Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2024 στις 9.00 πμ

3 καλέσματα : 1 2 3

Συγκέντρωση αλληλεγγύης

Καλόυμε σε συγκέντρωση αλληλεγγύης στα 6 συλληφθέντα άτομα (στις 1/3/18) έξω από τα δικαστήρια Πάτρας (Γούναρη και Κορίνθου) τη Δευτέρα 26/2/24 στις 09:00π.μ. .Ακολουθεί το κείμενο των ατόμων.

αλληλέγγυες/οι

Την Πέμπτη 1η Μάρτη 2018, μετά το τέλος αντιφασιστικής - αντιεθνικιστικής πορείας με αφορμή τα συλλαλητήρια για το Μακεδονικό, που ξεπηδούσαν σε διάφορες γωνιές της χώρας εκείνο το διάστημα, σπέρνοντας λόγο και προτάγματα βαθιά ρατσιστικά και εθνικιστικά, ακολουθούν συγκρούσεις με την αστυνομία σε αλληλεγγύη με τον απεργό πείνας-δίψας, κρατούμενο αναρχικό Ντίνο Γιαγτζόγλου. Η αστυνομία προβαίνει σε 6 συλλήψεις.

Ύστερα από αρκετή σωματική και λεκτική αστυνομική βία, και τέσσερις ημέρες στις άθλιες συνθήκες των κρατητηρίων της ΓΑΔΠ αφηνόμαστε ελεύθερα. Μας επιβάλλονται τα περιοριστικά μέτρα της απαγόρευσης συμμετοχής σε οποιαδήποτε συνάθροιση και συγκέντρωση πολιτικού χαρακτήρα σε όλη την επικράτεια, της παρουσίας μας στο τμήμα δύο φορές το μήνα, και η καταβολή του ποσού των 7.000 ευρώ αθροιστικά.

Έξι χρόνια μετά, τη Δευτέρα 26/2/2024 εκδικάζεται η υπόθεση στο Δικαστήριο Πατρών. Πρόκειται αφενός για μια στιγμή που περιμέναμε καιρό, καθώς για κανέναν η αναμονή δεν αποτελεί ευχάριστη συνθήκη, πόσω μάλλον όταν σχετίζεται με αποφάσεις που αφορούν στον περιορισμό των ελευθεριών σου, αφετέρου για μια διαδικασία εξαιρετικά κοστοβόρα και ψυχοφθόρα που στόχο έχει την ψυχολογική και φυσική εξάντληση όσων αγωνίζονται.

Οι κατηγορίες που μας βαραίνουν, αν και αρχικά επρόκειτο για κακουργήματα, είναι πλέον πλημμεληματικού χαρακτήρα.

Κατηγορίες περί άσκησης βίας απέναντι σε πάνοπλους αστυνομικούς, καταστροφής δημόσιας περιουσίας και ένα σωρό άλλες ειρωνικές διατυπώσεις. Και είναι ειρωνικές καθώς η πραγματικότητα άλλα αποδεικνύει. Αποδεικνύει πως η αστυνομία ως κρατικό εκτελεστικό όργανο και στο όνομα του νόμου, έχει το ελεύθερο να ασκήσει όση βία δεν θα μπορέσει ποτέ καμία καταπιεσμένη και κανένας κολασμένος. Επαγγελματικά, μεθοδευμένα και αποτελεσματικά και μάλιστα με βασικό στόχο πάντα εκείνον που αποκλίνει της κανονικότητας, εκείνο που μοιάζει αδύναμο, εκείνη που τολμάει να σηκώσει κεφάλι και να αγωνιστεί, να αγωνιστεί απέναντι στο υπάρχον και ό, τι εξουσία αυτό γεννά.

Από την πλευρά μας λοιπόν, ως άνθρωποι που μαχόμαστε για την ελευθερία, ως άτομα που υπερασπιζόμαστε τη ζωή, δεν μπορούμε παρά να προτάξουμε την αλληλεγγύη μεταξύ όλων όσοι καταπιέζονται και βιώνουν την εκμετάλλευση καθημερινά, μεταξύ όλων όσοι αγωνίζονται. Μέχρι να ακουστούν, μέχρι να ξυπνήσουν και να ανασάνουν ελεύθερες.

