τι; : κουζίνα, καφενείο θεματική : από :

Σάββατο 9 Μαρτίου 2024 στις 12.00

Πίτσα μπαρ για δικαστικα εξοδα

Μπαρ και πίτσα για δικαστικα εξοδα. Τα εξοδα θα διατεθουν για τους συλληφθεντες αντιφασιστες συντροφους στην Ουγγαρια και τα εξοδα πολιτικης εκδηλωση με συμμετοχη συντροφων απο την Ιταλια

Αφού φτιάξαμε τον ξυλόφουρνο και (κάποιοι) μάθαμε να φτιάχνουμε και πίτσες, θα τʼ αξιοποιήσουμε, είτε έχει ήλιο είτε συννεφιά.

Οι πόρτες θα είναι ανοιχτές από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 6 το απόγευμα. Δυστυχώς ο χώρος είναι περιορισμένος οπότε θα εκτιμούσαμε τα τετράποδα συντρόφια μας να μείνουν σπίτι. Φασίστες, σεξιστές, φοβικοί προς ΛΟΑΤΚΙΑ+ και λοιποί μαλάκες δεν είναι ευπρόσδεκτοι. Δίπλα στο πάρκινγκ στο Ταίναρι, Άνω Πόλη.

Κάθε χρόνο στη Βουδαπέστη της Ουγγαρίας, διοργανώνεται ένα Σαββατοκύριακο εκδηλώσεων για τον εορτασμό της "Ημέρας της Τιμής", αναφορικά με την εξολόθρευση ενός τάγματος Γερμανών και Ούγγρων ναζιστών στρατιωτών από τον Κόκκινο Στρατό στις 12/02/1945 κατά τη διάρκεια της "πολιορκίας της Βουδαπέστης". Το γεγονός αυτό αποτελεί την αφορμή για μια συνάντηση της άκρας Ευρωπαϊκής Δεξιάς.
Στις 11 Φεβρουαρίου 2023, κατά τις ημέρες που ακολουθούν το συγκεκριμένο διήμερο σε δύο σύντροφοι, η Ilaria, μια Ιταλίδα, και ο Tobias, ένας Γερμανός, συνελήφθησαν από την ουγγρική αστυνομία, κατηγορούμενοι για τον ξυλοδαρμό κάποιων νεοναζί που συμμετείχαν στις ναζιστικές εκδηλώσεις μνήμης. Ο σύντροφος και η συντρόφισσα μεταφέρθηκαν στη φυλακή της Βουδαπέστης (όπου και παραμένουν έγκλειστοι μέχρι σήμερα), με τις κατηγορίες να είναι πολύ σοβαρές και τις ενδεχόμενες ποινές να φτάνουν έως και τα 24 χρόνια φυλάκισης. Και για τους δύο, μία από τις κατηγορίες είναι αυτή της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση. Βασιζόμενες σε αυτό οι ουγγρικές αρχές ζήτησαν και έλαβαν έγγραφα από κατασταλτική έρευνα του γερμανικού κράτους κατά του αντιφασιστικού κινήματος (υπόθεση Antifa-ost).
Τον Οκτώβριο, οι έρευνες έκλεισαν για τον Tobias και την Ilaria και 14 ευρωπαϊκά εντάλματα σύλληψης (ΕΕΣ) εκδόθηκαν παράλληλα για άλλους τόσους συντρόφους που κατηγορούνται για συμμετοχή στις επιθέσεις κατά των νεοναζί.
Στις 21 Νοεμβρίου, ο Gabriele, ένας σύντροφος από το Μιλάνο, συνελήφθη από το ιταλική αστυνομία, σε εκτέλεση ενός από τα προαναφερθέντα ευρωπαϊκά εντάλματα, και τέθηκε σε κατ' οίκον περιορισμό, εν αναμονή της απόφασης για την απέλασή του στην Ουγγαρία.
Στις 12 Δεκεμβρίου ήταν η σειρά της Maja, μιας Γερμανίδας συντρόφισσας, να συλληφθεί η οποία επίσης περιμένει την απόφαση για την έκδοσή της. την έκδοσή της. Ένας άλλος Ιταλός σύντροφος καταζητείται επί του παρόντος από την αστυνομία, ενώ ένας σύντροφος με αλβανικό διαβατήριο έχει συλληφθεί στη Φινλανδία τον Φεβρουάριο του 2024, και περιμένει με τη σειρά του σε κατ' οίκον περιορισμό την πιθανή μεταφορά σε ουγγρικές φυλακές.
Εν τω μεταξύ, στις 29 Ιανουαρίου αρχίζει η δίκη για την Ilaria, τον Tobias και μια άλλη Γερμανίδα συντρόφισσα, ήδη υπό περιοριστικά μέτρα στην Γερμανία. Κατά την έναρξη της δίκης, σύμφωνα με την πρακτική των ουγγρικών δικαστηρίων, οι κατηγορούμενοι μπορούν να δηλώσουν αθώοι ή ένοχοι. Ο Tobias αποφασίζει να δηλώσει ένοχος, αποδεχόμενος την κατηγορία ότι είναι μέλος εγκληματικής οργάνωσης, αλλά αμφισβητεί την ποινή των 3 ετών και 6 μηνών (από το μέγιστο όριο των 5). Στη συνέχεια, ο δικαστής επέβαλε ποινή 3 έτη, εκ των οποίων τα 2/3 σε φυλακή υψίστης ασφαλείας και απαγόρευση εισόδου στην Ουγγαρία για 5 χρόνια. Στη συνέχεια, η εισαγγελία άσκησε έφεση κατά της νέας ποινής, θεωρώντας την υπερβολικά επιεική.
Η Ilaria και η Γερμανίδα συντρόφισσα δηλώνουν αθώες και, ως εκ τούτου, θα πρέπει να αντιμετωπίσουν ολόκληρη τη δικαστική διαδικασία. Η προτεινόμενη ποινή για την Ilaria είναι 11 χρόνια και για την Γερμανίδα συντρόφισσα 3 χρόνια και 6 μήνες. Μετά την πρώτη ακρόαση, η δίκη αναβλήθηκε για τις 24 Μαΐου, ενώ στη συνέχεια επισπεύσθηκε για τις 28 Μαρτίου. Επίσης, για την Ilaria το αίτημα για εναλλακτικά μέτρα κράτησης αντί της φυλακής και το αίτημα για τη μεταφορά της στην Ιταλία σε κατ' οίκον περιορισμό για το διάστημα που θα διαρκέσει η δίκη απορρίφθηκαν.
Στις 13 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε στο Μιλάνο ακρόαση για την έκδοση του Gabriele, και οι δικαστές αποφάσισαν να αναβάλουν την απόφαση για τις 28 Μαρτίου, ενόψει της απάντησης προς το αίτημα στην Ουγγαρία σχετικά με τη δυνατότητα εναλλακτικών στη φυλάκιση μέτρων, ιδίως λόγω των πολύ κακών συνθηκών κράτησης στις Ουγγρικές φυλακές.