Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2024 στις 10.00 πμ

2 καλέσματα : 1 2

Πορεία για τα Τέμπη

Δευτέρα : Συγγραφή Ανοιχτού Πλαισίου 12:30 αίθουσα 102

Τρίτη : Γενική συνέλευση αίθουσα 108 στη 13:00 και Ανοιχτή Συνέλευση του σχήματος στο Αντιεξουσιαστικό Στέκι στο ισόγειο του γυάλινου στις 15:00

Τετάρτη : Πορεία για τα Τέμπη 10:00 Προπύλαια

Πέμπτη : Πανεκπαιδευτική πορεία 12:00 Προπύλαια

Κυριακή : Open Jam στις 20:00 στο ισόγειο του γυάλινου

Ελευθεριακό Σχήμα Παντείου

πηγή : https://www.facebook.com/people/Ελευθεριακό-Σ…


Ένας χρόνος από το έγκλημα στα Τέμπη Για τα παιδιά στο τρένο, τις οικογένειές τους και για εμάς… Τετάρτη 28 Φλεβάρη- Κλειστά σχολεία στην απεργία! Προπύλαια 10:30

Την Τετάρτη 28 Φλεβάρη συμπληρώνεται ένας χρόνος από εκείνο το πρωινό που ξυπνήσαμε και τίποτα δεν ήταν ίδιο. Έναν χρόνο μετά από εκείνες τις μέρες που γεμίσαμε θλίψη, οργή, αγανάκτηση… Έναν χρόνο μετά από τη στιγμή που αποφασίσαμε αυτά τα συναισθήματα να τα κάνουμε αγώνα. Που σχηματίσαμε συνθήματα με τις τσάντες μας "Ήταν έγκλημα", "Στείλε όταν φτάσεις" και πολλά άλλα. Που δεκάδες χιλιάδες μαθητές που πλημμυρίσαμε τους δρόμους.

Ήταν και είναι αίτημα όλων των μαθητών και του λαού μας να αναδειχθούν όλες οι αιτίες και οι ένοχοι του εγκλήματος.

Για αυτό και δεν ανεχόμαστε ότι η απαραίτητη διαδικασία και έρευνα δεν έχει προχωρήσει σχεδόν καθόλου. Μας εξοργίζει ότι πάνε να τα κουκουλώσουν, σταμάτησαν μέσα σε μια νύχτα ακόμα και τις απαραίτητες διαδικασίες στη Βουλή.

Θέλουν να ξεμπερδέψουν ρίχνοντας όλες τις ευθύνες μόνο σε ένα ανθρώπινο λάθος. Να μη πληρώσουν, δηλαδή, για τις ευθύνες τους το κράτος, οι κυβερνήσεις, η εταιρεία. Όσοι κυβέρνησαν και κυβερνούν τη χώρα θέλουν να ξεχάσουμε ότι ευθύνονται για το προδιαγεγραμμένο αυτό έγκλημα.

Αν θες να λέγεσαι άνθρωπος, όμως, δε ξεχνάς τα Τέμπη

Δεν επιτρέπουμε το έγκλημα αυτό να συγκαλυφθεί! Δώσαμε μια υπόσχεση στα θύματα, στις οικογένειές τους. Το χρωστάμε, όμως, και σε εμάς γιατί καθένας τους θα μπορούσε να είναι ένας από εμάς.

Τα κέρδη τους ή οι ζωές μας!

Το έγκλημα στα Τέμπη ήταν η μια μεγάλη απόδειξη ότι μπροστά στα κέρδη των λίγων δεν μετρά η ανθρώπινη ζωή. Στα Τέμπη δεν ενδιαφέρθηκαν για την ασφάλεια των επιβατών και των εργαζομένων αλλά για τα κέρδη της εταιρίας. Για αυτό άφησαν στην τύχη τους τις σιδηροδρομικές γραμμές, όπως κάνουν με όλες τις υποδομές γιατί βλέπουν τις ανάγκες μας ως κόστος.

Το ίδιο που κάνουν στα σχολεία και συνολικά στην Παιδεία μας!

Τα σχολεία μας είναι ετοιμόρροπα και ακατάλληλα, τα ταβάνια στάζουν, δεν γίνονται αντισεισμικοί έλεγχο. Η ασφάλεια και η προστασία μας είναι κόστος. Δεν δίνουν λεφτά για να προσλάβουν καθηγητές, να αναβαθμιστεί το μάθημα και το σχολείο.

Αντί να ασχοληθούν με αυτά, κάνουν τα αντίθετα! Με το νόμο για τα Ιδιωτικά Πανεπιστήμια κάνουν την αδικία νόμο, αφού μόνο όποιος έχει λεφτά θα μπορεί να σπουδάσει! Για τα κέρδη των αλυσίδων φροντιστηρίων, των κολεγίων και των εμπόρων πτυχίων, χτυπιέται το δικαίωμα μας στη μόρφωση και στο μέλλον!

Το ίδιο που βιώνουν οι οικογένειές μας.

Ο λαός, οι εργαζόμενοι, οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί μας που έχουν απεργία στις 28/2. Για να αντιμετωπιστεί η ακρίβεια που σαρώνει τα σπίτια μας, από την οποία κερδίζουν μόνο οι ιδιοκτήτες σούπερ- μάρκετ. Για αυξήσεις στους μισθούς, εργασιακά δικαιώματα, δικαίωμα στην υγεία, στην ασφάλεια.

Εμείς διαλέγουμε τη σωστή μεριά! Αγωνιζόμαστε για το δίκιο και τις ανάγκες μας!

Εδώ και ενάμισι μήνα είμαστε στους δρόμους για το πιο δίκαιο και αυτονόητο αίτημα: Η δημόσια και δωρεάν παιδεία να είναι δικαίωμα για όλους και όχι €υκαιρία.

Συνεχίζουμε και δυναμώνουμε τον αγώνα για να κατακτήσουμε τα δικαιώματά μας στη μόρφωση, το σχολείο και το μέλλον που μας αξίζει.

Παραμένουμε η φωνή όλων των νεκρών, δυναμώνουμε τη δική μας φωνή για να μην υπάρξουν άλλα Τέμπη.

Προχωράμε στα σχολεία μας μέσα από τα 5μελή-15μελή και τις συνελεύσεις τάξεων και σχολείων σε:

- Δράσεις στα σχολεία μας και τις γειτονιές μας. Φτιάχνουμε πανό, σχηματίζουμε συνθήματα με τις τσάντες μας, κρατάμε ενός λεπτού σιγή στις προσευχές και τις τάξεις μας, κλείνουμε δρόμους, κάνουμε συμβολικές διαμαρτυρίες σε σταθμούς του προαστιακού και του τρένου

- Τετάρτη 28/2, μέρα απεργίας, κλείνουμε τα σχολεία μας και οργανώνουμε μεγάλη μαθητική πορεία στις 10.30 στα Προπύλαια μαζί με τους φοιτητές και όλο το λαό.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

  • Το έγκλημα των Τεμπών να μην συγκαλυφθεί! Οι ένοχοι να πληρώσουν!
  • Ασφαλείς- σύγχρονες υποδομές, μετακινήσεις και σχολικά κτίρια.
  • Να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο της αδικίας. ΟΧΙ στα ιδιωτικά Πανεπιστήμια και στο Εθνικό Απολυτήριο. Η Παιδεία είναι δικαίωμα για όλους.

Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Αθήνας

@mathites.gr

πηγή : http://www.mathites.gr/?p=3010