Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2024 στις 10.30 πμ

Απεργιακή συγκέντρωση

28 ΦΛΕΒΑΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ

ΟΛΟΙ-ΟΛΕΣ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ | ΟΛΟΙ-ΟΛΕΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΙΡΗΝΗ ΧΩΡΙΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Οι καπιταλιστικές-κρατικές δολοφονίες των Τεμπών έβγαλαν από το περιθώριο τον γίγαντα λαό που βγήκε μαζικά και δυναμικά στον δρόμο.

Οι χώροι δουλειάς νέκρωσαν και κόντρα στον κυβερνητικό-γραφειοκρατικό συνδικαλισμό της ΓΣΕΕ, η απεργιακή κινητοποίηση της 8ης Μάρτη, τα συλλαλητήρια στο Σύνταγμα, οι πορείες στις γειτονιές, η απεργία της 15ης Μάρτη, η Πανελλαδική κίνηση μαζών, απέδειξαν στην πράξη πως μέσα από τον αγώνα υπάρχει ελπίδα και πως μόνο μέσα από την λαϊκή πάλη μπορούμε να τιμήσουμε τους νεκρούς μας!

1 χρόνο μετά και η επίθεση συνεχίζεται ακόμη πιο έντονα από την ντόπια εξαρτημένη άρχουσα τάξη, την κυβέρνησή της και τους ιμπεριαλιστές.

Η Αλεξανδρούπολη και η Θεσσαλία καταστράφηκαν και μετατρέπονται σε γρανάζια πολέμου και μπαταρίες της Ευρώπης.

Οι εργοδοτικές δολοφονίες κλιμακώνονται. Η ακρίβεια και η υποτίμηση του μισθού μας φτάνει σε δυσθεώρητα ύψη.

Η βαθύτερη εμπλοκή της χώρας στον πόλεμο μεγαλώνει και μάλιστα αποκτάει και κυριαρχικό ρόλο μέσα από την Μετατροπή της Λάρισας και της πρώτης στρατιάς σε ορμητήριο πολέμου απέναντι στον λαό της Υεμένης που στηρίζει τον δίκαιο αγώνα των Παλαιστίνιων!

Απέναντι σε αυτή την κατάσταση, η απεργία της 28ης Φλεβάρη πρέπει να μετατραπεί σε ένα παλλαϊκό-πανεργατικό ποτάμι που να ανοίξει τον δρόμο για την συνένωση των επιμέρους κινημάτων και την μετατροπή τους σε ένα ενιαίο κίνημα ανατροπής της κυβερνητικής πολιτικής!

Να δώσει ανάσα και πνοή στην εργατική τάξη, τον λαό και την νεολαία που δεν αντέχουν να κάνουν άλλο βήμα πίσω να πιστέψουν ξανά στην δύναμη της συλλογικής πάλης, για να σπάσει ο αρνητικός συσχετισμός και να μείνουμε στον δρόμο, στις καταλήψεις, στα αγροτικά μπλόκα με διάρκεια, συνέπεια ώστε να ανατρέψουμε την πολιτική ιμπεριαλιστών, ντόπιας αστικής τάξης και κυβέρνησης!

Καλούμε την εργατική τάξη, τον λαό και την νεολαία να συναντηθούν μαζικά και πλατιά στους δρόμους της οργής, να απεργήσουν, να ισχυροποιήσουν τις φοιτητικές καταλήψεις, να οργανωθούν και να αντισταθούν.

Μπορούμε και θα πάρουμε πίσω τις ζωές μας, ανατρέποντας την σιγή νεκροταφείου που προσπαθεί να επιβάλλει η κυβέρνηση και στήνοντας παλλαϊκό ατσάλινο τείχος απέναντι στο απέραντο Κράτος Χωροφύλακα που ορθώνεται μπροστά μας για να υπερασπιστεί τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας και των ιμπεριαλιστών!

Αθήνα: Στηρίζουμε το μπλοκ του Πολιτικού Χώρου «Ηλέκτρα Αποστόλου» και καλούμε σε μαζική συμμετοχή στις γραμμές του, Πεσμαζόγλου και Σταδίου,11:00.

Λάρισα: Στηρίζουμε το κάλεσμα του Μετώπου Λαϊκού Αγώνα «Κώστας Βιδάλης», 10:30, Κεντρική Πλατεία Λάρισας.

Βόλος: Στηρίζουμε το κάλεσμα της συνέλευσης υπεράσπισης των λαϊκών αναγκών και της ταξικής αλληλεγγύης, 10:00 Ταχυδρομείο.

Άργος: Στηρίζουμε το κάλεσμα σωματείων συνδικάτων 10:30 πλ. Αγίου Πέτρου Άργους

ΚΑΤΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ,ΤΗΣ ΕΞΑΡΤΗΣΗΣ,ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ

ΚΑΜΙΑ ΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ

ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΡΑΤΙΚΕΣ-ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ ΤΩΝ ΤΕΜΠΩΝ- ΜΟΝΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ Η ΛΑΟΚΡΑΤΙΑ

ΠΑΛΗ ΓΙΑ ΥΓΕΙΑ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ-ΜΙΣΘΟ ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΜΑΣ-ΕΙΡΗΝΗ- ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΣΦΑΓΕΙΟ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ

Λαϊκή Δράση - Ομάδα Κομμουνιστών / Αγωνιστών

πηγή : https://www.facebook.com/laikidrasi/