Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2024 στις 10.30 πμ

Απεργιακή συγκέντρωση

ΤΗΝ 28Η ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΝΑ ΒΡΕΘΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ-ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ-10.30

Κλείνοντας ένα χρόνο από το κρατικό-καπιταλιστικό έγκλημα στα Τέμπη, διανύουμε μια περίοδο όπου ο κοινωνικός αναβρασμός εντείνεται και η ανάγκη να αγωνιστούμε και να οργανώσουμε τις αντιστάσεις μας είναι πιο ουσιαστική από ποτέ. Η ανάγκη αυτή προκύπτει αν αναγνώσουμε τη συγκυρία ως έχει. Μια συγκυρία στην οποία η η κοινωνική πλειοψηφία δέχεται πολλαπλές επιθέσεις από τις πολιτικές του κράτους και του κεφαλαίου. Από την πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων και τα αντικοινωνικά νομοσχέδια που ψηφίζονται μέχρι τους πολέμους που ξεσπούν και βάφονται με το αίμα μας.

Ξεκινώντας από τις πολιτικές των ιδιωτικοποιήσεων, τις πολιτικές εκείνες που παρεισφρέουν απειλητικά στην καθημερινότητά μας, βλέπουμε τα κοινωνικά αγαθά συστηματικώς να υποβαθμίζονται και να δίνονται απλόχερα στα χέρια ιδιωτών. Καθετί δημόσιο και δωρεάν να παύει να υφίσταται, οι ανάγκες μας να μεταφράζονται σε κέρδος, να υπάρχουμε και να ζούμε με όρους επιβίωσης. Από το ξεπούλημα της ΤΡΑΙΝΟΣΕ επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που σήμαινε τη δολοφονία τουλάχιστον 57 ανθρώπων της τάξης μας πέρυσι στις ράγες και από τύχη δε θρηνήσαμε ακόμα περισσότερους. Από την κατάρρευση του ΕΣΥ και τη διάλυση της δημόσιας υγείας όπου είδαμε επί Covid-19 να δολοφονούνται 40.000 συνάνθρωποί μας στα νοσοκομεία,με την θνησημότητα διασωληνωμένων εκτός ΜΕΘ στο 97,7%(=98) σε συνδυασμό με την άρνηση της κυβέρνησης για δημιουργία ή επίταξη ιδιωτικών ΜΕΘ σε έγκαιρο χρόνο κάτι που συνηγορεί στην δολοφονική διαχείριση της πανδημίας και ως προς τα μέτρα πρόληψης.Ταυτόχρονα μπαίνει από την πίσω πόρτα το "κρατικό" φακελάκι με τα επί πληρωμή χειρουργεία και η είσοδος ιδιωτών για απογευματινά χειρουργεία οξύνοντας ακόμα περισσότερο τις ταξικές ανισότητες στον τομέα της υγείας. Από την επερχόμενη ψήφιση του νομοσχεδίου για την ίδρυση των ιδιωτικών ΑΕΙ και τη διάλυση της δημόσιας δωρεάν παιδείας που ισοπεδώνει εργασιακά δικαιώματα και κατά συνέπεια την εργασιακή μας προοπτική. Από την ιδιωτικοποίηση του ρεύματος και ταυτόχρονα την εγκαθίδρυση του χρηματιστηρίου ενέργειας διογκώνονται οι λογαριασμοί των καταναλωτών και σε συνδυασμό με την ακρίβεια στα βασικά αγαθά μας εξοντώνει οικονομικά πλήρως. Από την ισοπέδωση και την λεηλασία της φύσης προς το συμφέρον του κρατικού καπιταλιστικού συστήματος με τις πυρκαγιές και τις πλημμύρες να αφήνουν πίσω έναν απολογισμό χιλιάδων στρεμμάτων κατεστραμμένης γης και θυμάτων λόγω των ανύπαρκτων μέτρων δασοπυρόσβεσης και αντιπλημμυρικών έργων. Τα παραδείγματα είναι πολλά αποδεικνύοντας τις διαθέσεις κράτους και κεφαλαίου να κερδοφορήσουν πάνω στις δικές μας πλάτες, πάνω στις ανάγκες μας, πάνω στις ίδιες μας τις ζωές.

