Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2024 στις 10.00 πμ

3 καλέσματα : 1 2 3

Συγκέντρωση ενάντια σε απόλυση υπαλλήλου του ΕΚΠΑ για συνδικαλιστική δράση

ΝΑ ΠΑΡΘΕΙ ΠΙΣΩ Η ΕΚΔΙΚΗΤΙΚΗ ΑΠΟΛΥΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ Δ.Α. - ΟΧΙ ΣΤΟ ΑΠΕΡΓΟΣΠΑΣΤΙΚΟ ΜΕΣΟ ΤΩΝ ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΤΙΚΩΝ ΣΤΙΣ ΚΑΤΕΙΛΗΜΜΕΝΕΣ ΣΧΟΛΕΣ

Καταγγέλλουμε την πρυτανική αρχή του ΕΚΠΑ για την εκδικητική απόλυση του Δ.Α., διοικητικού υπαλλήλου του ιδρύματος και μέλους του Κεντρικού Συμβουλίου της ΟΔΠΤΕ (Ομοσπονδίας Διοικητικού Προσωπικού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης), λόγω της συμμετοχής του στη κινητοποίηση φοιτητών και εργαζομένων στο Κέντρο Λειτουργίας και Διαχείρισης Δικτύου (ΚΛΕΙΔΙ) την Δευτέρα 12/02/2024. Σκοπός της κινητοποίησης ήταν να αποτραπεί το απεργοσπαστικό μέσο-φιάσκο των τηλεξετάσεων, που μόνο στόχο έχει να υπονομεύσει τις αποφάσεις των μαζικών Γενικών Συνελεύσεων των Φοιτητικών Συλλόγων, που παρά τους εκβιασμούς και τις απειλές από την κυβέρνηση της ΝΔ και τα τσιράκια τους, συνεχίζουν να παίρνουν αγωνιστικές αποφάσεις για καταλήψεις διαρκείας. Την ίδια στιγμή, εργαζόμενοι στα ιδρύματα προχωρούν σε απεργίες-στάσεις εργασίας και αποχές από τις τηλεξετάσεις.

Σε αυτή τη συγκυρία που φοιτητές και εργαζόμενοι δείχνουν ότι είναι αποφασισμένοι να δώσουν τη μάχη της υπεράσπισης του δημόσιου Πανεπιστημίου μέχρι τέλους, ο ανεκδιήγητος Πρύτανης του ΕΚΠΑ κ. Γεράσιμος Σιάσος, αποφάσισε να «τιμωρήσει» τον επί 19 χρόνια συμβασιούχο του ιδρύματος, ζητώντας από τον ΕΛΚΕ και το Συμβούλιο Ιδρύματος την άμεση αναστολή της σύμβασής του, μέχρι να εξετάσει την οριστική παύση της. Δηλαδή την οριστική του απόλυση.
Επιπλέον, ο Πρύτανης, για τους ίδιο περιστατικό, ζήτησε τη διενέργεια ΕΔΕ για τα μέλη του ΔΣ του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού του ΕΚΠΑ, του προεδρείου της Συνέλευσης που πήρε την απόφαση, καθώς και μελών του ΚΣ της ΟΔΠΤΕ που εργάζονται στο ίδρυμα.

Το πρόσχημα που επικαλείται είναι η «διατάραξης της ομαλής λειτουργίας του ΕΚΠΑ» και ο «κίνδυνος για επανάληψη της χθεσινής κινητοποίησης». Ο πραγματικός του στόχος φυσικά είναι αποθαρρύνει τους εργαζόμενους από το να έχουν κινηματική και συνδικαλιστική δράση, λειτουργώντας ουσιαστικά ως το μακρύ χέρι του Υπουργείου Παιδείας και της κυβέρνησης. Είναι φανερό ότι η αποφασιστική στάση εργαζόμενων και φοιτητών που ανέστειλε αυτή την προσπάθεια υπονόμευσης των καταλήψεων και των αγώνων για κάποιο χρονικό διάστημα, με την ακύρωση των εξετάσεων, πλήγωσε το γόητρο της κυβέρνησης και των πρυτανικών αρχών που βγάζουν το μένος τους. Η εκδικητική τους απόφαση θέλει μόνο να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους και φοιτητές που αγωνίζονται ενάντια στα ιδιωτικά ΑΕΙ και συνολικά στην αντιεκπαιδευτική και αντιλαϊκή πολιτική. Με τα ΜΑΤ, τους εισαγγελείς, και τον αυταρχισμό, προσπαθούν να περιστείλουν τη συνδικαλιστική δράση, απολύοντας εργαζόμενο που ασκεί, ως οφείλει, τα συνδικαλιστικά του καθήκοντα.

