τι; : συνέλευση θεματική : από :

Παρασκευή 1 Μαρτίου 2024 στις 19.00

Σύσκεψη Πρωτοβουλίας για Μαθήματα Ενισχυτικής Διδασκαλίας Αλληλεγγύης

ΑΝΟΙΧΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ - ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΕΝΙΣΧΥΤΙΚΗΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ (ΙΛΙΟΝ): Όχι στα ιδιωτικά Πανεπιστήμια - Ναι στη δημόσια δωρεάν παιδεία

σε μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου - ελεύθερα, χωρίς χρηματικό ή άλλο αντίτιμο *

Η πολιτική που ασκούν διαχρονικά οι κυβερνήσεις της χώρας οδηγεί σε ολοένα μεγαλύτερη διάλυση της δημόσιας παιδείας και στην ολοένα μεγαλύτερη ανάπτυξη της ιδιωτικής παραπαιδείας.

Το τίμημα της διάλυσης της δημόσιας παιδείας και της ανάπτυξης της ιδιωτικής παραπαιδείας το πληρώνουν σε χρόνο και χρήμα, γονείς και μαθητές μπαίνοντας σε ένα «τούνελ» το οποίο δεν οδηγεί σε κανένα αξιοπρεπές μέλλον για τη ζωή τους.

Καθώς η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας προωθεί ένα ακόμα χτύπημα στη δημόσια παιδεία, προωθώντας την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων, είναι αναγκαίο για τους εργαζομένους και τη νεολαία, όχι μόνο να αντισταθούν με τη δράση τους σε αυτό το σχέδιο και σε αυτήν την πολιτική αλλά και να δημιουργήσουν δομές αλληλεγγύης στην εκπαίδευση.

Στη δική μας τοπική κλίμακα, στο Ίλιον, μία τέτοια δομή αλληλεγγύης στην εκπαίδευση μπορεί να είναι η οργάνωση ελεύθερων, χωρίς χρηματικό ή άλλο αντίτιμο, χωρίς οποιαδήποτε επιβολή, μαθημάτων για φιλολογικά, μαθηματικά, φυσική, χημεία, βιολογία, γραμμικό σχέδιο και μαθήματα για ΕΠΑΛ, αλλά και ξένες γλώσσες (π.χ. αγγλικά) από εκπαιδευτικούς και φοιτητές για μαθητές του δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου. Η δομή αυτή θα πρέπει να είναι:

- Πλήρως πολιτικά και οικονομικά ανεξάρτητη από το κράτος και το δήμο που είναι συνυπεύθυνοι για την πολιτική ιδιωτικοποίησης της παιδείας.

Την ίδια στιγμή που παλεύουμε για τη διασφάλιση ενός δημόσιου χώρου για τα μαθήματα αυτά, αρνούμαστε οποιοδήποτε «καπέλο» από το κράτος και το δήμο.

- Αυτοοργανωμένη από τους ίδιους τους εκπαιδευτικούς, τους φοιτητές, τους μαθητές και τους γονείς.

Οι αποφάσεις για τη λειτουργία των μαθημάτων και όποια άλλη δράση της για ζητήματα παιδείας από πλευράς της εν λόγω πρωτοβουλίας λαμβάνονται από την τακτική συνέλευση όσων συμμετέχουν ενεργά σε αυτή.

- Ανοιχτή σε καθένα παιδί (ανεξαρτήτως καταγωγής, θρησκείας, χρώματος κλπ.) που χρειάζεται μαθήματα ενισχυτικής διδασκαλίας.

Η πρωτοβουλία για μαθήματα ενισχυτικής διδασκαλίας είναι «κλειστή» σε ρατσιστές και φασίστες.

Παρασκευή 1 Μαρτίου 2024, ώρα 7μμ

Ανοιχτός Κοινωνικός Χώρος Ιλίου

(Ιδομενέως 32, Ίλιον, 2ος όροφος - έναντι ΟΤΕ)

matheximatailiexon@gmailex.com

πηγή : https://mathimata-ilion.blogspot.com/2024/02/…
πηγή : email που λάβαμε στις 23 Φεβρουαρίου 12h