Βλέπουμε λοιπόν ότι όσο βαθαίνει η καπιταλιστική κρίση, ιδίως μετά την πανδημία του Covid 19, το κράτος εντείνει της επίθεση του στον κόσμο της εργασίας με τα αντεργατικά νομοσχέδια των τελευταίων χρόνων που έρχονται να επισφραγίσουν τους απάνθρωπους όρους εργασίας. Ιδίως μέσω των προσφάτως ψηφισμένων νομοσχεδίων Χατζηδάκη και Γεωργιάδη, έρχονται να νομιμοποιήσουν όλες τις υπάρχουσες εγκληματικές πρακτικές που εφαρμόζονται εδώ και χρόνια στα εργασιακά κάτεργα. Η 13ωρη πλέον και εντατικοποιημένη εργασία, η 6ήμερη εργασία αλλά και η δυνατότητα για αυτή ακόμα και τις Κυριακές, οι απλήρωτες υπερωρίες, το πετσόκομμα της κυριακάτικης προσαύξησης σχεδόν στο μισό, το σύστημα free-lancing, τα ελαστικά ωράρια και οι απανωτές βάρδιες, η αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης αποτελούν πλέον τις «νόμιμες» εργασιακές συνθήκες. Συνθήκες οι οποίες το περασμένο έτος είχαν ως απόρροια τον θάνατο 162 εργατών και εργατριών επιβεβαιώνοντας με κάθε τρόπο όπως λέει και ένα γνώριμο σύνθημα ότι «κάθε εβδομάδα 3 νεκροί εργάτες, τα αφεντικά πλουτίζουν στις δικές μας πλάτες» ενώ οι χιλιάδες μικροί και μεγάλοι τραυματισμοί οι οποίοι παραμένουν πολλές φορές αδήλωτοι μας υπενθυμίζουν ότι «από τύχη ζούμε». Αυτοί οι θάνατοι δεν αποτελούν κάτι άλλο παρά την έμπρακτη απόδειξη του τι σημαίνει να ζεις και να εργάζεσαι σε ένα σύστημα που κοστολογεί το κέρδος των λίγων πάνω από την ίδια την ανθρώπινη ζωή, που σε θεωρεί αναλώσιμο μπροστά στην κερδοσκοπία μικρών και μεγάλων αφεντικών. Επιπλέον, ο νέος νόμος - πλαίσιο για τα εργασιακά έρχεται να συμπληρώσει τη νομοθεσία ΣΥΡΙΖΑ καθώς και αυτή του Κ. Χατζηδάκη για την καταστολή του αγωνιζόμενου κόσμου και την ποινικοποίηση και στοχοποίηση κάθε συνδικαλιστικής δράσης μέσα στους χώρους εργασίαςΣε όλα αυτά βέβαια προστίθενται οι δεκάδες εξώσεις και πλειστηριασμοί όπου κράτος, μπάτσοι, τράπεζες σε συνεργασία με τα κοράκια των funds υπηρετώντας τα συμφέροντα της αστικής τάξης και του ξένου κεφαλαίου έρχονται να μας πετάξουν από ταίδια μας τα σπίτια, από τους κόπους μιας ολόκληρης ζωής, για μικροχρέη ενώ οι τιμές στα ράφια των σουπερ μάρκετ αυξάνονται εκθετικά και πασχίζουμε να βιοποριστούμε.

Αναμφίβολα μια ακόμα πληττόμενη κοινωνική ομάδα είναι οι μετανάστ(ρι)ες τις οποίες καθημερινά με πλήρη ωμότητα το ελληνικό κράτος μέσω της αντιμεταναστευτικής πολιτικής της Ε.Ε. και διαθέτοντας την ιδιότητα του συνοριακού φύλακα επαναπροωθεί βίαια , βασανίζει και δολοφονεί σε σύνορα και όχι μόνο όπως είδαμε και με το έγκλημα και την δολοφονία πάνω απο 500 μεταναστ(ρι)ων στην Πύλο. Ειδικά στον Έβρο ένοπλες φασιστικές πολιτοφυλακές που αντικρίσαμε τόσο το 2020, όσο και το περασμένο καλοκαίρι κατά το διάστημα των καταστροφικών πυρκαγιών στον Έβρο συνεργάζονται και διαπράττουν φρικτά εγκλήματα σε βάρος κατατρεγμένων και κυνηγημένων ανθρώπινων ζωών -φτηνών εργατικών χεριών των οποίων η μοναδική αξία καθίσταται η επάνδρωση των καπιταλιστικών μηχανών της Δύσης.

