ο αγώνας για τη διεκδίκηση ενός δημόσιου, δωρεάν και προσβάσιμου πανεπιστημίου είναι ένας αγώνας που μας αφορά όλα, είναι ένας αγώνας που μπορεί να γίνει πανκοινωνικός, να γίνει εκφραστής ευρύτερων ταξικών αντιστάσεων.
Η σύνδεση του αγώνα των φοιτητ(ρι)ών με τα κινήματα γειτονιάς είναι ένας τρόπος να περάσουμε στην αντεπίθεση, να μην αφήσουμε σε μια εποχή κρίσεων του συστήματος, ακρίβειας και πολέμων, να μετακυλίσουν το κόστος των αναγκών της αγοράς στις πλάτες μας. Έχοντας νοπή ακόμα την μνήμη του κρατικού εγκλήματος των Τεμπών, της πανδημία, των εξώσεων και των πλειστηριασμών γνωρίζουμε πολύ καλά τι σημαίνει ιδιωτικοποίηση και στέρηση βασικών αναγκών.

Να υπερασπιστούμε την δημόσια και δωρεάν παιδεία, πολιτισμό, υγεία, ρεύμα, νερό, μεταφορές. Να εναντιωθούμε στην κοινωνική εξαθλίωση!

Σίτιση, στέγαση και μεταφορές καμία υποχώρηση σε ανάγκες βασικές

Στα σύνορα, στις ράγες, στα εργοτάξια και στα νοσοκομεία κράτος και κεφάλαιο δολοφονούν

Να μπλοκάρουμε ολοκληρωτικά την εκπαιδευτική αναδιάρθρωση/Όχι στα ιδιωτικά ΑΕΙ

Καμία υποβάθμιση των σπουδών και των ζωών μας

πηγή : email που λάβαμε στις 16 Φεβρουαρίου 12h