Τέτοιες πρακτικές κινούνται στα πλαίσια των διώξεων συνδικαλιστικών στελεχών σε χώρους δουλειάς στο πνεύμα των νόμων Χατζηδάκη-Γεωργιάδη και όλου του αντεργατικού πλαισίου όλων των μνημονιακών κυβερνήσεων.
Την ίδια ώρα που ετοιμάζεται να κατατεθεί το χείριστο νομοσχέδιο που έχει προκαλέσει σύσσωμες και ρωμαλέες αντιδράσεις από το φοιτητικό και εργατικό κίνημα που είναι στα κάγκελα τον τελευταίο μήνα, απολύονται εργαζόμενοι που διεκδικούν τα αυτονόητα και παλεύουν από κοινού με τους φοιτητές/τριες για δημόσια δωρεάν ποιοτική παιδεία!

  • Απαιτούμε την άμεση ανανέωση της σύμβασης του διοικητικού υπαλλήλου του ΕΚΠΑ Δ.Α. - καμία σκέψη για απόλυση!
  • Άμεση παύση της διενέργειας ΕΔΕ και κάθε δίωξης προς εργαζόμενους!
  • Καμία σκέψη για ιδιωτικά πανεπιστήμια!
  • Απεργία-αποχή από τις τηλεξεταστικές και από κάθε άλλη προσπάθεια υπονόμευσης των συλλογικών αποφάσεων φοιτητών-εργαζόμενων.
  • Καμία σκέψη για διαδικτυακά μαθήματα και επιτηρήσεις σε κατειλημμένες σχολές!
  • Κοινοί αγώνες φοιτητ(ρι)ών-εργαζομένων για ένα δωρεάν, δημόσιο, ποιοτικό Πανεπιστήμιο!

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΝ ΑΠΟΛΥΜΕΝΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ Δ.Α. ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΤΟΥ ΔΡΑΣΗ ΕΠΕΙΤΑ ΑΠΟ ΕΝΤΟΛΗ ΤΟΥ ΠΡΥΤΑΝΗ ΤΟΥ ΕΚΠΑ, ΠΕΜΠΤΗ 22/02 ΣΤΙΣ 10:00 ΣΤΗΝ ΠΡΥΤΑΝΕΙΑ ΑΠΘ

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ, ΠΕΜΠΤΗ 22/02 ΣΤΙΣ 12:00 ΣΤΗΝ ΚΑΜΑΡΑ

Παράρτημα Θεσσαλονίκης του ΣΕΡΕΤΕ

πηγή : https://unionresearchers.wordpress.com/2024/0…


1 2 3

Συγκέντρωση στη πρυτανεία του ΑΠΘ, στις 10:00, ενάντια σε απόλυση υπαλλήλου του ΕΚΠΑ για συνδικαλιστική δράση

ΝΑ ΠΑΡΘΕΙ ΠΙΣΩ Η ΕΚΔΙΚΗΤΙΚΗ ΑΠΟΛΥΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ Δ.Α.

ΕΝΑΝΤΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΕΣ, Ο ΑΓΩΝΑΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟΣ ΚΑΙ ΘΑ ΝΙΚΗΣΕΙ

ΚΑΜΙΑ ΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΠΑΡΑΚΑΜΨΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 16, ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ

Η ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ ΚΑΙ Η ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ ΣΥΝΤΡΙΒΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ.

