τι; : συγκέντρωση θεματική : αλληλεγγύη από :

Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου 2024 στις 11.00

5 καλέσματα : 1 2 3 4 5

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους/ις συλληφθέντες/είσες της πορείας στις 15/2

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους/ις συλληφθέντες/είσες της πανεκπαιδευτικής πορείας στις 15/2.
Δευτέρα 19/02 | 11:00 | Δικαστικό Μέγαρο Θεσ/νικης

Όπως κάθε Πέμπτη, έτσι και την προηγούμενη, 15/2 βγήκαμε στους δρόμους του κέντρου πραγματοποιώντας πορεία ενάντια στην παράκαμψη του Άρθρου 16 και την ιδιωτικοποίηση των Πανεπιστημίων. Η πορεία ωστόσο δέχτηκε απρόκλητο χτύπημα από τα ΜΑΤ, οδηγώντας σε συμπλοκές και τελικά σε δύο συλλήψεις. Αύριο 19/2 πραγματοποιείται η δική των δύο συλληφθέντων.

ΚΑΜΙΑ ΔΙΩΞΗ ΤΩΝ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΩΝ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ

ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΑΠΟΚΑΛΕΙ ΑΛΗΤΕΣ - ΑΛΗΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΜΑΤ ΚΑΙ ΟΙ ΑΣΦΑΛΙΤΕΣ

Αναρχική Συνέλευση Φοιτητ(ρι)ών Quieta Movere


1 2 3 4 5

Αύριο, Δευτέρα 19/02 στις 11:00 στα Δικαστήρια Θεσσαλονίκης.

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους/ις συλληφθέντες/είσες της πανεκπαιδευτικής πορείας της 15/02.

ΜΠΑΤΣΟΙ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ

ΚΑΜΙΑ ΔΙΩΞΗ ΤΩΝ ΔΥΟ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΩΝ

Ελευθεριακό Σχήμα Φοιτητ(ρι)ών Σίνδου ΔΙΠΑΕ / ΑΤΕΙΘ


1 2 3 4 5

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους/ις συλληφθέντες/είσες της πορείας στις 15/2

Στις 15/2 πραγματοποιήθηκε πανεκπαιδευτική πορεία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης όπως και κάθε Πέμπτη, με χιλιάδες φοιτητές να βροντοφωνάζουν ενάντια στο νέο νομοσχέδιο ιδιωτικοποίησης της παιδείας, υπερασπιζόμενοι την δημόσια και δωρεάν παιδεία.

Στη συμβολή Αγίας Σοφίας με Τσιμισκή οι μπάτσοι επιτέθηκαν απρόκλητα στο μπλοκ των φοιτητικών συλλόγων Βιολογίας, Γεωλογίας, Δασολογίας, Εικαστικού, Ηλ-Μηχ, Θεάτρου, Κινηματογράφου, Μαθηματικού, Πολ-Επ, ΠΤΔΕ, ΤΕΠΑΕ, Τοπογράφων, Φυσικού. Σπάζοντας τη πορεία στα δυο, έριξαν ξύλο, χημικά και προχώρησαν σε 2 συλλήψεις από τη περιφρούρηση και το κόσμο της διαδήλωσης η οποίες κατηγορούνται για οπλοκατοχή,διατάραξη κοινής ειρήνης, απόπειρα σωματικής βλάβης προς τους μπάτσους και απείθεια.

Εδώ και έξι εβδομάδες τόσο ο σύλλογος μας όσο και πανελλαδικά όλοι οι σύλλογοι, βρισκόμαστε σε μια αγωνιστική τροχιά, με καταλήψεις διαρκείας και μαζικές γενικές συνελεύσεις και πορείες. Η καταστολή δε θα μας πάει ούτε ένα βήμα πίσω, αντιθέτως θα συνεχίσουμε να μαχόμαστε ενάντια στην εκπαιδευτική αναδιάρθρωση και σε οτιδήποτε εξαπολύουν απέναντι μας. Όπως τόσο καιρό, έτσι και τώρα, θα συνεχίζουμε να χτίζουμε τις αντιστάσεις μας και τους κοινωνικούς και ταξικούς αγώνες, υπερασπιζόμενοι τις ζωές μας. Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στους συλληφθέντες και τις συλληφθείσες και καλούμε αύριο Δευτέρα 19/2 συγκέντρωση έξω από τα δικαστήρια Θεσσαλονίκης, στις 11:00.

ΤΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΔΕ ΛΥΝΕΤΑΙ ΜΕ ΝΟΜΟΥΣ, Ή ΜΙΑ ΖΩΗ ΣΤΙΣ ΑΙΘΟΥΣΕΣ Ή ΜΙΑ ΖΩΗ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΤΗ ΒΑΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΤΑΞΙΚΟΥΣ ΦΡΑΓΜΟΥΣ, ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ.

ΜΠΑΤΣΟΙ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΚΑΛΑ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠ' ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ

ΣΦ ΓΕΩΛΟΓΙΑΣ


1 2 3 4 5

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στα συλληφθέντα της 15/02

Την Πέμπτη 15/2 πραγματοποιήθηκε ακόμα μια μαζική πανεκπαιδευτική πορεία ενάντια στην ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων, η οποία κατά την διάρκεια της χτυπήθηκε από ΜΑΤ στην συμβολή των οδών Τσιμισκή με Αγίας Σοφίας. Εκεί πραγματοποιήθηκαν τρεις προσαγωγές, εκ των οποίων οι δυο μετατράπηκαν σε συλλήψεις, ενώ δύο άτομα μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο με τραύματα στο κεφάλι και στο χέρι. Η πορεία κατέληξε στο χώρο του ασύλου , όπου πραγματοποιήθηκε εισβολή δυνάμεων των ΜΑΤ από διάφορες πλευρές με φοιτητ(ρι)ες και ευρύτερο κόσμο του αγώνα να αντιστέκονται σθεναρά και να περιφρουρούν το άσυλο και τις κατειλημμένες σχολές.

