Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2024 στις 11.00

2 καλέσματα : 1 2

Πορεία για την κρατική δολοφονία στα Τέμπη

Όλ@ στη πορεία την Τετάρτη 28/02 στις 11:00 π.μ. στο Δημαρχείο Ρεθύμνου.

Ο αγώνας μας ενάντια στη λήθη που προωθεί το κράτος και τα αφεντικά είναι διαρκής και είναι στο δρόμο.

ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ - ΔΕΝ ΣΥΓΧΩΡΟΥΜΕ! ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ!

ΕΣΕ Ρεθύμνου

πηγή: https://twitter.com/eserethymnou/status/17617…


Συγκέντρωση για το κρατικό-καπιταλιστικό έγκλημα στα Τέμπη | 28/2-ώρα:11:00,Δημαρχείο

Κάλεσμα στην απεργιακή κινητοποίηση αύριο 11:00 στο δημαρχείο.

(1/2)Ένα χρόνο μετά δεν ξεχνάμε το κρατικό-καπιταλιστικό έγκλημα στα Τέμπη, το οποίο δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ούτε ατύχημα ούτε ανθρώπινο λάθος, αλλά μια στυγνή, κρατική δολοφονία στον βωμό του κέρδους. Το έγκλημα αυτό στέρησε την ζωή 57 καταγεγραμμένων ανθρώπων ανάμεσα τους φοιτητές/-τριες, εργαζόμενοι/-τριες, μετανάστ(ρι)ες. Οι εργαζόμενοι και τα σωματεία έκρουαν τον κώδωνα του κίνδυνου εδώ και πολλά χρόνια και προειδοποιούσαν σχετικά με την επικινδυνότητα των γραμμών, την κακή συντήρηση τους και τα ανύπαρκτα συστήματα ασφάλειας, αλλά προφανώς οι απεργίες και τα αιτήματα τους δεν εισακούστηκαν από το κράτος και την εργοδοσία.

Το αίμα των νέκρων βρίσκεται στα χέρια των ιθυνόντων και της εκάστοτε εξουσίας που θυσιάζει ανθρώπινες ζωές μπροστά στην αισχροκέρδεια.

Η καπιταλιστική βαρβαρότητα ενάντια στην τάξη μας εκτείνεται σε κάθε πτυχή των ζωών μας και σιγουρά δεν πρέπει να περιμένουμε από τη αστική δικαιοσύνη για δικαίωση. Ακόμη μια φορά γινόμαστε μάρτυρες της φρίκης των μάταιων δικαστικών αγώνων, που διεξάγονται επί ένα χρόνο από τις οικογένειες των θυμάτων, με μοναδική έκβαση την επαναθυματοποίηση τους.

Ο νόμος και η τάξη ήταν ανέκαθεν όπλο του συστήματος για την καταστολή και την φίμωση του λαού, χωρίς ποτέ να έχουν ισχύ πάνω στην ελίτ, που βρίσκεται στο απυρόβλητο. Η θέση μας δεν είναι σε δικαστικές αίθουσες αλλά στους δρόμους ενάντια στον κρατικό μηχανισμό, την εξουσία και το κεφάλαιο που κοστίζουν καθημερινά χιλιάδες ζωές. Δεν είναι η λύση το να αναμένουμε την δικαίωση από τον νόμο, άλλα η αυτοοργάνωση και η εναντίωση σε κάθε μορφή εξουσίας.

(2/2) Σε μια ακόμα περίοδο οπού το κράτος εναποθέτει όλα του τα όπλα ενάντια σε κάθε μορφής αντίστασης, βάζοντας ταξικούς φραγμούς σε κάθε κοινωνικό αγαθό, φυλακίζοντας όποιον τολμήσει να εναντιωθεί, οφείλουμε να σταθούμε απέναντι. Δεν είναι μόνο οι δολοφονίες στα Τέμπη αλλά και καθημερινά οι εργοδοτικές δολοφονίες στο δρόμο, στις οικοδομές, στα λιμάνια στα εργοστάσια. Τα Τέμπη αποτέλεσαν έναν από τους πιο βάρβαρους τρόπους υπενθύμισης ότι οι ζωές μας μπροστά στα κέρδη δεν έχουν καμία αξία. Στα πλαίσια αυτού του κοινωνικού αναβρασμού είναι αναγκαία η ανασυγκρότηση της εργατικής τάξης για μια μετωπική σύγκρουση με το σάπιο σύστημα που υφίσταται. Η συμμετοχή στην απεργία της 28ης Φλεβάρη είναι από πολλές πλευρές αναγκαία καθώς το κυνήγι των κερδών και της υποτιθέμενης ανάπτυξης περνάει πάνω από τις ζωές μας.

Αντίσταση-Αυτοοργάνωση-Αλληλεγγύη ενάντια σε Κράτος και Κεφάλαιο

Στα σύνορα στις ράγες στα νοσοκομεία κάθε μέρα κι άλλη κρατική δολοφονία

Πορείες - Απεργίες - Καταληψεις

Ελευθεριακή Συνέλευση Τερμίτες

πηγή : https://candiaalternativa.info/?p=43606