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΤΗ ΒΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ, ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ, ΠΟΡΕΙΕΣ, ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ, ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ ΜΑΖΙΚΕΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΤΑΞΙΚΟΥΣ ΦΡΑΓΜΟΥΣ

ΣΦ ΓΕΩΛΟΓΙΑΣ


1 2 3

ΑΥΡΙΟ ΠΕΜΠΤΗ 22/02 ΣΤΙΣ 10:00 ΣΤΗΝ ΠΡΥΤΑΝΕΙΑ ΑΠΘ

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΝ ΑΠΟΛΥΜΕΝΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ Δ.Α. ΠΟΥ ΚΑΛΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ & ΤΗΝ ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ (ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ).

Την Δευτέρα 12/02 διοικητικοί εργαζόμενοι στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ) έπειτα από αγωνιστική απόφαση που έλαβαν στην γενική συνέλευση του συλλόγου διοικητικών εργαζομένων, πραγματοποίησαν από κοινού με φοιτητικούς συλλόγους και άλλους εργαζόμενους ανακοινωμένη συγκέντρωση έξω από το Κέντρο Λειτουργίας και Διαχείρισης Δικτύου (ΚΛΕΙΔΙ) ως απάντηση στην κρατική εξαγγελία εφαρμογής του απεργοσπαστικού και εκβιαστικού μέτρου της τηλεξεταστικής σε κατειλημμένες σχολές, η οποία αποτελεί μια κυβερνητική απόφαση που μόνο σκοπό έχει την υπονόμευση του αγώνα που δίνεται ενάντια στην επιχειρούμενη ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων. Αποτέλεσμα της συγκέντρωσης, που βρισκόταν έξω από το κτίριο, ήταν η επιτυχημένη διακοπή για μια ώρα των διαδικτυακών υπηρεσιών του ΕΚΠΑ.

Το κράτος και η κυβέρνηση θορυβημένοι από την σημασία και την επιτυχία αυτής της κινητοποίησης αμέσως προέβησαν σε μια εκστρατεία τρομοκράτησης των αγωνιστών και σπίλωσής τους με την κρατική προπαγάνδα των συστημικών ΜΜΕ, προσπαθώντας να συκοφαντήσουν τους εργαζόμενους, τους φοιτητές και τον ίδιο τον αγώνα, διατάσσοντας μάλιστα ΕΔΕ για τους εργαζόμενους που συμμετείχαν στην συγκέντρωση. Μέρος αυτής της κατασταλτικής απάντησης αποτελεί και η εκδικητική απόλυση ενός εκ των διοικητικών εργαζόμενων του ΕΚΠΑ, κατόπιν απευθείας εντολής του Πρύτανη του ΕΚΠΑ Γεράσιμου Σιάσου, κατά παραγγελία του κράτους. Η εκδικητική απόλυση του επί 19 χρόνια συμβασιούχου εργαζόμενου Δ.Α. στο ΕΚΠΑ, μέλους του Κεντρικού Συμβουλίου της ΟΔΠΤΕ (Ομοσπονδία Διοικητικού Προσωπικού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης) λόγω της συμμετοχής του στην κινητοποίηση της Δευτέρας 12/02 είναι μία ξεκάθαρη εκδικητική απόλυση λόγω συνδικαλιστικής και αγωνιστικής δράσης, δηλαδή πρόκειται για μία εξόφθαλμη πολιτική εντολή τρομοκράτησης των ανθρώπων που αγωνίζονται συλλογικά υπερασπιζόμενοι τον δημόσιο και δωρεάν χαρακτήρα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Η εκκένωση της κατειλημμένης (από τους φοιτητικούς συλλόγους Ηλ-Μηχ και Γεωλογίας) πρυτανείας ΑΠΘ, η εκκένωση της κατειλημμένης σχολής του φοιτητικού συλλόγου Νομικής στην Θράκη, τα χημικά, το ξύλο και οι συλλήψεις στην προηγούμενη πανεκπαιδευτική διαδήλωση στην Θεσσαλονίκη καθώς και η εκκένωση την Δευτέρα 19/02 της κατάληψης του φοιτητικού συλλόγου Νομικής ΑΠΘ κατόπιν παραγγελίας του κοσμήτορα Παναγιώτη Γκλαβίνη αποτελούν μερικούς από τους κρίκους της απεγνωσμένης προσπάθειας κράτους και κυβέρνησης να καταστείλει τον αγώνα ο οποίος δίνεται ενάντια στην ίδρυση των ιδιωτικών πανεπιστημίων, ένας αγώνας με συνεχείς καταλήψεις και δεκάδες χιλιάδες να διαδηλώνουν διαρκώς στους δρόμους. Εμείς, ως εργαζόμενοι/ες σε διάφορους κλάδους υπερασπιζόμαστε τον δημόσιο χαρακτήρα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, ενάντια στους αντικοινωνικούς σχεδιασμούς και τα συμφέροντα κράτους και κεφαλαίου.

