τι; : προβολή θεματική : από :

Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2024 στις 20.30

Προβολή ταινίας: Φαύλος Κύκλος

✍️Vicious Circle / Φαύλος Κύκλος: Ένας ναυαγός πρόσφυγας, αφού διασώθηκε από μια ΜΚΟ, συναντά έναν άστεγο και παίζουν μουσική μαζί στον δρόμο. Μια μέρα, περνάει μια διαδήλωση από μπροστά τους και τους «επισκέπτεται» μια ομάδα ρατσιστών. Μέχρι που ένας ανάπηρος ζητιάνος μπαίνει ανάμεσά τους και όλα ανατρέπονται.

🗓 Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2024, στις 20:30 στην λέσχη Αναιρέσεις Θεσσαλονίκης

🎞Πρόκειται για τη νέα ταινία του Βασίλη Τσιράκη, σε παραγωγή Αναιρέσεις: The Project. Η ταινία έχει καταφέρει ήδη να γίνει δεκτή σε διεθνή φεστιβάλ ταινιών μικρού και μεγάλου μήκους, όπως τα Barcelona indie awards (Βαρκελώνη), Concepción Independent Film Awards (Χιλή), VENEZIA SHORTS Italy (Βενετία), ενώ έχει ενταχθεί στις επίσημες υποψηφιότητες στην κατηγορία Best fiction film, στο Nicomedia International Film Awards της Τουρκίας.

📝Ο Β.Τσιράκης, πέρα από την ενασχόλησή του με τον κινηματογράφο, έχει εκδώσει μια σειρά από λογοτεχνικά βιβλία, ανάμεσα στα οποία και τα "Σελανίκ" (2012), "Τα χρόνια ανάμεσα" (2016), "Οι αλώβητοι" (2019), "Ξερολιθιά" (2020), ενώ κατά καιρούς αρθρογραφεί στον τύπο και το διαδίκτυο. Ως Αναιρέσεις: The Project, είχαμε τη χαρά να συνομιλήσουμε μαζί του σε πλήθος εκδηλώσεων, στις οποίες μοιράστηκε μαζί μας τις ανήσυχες σκέψεις του γύρω από ζητήματα της τέχνης και του πολιτισμού. Παρακάτω μπορείτε να βρείτε τις προηγούμενες ταινίες του σε συμπαραγωγή με το project Αναιρέσεις, "Εναλλακτική Λύση" και την πιο πρόσφατη "Και να που ήρθε η ώρα πάλι για Ταξίδι" που απέσπασε μια σειρά από βραβεία ανάμεσα στα οποία το αργυρό βραβείο καλύτερης ταινίας στο Cannes Continental Film Festival στην κατηγορία Short fiction film και το βραβείο καλύτερης ταινίας στο IFA - Istanbul Film Awards της Τουρκίας, στην κατηγορία Drama.

πηγή : email που λάβαμε στις 21 Φεβρουαρίου 00h