Τρίτη 20 Φεβρουαρίου 2024 στις 18.30

2 καλέσματα : 1 2

Νικη στον αγωνα της αγροτιας!

KKE(μ-λ) | Νίκη στον αγώνα της αγροτιάς! Όλοι στην συγκέντρωση την Τρίτη 20/2 στις 6.30 μμ στο Σύνταγμα

ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΗΣ ΑΓΡΟΤΙΑΣ!

ΚΟΙΝΟ ΜΕΤΩΠΟ ΑΓΩΝΑ

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ-ΑΓΡΟΤΩΝ-ΦΟΙΤΗΤΩΝ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΛΑΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ!

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 20/2, 6.30 μμ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

Οι αγώνες μπορούν να νικήσουν!

Οι αγρότες μπορούν να νικήσουν!

Τα μπλόκα και οι αγροτικές κινητοποιήσεις που εδώ και βδομάδες ξέσπασαν σ' όλη τη χώρα, πρέπει να συνεχιστούν, μπορούν να νικήσουν!

Με τον πολυήμερο μαζικό και πανελλαδικό ξεσηκωμός τους, οι αγρότες ανάγκασαν την κυβέρνηση σε υποχωρήσεις και ελιγμούς. Την ανάγκασαν να πάρει πίσω όσα έλεγε για «υποκινούμενες» κινητοποιήσεις και τώρα να εμφανίζεται «ανοιχτή στο διάλογο». Και από την άλλη, μαζί με το «καρότο» έχουμε και το «μαστίγιο» με τις απειλές από Χρυσοχοϊδη, από εισαγγελείς κλπ. Οι εξαγγελίες, οι υποσχέσεις και τα «είμαστε ανοιχτοί στο διάλογο», είναι «στάχτη στα μάτια» των αγροτών και έγιναν κάτω από την πίεση των κινητοποιήσεων. Τα μέτρα που ανακοινώθηκαν είναι μέτρα-κοροϊδία που έχουν στόχο να «ξεφουσκώσουν» τον αγροτικό ξεσηκωμό, να διασπάσουν το αγροτικό μέτωπο και -κυρίως- να το κρατήσουν μακριά από το άλλο αγωνιστικό μέτωπο, το μέτωπο των φοιτητών και της νεολαίας που αυτές τις μέρες δίνουν το δικό τους μεγαλειώδη αγώνα ενάντια στα ιδιωτικά Πανεπιστήμια.

Οι αγρότες έφυγαν από το Μαξίμου «με άδεια χέρια». Οι εξαγγελίες Μητσοτάκη είναι μόνο όσα επιτρέπει η ΕΕ και η αντιαγροτική ΚΑΠ. Το «ξύσιμο του βαρελιού» και η «δημοσιονομική σταθερότητα» που λέει ο Μητσοτάκης είναι η αντιλαϊκή πολιτική που φτωχοποιεί το λαό, που εξαθλιώνει τους εργαζόμενους, που ξεκληρίζει τη φτωχομεσαία αγροτιά. Τα μέτρα για τον ΕΦΚ, το ρεύμα κλπ δεν δίνουν λύση στα δίκαια αιτήματα επιβίωσης της αγροτιάς, για αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος, για να μην εφαρμοστεί η ΚΑΠ που φέρνει περικοπές στις επιδοτήσεις, για αποζημιώσεις στο 100% των ζημιών, για τιμές στα προϊόντα και για εισόδημα που να καλύπτει το κόστος της ζωής.

Οι αγροτικές κινητοποιήσεις είναι δίκαιες. Υποκινητές είναι τα μεγάλα και οξυμένα προβλήματα που δημιουργεί η αντιαγροτική πολιτική της κυβέρνησης, η ΚΑΠ και η Ευρωπαϊκή Ένωση. Μια πολιτική που χρόνο με το χρόνο φτωχοποιεί τους αγρότες, οδηγεί σε εγκατάλειψη καλλιεργειών, ερημώνει τα χωριά, ξεκληρίζει τους φτωχομεσαίους, φέρνει συγκέντρωση της γης και της παραγωγής από επιχειρηματίες νεο-τσιφλικάδες και νεο-τσελιγκάδες και βαθαίνει τη διατροφική εξάρτηση της χώρας.

Οι αγώνες μπορούν να νικήσουν! Οι αγρότες μπορούν να νικήσουν! Με συνέχιση και κλιμάκωση του αγώνα. Με κοινό μέτωπο με τα άλλα κομμάτια του εργαζόμενου λαού και της νεολαίας. Τα πολλά ρυάκια του αγροτικού ξεσηκωμού μπορεί και πρέπει να γίνουν ένα μεγάλο ποτάμι. Και αυτό το ποτάμι μπορεί να φουσκώσει περισσότερο αν συνενωθεί με το άλλο μεγάλο ποτάμι της νεολαίας και των εργαζόμενων και παρασύρει με την ορμή του την αντιλαϊκή και αντιαγροτική πολιτική.