Μέσα σε μία συνθήκη όπου οι κατακτήσεις μας βάλλονται από το κρατικό-καπιταλιστικό σύστημα εξουσίας, η απάντηση που έχουμε να δώσουμε είναι συλλογική, δυναμώνοντας τον αγώνα απέναντι στην διαρκή και εντεινόμενη επίθεση των εκμεταλλευτών. Οι απολύσεις (όπως στο ΕΚΕΤΑ και την Task Us), η κρατική καταστολή, η τρομοκρατία των αφεντικών, η ιδιωτικοποίηση και εμπορευματοποίηση της υγείας και της παιδείας μετατρέποντάς τες πλήρως σε πεδίο επιχειρηματικού κέρδους, η ακρίβεια η οποία αποτελεί δομικό παράγωγο του εκμεταλλευτικού συστήματος, οι κρατικές δολοφονίες, οι αντεργατικοί νόμοι Γεωργιάδη και Χατζηδάκη, είναι μερικές από τις εκφάνσεις της σύγχρονης «κανονικότητας» που θέλουν να επιβάλλουν κράτος και αφεντικά. Αυτός ο ζόφος που προσπαθούν να επιβάλλουν κράτος και κεφάλαιο στην κοινωνική και ταξική βάση μπορεί να απαντηθεί κατ' εμάς μόνο μέσα από την οργάνωση στη βάση με ελευθεριακά χαρακτηριστικά, ακηδεμόνευτα κι από τα κάτω, ενάντια τόσο στον ξεπουλημένο φιλοεργοδοτικό όσο και στον γραφειοκρατικό συνδικαλισμό που βάζει αναχώματα, ευτελίζει και υπονομεύει τους αγώνες και την πραγματική δυνατότητα των καταπιεσμένων να αντιπαλέψουν το σύστημα εκμετάλλευσης. Να αγωνιστούμε λοιπόν με βάση τις αξίες της ελευθερίας, της ισότητας, της αλληλεγγύης, της αλληλοβοήθειας και της αυτοοργάνωσης!

Να παρθεί πίσω η εκδικητική απόλυση του διοικητικού εργαζόμενου Δ.Α. στο ΕΚΠΑ - Άμεση ανανέωση της σύμβασής του!

Να αντισταθούμε συλλογικά στην ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής & αγωνιστικής δράσης!

Υπερασπιζόμαστε τον δημόσιο & δωρεάν χαρακτήρα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης!

Κοινοί αγώνες φοιτητ(ρι)ών-μαθητ(ρι)ών-εργαζόμενων ενάντια στα Ιδιωτικά Πανεπιστήμια!

ΠΑΙΔΕΙΑ - ΥΓΕΙΑ - ΤΡΟΦΗ - ΣΤΕΓΑΣΗ ΓΙΑ ΟΛΕΣ/ΟΥΣ!

Η ΚΡΑΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΝ ΑΠΟΛΥΜΕΝΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ Δ.Α. ΠΟΥ ΚΑΛΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ & ΤΗΝ ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ (ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ), ΑΥΡΙΟ ΠΕΜΠΤΗ 22/02 ΣΤΙΣ 10:00 ΣΤΗΝ ΠΡΥΤΑΝΕΙΑ ΑΠΘ

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΑΥΡΙΟ ΠΕΜΠΤΗ 22/02 ΣΤΙΣ 12:00 ΣΤΗΝ ΚΑΜΑΡΑ

ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ 28/02 ΜΕ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΈΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 10:30 ΣΤΗΝ ΚΑΜΑΡΑ

Ελευθεριακή συνέλευση για την ταξική οργάνωση στη βάση (ΕΣΤΟΒ)