Όλα αυτά υπό το πρίσμα των ιμπεριαλιστικών πολέμων από τους οποίους μόνο αμέτοχο δεν είναι το ελληνικό κράτος μέσω της ευθυγράμμισης της εξωτερικής πολιτικής του και της όλο και βαθύτερης πρόσδεσης του στον άξονα ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ . Ο ενεργός ρόλος και οι ιμπεριαλιστικές του διαθέσεις διαφαίνονται ξεκάθαρα και από την εμπλοκή του στον πόλεμο στην Ουκρανία, ο οποίος μαίνεται για τρίτο χρόνο, μέσω της αποστολής πολεμικού εξοπλισμού στην Ανατολική Ευρώπη από την νατοϊκή βάση στην Αλεξανδρούπολη. Ταυτόχρονα, μέσα από τη συμμαχία του με το Ισραηλινό κράτος συμβάλλει στο συντελούμενο σφάγιασμα του παλαιστινιακού λαού, ενώ δε διστάζει να στείλει πολεμική φρεγάτα για την εξόντωση των Χούθι στην Υεμένη ως δήθεν προστάτης της παγκόσμιας ναυσιπλοΐας, κάνοντας για μια ακόμα φορά ξεκάθαρο με ποιανών τα προτάγματα συντάσσεται .

Με σκοπό την διασφάλιση των συμφερόντων του τα οποία ευθυγραμμίζοντσι με αυτά των παγκόσμιων διεθνών ελίτ το κράτος μέσω της κυβέρνησης Μητσοτάκη επιτελεί την νομική του θωράκιση μέσα από την ψήφιση του νέου Ποινικού Κώδικα, η οποία έλαβε χώρα την προηγούμενη Πέμπτη. Ο νέος Π.Κ. δεν έρχεται απλά για να αυστηροποιήσει το νομικό πλαίσιο αλλά για να επισφραγίσει μια κατάσταση που διαμορφώνει το κράτος μέσα από την κυβέρνηση της ΝΔ την τελευταία 4ετία και να εγκαθιδρύσει ένα ξεκάθαρο αυταρχικό καθεστώς, κινούμενο πλέον εκτός ορίων της αστικής δημοκρατίας, όπως την γνωρίζαμε μέχρι τώρα. Ένα καθεστώς στο οποίο θα πατάξει κάθε ελευθερία και θα εντείνει την ολομέτωπη επίθεση και καταστολή της κοινωνικής πλειοψηφίας και θα εδραιώσει μια συνθήκηποινικοποίησης κάθε πτυχής της ζωής μας.

Απέναντι σε αυτή την ασφυκτική πολιτική και την καταδυνάστευση των ζωών μας είναι τα σκιρτήματα αγώνα και αντίστασης που αναδύονται, αυτά που φωτίζουν τον δρόμο για την οργάνωση ακηδεμόνευτων ταξικών και κοινωνικών αγώνων. Όσο ο κρατικοκαπιταλιστικός ζυγός επιχειρεί να μας επιβάλλει τις θανατοπολιτικές του και να καταστείλει κάθε αντίδραση μας ενάντια σε αυτές εμείς οφείλουμε να ανασυγκροτήσουμε την κοινωνική αυτοάμυνα και να δώσουμε νέες προοπτικές αγώνα και ζωής. Να μην αφήσουμε κάθε κοινωνικό αγαθό να ξεπουληθεί, να μην υπάρχουμε με όρους επιβίωσης, να μην δεχτούμε την φυλακή ως όρο ζωής, να αντιστρέψουμε των πόλεμο εντός των τάξεων και επιτέλους να συγκρουστούμε, να μη μείνουμε θεατές όσο μας κλέβουν τη ζωή. Για έναν κόσμο ελευθερίας, ισότητας και αλληλεγγύης.

ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΘΑ ΚΡΙΘΕΙ, ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΤΗΝ ΘΑΝΑΤΟΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΥΤΑΡΧΙΚΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ, ΣΤΗΝ ΠΥΛΟ, ΣΕ ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ ΚΑΙ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝ ΖΩΕΣ

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Συνέλευση Κατάληψης Παλιού Νεκροτομείου