  • Για αναπλήρωση χαμένου εισοδήματος.
  • Για πλήρη αποκατάσταση ζημιών - Αποζημιώσεις στο 100% της ζημιάς
  • Για να μην εφαρμοστεί η νέα ΚΑΠ - Καμιά μείωση επιδοτήσεων για τους μικρομεσαίους αγρότες
  • Για τιμές στα προϊόντα-αγροτικό εισόδημα που να καλύπτει το κόστος της ζωής
  • Για ανατροπή της αντιαγροτικής πολιτικής κυβέρνησης-ΕΕ.

Για να γυρίσουν οι αγρότες νικητές στα χωριά τους.

KKE(μ-λ)

πηγή : https://antigeitonies3.blogspot.com/2024/02/k…


Όλοι-όλες στο Παλλαϊκό Εργατο - Αγροτικό - Νεολαιϊστικο Συλλαλητήριο της 20ης Φλεβάρη

Τα μπλόκα και οι αγροτικές κινητοποιήσεις του τελευταίου διαστήματος έχουν στριμώξει την κυβέρνηση.

Η κυβέρνηση υποχωρεί, ανοίγει «διαύλους» επικοινωνίας, προσπαθεί να «ηρεμήσει» τις αγροτικές κινητοποιήσεις, ενώ την ίδια στιγμή δηλώνει σε όλες τις κατευθύνσεις πως ελέω Ευρωπαϊκής Ένωσης και δεσμεύσεων δεν μπορεί να δώσει «τίποτα» άλλο στους αγρότες.

Την ίδια στιγμή επιστρατεύει το «Υπουργείου του Κράτους Χωροφύλακα», με αιχμή τον Χρυσοχοϊδη με σκοπό να περιορίσει τον αγροτικό ξεσηκωμό και την μεγάλη κάθοδο στην Αθήνα που θα πραγματοποιηθεί την αυριανή ημέρα.

Αυτή την στιγμή, περισσότερο από ποτέ διαμορφώνονται προϋποθέσεις αμφισβήτησης και ανατροπής της κυβερνητικής πολιτικής και της κυβέρνησης της φτώχειας, της υποτέλειας, του πολέμου και της εξάρτησης.

Το στοίχημα δεν είναι οι εργάτες να είναι αλληλέγγυοι στους αγρότες, οι αγρότες αλληλέγγυοι στους φοιτητές, και οι φοιτητές αλληλέγγυοι στους αγρότες.

Η αλληλεγγύη ανάμεσα στα πληττόμενα τμήματα της κοινωνίας είναι αδιαπραγμάτευτη και υπαρκτή, στο βαθμό που όλα πλήττονται από την πολιτική της φτωχοποίησης, της ακρίβειας και του αυξημένου κόστους ζωής.

Το στοίχημα είναι το αυριανό παλλαϊκό - πανεργατικό και αγροτικό συλλαλητήριο να μετατραπεί στο πρώτο βήμα ουσιαστικής τριβής, κοινής πάλης και αγώνα ανάμεσα σε εργάτες-αγρότες και φοιτητές με σκοπό την δημιουργία ενός Ενιαίου Μετώπου Πάλης Εργατών-Αγροτών και Νεολαίας.

Ένα πρώτο βήμα που να κορυφωθεί με μία παλλαϊκή κινητοποίηση με αιχμή την απεργία της 28ης Φλεβάρη κόντρα στους δωσίλογους της ΓΣΕΕ, που αρνούνται συνειδητά να προκηρύξουν γενική απεργία στις 28 Φλεβάρη, και της κυβερνητικής αλητείας στην οποία κάνουν πλάτες, ανοίγοντας τον δρόμο για να πάρουμε πραγματικά τις ζωές μας στα χέρια μας.

Καλούμε την εργατική τάξη, τον λαό και την νεολαία σε παλλαϊκή συμμετοχή στο αυριανό συλλαλητήριο στις 18:00 στην Πλατεία Συντάγματος, με ψηλά τις κόκκινες σημαίες να σμιλεύσουμε στην πράξη το ενιαίο Μέτωπο Εργατών-Αγροτών-Φοιτητών !

ΦΟΙΤΗΤΕΣ-ΕΡΓΑΤΙΑ-ΑΓΡΟΤΙΑ ΜΙΑ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ

ΝΑ ΠΕΣΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ,ΤΗΣ ΕΞΑΡΤΗΣΗΣ,ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ

ΚΑΜΙΑ ΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΓΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ

ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΔΩΣΙΛΟΓΟΥΣ ΤΗΣ ΓΣΕΕ

Πολιτικός Χώρος «Ηλέκτρα Αποστόλου»

πηγή : https://www.facebook.com/people/Πολιτικός-Χώρ…