Παράλληλα, νωρίτερα, κατά την έναρξη της πορείας συνελήφθησαν αλλα τρία ατομα με αφορμη το κρέμασμα ενός γιγαντοπανό ενάντια στον νέο ΠΚ και ΚΠΔ στην Καμαρα ,το δικαστήριο πήρε αναβολή για 22/02.

Απέναντι στην προσπάθεια του κράτους να τρομοκρατήσει τον κόσμο του αγώνα , ένα απ τα όπλα μας είναι η αλληλεγγύη .

Καλούμε σε συγκέντρωση αλληλέγγυης Δευτέρα 19/02 στις 11:00 στα δικαστήρια.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΑ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΑ

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΚΑΛΑ ΜΠΑΤΣΟΙ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ.

ΠΟΡΕΙΕΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ ΜΑΖΙΚΕΣ ΕΣΤΙΕΣ ΑΓΩΝΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΙ ΣΧΟΛΕΣ

Πρωτοβουλία φοιτητ(ρι)ών νομικής εναντια στα ιδιωτικά πανεπιστήμια

πηγή : email που λάβαμε στις 18 Φεβρουαρίου 22h


1 2 3 4 5

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους/ις συλληφθέντες/είσες της πανεκπαιδευτικής πορείας στις 15-2-24

ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΘΑ ΚΡΙΘΕΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

Η επιχειρούμενη ιδιωτικοποίηση των πανεπιστημίων μέσω της παράκαμψης του άρθρου 16 του συντάγματος βρίσκει ως ανάχωμα την αντίσταση χιλιάδων φοιτητών/φοιτητριών, αγωνιστών και αγωνιστριών. Από τις αρχές της χρονιάς οι εκατοντάδες κατειλημμένες σχολές, οι μαζικές γενικές συνελεύσεις και οι δυναμικές πορείες έχουν ουσιαστικά οδηγήσει το κράτος σε αδιέξοδο, αναβάλλοντας την δημόσια διαβούλευση του νομοθετικού πλαισίου σχεδόν ένα μήνα.
Ο αγώνας των φοιτητών/ φοιτητριών έχει επιχειρηθεί να κατασταλεί από το κράτος με μία πληθώρα μέσων, με την προσπάθεια εισχώρησης την κυβερνητικής παράταξης, της ΔΑΠ, στις γενικές συνελεύσεις, ώστε να τερματιστούν οι καταλήψεις, με απειλές για χαμένα εξάμηνα, με εισαγγελικές παρεμβάσεις στις καταλήψεις, με την ηλεκτρονική εξεταστική και την παράκαμψη των αποφάσεων τόσο των φοιτητικών συλλόγων όσο και των συνελεύσεων των καθηγητών, με την απόπειρα τρομοκράτησης των διοικητικών υπαλλήλων και καθηγητών που στέκονται αλληλέγγυοι στον αγώνα των φοιτητών μέσω πειθαρχικών και απειλών για ΕΔΕ.
Δεδομένου ότι όλα τα παραπάνω δεν κατόρθωσαν να απομειώσουν τον αγώνα για την υπεράσπιση του δημόσιου χαρακτήρα των πανεπιστημίων, το κράτος επιλέγει να κάνει αυτό που ξέρει καλά, να χρησιμοποιήσει τα κατασταλτικά τάγματα εφόδου της δημοκρατίας, καθώς όπου οι απειλές δεν τιθασεύουν έρχεται η ώρα της άσκησης ωμής βίας. Στις 15 Φεβρουαρίου τα ΜΑΤ επιτίθενται απρόκλητα στο σώμα της φοιτητικής πορείας, σπάζοντάς την στην μεση, ξεκινούν συμπλοκές και ακολουθούν 2 συλλήψεις αγωνιστών/ αγωνιστριών (ένας εκ των οποίων σύντροφος μέλος του τοπικού συντονισμού ΑΠΟ θες/νίκης) με τις κατηγορίες της διατάραξης κοινής ειρήνης και της οπλοκατοχής. Λίγη ώρα μετά ξεσπούν συγκρούσεις με τις αστυνομικές δυνάμεις, καθώς τα ΜΑΤ αποφασίζουν να εισβάλλουν ξανά στους χώρους του ασύλου.
Η απόπειρα τρομοκράτησης των αγωνιζόμενων δεν θα περάσει. Οφείλουμε όλοι να σταθούμε αλληλέγγυοι στον αγώνα τους για να υπερασπιστούμε από κοινού τον δημόσιο χαρακτήρα όλων των κοινωνικών αγαθών και τη δυνατότητα ελεύθερης πρόσβασης σε αυτά, βάζοντας λιθαράκια για την κοινωνία του αύριο, μία κοινωνία ισότητας και αλληλεγγύης.

ΑΛΛΗΛΛΕΓΥΗ ΣΤΟΥΣ 2 ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ/ΕΙΣΕΣ - ΚΑΜΙΑ ΔΙΩΞΗ
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ
ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ/ΕΣ
Συγκέντρωση στα δικαστήρια: 19/02, 11:00

Τοπικός Συντονισμός Θεσσαλονίκης | Αναρχική Πολιτική Οργάνωση - Ομοσπονδία Συλλογικοτήτων