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ

ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ, ΚΑΜΙΑ ΜΟΝΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

Συλληφθείσες-εις

πηγή : http://athens.indymedia.org/event/93559/


1 2 3

Συγκέντρωση Αλληλεγγύης σε Συλληφθέντα Συντρόφια

Δευτέρα 26/02/24, στα δικαστήρια (Γούναρη και Κορίνθου):

στις 10:00 συγκέντρωση αλληλεγγύης στα συλληφθέντα συντρόφια της 01/03/18

στις 13:30 συγκέντρωση αλληλεγγύης στον συλληφθέντα σύντροφο της 22/02/24.

Την 01/03/18, μετά από αντιφασιστική/αντεθνική πορεία με αφορμή τα "μακεδονικά" συλαλλητήρια, ξεσπούν συγκρούσεις με τις αστυνομικές δυνάμεις, σε αλληλεγγύη με τον τότε απεργό πείνας και δίψας Ντ. Γιαγτζόγλου, στη διάρκεια των οποίων συλλαμβάνονται 6 συντρόφια. Ενώ αρχικά, πέρα από τους βαρύτατους περιοριστικούς όρους, αντιμετώπιζαν κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα, πλέον οι κατηγορίες τους έχουν μετατραπεί σε πλημμελήματα.

Την 22/02/24, κατά τη διάρκεια πορείας ενάντια στην εκπαιδευτική αναδιάρθρωση, που, μεταξύ άλλων, παρακάμπτωντας το άρθρο 16, προβλέπει την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων, πραγματοποιείται επίθεση με πέτρες και καπνογόνα απένατι στις αστυνομικές δυνάμεις. Στη διάρκεια των συγκρούσεων συλλαμβάνεται ένας σύντροφος, στον οποίο φορτώνονται κατηγορίες πλημμεληματικού χαρακτήρα, ενώ μετά από μεθόδευση των μπάτσων και των δικαστικών συνεργών τους, προστίθεται η αναβαθμισμένη κακουργηματικού τύπου κατηγορία της κατοχής εμπρηστικών υλών.

Απέναντι στις κατασταλτικές μεθοδεύσεις του κράτους και των υποτακτικών του προτάσσουμε την αλληλεγγύη και τον αγώνα.

ΚΑΝΕΝΑ ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

ΜΠΑΤΣΟΙ, ΜΜΕ, ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΙ, ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝΕ ΜΑΖΙ

Ανοιχτή Συνέλευση Αναρχικών Πάτρας

κάθε Δευτέρα στις 19:00

στην κατάληψη Παραρτήματος (Κορίνθου & Αράτου)

asapexatras@esexpiv.net / asapatras.espivblogs.net


1 2 3

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΠΑΤΡΑΣ

από Αλληλέγγυα

Την Πέμπτη 1η Μάρτη 2018, μετά το τέλος αντιφασιστικής - αντιεθνικιστικής πορείας με αφορμή τα συλλαλητήρια για το Μακεδονικό, που ξεπηδούσαν σε διάφορες γωνιές της χώρας εκείνο το διάστημα, σπέρνοντας λόγο και προτάγματα βαθιά ρατσιστικά και εθνικιστικά, ακολουθούν συγκρούσεις με την αστυνομία σε αλληλεγγύη με τον απεργό πείνας-δίψας, κρατούμενο αναρχικό Ντίνο Γιαγτζόγλου. Η αστυνομία προβαίνει σε 6 συλλήψεις.

Κάλεσμα σε συγκέντρωση αλληλεγγύης στα Δικαστήρια Πάτρας, την Δευτέρα 26-02-24, 10:00.

ΚΑΝΕΝΑ ΜΟΝΟ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΟΠΛΟ ΤΗΣ ΑΝΑΡΧΙΑΣ ΒΙΑ ΣΤΗ ΒΙΑ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΕ ΟΣΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΚΛΟΥΒΙΑ

Κείμενο από συλληφθέντα άτομα (https://athens.indymedia.org/post/1629163/)